- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
"de legalább a 128bit 256 bit legyen és GDDR5."
De minek?
Az AMD aktuális politikájából kiindulva örülhetünk, ha a HD9850 hozza a HD7870 teljesítményét, a HD9700-asok meg maximum akkor lépik túl a HD7790 szintjét, ha erősen meg tudják nyomni az órajeleket, amit nem hiszem, hogy meglépnek, szóval várhatunk egy HD7790 erejű HD9770-es, meg egy HD7770 szintű HD9750-est. Már persze, ha tényleg kihagyják a HD8-as generáció nevet, de ha nem akkor csak egy számot cseréljünk le képzeletben.
Ha jól értem, akkor a HD9900-asok is csak azért kapnak 512bit-es nyákot, mert a professzionális piacra elkél ez a sávszélesség és csak a desktop piac miatt nem csinálnak olcsóbb verziót. (Meg, ha ebből lesz duplaGPU-s vadállat, akkor lehet villogni az "1024bit"-el. Bár ebből gondolom már csak az ASUS fog majd $2000-ért, ARESIII néven...)
-
HSM
félisten
A csúcs GPU-k sosem az ár/értékről szóltak, ezután se lesz másképp.
A "sima" ember úgyse ilyeneket fog vásárolni, hanem a második karakterben 7-est, jobb esetben 8-ast tartalmazó darabokat.(#38) Abu85: Ez igaz, de a lényeg az akart lenni, hogy ott is épkézláb költséggel ki lehet hozni, ha a "prémium" (ahogy írtad, farokméregető) tényezőt levonjuk az árképzésből.
És ott is nemcsak a sok rétegtől drága a NYÁK, hanem a hatalmas mérettől, és a szükségesnél 2X több alkatrésztől. -
Oliverda
titán
Valószínűleg nem az 1-5% kedvéért rakták össze a lapkát, ugyanis ezt már HPC-be is el lehet sütni, sőt.
Abu85:
"De a fogyasztás sem csökken a csíkszélességváltással. Vége annak az időszaknak."
Ennek akkor lesz vége, ha már nem tudnak lejjebb menni a csíkszélességgel. Eddig nem volt olyan lépcső ahol ne csökkent volna a fogyasztás. Egyedül az a kérdés, hogy mennyire gazdaságos az átállás, de ez már egy másik téma.
-
putti
aktív tag
Gondolkoztam már egyébként azon is ahogyan te írtad, hogy egy csúcs kártya megjelenésétől számítva 1-1,5 év múlva veszem majd csak meg, mert akkor fogja megérni az árát, az újak pedig nem rendelkeznek annyi sebességtöblettel, hogy megérje kifizetni akár a felárat is. Éppen böngésztem az aprót és ASUS GTX 690-et lehet kapni garral 180-185-ért. Egy kétmagosért és teljesítményéért ez bőven megéri már és nem hinném hogy akár izmosabb game nem futna rajta jól, szóval bőven kiszolgálna. Részemről egy ekkora beruházásnál meg amúgy sem 1-2 évre venném meg, egy aktuálisan megjelent csúcsgrafikás játék miatt meg amúgy sem szaladnék a boltba VGA-t cserélni. De ha ez a tendencia marad, akkor lehet jövő nyáron megpályázok egy HD 7990-et, akkor használtam már gondolom reális áron lehet megvenni azt is.
Vérpistike én sem vagyok, jelenleg egy HD 7770-es karim van
, de nemrég beruháztam egy nagyobb full HD-s monitorra és vennék egy izmos kétmagos vga-t ( jelenleg a vga-m a keresztmetszet ), ami vélhetően jó sok éven át kiszolgálna majd, így a pc-m letudva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Gigabyte GTX1060 6GB
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest