Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
FatalEror
üzenetére
Aljzatkiegyenlítőt 1-2 mmbe szoktak önteni, arra nem terhelhetsz rá. Viszont annyi szilárdsága lesz a zsákos anyagnak is, hogy járni lehessen rajta. Ha nem mozog az altalaj, akkor nem lesz neki baja, normális használat során.
ps: alapvetően a beton nyomószilárdsága nagyságrendekkel nagyobb, mint amit egy ember, vagy egy autó súlya okoz. A probléma akkor van, ha gátolt alakváltozást szenved, mert akkor elszakad szegényke (a'la megreped)
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
FatalEror
üzenetére
Nem kell csiszolni.
Tükör sima a felülete. Ha a 3 mm-es lapnak nekiugrok, akkor 1: kézzel nem érek vele semmit, 2: géppel ripityára töri a lapot. Hidd el nekem.Meg tudom csinálni, hogy pontosan egyenlő vastagságú legyen a lap, csak meg kell találni hozzá a megfelelő helyet a laborban.

Az ilyen zsákos förmedvények meg finoman fogalmazva csak hobbi célra való. Laminált parketta alá. Kb semmi másra

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
FatalEror
üzenetére
2 mm-es max szemnagyság. Ilyen fogalom, hogy mennyire "kemény" nincs.

Fingom nincs, hogy mi a várható szilárdsága, de ha tippelni kellene olyan 65-70 N/mm2 körül lesz neki a nyomószilárdsága. Lehet, hogy a poén kedvéért csinálok egy kockát belőle, de sajnos korlátozott mennyiségben van alapanyagom, így nem nehezemre esik feláldozni több mint 3 liter anyagot. :-/
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
FatalEror
üzenetére
Egyrészt összetöri, másrészt nem ad kielégítő megoldást, harmadrészt nincs ilyenem.

Egyéb ötlet?

üdv, föccer
szerkesztésre: Ezért annál már előbb jár a betontechnológia, hogy a repedések miatt kelljen félnem.
A felület gyakorlatilag tükör sima és természetesen egy hajszál repedés sincs rajta és nem is lesz. Jó dolgok ezek a zsugorodás kompenzáló adalékszerek, a folyósító anyagokról nem is beszélve. 
Azért ne úgy képzeld el, hogy veszek 3 lapát sódert (sicc) ráborítok 1 lapát cementet meg annyi vizet amennyit felvesz.

Most természetesen utókezelés gyanánt mésztelített vízben van a cucc pár napot, de lévén 52,5 CEM I-es cement van benne pár napnál nem kell neki több. Max hétfőig lesz víz alatt. Addigra jó lenne elkészíteni az első fekete lapokat is. Meg akarom nézni, hogy mennyi porfesték kell bele, hogy jó legyen.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
FatalEror
üzenetére
Lehet, hogy egyszerűbb lett volna, de miért ne pont így legyen csinálva.

Egyébként ma kiszedtem a tegnap kiöntött elemeket. Sajnos még mindig problémáim vannak az egyenletes rétegvastagsággal, de ez valahogy meg fogom oldani. A kisebbik elem (~150x150 mm) kb 3-4 mm vastag lett. Ha nem felejtem el, akkor holnap csinálok képet róla. Frankó lett.

üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gyémántos koronggal vinnie kell. Bármi más túl durva lenne és félek, hogy elroppantja az anyagot.
Tükör sima a felülete. Ha a 3 mm-es lapnak nekiugrok, akkor 1: kézzel nem érek vele semmit, 2: géppel ripityára töri a lapot. Hidd el nekem.