Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Timer

  addikt

  Az előző Fitbit teszthez is beírtam, ide is megteszem: érdemes ellenőrizni a kompatibilitást a gyártó oldalán. Tré dolog egy ilyen 2019-ben? Az. Olyan telefonnal teszteltétek, amit támogat a gyártó? Na ugye, ez is tré.
  Olyan ez a helyzet, mint az alaplap és a memória támogatás. Szabvány is, menni is kéne' neki, és mégis van QVL lista...
  Egyébként kár erőltetnie a Fitbitnek ezt az "okos" vonalat, teljesen értelmetlen, már a Charge 3-ra sem lehetett telepíteni semmit az elvi lehetőség ellenére sem. Viszont, a Charge vonal szerintem tökéletes. Túl van árazva, az igaz, de működik, és az applikáció évek óta korrekt.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Oké, értem, elfogadom. De az hogy lehet, hogy nekem meg eddig az összes Fitbit termékem stabilan működött az eltelt jópár évben, néhány frissítést követő hetet kivéve? Ráadásul nincs is a támogatott készülékek között.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Két dolgot tudok elképzelni. Az egyik, hogy a friss szériában variáltak a Bluetooth-on valamit akár hardveres, akár szoftveres vonalon, és mivel én Charge 3-at használok, az még másképp kapcsolódik. A másik ötletem, hogy volt fent a telefonokon más viselhető eszközhöz tartozó kliens, vagy bármi egyéb applikáció, amivel összeakadhat. Ha ennyire ótvar lenne, mint aminek leírtátok, tele lenne a net vele, eléggé ismert brand ahhoz, hogy felkapja a szaksajtó. Tévedés ne essék, nem védem a márkát, csak nem értem a felsorolt hibákat, mert alapesetben nincs gond a gyártó termékeivel, ilyen alapvető különösen nem. Kivéve talán az Aria 1-et, aminél lázadtak a felhasználók a gyártó fórumán, többek között én magam is.

  Az új kliens programot, vagy a régit használtátok? Nemrégiben kínálta fel, hogy kipróbálhatom az újat, bár ez lehet, hogy csak UI felvarrás, és a lényegi kódban nem változott semmi.

  Direkt nem mondom, hogy elfogult a szerző, vagy épp fizetett anti-promót láthatunk, bár azóta, amióta a OnePlus 7 Pro kapcsán az ominózus cikkíró le merte írni, hogy nem lát lényegi különbséget a 60 Hz és a 90 Hz között, én már bármit el tudok képzelni...

  A xiaomi karperecet éltetőknek annyit azért üzennék, hogy nem minden az ár. Érdemes megnézni, hogy mennyit ér az alváskövetés hatékonysága egy Fitbit, vagy egy XIAOMI esetén. A kijelzők, akkumulátorok tartóssága, a szenzorok pontossága is megérne egy misét, a 3 évvel ezelőtt, a megjelenésekor vásárolt Fitbit Charge 2 például még mindig üzemel hibátlanul. Említhetném még a szoftveres hátteret is, ami eléggé ad hoc egyéb tekintetben is a XIAOMI eszközök terén (nem kell a flame, 10+ XIAOMI cuccom van napi használatban, nem kell bemutatni a gyártót). Az árban azt is megfizeted, hogy a gyártó gyakorlatilag mind a mai napig támogatja az első (Fitbit One) trackert is, mégpedig ingyen, így aki azt megvette, úgy 6-7 éve használhatja már a kapcsolódó szolgáltatást. A legtöbb esetben ennyi idő elteltével már mem, vagy csak korlátozott funkciókkal működnek tovább ezek a filléres kiegészítők Majd nézzük meg az olcsó konkurenseket, hol lesz a terméktámogatásuk akár csak három év múlva...

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  A MiBand-ek terén Kollégám által szerzek tapasztalatot. Alig 1 évesen már alig látszódik a kijelző, az akku meg csak pár nap, igaz, folyamatosan használja értesítésre, ezért soha nem tudta nála a gyári értéket tartani, pár naponta töltötte.

  A legújabb bandnél nem tudom, hogy van, de az övé még olyan, hogy nem állandóan méri a pulzust, hanem gombnyomásra. Így nem nehéz heteket kibírni egy feltöltéssel. A Fitbit eszközök folyamatosan mérnek viselés közben.

  A XIAOMI-val kapcsolatban érdemes beelolvasni a Smart eszközök fórumába. Működő szabályok válnak működésképtelenné egyik napról a másikra, értesítések nem mennek tovább, stb. Nálam például EU gateway (hazai beszerzés) két hónapja nem hajlandó értesítést küldeni, de egy kínai régióból beszerzett kamera sem jelez már, pedig ment sokáig. A négyszeresébe kerülő Netatmo meg már három éve teszi a dolgát ugyanazon a hálózaton, hiba nélkül. Na, ennyi a különbség a stabil terméktámogatás, és az ad-hoc támogatás között.

  Az alváskövetésről: nemrégiben tesztelték ki itthon (PC WORLD) egy profi laborban ezt a funkciót, és a Fitbit Charge 2 nyert, magasan a legpontosabb volt az alkalmazott algoritmusa.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Megerősítem, ezzel az appal használható például a Fitbit Charge 2 a Huawei P9 2017-en is, enélkül csatlakozni sem tud. Ismert hiba, hogy a Huawei problémás, de a tesztelők Samsunggal is szívnak, ezt fogadom kissé kétkedve.

  @Tech: elhiszem, elfogadom, de én meg csak azt tudom írni, amit én tapasztaltam. Flex volt az első Fitbitem, még Lumiával használtam, aztán OnePlus 3 mellett.Charge 2-re váltottam, mert a Flex 2 kevés volt, így azt inkább a feleségemnek adtam. A Charge 3-at csak azért vettem meg, mert akartam, a Charge 2 azóta a családban él tovább, hibátlanul, napi használatban. Egyet Édesanyám is használ, szintén hibátlan. Van iPhone, OnePlus 6, OnePlus 5T, és 7 Pro is a használt eszközök között, semmi gebasz nincs velük. Régebben olyat én is láttam, hogy a hívásjelzés késett, az akku optimalizálás kivétele, és az always connected bekapcsolása megoldotta.

  Még egyszer mondom, nem vagyok Fitbit nagykövet, de vagy nagyon elszarta a cég az új generációt, vagy itt volt valami hiba a teszteléssel, mert nekem eddig ez a gyártó csak az Aria 1 révén okozott csalódást, amit az Aria 2-vel feledtetni tudott. Ettől függetlenül azt aláírom, hogy a piaci csúcsmodellekkel együtt KELL működnie egy ilyen eszköznek, nincs mese, a gyártó sara, ha ez nem így van.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Garmin. A Fitibitek a telefonod GPS-ét használják (connected GPS), szóval azzal nem leszel előrébb.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Timer

  addikt

  Részelteiben nem ismerem a jelenlegi termékpalettát sajnos.

  Azt kapod, amit adsz.

Hozzászólok Aktív témák