Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lami66

  senior tag

  TFeleségemnek vettem egy ilyet másfél hónapja, de a teszt szövege alapján rá se ismernék, hogy ugyanazt az órát tesztelte a szerző. A kijelzőről szóló részen csak pislogtam " a transzflektívnek mondott LCD technológia, ami az erőteljes napfényben is jól látható, hiszen a beeső fényt hasznosítja az az extra rétege, ami a nem transzflektív kijelzőktől megkülönbözteti. Ez a hatás nem annyira jól érezhető, mint egy Amazfit Stratos esetében"
  Ennek transzflektív a kijelzője? Szerintem sima lcd, ámde nagyon jól látható. Fiamnak Stratos van, tehát látom naponta mindkét kijelzőt. A Stratos kijelzője tűző napfényben ér valamit, pontosabban akkor éri el a Versa szintjét, minden egyéb esetben fakó színek, kontraszttalan a Stratos. Ebben a "minden egyéb esetben" a Versa kijelzője szó szerint alázza a Stratost. Nem amoled, de élénk színek, kontrasztos, fényerős, erős napfényben is jól látható.
  Egyébként a Versa telefonos appjában elérhető "versaáruház" alapján azt érzem, hogy az usában a Versa a tinióra, Lite meg a gyerekóra, a szülők pedig applevaccsot használnak, aminek ugye nincs gyerek verziója. A letölthető számlapok szinte mind fizetősek, már amelyik eléri a nemdebilgyerek szintet, mert csillámpónis amerikakapitányos gyerekfantáziás számlapból van 900, a maradék 100 már felnőtt számára is elfogadható, de fizetős.
  Az óra mérési pontatlanságát nem vitatom, az erobikot rendszeresen úszásként rögzíti.
  A telefonos szinkronizálás megint érdekes téma. Aki neten utánanéz, láthatja, hogy a Versa kimondottan a Huawei telefonokra allergiás. Feleségemnek P Smart 2019 van, ezért előre felkészítettem őt arra, hogy nem fogok kínlódni az összehangolással, ha nem megy, küldöm vissza az órát. Óra megjött, regisztráltam, fiókot csináltam, beállításokon végiglépdeltem, telefonnal bluetooth kapcsolat elsőre oké. Azóta kétszer volt olyan, hogy nem szinkronizált (másfél hónap alatt), de egy telefon újraindítás megoldotta. Üzenetek szövegeit hibátlanul mutatja még a speciális magyar betűket is mint őűí.
  A pulzusmérése rendben van, még viszonylag lazábbra csatolva is jól mér.
  A cikkben említett döcögősséggel sem tudok mit kezdeni, mert az itthoni nem vacakol.
  Összegezve szegényes tudás, de a szemnek fontos dolgokban nagyon jó: tetszetős design, egész nap lehet hordani egy nőnek is, nincs bumszli formája, jó kijelző.
  Én inkább Samsung watch active-ot vettem volna, de asszonynak ez tetszett.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák