Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• privacy99

senior tag

Nem valószínű, hogy ha behal a Denon erősítőm (vagy végleg megunom), akkor újra belevágok egy álló dobozos "nagy" házimozi rendszerbe. Most egy olyasmi soundbart valószínűbbnek érzek, mint ami a cikkben szerepel. Azt látom, hogy (legalábbis az országban) haldoklik a hangfalak kategóriája, a nagy áruházakból teljesen eltűntek, kis (szak)boltokban még vannak, de szűkül a kínálat. Mindenhol a soundbar szetteket nyomják. Az én problémáim:

- Kábelezés
    - A Denon kínálatában egy olyan erősítő, ami tud 4k/120Hz-et, az közel 300-nál kezdődik (X-1700H), az alatt kispórolják a 120hz továbbítást.. 2021-ben... ja és a szakik szerint az 1000-es Denon nem ajánlott, mert nagyon fapad
    - Aktív mélysugárzók ha 3 évet kihúznak, az már csoda (10 éven belül a 6. mélynyomó van nálam, ez már 200 ezres kategória, de az amazonos vélemények szerint 2 évnél többet ennek sem bír az erősítője, ha valakit érdekel: Klipsch R-112SW)

Meglepődnék, ha egy ilyen LG bármelyik komponense 2-3 év után tönkremenne. Mondjuk az tény, hogy 14 évet sem nézek ki belőle, amit a Denon erősítőm eddig teljesített, de egy 8-10 már elég lehet.

További plusz, hogy amikor akár magyar, akár külföldi hifi szaklapok valamelyik felső kategóriás soundbar rendszert tesztelik, nagyon elismerően írnak róla. Persze annak meg is van az ára, de abból az árból egy normális erősítő+mélynyomó kombót tudsz esetleg venni, hangfalaid még nincsenek, ami majdnem még egyszer akkora költség, aztán jönnek a kábelek persze.

Persze ha valamiben nincs igazam, akkor elnézést, de én most így látom a helyzetet. Gondolom azért nem vesznek az emberek már nagy hangfalakat, mert helyet akarnak spórolni, és nem akarnak kábeleket látni, meg beszerelni/bekötni mindent stb., csak megveszik, bedugják, és működik vezetékek nélkül (tudom, a háttereknek is kell táp, de azt akkor is sokkal egyszerűbb eltűntetni, általában a hátsó falon is van konnektor).

Új hozzászólás Aktív témák