Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Nem veletlen adtam el a napokban a Nikon D3400-amat. Kb 700 kep kidolgozasra var, a gep elbirna, csak nekem nincs mar turelmem hozza. Telefonnal pedig sokkal konnyebb a fotozas is. Teny, a ketto nem azonos kategoria, de akarhogy nezzuk, a mai (inkabb) csucsmobilok boven alkalmasak barmilyen helyzet megorokitesere.
-
Pjotr
senior tag
Van egy 500 gb-os winyom tele Nikon D7000 tomoritetlen keppel. Azt hittem ugy jobb lesz. Csak kellett volna hozza egy eromu feldolgozni, meg vegelathatatlan mennyisegu szabadido.
P20 tokeletesen megoldja ezt most nekem, aldom az eget, hogy mar itt tart a technika, meg nem is ez a munkam, a kapott eredmenyek megfeleloek az igenyeimnek. Ejszaka is. Azt meg a Nikon nem tudta ilyen jol 500e erteku cuccal, kellett volna meg ugyanannyit rakolteni es akkor meg a fotos cucc cipelesenek kenyelmetlensegerol nem is beszeltem 2 gyerekkel.
DSLR jobb, de 90%-ban nyugosebb a merete miatt. Mobil meg hagy csinalja a dolgat, 150000 felett mar semmi gond az automataval.
Szvsz
-
Aryon87
félisten
válasz
Májkülnájt #24 üzenetére
Erősebb akku, sokrétűbb szoftver, és legfőképp a kameramódok (hiába a night sight mód a Gcam által, nem olyan mint a Huaweinek, még ha az erősen zajtszűrt is) és az AOD is
-
F.E.K..
senior tag
Nem csak földönkívülit lehet telefonnal fotózni...
Minőségben mindenképpen jobb egy "valódi" fényképezőgép, de sz fontosabb hogy egyáltalán észrevedd hogy ezt most érdemes lefotózni, és az sem árt ha van ötleted a hogyan érdemes kérdésre is.
A gép segít, de csak annak nem köszönhető a jó kép. Kicsit olyan a dolog mintha a szakács által készített ételt az edényeknek köszönnéd meg
-
jonnyjoker01
veterán
Önmagában szerintem sem, volt egy idő amikor benne voltam a mobilos fotózásban és Adobe Lightroommal egyszerűen gyönyörű képeket lehetett készíteni az eredetihez képest még a legbénább kamerájú telefonjaimból is.
Szerintem tényleg nem az eszköz a kulcs a fotózásban, hanem az, hogy 1. milyen képet lősz és 2. hogyan tudod utána azt a képet tökéletesíteni, hogy azt az érzést adja vissza, amit szánsz a képeddel érzékeltetni.
-
-
Aryon87
félisten
+ megjegyzés: az idei U11 esetében már van belepiszka, rájöttem egy kis természetes tunninggal jobb eredmény érhető el (fényértékek automatizálása, aki ért a Lightroomhoz, tudja miről van szó), valamint a Mi8-ra való Gcam is működik a telefonon, így egy picit bővült a fotózási élmény (portré mód, night sight mód).
-
Aryon87
félisten
Jó kis összefoglaló. M10Pro-val nyomtam korábban, 8 hónapon keresztül csak RAWból dolgoztam (kivéve az éjjeli módos képek). Meguntam a több száz kép (3. oldaltól) kidolgozását. Most U11 van, ezzel nem kell ilyesmivel szórakozni. Elővesz, katt, és kész is a kép mindenféle mókolás nélkül.
U11 2017 verzió: képeim
U11 2018 verzió (mert visszatértem hozzá nemrég): képeim
De hiányérzetem van bőven a Huawei után... -
Mattheeew
csendes tag
Itt egy másik cikk hasonló témában, ami egy hangyányit mélyebben belemegy, ha esetleg valaki most barátkozva a raw formátummal.
https://www.xda-developers.com/a-guide-to-editing-raw-photography/ -
Májkülnájt
tag
válasz
tomboy0013 #6 üzenetére
Azt hittem ez általánosan mindenhol van
Akkor rápróbálok külsős appal, kíváncsi lettem... (M10pro) -
moleculez
veterán
Nem próbáltam mostanában, de régebben a Snapseed is tudott DNG-vel dolgozni. Használtam is sokat.
-
Kár, hogy az új S9 és Note9 DNG képei olyan a zajosak és puhák, hogy magamtól feldolgozni nem nagyon tudom. Huawei telefonokon viszont mást sem csináltam, mint magam dolgoztam ki CC-ben. Talán majd ha Samsung nem ilyen huncut szenzort rak bele...
-
Drakmusz
addikt
A minőséget tekintve soha nem lesz egy mobilos kép olyan mint egy céleszközzel készült,ez teljesen egyértelmű.
Ugyanakkor a profik is azt mondják, hogy mindig az a legjobb eszköz ami éppen nálad van.
A legfontosabb szabályok pedig a mobilos fotózásra is tökéletesen érvényesek, a komponálás például ilyen.
De akár az utómunkát is említhetném mint példát. -
azka79
aktív tag
Szerintem még nem alkalmas a mobil komoly fotózásra, max a gyengébb kompakt szintet üti meg.
A mobilfotózásnak max annyi előny van, hogy a telefon mindig nálam van, és ha látok egy földönkívülit akkor le tudom fényképezni..ennyi....
-
Skynet258
veterán
válasz
tomboy0013 #6 üzenetére
Ennél nagyobb és komolyabb (MILC vagy DLSR) üvegek is vignettálnak...
-
HeadHunter98
tag
Anno az LG G4-en próbálgattam én is a DNG mentést. Találtam egy posztot, amelyben egy ember megoldást talált a problémára. Azt hiszem a 16:9-es lencséből adódóan színeződött el a kép széle körben (mint egy halszem optika). Később egy 3rd party kamera app már alapból korrigálva mentette a képeket. Szerintem a Mate 20 Pro-nál is ez a helyzet.
-
törölt tag
'Ennek a szoftvernek mindössze annyi a korlátja, hogy a DNG-ből feldolgozott JPG állományok a főkamera esetében 10, a zoomképek 8, a széles látószögűek pedig 5 megapixelesek az eredeti 40/8/20 helyett,...'
Ennek nem lehet oka a SOC gyengesége?
Kérdezem, komolyan. -
tomboy0013
veterán
Durva azért, hogy még a Mate 20 Pro is küzd a vignetta hibával RAW esetén
Azért ez elég cink.
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Ez amolyan alapozó anyag, ami betekintést enged a RAW fájlok témakörébe, a hozzá tartozó mobilos, számítógépes eszközökkel és a lehetséges előnyökkel. Természetesen komolyabban is lehet a fotókat szerkeszteni, retusálni, igény szerint pedig készülhet ehhez egy külön anyag, vignettálás és más esetek korrigálására.
Első körben viszont, aki rászánja az időt, és megnyit egy DNG fájlt a megfelelő alkalmazással, a legpraktikusabban kísérletezgetéssel láthatja viszont, melyik csúszka min változtat, egyébként az elnevezések elég erős támpontot adnak. Nem zárkózunk el egy mélyebb szintű tutorialtól, és szívesen látunk itt, a fórumban tippeket, trükköket, a Fototrenden pedig felhasználói példákat.
-
törölt tag
Nem akarok károgni, de ennek szerintem úgy van csak értelme, ha a kromatikus aberráció, meg vignettálás is kezelve van. Hiába a 100%-os méretben észrevehető visszafogottabb zajszűrés és élesítés, ha úgy hagyjuk a képet, hogy a széle sokkal sötétebb és más színárnyalatú (zöldesebb), így csak rosszabb az eredmény, mintha a telefon szoftverére bíznánk.
Meg legalább meg lehetett volna magyarázni, hogy melyik csúszka mit jelent, mert nem biztos, hogy mindenki érti. A laikusok ebből annyit tanultak, hogy jobb minőséget lehet elérni raw-ban és meg van nevezve két szoftver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az okostelefonok automata JPG fotói gyakran kellően jó minőségűek, néha viszont érdemes nyersfájlból, a feldolgozó algoritmust megkerülve albumképessé tenni azokat.
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest