- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
r3dsnake #109 üzenetére
Ezen anno én is meglepődtem, mert amikor ezt mondták nekem, akkor én úgy tudtam 600dpi alatt nem is dolgoznak ezekkel az anyagokkal. És tényleg nem! 600 dpi addig, míg le nem világítják, akkor már csak 150 és rengeteg színes magazinra igaz. Mondta valaki miért van így, de már nem emlékszem.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Komplikato #107 üzenetére
Én minden nyomtatásra szánt dolognál (szórólap, újság, plakát) 300dpi-s képeket/fotókat használok kizárólag.
-
Komplikato
veterán
Eléggé erőforrás pocsékolásnak tűnik ekkora felbontás, ennek eldöntése előtt azért egy tesztet megvárnék a készülékről. Legalább lesz VR cuccokhoz még jobb felbontású kijelző ... amit mire megveszel, addigra jön helyette jobb.
-
Komplikato
veterán
Valójában a nyomtatott sajtó jelentős része csak 150 dpi, ott ahol a betűk vannak nyomtatva az inkább 300. Ebből adódik az az érdekes dolog, hogy a 150 dpi-nél a "16 millió szín" az valahol 4-8.000 színt jelent a valóságban amiről az olvasóknak nem kell tudniuk. Persze lehet nyomtatni és csinálnak is olyan újságot, ami magasabb DPI-t használ, de pont olyan ritka mint teszem azt a lakozott borítós.
-
<Adamsky>
nagyúr
Az agyament felbontás (QHD) kivételével, ez egy igazán ígéretes telefon. Remélem ezt csak amolyan "próba képpen" tették bele, és gyártásba majd egy 720p-s, vagy max. egy FHD-s kijelzővel jön majd.
-
ctvagyok
őstag
Megy itt a sírás, de aki 720p-t akar annak megvan a lehetősége, hogy olyat vegyen. Valószínűleg nem lesz 2K 4,6" en, de szerintem az FHD még teljesen elférne 4,7" re. Én már a következő Sony kompaktot is FHD kijelzővel várom. Érdekes HTC M7 -nél senki nem sírt hogy 1080p.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Sebestyen01 #96 üzenetére
Nem hiszem, hogy én lennék szemellenzős, amikor tényeket közlök, amit folyamatosan figyelmen kívül hagytok.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Plazmacucci #91 üzenetére
-
válasz
Kár minden szóért..
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Minden új telóra kíváncsi vagyok és amint lehetőségem van rá, meg szoktam nézegetni. Vannak kurvajó droidos telók, mint pl. a Huawei P7, de a Samsung csak parasztvakít meg számokkal dobálózik közben meg erőlködik alatta az egész. De legalább az S6 hátulja szép.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
bulikavagyok #89 üzenetére
330ppi-n nincs mit látni, mivel rendes elrendezésben tökéletesnek tűnik a képe, ha nem 2 centiről pásztázom. Sasszemem van ilyesmihez, de a 330 már bőven kellemes kategória. Sőt iPadnél a 220 környéke is a 10"-on, mert azt távolabb nézed valamennyivel. És nem minden a ppi, az IPS panel és a színhűség is az iPhone felé billenti a mérleget.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Plazmacucci #87 üzenetére
Nem mindegy, mert a pentile-nál látható, hogy rácsos és a színtorzulás is.
-
-
kakuk.tamas
addikt
Most mindenki nézzen magába, aki ezen a "látszanakapixelek" dolgon lovagol, és vallja be magának, hogy azért kell neki a nagyobb felbontás, hogy láthassa a pin*n a szőrhagymákat. :]
Egyébként gyakorlati haszna nincs, mivel nem 5-6 colon fogsz profi módon képet/videót szerkeszteni. Hameg igen, marha vagy. Márde bocs...(Egy moderátort kérünk, fáradjon a topikba.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Plazmacucci #84 üzenetére
Mert undorító pentile matrix kijelzője van.
-
-
-
Blyan
félisten
válasz
bulikavagyok #80 üzenetére
Kevered a dolgokat, szót sem emeltem a fejlesztések ellen, 4xx,5xx sőt felőlem 1xxx kijelzőket is fejleszthetnek. A távol-keletiek pl örülnek neki, a kriksz-kraksz írásukra a minél több ppi érték a legjobb.
Arról beszélek, hogy 320+ ppi a mai júzernek mára pixelesnek számít, ami viszont vicc kategória. -
Blyan
félisten
válasz
Plazmacucci #79 üzenetére
Mindenki fújta, aki rühelte az ájfónt és ezek száma 5 éve sem volt sokkal kevesebb.
De alapvetően tesztekre is hivatkozhatnék, bármelyikre, külföldi hazai egyaránt. Mindenhol kiemelve, hogy pixeleket csak tényleg a szemünk elé emelve lehet kiszúrni a i4 kijelzőjén, erre 5 évvel később az evolúció feljavította pixelérzékelést. És ez már X-Men szintű mutáció!
-
Most ugye csak viccelsz? Miért vették meg? Talán mert nem volt más? Ilyen alapon minek fejleszteni bármit is? A mai eszközök (nem csak telefon) kielégíti az emberiség minden igényét. És amikor kihozta az Apple az első retina kijelzőt, akkor is csak pár irigykedő fanyalgó fikázta, én biztosan nem. (egyébként most pont ugyan ez a helyzet a QHD kijelzőkkel)
Szerk: Én nem kardoskodok a QHD mellett, mert ellennék FHD-n is, de csak annyit írtam, hogy látni a különbséget, és bizonyos szempontból egyáltalán nem felesleges a fejlesztés. -
-
Blyan
félisten
válasz
Plazmacucci #75 üzenetére
Ez továbbra sem magyarázza, hogy 2010-ben miért volt felesleges 326ppi, és 2015-ben meg miért számít retek ótvar pixelesnek.
-
-
no more
veterán
Csúnya a monitorom, pedig azt ráadásul vagy 1-1.5 méterről nézem, nem 30-40 centiről. Azon is látszik, hogy még a 100 ppi sincs meg, csúnya. Ráadásul az enyém egy régi TN paneles Fujitsu, szóval még a színek is szép fakók. Ha telefon után nézek rá, az egész tiszta mosott.
Na meg arról sem, hogy mekkora volt a fikázás, amikor az Apple bejelentette az Retina Displayt, hogy milyen mókusvakítás. - Ezt úgy hívják fejlődés. Lettek szebb panelek, nagyobb felbontás, az Apple lemaradt, ennyi. De mint írtam a 6+ kijelzője nagyon szép és az éles is, a sima hatos 750p "retina" kijelző, ami egy rossz vicc. Android fronton lassan már 60 ezerért is full HD-s kijelzőt kapsz, nem 300 ezerért HD-t. Vagy ez már retina HD, vagy mi?
-
Blyan
félisten
válasz
bulikavagyok #71 üzenetére
Ennek tudatában nem is értem, hogy tudtak emberek évekig 200ppis telefont használni, egyáltalán miért is vették meg? A monitorokról már nem is beszélek!
Na meg arról sem, hogy mekkora volt a fikázás, amikor az Apple bejelentette az Retina Displayt, hogy milyen mókusvakítás. Most meg egyenesen szarnak van titulálva - csak a másik oldalról. Korábban felesleges volt, most meg szar pixeles. -
válasz
Plazmacucci #64 üzenetére
Lehet látni. Most visszakaptam a régi S4-emet, így párhuzamosan használom az S6-al, és van azért különbség bőven. Az i6 persze más kategória, az még az S4-nél is sokkal rosszabb. Aki azt mondja, hogy nem látja, az vagy vak, vagy Alma fan, aki nem akar tudomást venni róla.
-
-
Blyan
félisten
válasz
Plazmacucci #64 üzenetére
Nem
De nem is vagyok mérvadó, mivel nekem szar a szemem.
Annyira szar, hogy alapvetően a mostani 4.5 vs wvga felbontáson is leszarom a pixeleket.
De ez azért nyilván rosszabb, mint bármelyik szifoné a 4-től felfele.
-
-
no more
veterán
Hát, én odaraktam egy G3-at a One mellé és a G3 sokkal élesebbnek hatott. Az más tészta, hogy ocsmány, fakó a kijelzője, de nekem élesebbnek tűnt.
Nem kellett odaraknom az iphone-t a One mellé, csak nyomkodva is feltűnt, hogy az ikonok azért recések (One-on a kör az kör, nem recés). Nem mondom, hogy hétköznapi használatnál zavaró lenne, de azért lejjebb nem váltanék már egy "szintet".
-
Blyan
félisten
Azért abba gondoljunk bele, hogy az általános sebességen, amit az i5S, i6 (e kettő között pl sebesség különbség legfeljebb egymás mellett lásztódik), S6, M8 M9, stb éltelefonok csinálnak abból nem nagyon lehet látványosan gyorsabbat csinálni - legfeljebb az animációk gyorsításával, netalán teljes elhagyásával.
Egymás mellé rakva kijönnek a nüansznyi különbségek, de általános használatkori sebességbe nem nagyon lehet belekötni. -
r3dsnake
nagyúr
Pont, hogy a hétköznapi sebessége se jobb semmivel az i6-nál, pedig 3gb ram vs 1gb, és a hardver is jelentősen különbözik. Mégis egy szinten vannak a használati tesztnél is, ha megnézed. (Ráadásul net gondok miatt a lenti vidiben több másodperces késésben volt az i6, mégis behozta a végére.)
-
hemaka
nagyúr
Biztos szep es reszlezes kepe lesz. Az mar mas kerdes, hogy a kulonbseget a 90% (en is pl) nem fogja latni.
-
lory256
csendes tag
Akkor erkezeik elobb utobb, valamikor az Allview szemelyeben szerintem ide is ez a mobil.
-
Peterson_
addikt
-
Crytek
nagyúr
Az a baj ,hogy ezeket a "versenyeket" a minél nagyob akksi, a minél vékonyabb telefon, és most a minél képpontsűrűség baromsgot a nagy ismert cégek nem veszik fel.Ezek a "gagyik' lejátszák maguk között azt egyszer csak elhalnak és kitalálnak más versenycuccot amivel megint lehet rajzani.
Kár hogy egy Xiaominak vagy bármelyik ismertebb cégnek nem jut a kicsi eszébe hogy esetleg akármelyik telefonjába rakjon 5000-es aksit. Bődületesen nagy kár.
A noname kis ismeretlen cégek meg már 2 ksis telefonokkal támadnak Innos D6000 -
törölt tag
-
Blyan
félisten
-
kocka88
tag
úrIsten
hova már és minek ?!
-
kakuk.tamas
addikt
Gyerekek, szerintem ezt hagyjuk. Úgyse győz egyik fél se, és inkább örüljünk, hogy nem kaptunk még, mert offoltunk picikét...
-
henrik1
tag
válasz
Plazmacucci #28 üzenetére
miért szemét?
-
xmaas
őstag
Majd kivancsi vagyok hogy fogja birni szuflaval ez a "csoda "
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #25 üzenetére
Ez nem optimalizáció kérdése, hanem 4x annyi pixelt kell megmozgatnia. Tök feleslegesen.
-
-
joey04
titán
Van aki szerint a 700 ppi-nek is van értelme telefonban...
-
kakuk.tamas
addikt
De még mindig nem érted.
Tudod ez összetett folyamat eredménye, aminek az alapja egy olyan dolog, aminek a neve op-ti-ma-li-zá-ció. Nahmost. Ez az Androidnál nemigen van jelen, főleg, ha nem a Google féle, 'fullszűz' ROM-ot használod.
A Samsung, (meg úgy a többi gyártó is nagyrészt) nem fordít elég időt az optimalizálásra, még sajnos a csúcs készülékük esetében sem. Ennek hátterében nyilván az áll(hat), hogy jelen gyártók egy naptári évben vanhogy több tucat telefont kiadnak.
Az Almának meg ilyen szempontból... Hát hogy is fogalmazzak, hogy ne legyek obszcén... Kurva nagy előnye van. Pont.
Egyrészt ezért nem hasonlítunk iTelefont bármilyen másik telefonhoz.Érdekesség: dehamár hasonlítgatunk... És játékról van szól.
Próbáld ki, hogy egy Nokia 3210-esen, vagy egy iPhone-on (engedek annyi előnyt, hogy bármelyik lehet) fut jobban a Snake. -
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
bulikavagyok #22 üzenetére
De. Alig tudja mozgatni a hardver ezt a pixelmennyiséget, nézd meg a benchmarkokban milyen nevetséges értékek vannak a 2magos i6 mellett. Nem azt mondom, hogy nem erősebb az S6, hanem azt, hogy mivel többször annyi képpontot kell megmozgatnia, jelentősen lassabban végez feladatokkal.
-
válasz
kakuk.tamas #20 üzenetére
Mindkettő jó telefon a maga kategóriájában (mert nem egy kategória a kettő), megéri őket megvenni. Mondom ezt úgy, hogy se Alma, se Samsung párti nem vagyok. Ez igaz, és azt se felejtsük el megemlíteni, hogy egyik sem "erőlködik", ahogy r3dsnake fórumtárs állította..
-
kakuk.tamas
addikt
Nem kell, köszi.
Tudod, én annak hiszek, amit látok, és tapasztalok.
Volt dolgom i6Plusz-szal, és szerencsére S6 Edge-vel is. És mindkettő folyamatosnak bizonyúlt a kezeim közt, pedig elhiheted, hogy nem csak a menüben 'járkáltam' balra-jobbra.Mindkettő jó telefon a maga kategóriájában (mert nem egy kategória a kettő), megéri őket megvenni. Mondom ezt úgy, hogy se Alma, se Samsung párti nem vagyok.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #16 üzenetére
Olvasd már el, és nézd már meg a táblázatot. Linkeljem ugyanezt külföldi oldalról? Ott elhiszed a tényeket?
-
válasz
kakuk.tamas #16 üzenetére
Ezért nem is írtam rá semmit inkább..
Blyan: Ez meg a másik. Bár legutóbb az S6 edge-ről elismerően írt, nem is értettem. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
bulikavagyok #12 üzenetére
És ezt a tesztet, egy i-vel kezdődő domainon komolyan is veszi.
Nahmeg még mindig nem hasonlítjuk az iPhone-t egyetlen droidos/szaracsempés mobilhoz... -
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
bulikavagyok #9 üzenetére
-
-
Fejvadi
nagyúr
Így kell pazarolni az energiát hülyeségre.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
2.8" meg 8K plusz rezisztiv kijelző
ha ez megvan szóljatok
-
Goose-T
veterán
Szerintem hülyeség, nálam eddig mindkét MediaTekes telefonomnál 4,6"-et írtak kijelzőméretre a rendszerinformációs progik, holott az egyik 4,7"-es, a másik meg 5,5"-es. Nem is gyártanak pont ekkora kijelzőt, legalábbis én nem tudok róla.
Tomi_Ohl: azt sem gyártják már.
-
Tomi_Ohl
veterán
Nagyszerű, jöhetnek a minek ennyi ppi, HD is elég ekkora méretben típusú kommentek
Goose-T Xperia SP akkora, ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest