- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
QwErTy42
addikt
válasz
#06658560 #113 üzenetére
Azért azt szerintem te is belátod, hogy a fosszilis az erősen pazarló jelen felhasználása szerint azontúl hogy technológiai zsákutca. Mindemellett az elektromos hajtásnak (most mindegy hogy hidrogén vagy akksi adja a kakaót) komoly előnyei vannak a benzinessel vagy dízellel szemben.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #90 üzenetére
Igen, ezek lehetnek problémásak, de egy részüket egy szoftvermérnök könnyedén javítani tudná.
A gyors reakciójú szoftver szerintem manapság nem nagy elvárás, egy közepes okostelefon is tudja simán. A digitális klíma esetén is nézni kell, hogy mennyi éppen a beállított hőfok, és hova tekered, vagy nyomkodod, csak annyival jobb normál autókban, hogy érzed, ahogy kattan a gomb, de az értéket úgyis képernyőről kell leolvasni.
De hangos visszajelzés is jó lehet, ha mondjuk állítasz valamit, és bemondja a eredményét. Mondjuk benyomod a klímát, és "AC on", állítasz a hőmérsékleten, és "Temperature: 21°C", stb. Egy elektromos autóban ez már nem olyan problémás, még autópályán sem, mert halkabb sokkal.Én arra várok majd, amikor lesz szélvédőre vetített HUD
-
törölt tag
válasz
#06658560 #86 üzenetére
Hát, lehet, hogy nem a legjobb ergonómia, de tényleg oda kell nézzek. [link]
A kormányhoz közeli két kör alakú gombhalmaz kapcsolja a klímát, de nem az a gomb kapcsolja be, amivel kikapcsolod, meg például az ablakra fújást alul lent a 4 gomb közül a baloldali kapcsolja, teljesen függetlenül a többi gomb használatától.Amúgy meg érintőképernyőbe is lehet visszajelzést tenni, haptic feedback, hangjelzés, akármi. Illetve az érintőképernyőn nem kell egyfolytában minden gomb kint legyen, hanem lehet mondjuk egy-egy nagy gomb a klíma, rádió, navigáció, teljesítménybeállítás, és ha rányomsz, akkor jelenik meg a hozzá tartozó kezelőfelület.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #65 üzenetére
Jó, igen, volt e-Golf, és? Mi van vele? Miért nem azt tolták már ezer éve a manipulált dízel kocsik helyett? Mert nyilván nekik könnyebb, olcsóbb így.
[link]: "A CNG itthon értelmetlen."
Nem tudom te miről beszéltél, de Cifuval a vita abból indult többek közt, hogy itthon nem jó egy elektromos kocsi, mint a Tesla, mert egy úton nem tudod hol tankolni. De itthon ugyanúgy nem jó a CFG sem, mert azt sem tudod. Meg az üzemanyagcellát sem.
Ja, ebben igazad van, pont DiCaprio csak elektromos autót használ. Többek közt egy Tesla Roadstert
-
törölt tag
válasz
#06658560 #62 üzenetére
Azt nézted, hogy az előrendelés amúgy 1000 dolláros foglalót igényel? Nem hiszem, hogy ezt csak úgy kipengeti olyan, akinek aztán lehet, hogy mégsem kell majd. De talán tényleg túl sok olyan ember van, aki dobálja jobbra-balra a pénzt.
Hát, az elmúlt években egyre unalmasabbak és rondábbak a Toyoták. Amúgy 10 éve a Nokia volt a világ legnagyobb mobilgyártó cége. Sok maradt belőle
Nyilván elsőkből soha nem lesznek utolsók. A Toyotának projektjei vannak az alternatív üzemanyagos problémára, közben a Tesla meg már megvehető és egész sok helyen használható terméket árul.
Igen, 10 éve én is megőrültem azért a Hondáért, és alig vártam, hogy legyen belőle valami. És vártam, és vártam... És sehova nem jutott. Ez is olyan, mint az a csuklóra tekerhető Nokia telefon koncepció, meg a smart home koncepciójuk, amiről fantasztikus demó videó volt, aztán hol van azóta...?
-
törölt tag
válasz
#06658560 #60 üzenetére
Nem hazugság, több helyen is volt róla cikk, hogy a VW a dízelbotrány fényében fontolgatja, hogy dobja a dízelt, és megpróbálja tolni az elektromos autókat.
Ja, mert néhány celeb vett, hogy a bulvársajtóban el lehessen adni, hogy milyen környezettudatos, közben meg ott a garázsban még pár sportkocsi, meg SUV, biztos, ami biztos.
A 4-500km hatótáv már nem igazán csak városi cirkáló, azzal simán elmész Bécsig. Egy Leaf elmegy addig? Vagy i3? Hát az e-Golf?
Most tényleg azon megy a vita, hogy a jelenlegi magyar viszonyok közt mennyire használható egy elektromos autó? Hát, eléggé nehézkesen. Sajnos. Egy hidrogénes, vagy metános meg kb semennyire, mert nem kapsz bele üzemanyagot egyáltalán.
De ez most olyan, mintha annak idején azzal érvel valaki a lovaskocsi mellett, hogy az mennyivel jobb, hiszen hol tankolnál meg egy benzines autót, meg milyen drága már, bezzeg lovak mindig lesznek, és fogatot cserélni gyors, bárhol lehet. Technikailag akkor igaza volt, de az az állapot sem tartott örökké, a mostani benzines infrastruktúra sem fog. -
vicze
félisten
válasz
#06658560 #48 üzenetére
Toyotának nincs elektromos modellje így arra nehezen lehet válasz. Nem a hybrid Ampera és Volt-ra gondoltam, hanem az Ampera-e és Bolt-ra, amik full elektromosak, nem második generáció, hanem teljesen új kategória csak a külső és a név maradt ugyanaz.
@Cifu:
"A Model S-ből 3375, a Leaf-ből 3529 darab."
vs.
"Sokkal többet értékesített belőle? Igen."Nem ferdítesz egy csöppet?
10% alatti különbség... És ez is azért van, mert a Tesla nem tudja a gyártást követni, a várólista 6-18hónap. Nem épp a kereslet nagyobb a Leaf-re. Nyilván fele akkora aksiból dupla annyi autót tudok gyártani.
"300-400km-es hatótávval lejutni mondjuk Budapestről Velencébe"
Azt az 50km-et még a Leaf is megteszi.Na ne hogy már Magyarország legyen a mérce, ahol nincs forgalmazva hivatalosan. Nézzük meg USA-t, hogy a superchargerrek miatt gond nélkül eljutsz egyik partról a másikra. Hiába akarod szőnyeg alá söpörni a supercharger nagyon is fontos része a Teslának.
Szerk:
Azt azért még hozzátenném, hogy a Tesla teljes infrastruktúrát nyújt (a gyártás kivételével) valós 0 emisszióval az US-ben. SolarCity(napelemes tető) -> Powerwall -> Model S -> supercharger -> SolarCity(mint szolgáltató).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest