Hirdetés

2018. december 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) XuChi


XuChi
(PH! addikt)

"Jutalomládás rendszer": Nah ez a gusztusztalan és undorító húzás kedves MS és T10. Miért kell ezzel tönkrevágni az egészet???

Azt hiszem a közeljövőben sajnos ez lesz a trendi, de amiben ez benne van, azért én egy forintot nem adok az is biztos!!

(#2) plejik válasza XuChi (#1) üzenetére


plejik
(PH! addikt)

Valahol jogos, pofátlanul lehúznak a játékkal és még a játékon belül is lehúznak ha többet akarsz, persze ez vonatkozik a car passra és társaira is..vip stb.. Horizon 3 hoz szinte minden megvan, de még így sem kapom meg az össze DLC vagy mi a manó kocsi pakkokat.. ez az igazán gusztustalan. ÉS már ezekkel vagy 40 rongyot elvertem a játékra..

[Xbox One GamerTag : rolibreak][OnePlus 6][OnePlus 3][BAZINGA!!!][ALFA ROMEO 159 TI]

(#3) Csapoati válasza XuChi (#1) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

? Most is benne van a játékban és creditbe kerül. Én speciel vettem már nem is egyet, de természetesen valódi pénzért nem fogok. Minek is tenném? Össze lehet gyűjteni a lóvét valami spéci autóra máshogy is, ráadásul a 300 000 credites ládában volt már 50 ezret érő verda is. Egyáltalán nem elengedhetetlen semmihez sem, hogy drága ládákat vegyél, egyedül a modokat lehet csak innen szerezni, de azok a ládák olcsók creditben is.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#4) XuChi válasza Csapoati (#3) üzenetére


XuChi
(PH! addikt)

"Ráadásul modokat csak innen lehet szerezni" full komoly, hogy alkatrészeket csak a ládákból lehet szerezni ???? :Y:Y Vagy mijen mod-okra gondolsz ?

(#5) Csapoati válasza XuChi (#4) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Látod fogalmad sincs az egészről, úgy fikázod. A modok afféle kártyák, amivel a verseny alap díjazásához képest több lóvét és/vagy xp-t kaphatsz (ebből max 3 lehet bent egy versenyre). Ehhez viszont valamit teljesíteni kell, pl kikapcsolni az ABS-t, hátrébbról indulni, végig a pályán maradni stb. Tehát plusz kihívás plusz jutalomért. Ezek nélkül is végigvihető a karrier amúgy. Ezek a modok 20 ezer, illetve 50 ezer credites ládában vannak. Hogy kontextusba helyezzük, ez kb 1, illetve 2 db pár körös verseny díjazása, tehát szó nincs grindelésről. Aztán mivel a modokkal több pénzt kapsz, még több és jobb modot tudsz venni stb.
Amire te gondolsz, az a car upgrade, annak nincs köze a ládákhoz.

Az egészhez meg vegyük hozzá, hogy ha regisztrálsz a Forza Hubra, akkor alapból kapsz havi 2-3-szor 1-2-300 ezer creditet a játékban. Minél többet játszol, többet érsz el a játékokban, annál több az alkalmankénti plusz credit. Egyes multi eventekért is jár credit, sőt olykor ingyen autó is.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#6) bunfi válasza Csapoati (#5) üzenetére


bunfi
(őstag)

De ehhez minek kellett zsákbamacska? Persze a kérdés költői, hiszen az egész a nyomorult érzés-hullámvasútra megy ki, hogy mennyire jó nyerni valamit csak úgy. Persze mindeközben nem foglalkozunk a mellékhatásokkal, vagy azzal, hogy elindegenítjük a kőkemény rajongóibázist. Egyébként a kártyák jól tudom, hogy single-use elven működnek?

Volt erre egy nagyon jól működő rendszer: több pénzt és xp-t szeretnék? Tekerd fel a nehézséget.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#7) lmno


lmno
(senior tag)

"A Forza 7 fizikája mindazonáltal érezhetően egyszerűsödött. Az autókat könnyebb a pályán tartani, kevésbé csúsznak még kikapcsolt segítségek mellett is, ez így már egyértelműen csak a „félszimulátor” kategóriába sorolandó – a vezetési élmény, ha nem is nagyon, de kissé mindenképp eltolódott a Horizon irányába."

Szerintem ez egyáltalán nem igaz. Kikapcsolt segítségekkel egyáltalán nem könnyebb az irányítás, mint korábban. Úgy mondom ezt, hogy próbáltam már a 3-4-5-6 részeket.
A zenéről meg annyit, hogy most először nem éreztem késztetést arra, hogy kikapcsoljam már a menüben is, a korábbi részekkel ellentétben, de hát ízlések és pofonok.

(#8) Csapoati válasza bunfi (#6) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Némelyik kártya egyszer használatos, de van 3-szori is. Egyébként most is feljebb tekerheted a nehézséget, mint mondtam, teljesen elhagyható a modok használata a karrier kipörgetéséhez. Összesen 3 achihoz is kellenek csak.
Én imádom a Forzát és nem értem, hogy miként befolyásolna engem ez a ládásdi. Ha tetszik, veszek (creditért), ha nem tetszik, akkor nem. Egyébként úgy tesztek, mintha eddig nem lehetett volna valódi pénzzel előnyhöz jutni. Pedig ott vannak a tokenek, már a Horizon 1-ben is voltak, meg a FM5-ben is (tán még korábban is). Az nem volt baj? Ezt dreampage-től is kérdem, mert így kicsit megtévesztő az írás is, hogy most először lehet valódi pénzért valamit kapni a Forzákban.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#9) zzola


zzola
(PH! félisten)

Azt hittem, hogy Oriic írja...

(#10) bunfi válasza Csapoati (#8) üzenetére


bunfi
(őstag)

A probléma gyökere, hogy a token az úgymond "fairebb" trade. Megveszed és megveszed vele az autószalonból azt az autót, amit szeretnél. Áru-vételár. Egyszerű, viszont ez a random majd kapsz valamit...

Nekem már Horizonban sem volt túl szimpatikus a ládanyitogatás (pedig ott még elég szelíd volt a mostanihoz képest) és megvoltak a maga mellékhatásai. Próbálj meg mostanában Subaru BRZ HE-t venni. Sok szerencsét. És bizony szerintem szép számmal voltak azok, akinek nem sikerült az első 3 hétben kiforgatni, mert utána kikerült a dobozból, mert Turn10 elszúrta. Ezután az aukciós házzal ugyanúgy lehetett trollkodni, mint a huzat. És teszik ezt most is a Forzathon autókkal. Kíváncsi vagyok, hogy változtatott-e valamit az aukciós házon a fejlesztő, vagy csak a Barbi-baba öltöztető szimulátorra jutott idő...

Nem tudom és a neten sem találtam információt, hogy vannak-e crate exklúzív autók. De ha vannak, akkor az szerintem elég nagy szemétség, hogy csak a szerencse kérdése. Persze ezt is meg lehet kísérelni lesöpörni, de ha egyszer megveszem a játékot, akkor nem hiszem, hogy még a szerencsefaktorért is kellene imádkozni (vagy grindolni a pénzt), hogy meglegyen egy autó, amit más másodjára kipörgetett.

Lépésenként csinálnak hülyét az emberekből, mint ahogy egy szimulátor/szimulátor jellegű (attól függően kit kérdez az ember) játékban sok minden többet számít, mint az, hogy mennyire tudsz vezetni... Kártyák, szerencse, collektor level és társai.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#11) Csapoati válasza bunfi (#10) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Tudomásom szerint nincsenek crate only cuccok (kivéve ugye a modokat), de ilyen alapon a Forza 6 szintlépéses pörgettyűje is szerencsejáték volt. Nem teljesen értem mennyivel lenne jobb, ha a több milliós autókra ki kéne kötelezően farmolni a pénzt. Abból én nem feltétlen kérek, de ugye így valaki megteheti azt, hoyg nem foglalkozik a ládákkal, míg a másik esetben mindenki szívna.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#12) oriic válasza zzola (#9) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Nope, nem vagyok sajna Forza-s. :(

Live-Die-Respawn

(#13) bunfi válasza Csapoati (#11) üzenetére


bunfi
(őstag)

Nem igazán ez volt a kommentem lényege. Ez a rendszer sem biztos, hogy elkerülhetővé teszi a több milliós farmolást, sőt. Ha jól tudom 300 000 CR a legnagyobb láda. Ha tízszer nem sikerül azt nyitni, amit szeretnél, akkor nagyságrendileg ott vagy, hogy megvehetted volna 3 millióért, amihez ugyanannyit kell farmolni, mint 10 extra-szupi-csillivilli ládáért. És ha nincs szerencséd és AH-ból veszed, akkor még mindig benne van, hogy egy nyomorult creditfamer váltja át a játékóráidat 50 eurocentre.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#14) Csapoati válasza bunfi (#13) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Megveszed 3 millióért azt a kocsit és nem ládázol egyáltalán. Hol itt a probléma?

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#15) bunfi válasza Csapoati (#14) üzenetére


bunfi
(őstag)

Nekem sehol. Csak arra reagáltam, hogy ami neked nem probléma, az nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem probléma. Szerintem aggasztó, hogy az AAA kategóriás játékokban is felbukkantak az ingyenes/mobilos játékokra jellemző mechanikák. Ha téged nem zavar, tök jó, de attól még benne van.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#16) IntelKiller7


IntelKiller7
(PH! addikt)

AZ előző részben is volt ilyen nyitás dolog amiből modsokat lehetett nyitni. Én pár millát elnyitottam már a 6-ban is de nem azért, hogy autót szedjek ki belőle.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#17) Csapoati válasza bunfi (#15) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ez kicsit olyan, mint ha a való életben zavarna a lottó. Oké, valakinek bejön (valamilyen áron), de a többség inkább spórol magának. Ja és persze a lottó ugyanúgy nem kötelező, mint a Forzában a ládák. :D A mobilos játékokban pedig a legtöbbnél gyakorlatilag kötelező valós pénzt fizetned, különben esélyed nincs jó cuccokra. Itt nem ez a helyzet szerencsére.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#18) AusWolf


AusWolf
(őstag)

Hogy lehet PC-re beszerezni? Légyszi, ne mondjátok, hogy csak és kizárólag a Windows Store-ból. :(

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#19) bunfi válasza Csapoati (#17) üzenetére


bunfi
(őstag)

Szerintem nem a legjobb hasonlat a lottó, több szempontból sem. Az utolsó mondatod úgy hangzana helyesen, hogy még nem ez a helyzet, szerencsére.

(#18) AusWolf
Be lehet szerezni máshonnan is [link], de mindenképpen a storehoz leszel kötve. Ha nem égeti a zsebedet a pénz, az agyadat meg a mindenáron játszani vágyás, én kivárnám azt a fél évet, míg rendbe teszik a PC-s verziót és akkor még akár ki lehet fogni akciósan a nagyobb csomagokat is a Storeból.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#20) AusWolf válasza bunfi (#19) üzenetére


AusWolf
(őstag)

Ez egy dolog, de ahhoz, hogy a Store-ból vegyek bármit is, először a Windowst kéne akciózni. :B

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#21) bunfi válasza AusWolf (#20) üzenetére


bunfi
(őstag)

Valaki mesélte nekem ;) hogy az ebayen, ha beírjuk, hogy Windows 10 Professional, akkor valamiért olyan árakat ad ki, amiért már nem érdemes kalózkodni. Ráadásul mesélte, hogy ő már 4-5 kulcsot vett és ha rövid időn belül felhasználod, akkor nem lehet vele gond.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#22) AusWolf válasza bunfi (#21) üzenetére


AusWolf
(őstag)

Ezt jó tudni. Rá is nézek. :R

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#23) StaticVoid


StaticVoid
(újonc)

Eddig minden Forzát megvettem , ez az amit nem veszek meg hála az igényes lootbox system-nek. Meg kell mutatni a kiadóknak hogy átléptek egy határt.

(#24) IntelKiller7 válasza AusWolf (#20) üzenetére


IntelKiller7
(PH! addikt)

Nincs köze a Storenak, hogy kalóz vagy eredeti a windowsod.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#25) PR0JECTNR56


PR0JECTNR56
(PH! addikt)

Köszönjük a tesztet.

PC-re nagyon vártam a játékot, de számomra eddig csalódás, ezért most kimarad. Az autókínálat bár hatalmas, de a jelenlegi GT3-as autók teljesen kimaradtak, valamint az első DLC tartalma is sokkal inkább a Horizon sorozatba mint a Motorsportba.
A ládarendszer pedig meglehetősen túl lett tolva, az abszolút nem tetszik. Valamint tényleg kissé vékony lett újdonságok terén a tartalom és sok kisebb idegesítő hiba maradt még benne számomra játékmechanikai szempontból. Az AI-tól pedig azért jóval többet vártam, mégha nem is ez áll a program fókuszpontjában.

Viszont az optimalizáció még mindig remek a játék és jól is néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#26) #67947008 válasza AusWolf (#20) üzenetére


#67947008
(törölt tag)

5500 ft-ért lehet venni pro verziót, ami teljesen maximálisan legális (a te szemszögedből). Akinek ennél nagyobb akció kell...annak az ingyen is drága.

(#23) StaticVoid - ejj ha, mutasd meg nekik, csak keményen. Hátha tényleg elgondolkoznak azon, hogy legközelebb nem raknak bele egy olyan rendszert, amit most se kell használni, ha nem akarja az ember. Persze könnyebb sírni, miért egyáltalán utánanézni, hogy miket is kaphatunk a ládázással.

[ Szerkesztve ]

(#27) IntelKiller7 válasza #67947008 (#26) üzenetére


IntelKiller7
(PH! addikt)

Sőt, aprón még olcsóbban is talál.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#28) dreampage válasza bunfi (#10) üzenetére


dreampage
(HÁZIGAZDA)

Nincsenek a játékban láda-exkluzív autók, sem ruhák. Minden megszerezhető simán is, autókat meg lehet venni külön-külön, ruhákat pedig szintlépéskor lehet választani.

A játéknak soha nincs vége.

(#29) #48967168 válasza Csapoati (#17) üzenetére


#48967168
(törölt tag)

Nem akarok nagyon beleállni a témába (a Gamer-en már megtettem) de igenis rohadt nagy baj van a ládákkal!

Egyszerűen nem igaz, hogy nélkülük is tudnál haladni, pontosabban tudsz, csak épp exponenciálisan több idő kell hozzá mint a korábbi részekben! Egy átlagos karrierfutamon 20-30k-nál nem tudsz többet bezsákolni, ugyanakkor az autók fele 300k fölött van, ugyanis minden jelentősen megdrágult! Ez hellyel-közzel 4000 futamot (!) jelent, ami azért épp ésszel nehezen teljesíthető!

De ha még valaki végig is farmolná a dolgot (mert mondjuk hajt az 1000G-re) akkor sincs esélye, ugyanis a járműpark jó része nem elérhető normál vásárlással, csak ládapörgetéssel, random szintlépéssel és a Special boltban. Ez utóbbiban is full random módon jelenik meg 3db járgány, de hetente többet nem is vehetsz, ki tudja miért... (na jó, nyilvánvaló miért...)

Szóval marad a láda, de amiben van autó az 250k-tól indul, ahhoz meg ugye megint kell 10 futam... Mit fog tenni az egyszeri amcsi gémer? Pont belesz@rik, és vesz majd heteken belül valós dollárért játékbeli creditet és már megy is a Pay-to-Win modell. Online nem köröztem eddig, de jól látszik, hogy offline vannak csíter verdák, amik hogy-hogy nem ritkatságok...

Az első patch nem játszhatósági hibákat javított (van benne bőven XO-n és PC-is) hanem tűzzel vassal írtotta a glich-eket, és rögtön visszavágta és lebutította az előrendelői autók képességeit. Mind-mind arra ment ki, hogy nehogy túl gyorsan pénzhez jussál a játékban, mert akkor nem fog creditet venni...

(#30) AusWolf válasza #67947008 (#26) üzenetére


AusWolf
(őstag)

Na ha ezt előbb tudom! ;]

Leszedtem a demót a Store-ban (valamiért kemény egy éjszakámba került), de Xbox profilt kér. Hát már semmi nem működik offline? :D :O

Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

(#31) lmno válasza #48967168 (#29) üzenetére


lmno
(senior tag)

Fel kell rakni a Forza Hub-ot (PC-n nem tudom hogy van-e), az hetente ad pár száz ezer kreditet.

(#32) #48967168 válasza lmno (#31) üzenetére


#48967168
(törölt tag)

Köszi a tippet, de az már a bevezetése óta fent van, Tier 11-es vagyok. Sajnos ez is csak halottnak a csók, 10 év alatt se ad annyit amennyi kellene! :) Ráadásul az új részek bevezetésével a régiekhez már csak aprót dobál...

(#33) lmno válasza #48967168 (#32) üzenetére


lmno
(senior tag)

Forza 4-ben nem volt se Forza hub, se mikrotranzakció. Ott se vágta utánad a Ferrarikat, kellett párszáz óra mire meglett az összes autó. Vagy nem tudom most mit szeretnétek igazából.

(#34) bunfi válasza lmno (#33) üzenetére


bunfi
(őstag)

Magam részéről annyit, hogy ne erőltessék a $60-$100 játékban az ingyenes játékok freemium/pay-to-win játékmechanikáit és ne kövessenek el mindent, hogy megágyazzanak az extra költésnek. Főleg úgy ne, hogy maga a konzol, amin játszod $350 (One S, 1TB + FH3).

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#35) lmno válasza bunfi (#34) üzenetére


lmno
(senior tag)

De nem tökmind1? Kötelező fizetni? Nem. Ez csak egy lehetőség. Most attól hogy Pistike megveszi a LaFerrarit hitelkártyával, még nem fog tudni vezetni.
Komolyan mondom semmi se jó az embereknek. Eddig ment a sírás 10 évig, hogy miért nincs PC-re. Most hogy kijött, egyeseknek az a baj, hogy miért nincs Steamen.
Engem inkább az zavar, hogy van egy csomó grafikai bug, meg néha ki is fagyott már. Ez eddig nem volt jellemző. Ez is annak a következménye, hogy már kijön PC-re, meg van 3 fajta Xbox, és nem tudják rendesen optimalizálni. Régen volt 1 gép, az X360 és kész. Csak arra jött ki a Forza, atomsabil volt és kb. hibátlan.

[ Szerkesztve ]

(#36) Csapoati válasza #48967168 (#29) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Van itt pár dolog, ami egész egyszerűen nem úgy van, ahogy leírtad.

Először is egy karrierfutamon max az elején kapsz csak 20-30k-t, később a modokkal, nem túl magas nehézségi szinttel bejön 50-60 is simán egy 5-6 perces futamért. Tehát egy óra alatt a töltési időket is beleszámolva ez önmagában kb 400 ezer. Igen, modokkal, ugyanis azok 10-50 ezerbe fájnak, ez a Forza 6-ban is így volt (sőt ott drágábbak voltak).
Következőnek ott van a szintlépés, amikor vagy ingyen autót kapsz, vagy nagyon nagy kedvezményt egyre, vagy 50 ezer CR-t.
A járműpark összes autója (kivéve a jutalmakat, tehát a Forza Edition autókat) elérhető vásárlással, nem is értem honnan jött az, hogy csak loot boxból lehetnek meg.
Az amcsi gyerek nyugodtan vegye meg a ládát, semmi garancia nincs rá, hogy jót kap belőle. Én pl ma kaptam egy olyan autót, ami már megvolt, meg egy 70 ezreset, mindezt a 300 ezres ládákból. Viszont nyitottam már egy legendaryt, szóval van rá esély, csak nem sok.
Az előrendelői autóknál pedig nem a creditet vágták meg, hanem a sok plusz xp-t, amit simán lehetett exploitolni. Most a FE autók még több pénzt adnak (nahát...).

Szóval amit írtál, az egy jó nagy sarkítás, tele féligazsággal és csúsztatással. És amit egyszerűen nem vagytok hajlandók megérteni: nem kötelező az egész és NEM pay to win. Vagy akkor a WoW is ilyen, mert ott is lehet venni játékbeli pénzért olyan cuccot, ami vagy jó lesz neked, vagy nem.

bunfi: Sokadjára is leírom, hogy nem kötelező! Kb 30 órám van a játékban, valami 53-as szintű vagyok, 101 autóm van, a collectro szint 11-es. Nyilván nem költöttem semmit, hiszen még nem is lehet, de nem is fogok. Mégis jutottam valahova.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#37) Csapoati válasza Csapoati (#36) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Na ez meg még lemaradt:

Szóval már a 10 ezer credites mod pack is bőven visszahozza az árát, sőt, de az 50 ezresben meg olyan zsíros modok vannak, amik akár +100% creditet is adhatnak, meg vagy 2000 xp-t egy futamra.
A másik meg a Forza Hub reward. Ha annyira de annyira pénzt akar a Turn10, akkor miért nem vették ezt ki? Egyébként a Forza 6-hoz és a Horizon 3-hoz még mindig jó sok lóvét adnak így.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#38) bunfi válasza Csapoati (#36) üzenetére


bunfi
(őstag)

Igen, az esetek többségében mindig oda lyukadunk ki, hogy nem kötelező. Én pedig élek a szokásos válaszommal: még. Aztán meglátjuk, hogy eljutunk-e majd az elkövetkezendő pár év alatt egy olyan szituációba, amit már a te vagy lmno gyomra sem fog bevenni. Csak ez is kicsit olyan, mint a rák. Ha időben diagnosztizálják és kezelik nem lesz gyógyíthatatlan.

A nehézségi szintnek már nincs relevanciája abban, hogy mennyi creditet kapsz. Amateur vagy Unbeatable, teljesen mindegy.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#39) DonaldJames


DonaldJames
(tag)

Elég jó a grafika :DD

▂▃▃▅▅▇▇Megbízhatóságom 551 pozitív és 0 negatív..... ▇▇▅▅▃▃▂

(#40) Csapoati válasza bunfi (#38) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ő, nem. A drivatarok szintje határozza meg, hogy hány százalék plusz lóvét kapsz. Bizonyíték: [link] Az assistok nem számítanak már bele a pénzbe (sajnos). Amúgy tudunk tenni a valódi pénzes cuccok ellen: nem vásárlunk valódi pénzért, mivel nincs is igazi előnye.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#41) IntelKiller7


IntelKiller7
(PH! addikt)

Az lenne a legjobb az embereknek, ha 1 verseny letolása után egyből feloldaná az összes autót a játék. :DDD
Akkor aztán sok értelme lenne. Anno a GTA-ban is szenvedni kellett, hogy kinyíljon egy új terület. :)

Fizetni meg nem kötelező. Senki sem tart fegyvert a halántékodhoz, hogy azonnal vegyél 100 dollárnyi kreditet. Nekem van 200 autóm meg 5 millió kreditem, mégsem sírok, hogy nincs meg az F1-es autó vagy a P1, Bugatti etc.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#42) bunfi válasza Csapoati (#40) üzenetére


bunfi
(őstag)

Akkor sajnos szembesülnöm kell azzal, hogy hibás forrásból szereztem az értesülésemet. Mea culpa.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#43) Csapoati válasza bunfi (#42) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Ha ez nem így lenne, akkor én is mérges lennék. Igazából az assistokat is kár volt kikapni ez alól.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#44) #67947008 válasza bunfi (#38) üzenetére


#67947008
(törölt tag)

Szar lehet úgy az élet, ha nem azt nézed, hogy a jelenben mi van, hanem azon aggódsz, hogy valamikor a jövőben vajon mi lesz. (Egy egyszerű játéknál.)

[ Szerkesztve ]

(#45) bunfi válasza #67947008 (#44) üzenetére


bunfi
(őstag)

Tedd meg nekem azt a szívességet, hogy többet izzadsz ki magadból így fél 12 táján, mint az én világnézetemért való aggódás. Nem mondom, nem volt rossz próbálkozás, de rohadtul nincs semmi közöd az életemhez.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#46) Cagm^c válasza Csapoati (#43) üzenetére


Cagm^c
(tag)

Nálam ez a legfájóbb pont a játékban.
FM6-ban szépen be lehetett lőni, hogy milyen drivatar nehézség + assist mennyiség hozza a legtöbb pénzt.
Most meg lényegében arra ösztönöznek, hogy ha pénz kell, akkor emeljed a drivatar nehézséget, akkor is ha ehhez assistokat kell bekapcsolnod. :(

(#47) #48967168 válasza Csapoati (#36) üzenetére


#48967168
(törölt tag)

Na jó, tegyük tisztába ezt a csúsztatás dolgot, lássuk az analitikát:

Jelenleg 97-es szintű vagyok, és 23-as gyűjtő. Eddig összesen 53 óra van a játékban, 333 verseny. Picit torzít a kép, mert amikor híre ment a neten hogy milyen ordas nagy glicht-ek vannak párat kipróbáltam, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire hülyék, hogy rögtön a rajtnál tönkretegyék a majdani aukciós házat, de sajnos mindegyik működött... Arra mindenesetre jók a számok, hogy jelenleg kb ez az a szint ahol azok a játékosok járhatnak cheat nélkül, akik 80% körüli drivatarral nyomják (mondjuk így a rajt szinte mindig roncsderbi, de most ezt a témát hanyagoljuk)

Nos, ez idő alatt a Bajnokságban kipipáltam 2 oszlopot, összesen a 102 bajnokságból 66db van meg, ez 64%-os készültség. Ellenben csupán 289 autóm van, ami 39%-os gyűjteményt jelent... Mindezt úgy hogy a glich-ugrásoknál szinte mindig az autót választottam, ha volt pénzem akkor meg elkezdtem vásárolgatni a legolcsóbb kocsikat. Most már csak a drágák vannak vissza, és nem sokra megyek vele ha felajánlja a program szintlépéskor hogy 1.400.000 helyett most csak 1.000.000-ért megvehetek valamit, mert szinte soha sincs annyim egyben mostanában...

Ebből számomra világosan látszik hogy a karrierrel képtelenség lenne összeszedni az összes autót (mondjuk a 700-as acsihoz is), miközben a korábbi részekben a gyűjtögetős részekkel ebben a formában sohasem volt probléma.

Az összes autó megvehető az FE kivételével-probléma: Ez konkrétan nem igaz! Nézz rá a kollekciódra és látni fogod, hogy nem csak az FE-k vannak zárolva, hanem egy halom más autón is ott fityeg egy lakat! Még egy rozzant Honda Civicen is... Szintén egy kis analitika: Jelenleg nálam az alábbi számú autók vannak lockolva Tier-enként: 25/27/13/10/30 összesen 105db! Ez nyilván jóval több volt, mert Tier3-4-est például bőven pörgettem ki, de azért jól látszanak így is az arányok!

Hogyan lehet ezeket feloldani? Nos:

- Crate, ide nem kell magyarázat ez szerencsejáték!
- Speciality Dealer, szintén szerencsejáték, ráadásul hetente csak 3db vehetsz max!
- Forzathlon, erről még nem sokat tudunk, de vélhetően valamilyen hosszabb kihívás lesz a dolog mögött, gyors tuti nem lesz
- Drivers's Cup, ez jól hangzik de nekem konkrétan más csak 36 bajnokság hiányzik, és 105 autó van lock-olva úgyhogy ez sem okés
- Show Case, ez is jól hangozna, de már csak egyetlen van hátra, szóval itt se lesz nagy kasza!

Karrierben is simán látszik, hogy megint vannak csíter autók amik úgy hagyják ott a többieket mintha nem is egy kategória lennének. Sokat nem mentem online, de a neten már forog néhány bejegyzés pár csíter lock-olt autóról amiket online felhasználva konkrétan bucira lehet verni a tömeget... Nem Pay-to-Win, mi?

Ehhez jön még hogy pofátlanul a vásárlók arcába hazudtak az előrendelői VIP-el (azzal kicsit könnyebb volna) és azóta is csak maszatolnak! Az egy milla bánatpénz egyszerűen semmi, én a 100% bónusz hiánya miatt már a többszörösét buktam! Az FE-s autókból kivették az XP-bónuszt amivel jóval gyorsabban lehetett volna szintet lépni és autót kapni, helyette szánalmas 20-50%-os bónuszok vannak, de azokat a kocsikat a hülye kategóriák miatt alig tudod használni...

A kártyák meg idegesítő gyakorisággal dobálnak használhatatlan cuccokat (mondjuk magasabb drivatar szinten nem tudom ki tudja prezentálni a perfect pass-okat tömegével, alacsonyabb drivatarnál meg a százalékalap lesz siralmas) maximum hosszútávon lehetsz enyhe pluszban, mint a ruletten a ház a nulla miatt... Ami az acsihoz kellett annyi mod-ot használtam, a szarokat/teljesíthetetlenek eladtam, de érdemben nem befolyásolhatja a fenti kalkulációt akkor sem ha valaki nagyobb mázlista...

Minden abba az irányba mutat, hogy játszogassál szépen, de nehogy érdemben haladni tudjál ládázás nélkül, azt meg szépen pár nap/hét múlva fizetőssé is tesszük. Nyilván nem muszáj élni vele, csak egy lehetőség... (gonosz mosoly...)

Röviden ez a bajom! :) Volt valaha egy remek játék, klassz, megújuló pályákkal ami azt díjazta hogy mennyire vagy ügyes játékos (segítségek kikapcsolásával nőtt a megnyerhető összeg), büntette ha kamikáze voltál, és kemény de elérhető célokat tűzött eléd ami csak rajtad múlt hogy valóban eléred-e...

Ebből meg lett egy csicsás pénzszipolyozó szerencsejáték, végleg hátrahagyva azokat akik a eddig kitartottak a sorozat mellett! Elhiszem hogy van akit a csiri-biri elvarázsol, azt is hogy igazából nem hiányoznak egy új játékosnak a FM3-ban FM4-ben jól működő dolgok, de nekem már nem igazán veszi be a gyomrom...

És ha most nem tiltakozunk minden fórumon, elfogadjuk hogy jó ez az irány, akkor ettől csak mohóbbak lesznek!

[ Szerkesztve ]

(#48) rdt89


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem ez a rész van most legközelebb a Forza Motorsport 4-es élményhez. Nagyon szeretem, eszméletlen jó játék. Egy dolog zavar ezekbe a Forzákba, hogy miért nem lehet megoldani, hogy osztott képernyőn is legyen gyorsulási verseny? Én sokat szoktam tesómmal offline, egymás mellett ülve kocsikat összehasonlítani, de mindig a Top Gear pálya jut eme élvezetnek, pedig el tudnék viselni 1db 1.61km-es osztott képernyős gyorsulásos pályát. :(

(#49) bunfi válasza #48967168 (#47) üzenetére


bunfi
(őstag)

Ha az 5 VIP tokenes dologra gondolsz, azt átgondolták és visszaállítják a Forza 6-ban használt rendszer (verseny végén dupláz). [link] Nem sokminden, de legalább ha nagy az ellenállás és a felhördülés, akkor képesek hátraarcot nyomni és változtani.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#50) #48967168 válasza bunfi (#49) üzenetére


#48967168
(törölt tag)

Igen, erre gondolok, de ezt tartom csak maszatolásnak. Maga a hír is 2 hetes, azóta semmi sem történt, holott volt már 2 javítás. Arra volt eszük, hogy a FE autókat visszabutítsák hogy csak creditet adjanak, ennyi erővel azokat az autókat is belőhették volna a 100%-os bónuszra...

Szóval tipikusan az a nyilatkozat, hogy nyugi hamarosan megoldjuk, de konkrétum az semmi...

No mind1, én elengedtem ezt a dolgot...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.