Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi Mi 11i - inkább
- DIGI Mobil
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- TCL 40 SE - esetleg
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
Kapkodás kapkodás...
De még talán nem az utolsó utáni pillanat.
A naaaagy öregek közül a BMW/VW/Ford/Peugeot és társai/ talán még időben lépnek fel az iszonyatos tempóban gyorsuló vonatra, de a többiek le fognak maradni, még akkor is, ha 100ezer év tapasztaltuk van az autógyártásban... ( ami itt láthatólag semmit sem ér, mert mindenki olyan elektromos autót készít elsőre, mint egy óvodás.... ).[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
nembaj, minél nagyobb és gyorsabb ütemben fejlődnek (kapkodnak?) annál hamarabb lesz valami értelmes is... én remélem 5 év múlva már lesz valami de 2030-ra már fullosnak kell lennie
amúgy elfogadnék egy ilyen Mustang Mach-E kocsit, mégha az igazi mustang megcsúfolása is
mondjuk fehér vagy szürkében -
-
<Adamsky>
veterán
válasz
Jositigris #5 üzenetére
Egy ideje már eléggé nyilvánvaló, hogy a Ford-nak semmi se szent. A Vignale nevet is lelakták, ahogy az általad említett Puma-val tették. Most a Mustang van soron. Tartok tőle, hogy lesz itt még villany Shelby Cobra is.
Gyalázat!Már önmagában az, hogy villany, de a tetejében még egy elcse**ett SUV is.
-
<Adamsky>
veterán
" ... a Thunderbirddel is hasonlót akarnak ... " - a lejtőn nincs megállás.
Én biztos teli pofával röhögnék azon, aki megpróbálná nekem bizonygatni, hogy ez egy "vérbeli Mustang"." ... ha szimplán egy hátsókerekes sportkupéba elektromos motort raknak, azt felőlem hívhatják Mustangnak."
Én nem vagyok ennyire engedékeny. A Mustang-hoz a forma mellett hozzátartozik a V8 és a vele járó hang. Nekem a négy-hengeres Mustang sem tetszett (de hát ki kell szolgálni a kispénzű pojácákat is) de az mindenen túltesz, hogy a Mustang-ság összes esszenciáját nélkülöző - ráadásul meglehetősen csúnya - villanyautóra csak azért ráaggatják ezt a nevet, mert akkor majd biztos vinni fogják.
Szívesen ott lennék, mikor első alkalommal egy Mustang találkozóra nagy büszkén begurul a tulaj egy így villanypónival.#10 Daffit
" ... a hangszóróból szól a motor hang ... "
Sajna ez nem egyedi. Az autózás hanyatlását éljük. Mi még talán vehetünk majd egy-két élményautót (használtan, ha az újat nem is engedhetjük meg magunknak), de az utánunk jövő generációknak már csak ezek wannabe autók maradnak.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Nemrég meglepődtem, mikor kiderült, hogy Prius valójában Ford.
Azaz, a hajtást Ford fejlesztette ki, csak a Toyota megvette és alkalmazta.Ford Ma. Kapott rengeteg hideget mikor bemutatták Mustang Mach E.
Ami se nem Mustang, se nem Mach, szimplán E.Hír oké, de eFocus-t hol gyártották és hibrid Mondeo?
Nem USA-ből hozták át, pedig '17 óta van.
eConnect is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / Poco F2 Pro Electric purple …színes az élet/ '06 Focus kombi szürke
-
helixP
veterán
válasz
<Adamsky> #11 üzenetére
Nem hanyatlás ez, csak evolúció. Ahogy a lovaglás is zárt pályás uri sport lett idővel, előbb utóbb az "élményautózás", vagy egyáltalán az ember által vezetett autózás is ilyen lesz. Ahogy a lovasok sem akarták elengedni ezt, most is vannak ilyen hangok.
Közben meg felnő egy generáció, akinek az egész autózás, mobilitás már nem a szabadság metaforája, hanem nyűg. Ő gyorsan, olcsón el akar érni A-ból B-be úgy, hogy ne kelljen szórakoznia az autó effektív vezetésével, az alatt az idő alatt mást akar csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
"Közben meg felnő egy generáció, akinek az egész autózás, mobilitás már nem a szabadság metaforája, hanem nyűg. Ő gyorsan, olcsón el akar érni A-ból B-be úgy, hogy ne kelljen szórakoznia az autó effektív vezetésével, az alatt az idő alatt mást akar csinálni."
pontosan, ez a jövőutazás alatti idő hasznos eltöltése, csak nem bkv-val/taxiban hanem "saját" (vagy com.-shared?) kocsiban
Az élményautózás sorsa meg olyan mint a lovaglás sorsa
-
.Szaki.
őstag
Erről mesélhetnél bővebben egy kicsit, forrásokkal.
A Toyota '97-ben kezdte ezt a hybrid dolgot és azóta fejlesztik folyamatosan a technológiát. Ezzel szemben nem is tudom mikor készült el az első sorozatgyártásban készült hybrid Ford. Talán az Escape lehetett, aminél akartak egy Toyotához hasonló hybrid hajtást kifejleszteni, aztán a szabadalmi gondok miatt inkább kötöttek egy keresztlicenc megállapodást. A Fordnak lett hibridhajtása, a Toyotának pedig dízel technológiája.
Jositigris
Nem ciki, marketing. Régen volt igény kis, fiatalos coupéra, ez volt a Puma. A név nagyot szólt, az autó is jó volt. Most kis crossoverekre, CUV-re, SUV-re van igény és ezekkel a régi nevekkel az új autókat el lehet adni. Így született meg a crossover Puma, ami egyébként elég tisztességesre sikeredett.Ugyanez a Mustang is. Próbálták kicsit a formavilágot is átvinni egy SUV-re, és nagyobb valószínűséggel fognak egy Mustang nevű autóval átszokni az elektromos hajtásra, mint mondjuk egy teljesen új névvel. Nekem sem tetszik feltétlen, de ilyen az élet. Ráadásul ez a Mustang kaszni lesz belsőégésűként Mondeo ha igazak a hírek, ami viszont tényleg sajnálatos. Utóbbi azért sajnálatos, mert ezzel egy újabb remek szedán lesz kikukázva, Mustang viszont szerintem biztosan lesz a Mach E mellett is.
Viszont hogy ne csak panaszkodás legyen mindig, azért vissza lett hozva egy másik név is, aminek az új modellje tényleg egy reinkarnáció és piszok jól néz ki, ez pedig a Bronco.
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
őstag
Nem azért, de ez a téma hogy a fenébe kerülhetett az Okostelefonok témakörbe?
-
<Adamsky>
veterán
" ... meglepődtem, mikor kiderült, hogy Prius valójában Ford." - ezen én is meglepődnék, mert ez sokkal inkább fordítva van. Nem véletlen kérdezik a többiek is, hogy ezt, hol olvastad ...
#14 helixP
" ... felnő egy generáció, akinek az egész autózás, mobilitás már nem a szabadság metaforája, hanem nyűg." - ez sajnos fájóan igaz. Persze ennek a generációnak - jó dolgában - minden fáj. Lassan az élet is. De, mind1, nem menjünk el ebbe a téma, ne boomer-kedjünk#16 .Szaki.
" ... a régi nevekkel az új autókat el lehet adni."
Ezek szerint ezt csak én (ill. velem együtt egy elenyésző kisebbség) érzem vércikinek?
Mondjuk onnantól kezdve, hogy a Porsche is képes volt ráírni a Taycan-ra, hogy Turbo ...A Bronco (a "sima", nem a Bronco Sport) viszont tényleg nagyon rendben van! Más kérdés, hogy EU-ban azt hiszem nem fogják forgalmazni.
Persze az előbbiekből kiindulva lesz itt még villany Bronco bevásárlókocsi méretű kerekekkel, ilyen "butikosné" kivitelben." ... hogy a fenébe kerülhetett az Okostelefonok témakörbe?"
Az "Alternatív Hajtás blog"-ba ilyenek szoktak lenni.[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
őstag
Ha már ennyi autós cikk van, nem gondolkodtatok még azon, hogy esetleg lehetne egy külön Autó, vagy Közlekedés témakört indítani? A Navigáció témakör sem feltétlen fedi ezt 100%-ban.<Adamsky>
Nem ez a lényeg, hogy szerintem vagy szerinted vérciki-e ez a dolog vagy sem. Az a lényeg, hogy ezzel a névvel hány vásárló fogja megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
<Adamsky> #18 üzenetére
"" ... felnő egy generáció, akinek az egész autózás, mobilitás már nem a szabadság metaforája, hanem nyűg." - ez sajnos fájóan igaz. Persze ennek a generációnak - jó dolgában - minden fáj. Lassan az élet is. De, mind1, nem menjünk el ebbe a téma, ne boomer-kedjünk
"
Szerintem ez nem generációs kérdés. Mindig volt egy réteg, akiknek az autózás élmény, szeretik és élvezik ha csinálhatják. A többségnek viszont tényleg egy szükséges rossz lehet, a városi araszolással, dugókkal, az utakat járó rengeteg idiótával, minden nyűgjével együtt.
Ez felmerült már többször egyébként az önvezetéssel kapcsolatban is. -
Bog
HÁZIGAZDA
Egyelőre pont megfér az autó-mobil rovatban mindez. Egyrészt nincs olyan sok anyag, másrészt ami van, az azért (is) van, hogy kifele is mutassuk, hogy komolyan vesszük a területet és legyen hivatkozási alapunk akkor, amikor tesztautót kérünk be. (Ez egyébként bevált, most egy Honda e-ben ülök, pár hét múlva egy PUG208 érkezik, aztán Fiat 500e.) Nyilván ha lesz azon túlmenően is értelme csinálni, hogy amúgy elég olvasott anyagok ezek (és itt a gazdasági megtérülésre gondolok), akkor majd neki lehet állni azon gondolkodni, hogy miképp lehet szétszedni, összegyúrni, tematizálni, strukturálni. Van benne ráció, nem csak azért, mert a konkrét autóteszteken kívül tök sok techie anyag is keletkezik (mint a legutóbbi teslás-akkumulátoros értekezés), hanem azért is, mert egy autózási forradalom küszöbén vagyunk, ami nem csak a meghajtás változásáról, hanem az önvezetésről és a forgalomszervezésről, úgy általában a mobilitásról is szól a mikromobilitástól a sharing megoldásokon keresztül odáig terjedve, hogy mit kezdünk majd a városi terekkel, ha nem kell annyi parkoló.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
<Adamsky>
veterán
"Az a lényeg, hogy ezzel a névvel hány vásárló fogja megvenni." - értem én, csak pont ezzel kapcsolatban vannak kétségeim.
Mármint, hogy lesz olyan, aki tudja, mi a Mustang és azért vesz majd ilyet, mert az van ráírva. A "szuperzöldek" / villanyautó fan-eknek szerintem pont mindegy lenne, hogy hogyan hívják. Annak viszont aki tudja mi a Mustang (ült már benne) és vágyik rá, annak ez nem hiszem, hogy alternatíva lenne. All-in-all, ha fogyni fog, akkor nem azért, mert Mustang a neve. Viszont akink mondjuk van egy rendes Mustang-ja, és venne mellé valamilyen városi villanyost, azt szerintem pont el fogja tántorítani ez a név, mert nem akarja, hogy a szomszéd v. márka/klub társak kiröhögjék.[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
"egy autózási forradalom küszöbén vagyunk"
bizony, idővel kinövi magát (amint jönnek újabbak és tényleg beindul az önvezetés, a sharing, új akku technológia, esetleges hidrogén áttörés, stb.) és talán még nagyobb is lehet ebből mint a mobilaréna blokkból
az biztos, ha lesz külön "portál" neki, többet fogom nézni mint a mobilt
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / Poco F2 Pro Electric purple …színes az élet/ '06 Focus kombi szürke
-
<Adamsky>
veterán
... már ketten vagyunk. Én se látok itt semmi olyat, amit írtál.
Viszont: "Ismerős hajtáslánc. Bár a 2,0 literes, csupa könnyűfém, Atkinson ciklusú benzines a Ford sajátja, a hajtáslánc elve a Toyota hibridjeiből ismerős. Ennek oka, hogy a Ford is a Toyotától vette át a már kidolgozott és náluk bevált sémát." - forrás.
"A Toyotától vásárolt technológia minden termék megítélésének jót tesz. - TC, képaláírás -
k-adi
nagyúr
ha már full random linkelgetünk
itt egy másik
[https://index.hu/techtud/2021/02/18/az-elektromos-auto-a-gazuzemu-autok-sorsara-juthat/]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Komoly terveket szövöget a Ford a tisztán elektromos és a konnektoros hibrid kategóriákban, legyen szó személyautókról vagy haszongépjárművekről.
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Xiaomi Mi 11i - inkább
- DIGI Mobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- iiiF150 B2021 Strapabíró okostelefon
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Pro Silver 128GB. !! 96% AKKSI !! K0149
- Gyönyörű állapotú iPhone 13 Pro 128GB eladó!!
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max 256GB. K0152
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 14 Fekete 128GB. !! 1 ÉV GARANCIA !! K0150
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest