- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
Számomra az a vicces, hogy ennyi év után is még mindig tele van érdekességekkel, miközben egy globálisan az emberekre erőltetett szarról van szó, amit sok esetben nem lehet kikerülni.
-
orion1025
őstag
A csempe létjogosultságát nem értem, egy átlagos desktop pc nem érintős monitorból áll. Már a 8-as fosnál erőltetést sem értettem, meg is lett a sikere. A beállítás elérése két mód pedig nem így értendő, ahogy te azt gondolod, hanem egy gombnyomásra meg tudsz nyitni egy full felesleges ablakot, amin látsz minden infót, amit egyébként láthatnál az előző ablakba is ha nem csak a felét rajzolná ki oda a win, mert lusta...
-
orion1025
őstag
válasz
King Unique #181 üzenetére
Nálam a kereső ki van lőve, mert csak akkor nyúlok a billentyűzet felé, amikor nagyon muszáj, így nem pötyögök a keresőbe sem, ezért ez a káosz nálam nem gyere be. De ez csak egy ellenérv a sok közül amiért a büdös életben nem fogok tizet használni újra, még ha többet nem is lesz másik rendszer, de akkor majd előveszem a jó öreg DOS-t... Nem értem miért kell a Mikrofosnak ezt erőltetni, ez olyan, mint annak idején a Vista. Egy halom kupac trágya, de ha akkoriban azt nyomják le a torkunkon így, akkor az is jó lett volna, pedig az utód bebizonyította, hogy még sem olyan überfasza rendszer volt az. A 10 egy félig rokkant előd alapjaira épül aminél ugyanúgy voltak érdekességek, a kedvencem például a kék halál amit sokszor láttam az évek alatt.
-
orion1025
őstag
Nem a Start menü és társai a lényeg, hanem ez a gépházas történet. Konkrétan egy saját magát szembe köpő dolog, pláne a rendszer fül. Gyakorlatilag duplán meg tudod nézni azt, amit 7/8/8.1 alatt egy helyen láttál, mindezt megkapod egy kis ablakban. Na az ilyen sötét középkort idéző böszmeségek azok, amiket én ki nem állhatok. Eszembe jut valami, mit kéne megnézni, de mire megtalálnám már el is felejtem minek indultam neki... Na itt vannak bajok. Az egész egykori vezérlőpultot felszabdalták egy logikátlan valamire, és keress meg valamit.
-
orion1025
őstag
Az audio rész csak egy aprócska kiragadott rész az egyvelegből. A winnek is vannak csúnyaságai, de messze élhetőbb rendszer a konkurenseknél akik "reformálni" akarnak/akartak. Nekem akkor "sír" a szemem, amikor beröffentem az ME-s vagy XP-s gépem, és minden úgy működik mint a bizonyos nagy könyvben. A kedvenc Win 7/8.1 betegségem a bootolás utáni fekete képernyő, vagy az asztal betöltése előtti vegetálás fekete képernyőnél, na ezt az egyet nem tudja lemásolni a pingvin, ebbe profibb.
-
orion1025
őstag
Azzal nem vagyok kisegítve, hogy egy plug and play drivert mókolt fel hozzá, de X vagy Y beállítás nem létezik. A notimhoz is tök jól telepítette a VGA-t, csak közben szart sem tudtam csinálni vele teljesítmény beállítás terén.
CPT.Pirk:
Nem hiszem, semmi speciálisat nem használok ami igényelné az új rendszert, játszani meg csak konzolon, így ez is kilőve.
-
orion1025
őstag
válasz
CPT.Pirk #123 üzenetére
Csak ez a fő probléma, hogy "sutyiba" telepít valamit, de közben az ember nem tudja mit is művel az eszközzel a Linux, nincs lehetőség finomhangolásra. Anno is gördülékenyebben megoldott jó pár driver mizériát a pingvin, de még mindig nem látni ezeket hogyan is oldotta meg magától. A Win10 számomra meg egy zsákutca, logikátlan és elbarmolt, idióta megoldásokkal megfűszerezve. A 8.1 is már kezdett fogalmatlan lenni, de a 10 übereli. Nekem a 7 az igazi rendszer, az XP nyomdokaiba lépő nagytesó, de annál stabilabb és egyszerűbb oprendszer nem nagyon lesz már. Vártam a tízest, mint a messiást, de egy totális tökön szúrás lett az egész, így én az életben nem szeretnék találkozni vele többet.
-
orion1025
őstag
válasz
CPT.Pirk #121 üzenetére
Igen, van Win alatt is szívás, de Linux alatt hatványozottan igaz. Nálam ez a driver mizéria inkább az XP-t érintette, ott voltak pattogások a hangnál, újabb OS mellett ilyeneket nem tapasztaltam. Igaz a Creative termékeit sem használom egy ideje, de nekem a Win használat megváltás a Linuxozás után, soha többet nem kellene még laptopra sem, mert ott is voltak megoldandó problémák bőven, de a sok szenvedés után mindig likvidálva lett. Suse 9.1 óta bohóckodtam a pingvinnel, de már csak követem az eseményeket, tapasztalni nem szeretném.
-
orion1025
őstag
válasz
CPT.Pirk #119 üzenetére
Azt még mindig megnézném, hogy X és Y programokat hogyan indítod el KDE alatt, mikor még a winfos is befosik tőlük néha, pláne a 32 vs. 64 bit személyében. Egy egyszerű "driver telepítést" meg már meg sem említek, hogy tudd használni mondjuk egy hangkártya szoftveres produktumait/finomhangolását.
-
orion1025
őstag
válasz
Necroman_Mk2 #15 üzenetére
Ez még mindig csak egy kényszer megoldás, én meg mondjuk nem vagyok hajlandó az élet minden területén kompromisszumot kötni. Ez a házi barkács anno az XP idejében működhetett, addig az átlag user még a kötelező rendszer frissítések miatt sem hajlandó újraindítani a gépét, hogy az tudja magát telepíteni, akkor nem fog két OS között lépkedni folyamatosan. Én egy rendszert akarok, de azt normális működéssel, és a Linux nagyon nem az, ahogy a Win10 sem. Az egész Linux misztifikálás olyan, mintha egy kézzel kéne élned az életed. Működik, de nem túl barátságos. Nálam az nem kényelem, ahol köpülni kell, hogy valami működjön, már pedig ebben a Linux az élen jár, ráadásul én billentyűzeten csak akkor pötyögök, ha nagyon muszáj, de egy terminálos bohóckodást oldj meg nélküle... Szóval annak jó, aki megrögzött fan meg szereti magát kínozni, illetve egy 80 éves bácsinak, aki életében nem látott gépet, és csak zinternetezni akar, semmi más igénye nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest