- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Quasi_modo #100 üzenetére
Még mindig OFF:
1. Kifejtenéd bővebben? Ahogy más is írta, ezek a számok a hivatalos, könyvelt (NAV/KSH által hozzáférhető) adatokból származnak. Szerinted a létező feketegazdasági gyakorlat, vagyis "zsebbe" és "számla nélkül" (ami, ahogy szintén írták, közszolgák és egyéb rendesen bejelentett emberek esetén nem jelentkezik) mellett a valós érték hogyan lehetne kisebb, mint a hivatalos adat?
2. Nem vitatom, illetve sejtem, hogy arra gondoltok többen is, hogy az átlag ember messze az átlag bér alatt keres, vagyis nagyon nagyok a jövedelmi egyenlőtlenségek. Ez sajnos így van, és ez szerintem sem jó. Viszont akkor nem az átlagról, hanem mediánról / kvantilisekről, illetve decimális felosztásról kellene beszélni (amire pl. nincsenek pontos, könyvelési alapú statisztikák, csak felmérés alapú becslések). Még egyszer, egyetértek abban, hogy a többség az átlag alatt keres (és ez szerintem is rossz), de attól még ezzel matematikailag semmi gond nincsen.PS. Ennek persze semmi köze ahhoz, hogy a telefon drága-e. Személy szerint nem adnék 150k-nál többet semmilyen telefonért...
-
twollah1976
őstag
válasz
Quasi_modo #77 üzenetére
Akkor úgy néz ki, hogy nálam alacsony az ingerküszöb.
Úgy vagyok vele, hogy 150 ezer forintnál többet nem adok ki telefonra.
2013 karácsonyán vettem magamnak egy Galaxy Note 3-at, azt 2017 januárjában lecseréltem egy OnePlus 3T-re, ezzel a telefonnal remélhetőleg megint el leszek egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- TP-LINK routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest