Hirdetés

2018. május 26., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) tjb007


tjb007
(PH! félisten)

Amíg lényegi dolgokat nem érintenek a változások addig hidegen hagy, hogy a gugli befenyíti a gyártókat.

[ Szerkesztve ]

(#2) dabadab válasza tjb007 (#1) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ha ez nem lényegi, akkor micsoda? :F

DRM is theft

(#3) tjb007 válasza dabadab (#2) üzenetére


tjb007
(PH! félisten)

Nálam az egyedi kezelőfelület és a keresőmotor nem számít annak.

(#4) Inarus: Az egyedi kezelőfelület alatt a Sense, TouchWiz, Mototblur stb. értem, ezek nekem nem hiányoznak/hiányoznának. Aki meg testre akarta szabni magának (mint magánember) a kezelőfelületet az eddig is megcsinálta és ezután is megfogja.

[ Szerkesztve ]

(#4) Inarus


Inarus
(PH! addikt)

Nah, ennyit erről. Ezek után megnéztem volna, mikor engedné pl a Nokia Ovi szolgáltatásait a rendszerbe integrálni a gugli, ha velük álltak volna össze, mint ahogy azt sokan akarták itt.

(#3) tjb007: A droid azzal az egyik lényegi, az átlaguserek álltal leginkább érzékelhető előnyét veszti el a többiekkel szemben.

[ Szerkesztve ]

(#5) MerLinh válasza tjb007 (#1) üzenetére


MerLinh
(őstag)

Tulajdon képpen ezzel beáll az wp7 és ios sorában lassacskán.

A wizard is never late nor is he early, he arrives precisly when he means to! - - ONE phone to rule them all! =)

(#6) Rickazoid


Rickazoid
(PH! addikt)

Na most ez részben jó, részben rossz. Olyan tekintetben jó, hogy egy érvvel kevesebb lesz a frissítések elkészítésének megtagadására, emellett a Facebook felületek tiltását különösen üdvözlöm, olyan értelemben viszont rossz, hogy ezzel az Android bajosan nevezhető akárcsak részben is nyíltnak, habár a legfőbb összetevői nyílt forráskódú projektekből származnak, mint a Linux és a Dalvik, de sajnos ezzel gondolom senki nem fog még pert sem nyerni ellenük, a többi kód az övék.
Szerintem bőven elegendő lenne, amit korábban olvastam, miszerint a Google úgy kényszeríti ki a platform frissítéseit az arra alkalmas telefonokon, hogy letiltja a Markethez való hozzáférést ott, ahol nem frissítenek időben a gyártók. Ezt nem engedhetnék meg maguknak, így megoldódna a felhasználókat érintő egyetlen valós probléma. Talán még a Bing kizárása is érthető, de az egyedi felületek tiltását furcsállom, csak kényszeríteni kéne a gyártókat, hogy dolgozzanak és optimalizáljanak rendesen, esetleg egy másik itteni fórumon olvastam egy ötletét valakinek egy "Android ready" logóról, ami biztosítja a különbséget a Google által jóváhagyott eszközök és a Google megkerülésével piacra dobott olcsó kínai vackok között, de nem ezzel, hogy mostantól csak ott lesz Android, ahol a Google akarja. Így elfelejthetjük az olcsó androidos telefon fogalmát végleg, habár eddig se nagyon volt ilyen, talán egy, bár személyesen nem találkoztam vele.
Egyre jobban várom a MeeGo-t.

(#8) Pubszon: a forrás tegnapi, ráadásul egybevág a korábbi szigorításokról szóló pletykákkal. Mondjuk az is igaz, hogy olyan sokszor pletykálták már ezt az elmúlt egy év során, hogy ha nem április 1 lenne, akkor is kiderülhetne, hogy kacsa, ahogy a Nexus S is kacsa volt a Google szerint, amíg meg nem jelent. De a Honeycomb forrásának visszatartása sajnos alátámasztani látszik ezt most.

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#7) Quasi_modo


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

A WP7 némileg nyit, az Androd némileg zár, lassan egy szintre kerülnek. Onnantól viszont a WP7 fog jobban menni.
Szerintem.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black

(#8) Pubszon


Pubszon
(PH! kedvence)

Bolondok napja gyanús ez nekem. :D

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#9) webdeejay


webdeejay
(fanatikus tag)

go android go :(((

(#10) Dr.Anonymus


Dr.Anonymus
(PH! addikt)

szerintem logikus lépés..
ilyen touch wizzes gyenge eresztéseket, tele buggal nem kellene ráhúzni az amúgy erős androidra, mert így az android élmény szenved csorbát
ahogy galaxyS-es haverom is mondta, a sok lefagyás meg a sok bug után, hogy milyen szar ez az android
hiába mondtam neki hogy ez a samsung sara, ő úgy gondolja, hogy a samsung csak a vasat adja...

(#11) Morden24


Morden24
(PH! félisten)

A felületet már korábban is hallottam, az nem áprilisi tréfa, de ez a kereső-tiltás komoly? Mert ha igen, akkor remélem minél hamarabb szétrúgják a valagukat.

Sectumsempra - For Enemies

(#12) fateless


fateless
(PH! kedvence)

Azért az olyan különlegességeket, mint SE X10 mini/pro nem lenne jó elveszteni a google szigorítása miatt...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#13) Dr.Anonymus válasza Morden24 (#11) üzenetére


Dr.Anonymus
(PH! addikt)

hát nekem nem fog hiányozni a bing...

másrészt nem tudom hogy ezt az open source bablát miért vette be bárki egy pillanatig is...
a google nyilván azért adta ki az androidot hogy hasznot termeljen,
nem szeretetből...

(#14) erikke17


erikke17
(őstag)

Inkább azzal foglalkoznának hogy a gyártókat kicsit meg szorongassa, hogy ha vesz az ember androidos telefont akkor ne legyen rá csak 4 hónapi support, köteles legyen rá kiadni a mindig a legfrissebb szoftvert, nem mint a Sony is X10 minire meg prora is tojik megcsinálni a 2.2 vagy a 2.3.3-at, holott xda-sok megcsinálták ne mondja már nekem a sony hogy ő nem tudja rá megcsinálni-.- A nagy x10-re meg persze kiadja....
Ezen kéne változtatni a googlenak.....

[ Szerkesztve ]

||WoT Acc / War Thunder - Erixx93|| BF3 - Erixx93 || Steam - erixx18 ||Xbox One S Erikk24 || Huawei P9 + Xiaomi Hybrid Dual Drivers :)|| MeMo Pad HD 7|| Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||

(#15) Morden24 válasza Dr.Anonymus (#13) üzenetére


Morden24
(PH! félisten)

Nem az a kérdés, hanem a versenykorlátozó tevékenység.

Sectumsempra - For Enemies

(#16) gybazsi


gybazsi
(senior tag)

Hát ha tényleg nem lesznek egyedi felületek (főleg Sense), akkor asszem nem fogok több droidos tetót venni. Egy ideig próbálgattam telómon 2.2-es rom-ot (Sense nélkül), de idővel inkább visszaraktam a Sense-es 1.6-ot, mert szerintem az használhatóbb.

"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)

(#17) bigsee


bigsee
(őstag)

Szerintem kacsa... BTW szép a kép a cikknél... ;)

Compact II - ............................................................................... - Note 8

(#18) cskamacska válasza Pubszon (#8) üzenetére


cskamacska
(PH! addikt)

Hehe, bezony ám. :K Mellesleg a Mobilaréna nyert, mert ez a leghihetőbb az április elsejei kamu cikkek közül. :R

Mondjuk érdekes látni, hogy miként reagálnának az emberek az anarchia végére. Némi frissítés ügyi picsánrúgás azért elkélne a gyártóknak. :(

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#19) Oppenheimer


Oppenheimer
(PH! kedvence)

Őszintén örülök a döntésnek, így a dzsunka telefonok és tabletek nem fogják a rendszert rossz színben feltüntetni. Szükség volt már egy kis szigorításra.

Ajánlom mindenki figyelmébe a hwsw témába vágó írását (az androidos gyártók a pokol felé lovagolnak - vagy valami ilyesmi a címe.)

Magic: http://youtu.be/awyDAekUc_8

(#20) Rickazoid válasza Dr.Anonymus (#10) üzenetére


Rickazoid
(PH! addikt)

Szerintem egyedi felületekre megvan az igény. Valahol pedig a Google hibája is, hogy ráhagyta a gyártókra, hogy nem optimalizálnak megfelelően, tehát hiába a Samsung rontja el az adott telefont, ha a Google ezt előre megengedte. Viszont mint írtam egyedi felületekre van igény, csak szerintem ez a forma hibás, miszerint a gyártónak mélyen a rendszerbe kell nyúlnia, ha meg akarja csinálni. Egyszerűbb lenne, ha témázhatóvá tenné a rendszert, cserélhető lenne a rendszer minden eleme egyetlen témafájl telepítésével, még a betűtípus is. Symbianra megoldották (bár nem tudom mennyire mély a téma), főzött ROM-oknál is megoldották, a Google is megoldhatná, ha akarná, a telefonokat nem izzasztaná meg különösebben, ha optimalizálnak. Annyit kéne mondania a Google-nek, hogy megkapjátok a lehetőséget, de minden témának meg kell felelnie adott paramétereknek, ha nem, akkor csak úgy engedik a telefont piacra kerülni, hogy a gyártó ráteszi a dobozára, hogy a Google által nem jóváhagyott, módosított Android verzió fut rajta. És így a széttagoltság megmaradna, de nem jelentene problémát olyan gyártóknál, akiknél számít valamit a hírnév, ráadásul ha megkapnának egy ilyen egyszerű lehetőséget, akkor eleve hülyék lennének eltérni tőle, illetve később akárki lecserélhetné a témát, ha mégsem tetszik neki. Nyilván nagy munka lenne, de logikusabb lenne. Persze ezt én mondom, a Google Android ügyekben illetékes vezetősége egyértelműen más irányba tart, régóta érezni már, hogy az Android nem arról szól, mint először hittük.

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#21) Oppenheimer válasza Morden24 (#15) üzenetére


Oppenheimer
(PH! kedvence)

Akkor a WP7-be meg google keresőmotor legyen integrálva...

Nehogy már egy keresőóriás ennyit ne tehessen meg a saját rendszerével!

gybazsi: olvasd el alaposabban a hírt!

[ Szerkesztve ]

Magic: http://youtu.be/awyDAekUc_8

(#22) guest666


guest666
(fanatikus tag)

nem értem ezt a kereső tiltást, aki nagyon akarja, majd beírja a böngészőbe hogy bing.com... nem?

(#23) crey válasza Morden24 (#15) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Már miért is szarjon bele a saját szájába a Google?

Kb. annyira értek egyet ebben veled, mint ahogy értettem azzal egyet, hogy a Microsoft Windows-okat kiherélték, és kihagyták belőle az IE, MediaPlayer kombókat, és elnevezték Windows XXX N-nek. Csak azért, mert pár idióta ezen ugrált....

Ilyen alapon lehetne ütni az Apple-t is, hogy a Flash alapú reklámokat a saját hülyesége/okos meglátása - mindenki helyettesítse be a szája ízének megfelelő szót - letiltja az iOS Safariban, mert még véletlenül nem rajta keresztül folynának a reklám kattintások után fizetett pénzek.

Ha nem tetszik, lehet vásárolni WP7-et, és iOS-t, BB-t, Bada-t, ott engedik a Bing keresőt.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#24) Dr.Anonymus válasza Rickazoid (#20) üzenetére


Dr.Anonymus
(PH! addikt)

"Szerintem egyedi felületekre megvan az igény."
- ezt én is így gondolom
de nem ártana egy google minőség ellenőrzés a kiadás előtt

(#25) crey válasza crey (#23) üzenetére


crey
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Így visszaolvasva, az az utolsó mondat kicsit kioktatónak tűnt, sorry :)

De értetted a dolgot, szóval az, hogy lesz helyette másik alternatíva is :)

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#26) Morden24 válasza Oppenheimer (#21) üzenetére


Morden24
(PH! félisten)

Integrálni vagy engedni, nagy a különbség.

Crey: nem volt kioktató, teljesen igaz. Nem is tartok attól, hogy valaha Androidos eszközt fogok használni :)

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#27) AS válasza Dr.Anonymus (#10) üzenetére


AS
(PH! félisten)

Már nem azért de TW 3.0 nagyon jó főleg olcsóbb Andorid telefonokon Galaxy Mini, Galaxy Ace , nagyon gyorsak is meg minden.

Galaxy S nél azért voltak bajok mert azon volt először TW 3.0 de a Android 2.3 as TW 3.0 nagyon jó már.

Jah pont Samsung az első aki belenyúlt a Android 3.0 ba a TW 4.0 val , ez majd nyáron kiderül milyen lett. :)

Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy S8

(#28) Oppenheimer válasza AS (#27) üzenetére


Oppenheimer
(PH! kedvence)

Szerintem a TW sehogy se jó. Ráadásul, ha elfogy a ram, akkor a rendszer képes és bezárja. Aztán megnyomom a home gombot és varhatok míg betöltődik. Bezzeg ezt bármelyik, a marketen fellelhető launchernél ki tudták küszöbölni.

Az meg egy más kérdés, hogy ios copy :D

Magic: http://youtu.be/awyDAekUc_8

(#29) qfm


qfm
(senior tag)

Remélem hogy valami áprilisi tréfa. A bing-et megértem, mint ahogy azt is hogy a gyártók szerencsétlenkedését megunták, de azt nem hogy a forráskódot visszatartják, hisz a rom főzők/fejlesztők így le fognak maradni, ami nekünk, akik nem tudnak/akarnak mindig újat venni, érvágás.

A kezelőfelület nálam inkább a határ, veszteség is, meg nem is, ha cserébe több frissítés jön.

[ Szerkesztve ]

(#30) AMD Power válasza MerLinh (#5) üzenetére


AMD Power
(Jómunkásember)

Remélem csak nem.... :U

(#31) kolosanyi


kolosanyi
(PH! kedvence)

Nesze neked ópenszórsz... Viszont lehetett olvasni a Limo-s telefonokról. Az elvileg teljesen nyílt nem? Szóval, ha az Android zárt(abb) lesz, akkor az átveheti a helyét. Vagy én értelmezem félre. Vagy április bolondja... :DDD

(#32) rep3at


rep3at
(őstag)

A Sense megmarad, más igazán nem érdekel, esetleg a SE megoldása jelentenek érdemlegeset felhasználói felület tekintetében. Az azért nem lenne jó ha WP7-féle zártságúvá válna, de erre nincsenek is kilátások szerencsére.

Forward thinking. كرر

(#33) mrhitoshi válasza Oppenheimer (#28) üzenetére


mrhitoshi
(PH! kedvence)

A WP7 -en kívül minden ios copy...
Most komolyan, az egész okos telefon őrület az apple-től jött, akkor minden már apple copy ? :W

[ Szerkesztve ]

Platformok: PS4~PC~W10

(#34) Oppenheimer válasza mrhitoshi (#33) üzenetére


Oppenheimer
(PH! kedvence)

A Launcher Pro nem iOS copy. A Xperia Launcher nem iOS copy. A Sense nem iOS copy. De a TW az, ha tetszik, ha nem. Elismerem, vannak benne jó dolgok (pl: wifi és egyéb beállítások a notification bar-ban), de attól még az marad ami. Ráadásul laggol, és bezáródik ha kifogy a RAM.

Magic: http://youtu.be/awyDAekUc_8

(#35) Depression válasza Morden24 (#15) üzenetére


Depression
(PH! kedvence)

Mindenki azt a keresőt használja, amit akar. Ez a korlátozás arra vonatkozik, hogy a gyárilag telepített kereső nem lehet a bing. Miért is?
A gugli fejleszti (pénzeli) az androidot, ingyen hozzáférhető, felhasználható. Ezt a reklámbevételek reményében teszi. Erre jön a MS, ad egy kis pénzt a motorolának/verizonnak, hogy az ő keresőjük legyen az alapértelmezett. És csodálkozol, hogy a gugli ezt nem nézi jószemmel?

A felhasználó viszont azt telepít rá, amit akar, ebbe a gugli továbbra sem szól bele, azaz az egyedi felületek legfeljebb külön letölthetőek lesznek, akár a cég saját store-jából, mint pl a htc-nél.

tudom, hogy gugli ellenes vagy, de amikor 2 óriás ugrik egymásnak, akkor ne sajnáld már egyiket sem. A MS sem egy ártatlan bárány. De ha igazán főgonoszt keresel, akkor nézd meg az alma stratégiáját.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#36) AMD Power válasza rep3at (#32) üzenetére


AMD Power
(Jómunkásember)

Mintha én írtam volna ezt a hsz-t. :DDD

(#37) Morden24 válasza mrhitoshi (#33) üzenetére


Morden24
(PH! félisten)

A WP7 -en kívül minden ios copy...

Nem, csak az Android és a hozzá csatolt legtöbb gyári felület, valamint a Bada.

Sectumsempra - For Enemies

(#38) mrhitoshi válasza Morden24 (#37) üzenetére


mrhitoshi
(PH! kedvence)

Ja és akkor ugyan ott vagyunk. Android Bada iOS és WP7. Ami kimaradt az a Symbian. ;]

Platformok: PS4~PC~W10

(#39) qfm válasza Morden24 (#37) üzenetére


qfm
(senior tag)

Annyira unom az alma hívőket. Azt hiszik mindent az istenük talált fel, és ezért adnak ki annyi pénzt egy logóért..

(#40) Rickazoid válasza Morden24 (#37) üzenetére


Rickazoid
(PH! addikt)

Ennyi erővel minden, ami ikonokat használ (az iOS-szel és a WP7-tel együtt) Xerox Star másolat (már ha az volt az első).
Gondolom eddig nem tűnt még fel, hogy nem is marad meg/kerül ki más a piacon/piacra, gondolj az ELSE Linuxra, na az eredeti volt, nem is kért belőle senki. Nem nagyon van így egyéb lehetőség. Hiába imádod a WP7-et, az is ugyan úgy épül fel, csak négyzetbe vannak rajzolva és rácsba rendezve az ikonjai/widgetjei (a felület ötlete nem saját, ez tény), függőlegesen görgetve (nem vízszintes, hú mekkora innováció), meg nem alul van az alkalmazáslista gombja, és nem rácsos hanem listás az elrendezése (ez is tényleg eredeti.. volt, amikor kitalálták, mivel nem MS találmány, nagyon régi zárt rendszerű telefonokon is láttunk már ilyet).

[ Szerkesztve ]

Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

(#41) Morden24 válasza Rickazoid (#40) üzenetére


Morden24
(PH! félisten)

Nem tudom, mit kell ezen sírni. Ha egy egyszeri ember ránéz az iOS-re és utána az elmítettekre, akkor látja a hasonlóságot. Ha a WP7-re, akkor nem. Illetve ott van mondjuk Android esetén a Sense, ami szintén nem ripoff.

De persze-persze, fél tucat kommenten belül sikerült Apple és MS fanboynak is kihozni csak azért, mert nem látom az Android UI rendkívül innovatív és semmilyen másik, roppant aktuális és mit ad ég sikeres OS-el össze nem hasonlítható dizájnját. Hát ti tudjátok :P

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#42) Lenry válasza Morden24 (#41) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

miért kellene roppant innovatívnak vagy újítónak lennie? működik? működik. ettől a ponttól kezdve lesz*rom, hogy kinek az ötlete volt. :)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#43) Morden24 válasza Lenry (#42) üzenetére


Morden24
(PH! félisten)

Félreértés van. Egy szóval nem mondtam, hogy nem használható. Én az iOS felületét sem tartom jónak (szubjektív okokból), de sosem állítanám, hogy nem jól használható.

Sectumsempra - For Enemies

(#44) Quasi_modo válasza mrhitoshi (#33) üzenetére


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

Most komolyan, az egész okos telefon őrület az apple-től jött
Oriási tévedés. Az ialma előtt is voltt nem kevés okostelefon. Ők inkább csak a UI-ban hoztak újat.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black

(#45) mrhitoshi válasza Quasi_modo (#44) üzenetére


mrhitoshi
(PH! kedvence)

Jó rossz megfogalmazás, de minden iOS copy szóval részemről le van zárva a téma.

Platformok: PS4~PC~W10

(#46) Quasi_modo válasza mrhitoshi (#45) üzenetére


Quasi_modo
(PH! nagyúr)

Igen és leginkább az iOS az iOS copy.
Hát ja.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black

(#47) oO7


oO7
(PH! addikt)

ápr. 2 van... ez most akkor kamu vagy tényleg észhez tért a G ?
mondjuk már kb tavaly nyár óta igérgetik, hogy bekeményítenek... aztán nem történt semmi, pedig egész határozottnak tűntek... ehhez képest egy "egyre zártabb lesz" megfogalmazásból kb azt tudnám leszűrni, hogy olyan 2020 környékére kellően zárt is lenne a platfrom... de a jelenlegi koncepcióval addig meg kihal

[ Szerkesztve ]

(#48) JR.CSé


JR.CSé
(senior tag)

Most csak nekem az az érzésem h egyre jobbban kezd hasonlítani a droid a windows phone 7-re?

"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."

(#49) Morden24 válasza mrhitoshi (#45) üzenetére


Morden24
(PH! félisten)

Szerencsére ez azért nem igaz.

Sectumsempra - For Enemies

(#50) rep3at válasza AMD Power (#36) üzenetére


rep3at
(őstag)

Miért is?

Forward thinking. كرر

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.