- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Agro
senior tag
Ez mind tény, de nekem pont ez a bajom, hogy az átlag embereknek szánják, pedig iszonyat sok fantáziát látok bennük. Csak még nem gyártották le azt ami az én igényeimet is kitudná elégíteni.
Egyébként a minap láttam 130k-ért sony vaio netbookot, az árához képest iszonyat brutál harvdverrel. Mellé voltak pakolva a 70-90k-s kissebb teljesítményü bookok is amik viszont hardver tekintetében (legalábbis tárkapacitás és 720p video támogatás) tökéletesen ellátják azt a feladatot amit egy tablet, csak jóval olcsóbban.
Egyébként ebből a szempontból hálás vagyok a tabeknek, nagyon lementek a netbook árak.
Az én munka helyemen pl már majdnem mindenki netbookkal rohangál. Kicsi kompakt, prezentációkra, excel szerkesztésre egyéb irodai alkalmazások futtatására tökéletes és kényelmes. Egeret bármikor hozzá lehet csapni. Vonaton, autóban teljesen kényelmes. Öledben vagy akár félkézben tartva is, bár az érintő kijelző valóban előny a tableteken, létezik már olyan netbook aminek forgathato a kijelző panele és érintős (Dell) ha akarod netbook, ha akarod tablet. Itt már csak egyedül a súly ami talán több mint a tabeknél.
Asus megoldásával egyedül az android a bajom. Android tökéletes megoldás telefonba, én legalábbis nagyon szeretem. Mind az iOS mind az Android és most már a WebOS is ahogy elnézem csak és kizárólag az átlag felhasználói élményt hivatott ellátni.
Van egy ismerősöm aki vett magának egy iPad2-t. Nekem is megtetszett nyomkodtam vagy 20 percig. Nem vitatom az élmény remek, de hamar megunja az ember. 3 hete van meg neki és eddig 2 dolgot csinált rajta. Képregényt olvasott meg böngészett, filmet még nem nézett végig rajta max megmutogatta a haveroknak hogy jé ilyet is tud, ugyan ez a helyzet a játékokkal. Ezt 190k-ért én kidobásnak érzem. Egyszerüen nem látom MÉG a jelenlegi koncepcióknak bármi nemü funkcionalitását.
-
Agro
senior tag
a különbség az, hogy pl PC-ből már szerintem háztartásonként több van mint TV. De szerintem nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy minden emberre jut egy (kivéve a gazdaságilag visszamaradott országok). De még ehhez hozzá jön a munkahely is. Tehát ha azt számoljuk, hogy az összes használatban lévő PC/Laptop hágy százalékát használják nem szorakoztatási célra akkor így már erősebb a kontraszt
Szerintem a jelenlegi Tabletek 99%-a semmi másra nincs hasznosítva.
Még mindig több hasznát látom egy netbooknak. Olcsóbb is, használhatóbb is, mérteben nem sokkal nagyobb
-
Agro
senior tag
Ezt én úgy értettem, hogy azon túl, hogy csilli villi, meg szerintem felvágós ketyerék nem sok hasznát látom nekik filmnézésen, böngészésen túl. Legalábbis a gyakorlatban az emberek tömege csak erre használja. Ez persze nem azt jelenti, hogy a késöbbiekben ha jönnek innovatív megoldások, pl.: alkalmasak lesznek kommunikálni/vezérelni más eszközöket, akkor már tetszeni fog ez a vonal. De addig is amíg azt látom, hogy halomra jön ki ugyan akköré az OP rendszer köré (Honeycomb) épülő szinte ugyan olyan kinézetű és képességü tábla addig nem sok értelmük van.
Most a HP megoldására kiváncsi leszek hogy a gyakorlatban ill inkább az üzleti életben mennyire lesz hasznos. Pl vezeték nélkül összkapcsolódik majd. HP Scannerekkel, nyomtatókkal, akár kivetítőkkel, monitorokkal. Ez a vonal már hasznosnak tünne a szememben.
A Microsoft WP8-as osztott képernyős megoldása már közelít az általam áhított vonal felé. Azzal már tudnék mit kezdeni a gyakorlatban, főleg, ha az alkalmazás támogatása hasonló lesz mint a PC-é.
Ahol még hasznos lehet egy ilyen eszköz az az építő ipar, kiváncsi leszek ki fogja kidobni az első strapabíró darabot. Ami pl képes lesz komplex tervezésekre is akár.
Jövője lenne, de egyik gyártót se látom elrugaszkodni más irányba.
Tehát jelenlegi állapotában ez a termék vonal szerintem "kb semmire" se jó, a szórakoztatáson kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest