Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
wjbhbdux #215 üzenetére
Hát akkor csúnya hanyatlásnak néz elé a játékipar :) (Mármint a pc-s játékipar) És azért egy folyamatos videó+hang stream nem egyenértékű a jelenlegi pár száz kilobájtos állapotküldéssel (feltételezem, hogy jelenleg ennyi), amihez elég minimális net is. Azt sem hinném, hogy aki jelenleg is fizet már ötöt, az csak úgy fizetni fog mellé másik tízet 'akkor már mindegy' alapon. Inkább akkor már cserélgetni fogják az éppen fizetettet.
-
zseko
veterán
Értem, de itt jön be a másik amit írtam: nem vagyok hajlandó pláne minden egyes kiadónak külön, havidíjat fizetni. Ezzel egyébként lábon is lőnék magukat. Na meg a VGA gyártókat, de lehet még a HDD/SSD gyártókat is. Mert ha nem kell erős gép, csak internet, akkor a játékosok nem fognak erős vga-t venni. És nem fog kelleni annyi nagy háttértár sem, hiszen a zenét is streameljük, a videót is streameljük, a játékot is streameljük... Így viszont a játékaikat nem fogják tudni darabonként 40-70€-ért adni, plusz külön a dlc-ket, egyéb biszbaszokat, hanem pár euróért egyben mindent. Én például a EA Origin Access-t csak és kizárólag azért próbáltam ki, mert 5€-ért megtehettem.
A hátteret ennek kiszolgálásához viszont a kiadónak magának kell állnia. -
zseko
veterán
Nem kívánom minden egyes szaros kiadó szaros-bugos-fapados kliensét feltenni. Ami nincs Steamen azt általában nem veszem meg. Nem kötelező nekem megvenni egyik kiadótól sem semmit... Egyelőre még mindig nem én vagyok értük... Úgyhogy nekem befolyásolja a döntésemet, hogy kapható-e Steamen, vagy sem. Elvétve van pár játékom máshol. PSP meg igazán nem releváns példa, szoftvert a készítőnél keresek elsősorban, nem játékplatformon.
Másik, nem vagyok hajlandó olyan játékért fizetni, amihez kötelező az internet. Lehet egyetérteni vagy se, én akarom eldönteni mikor játszom, nem a kiadótól, internettől, szolgáltatótól, bánat tudja kitől-mitől függeni. Így multis játékot sem vennék, igaz nem is szeretem, így ez annyira nem oszt, nem szoroz számomra. Persze lett néhány, de nem igazán játszom velük. Az EA Origin Access-ét például jónak találom arra, hogy néha 5€-ért kipróbáljak, vagy végigjátsszak olyan játékot, amiért egyébként egy fillért nem adnék, az nvidia rendszere meg persze jó lett volna nekem (max) arra, hogy ugyanezeket telepítés nélkül kipróbáljam. De hogy egy - főképp több - szolgáltatónak is (rendszeres) havidíjat fizessek csak azért, ha néha rámjön a játszhatnék... ki van zárva.
A koncepciót megértem, viszont én nem kívánom használni. -
zseko
veterán
Én eléggé negatívan állok az nvidiához, szóval ha beledöglik akkor lehet akár kárörvendő is leszek, de itt teljességgel nekik adok igazat és nem a kiadóknak, még ha ezt a szolgáltatásukat teszem azt nem is vagyok hajlandó használni.
-
zseko
veterán
válasz
Alogonomus #8 üzenetére
Jogilag ez olyan, mint ha a Steam fiókod adatait megosztottad volna egy harmadik - arra fel nem jogosított - féllel, hogy az játszhasson a te játékaiddal.
Amit meg is tudsz tenni, Családi megosztás néven... Persze nem igazán ugyanaz a kettő, és nem is minden osztható meg, de gondolom amik igen, azok kiadójával megegyezett ebben a Steam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 Gamer ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 5600 1.0TB SSD ÚJ GEFORCE RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest