- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DuplaZso
aktív tag
Inkább Te és rocket barátunk nézzétek meg jobban azt a képet !
Ne csak az szúrjon szemet hogy a lapátok egymással ellentétes irányba mutatnak, hanem hogy az ívelésük ugyanazon irányból nézve megegyezik.Egyébként igen, ellentétes irányban forognak. Épp ezért tükörszimmetrikus a kialakításuk.
Jobban mondva a dizájn miatt szimmetrikusak, és ezért forognak ellentétes irányba. -
caprine
senior tag
A szépség annyira nálam nem számít, de a paraméterei nagyon jók. Ha emberi áron lesz akkor talán be is vállalom.
-
scope2007
addikt
ez szép
de ennyire erővel akkor lehetne már ASUS Republic of Gamers - ROG feliratos
-
Mappa
addikt
jó ez a fekete nyák piros propeller
-
rocket
nagyúr
Az eppen eleg megvezetes ha kozlik a tesztekben, hogy X kartya milyen GPU orajelt bir, mikozben nem tesztelik le se a teljesitmenyet, se a stabilitasat.
Szoval vagy nem kene emliteni mert ugyis szerencse dolga, vagy ha mar van tuning teszt akkor utana kene jarni, hogy mit tud a cucc stabilan az adott kartyaval(kartyakkal), persze ebbol se lehet semmilyen konkluziot levonni, de megis tobb informacioval szolgalna mint a "eldocoges 1000mhz-en"
#63: Nezd meg a ventilatorok lapatjainak az elhelyezkedeset
-
DuplaZso
aktív tag
Elég bumfordinak tűnő szerkezet, az a mezei fekete burkolat pedig elég olcsó hatást kelt.
"A NordicHardware birtokába jutott képek tanulsága szerint..." - inkább tanúsága.
"...hatékonyabban működik, és tisztább feszültségeket képes előállítani" - nem ! Egy kondenzátor nem képes feszültséget előállítani. Javasolnám esetleg a "...hatékonyabban képes a tápfeszültség zavarmentességét biztosítani" megfogalmazást.
"...tápellátó áramkörök feszültségét 20%-kal, 143 mV-ról 114 mV-ra..." - na, azt meglesném !
Nézzetek cseppet utána ezeknek a számadatoknak és/vagy mértékegységnek, mert ekkora feszültségen még egy germánium p-n átmenet sem nyílik meg ! Kösz ! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Világos ... és? Többé már nem képzelhető el, hogy 1 GHz-en üzemelő GPU kerül le a gyártósorról. Nem fogják az összeset megnézni, a kereskedelmi forgalomba is kerülhet tuningos darab.
Persze nem foglalkozunk annyira már a tuninggal, mert sokan készpénznek veszik, így vásárlásnál erre mennek. -
Ricco_hun
senior tag
Majd a hivatalos OC verziókon minden gyártó meglépi ezt a kondi-tupírt és kész. Igen, tehetnének a ref verzókra is normális kondikat (vagy egyéb tuningot segítő áramköri alkatrészt), de abban hol az üzlet. Az AMD eleve úgy harangozta be, hogy majd hivatalosan is jönnek az 1GHz+-ra termett gpu-k. Ők is a profitra mennek, így két bőrt is le lehet húzni az rv790-ről.
-
Devid_81
félisten
És most tényleg csak a kondik spórolásán múlik az az 1GHz es "álomhatár" többi gyártónál...?
Gondolom egy-egy ilyen kondi tupír rengeteg plusz $
Persze mindegyik gyártó ott spórol ahol tud, de mikor nyíltan ~40%-os haszonról beszélnek amikor a HD48xx széria szóba kerül... -
forgonati
őstag
Ó, fakk! Ez állat hűtés, tetszik. Ez már tuti hatékony lesz, nem spórolták ki belőle az anyagot. Tetszik
Kiváncsi leszek, hány autó áráért adják majd
Ha ahelyett az 1000uF kondi helyett ráforraszok pl. egy 4700uF kondit, akkor még feljebb húzhatom a magórajelet?
-
Jóember
csendes tag
Biztos nem lesz hangos, ekkora ventikkel... A Coolink GFX Chilla is hasonló, amiről el tudom mondani, hogy egyáltalán nem zajos, remélem, ez sem (lesz) az. Ráadásul ahogy látom, ez is "vékony" kialakítású, nem mintha sokat számítana egy ekkora réztömbön...
Viszont ez "a gyári hűtést egy várhatóan nagyobb teljesítményű megoldásra cserélték": -
P00By
nagyúr
Jófajta
Hangra kíváncsi leszek...
-
menalcas
őstag
válasz
Kevinmaster #46 üzenetére
Sztem alapvetően a 4850CF marhaság, add el és vegyél inkább a 2 kártya árából valami értelmesebb 1db ot , mert sok játék nem fogja neked kezelni etc etc etc...
knorbert1992: hát nem tom nem akarok belemenni de a "fos" 9800gtx emmel vertem el egy 4850 et szal ez csak nézőpont, ki milyen fun és kész
-
knorbert1992
tag
a 4850 a király ebben a kategóriában és a 4870 legalább is árbban.
-
törölt tag
Itt egy vélhető tervezési balfogásra mutattam rá. Ez nem helikopter, hogy ki kellene egyenlíteni a főrotor(ok) nyomatékát, különben bepörög. Semmi értelmét nem látom az ellentétes forgásiránynak. Csak akkor lenne bármiféle értelme, ha a két ventilátor áramlási terét hermetikusan elválasztják.
-
Vassili
tag
Cép fekete
-
TTomax
félisten
válasz
Kevinmaster #37 üzenetére
4850-esem mellé veszek még egyet, és csinálok CF-t
teljesen feleslegesen vennéd... csinálnál a 4890-böl egy ugyanolyan 4850-et mint ami a gépedben van most,attol a CF egy grammal jobban nem menne...vegyél csak egy ugyanolyan ref4850-et mint amid van...ugyanott fogsz tartani,és marad pénzed sörözni... -
rocket
nagyúr
válasz
Dead_slow #32 üzenetére
En meg nem olvastam olyat akinel a gyari leghutessel stabilan (tehat nem 1 3dmark menet alatt) ment a retail kartyaja 1000mhz-et, raadasul aki elerte annak is 100%-os venti fordulaton sikerult, es meg feszultseg emeles utan se volt jatek/furmark stabil.
Jatek/furmark stabilan 920-950mhz kornyekere esik a kartyak tobbsege, ez se rossz persze, de az 1000mhz "oruletbol" nem lett semmi, ebbol meg plane nem -
Kevinmaster
tag
Mondjuk az tény, hogy az ASUS gyöngyörű kártyákat tud prezentálni. Ez is szép, tetszik. Ami a teljesítményt illeti, nagyon csodálkoztam, hogy csak ennyi a különbség a 4870 és a 4890 között. Igaz, hogy az utóbbi jobban húzható, de akkor sem kéne. Most kicsit várok, hogy lejebb menjenek az árak, és a 4850-esem mellé veszek még egyet, és csinálok CF-t
Jó lesz az is....
-
törölt tag
Ha jól látom a két ventilátor szembe forog egymással. Ebből jófajta kis turbulencia alakulhat ki... Az meg zajt okozhat. Viszont a nyomáscsökkenés miatt még hűt is egy keveset.
-
bteebi
veterán
Minden bizonnyal (mindenféle szempontból) igazad van. Nekem úgy dereng(ett) - valószínűleg tévesen -, hogy az RV870-et májusra (május végére?) ígérték, az meg már azért nincs olyan messze. Amúgy nagyon jó kis kártya, de - szigorúan úgy véve, hogy hamarosan jönni fog az RV870 - nincs sok értelme azon kívül, hogy némi extra hasznot szednek be, mert erőt fitogtatnak/szívatják az nVidiát.
Bár valószínűleg még az extra profit se igaz önmagában, mert hát a HD4850 és 4870 árát is csökkentették, és asszem a 4870 régi árára pozícionálták a 4890-et (ez utóbbiban nem vagyok teljesen biztos). Viszont az árcsökkentések miatt valószínűleg valamelyest meg fog élénkülni a forgalmuk, és talán a részesedésük is tovább fog nőni, az nVidia rovására. -
Dead_slow
tag
A 4890 topikban meg lehet nézni
, nem tudom pontosan kinek és milyen márkájú kártyával, de sikerült és ráadásul alapfeszen
azt hiszem ez már elég szép eredmény, bár ugye itt arról lenne szó, hogy ezek az Asus karik "nagy" valószínűséggel viszik az 1000mhz-t, ez azért sokkal nagyobb dolog lenne mint, hogy néhány szerencsésnek übertuningos kártyát sikerült kifognia a ref. 4890-ek közül.
-
TTomax
félisten
Na egy ilyenre benevezek...ha addigra nem jön ki valami durvább egymagos...
-
Dyno
veterán
Nem rossz lesz szerintem a hűtése, de sajnos nagy felára lesz ennek, ref. hűtő szerintem az egyik legjobb számomra mert mikor 2d-ben van halkan se melegszik túl, viszont ha játszok engem nem zavar a hang akkor mehet neki, és akkor emg jól is hűti, ezt a PH-s teszt is bizonyitja.
-
fanti
addikt
Hááááát 1GHz-es magórajellel már a GTX285 fölé kerekedik, és az már nem semmi......
-
rocket
nagyúr
Na mar megint kezdodik az 1000mhz hype leghutessel, remelem ezuttal lesz valami alapja is
-
Cs_Laci
senior tag
Az azért még nem holnap lesz. A 47XX-es szériát is mióta igérgetik már de azt is csak tologatják. ATI tartja most el az AMD-t, hülyék lesznek erőlködni, amikor az Nvidia szenved. Csinálják az olcsóbb magot, adják ugyan annyiért mint a konkurencia és próbálják túlélni a válságot.
-
menalcas
őstag
válasz
Randall1017 #23 üzenetére
Hát nagy a harc a vga terén föleg hogy beszáll az intel is....
Sztem a próbál mindenki minnél jobbat csinálni, szal szvsz tuti nem szarják el az első dx11 szériát az NV tuti nem mert nem hibázhatnak most, az AMD jó helyzetben van de ők sem bízhatják el magukat, az Intel pedig tuti valmi ütőssel akar inditani szal sztem meglátjuk mi sül ki belőle de tuti nagy harc lessz és itt nem holmi pár 3d mark pontról van szóRicco_hun: Persze aki most akar alsó kategóriból váltani újabbra az tegye meg de aki mondjuk tényleg csak azért vált mert ez 100 pontal vagy 500 al többet tud mint a mostani 4870 e vagy akármije az nagyon kapkod vagy csak sok a pénze de logika tuti nincs benne
-
Ricco_hun
senior tag
" mert nyár végére tuti kint lesznek az új DX11-es nagy karik "
Abu dx11-es cikke is rávilágít, hogy a dx11-es karik valszeg év végén fognak debütálni a win7-tel együtt. De még senki sem tud biztos dátumot. Szóval mire teljesen kijön az új széria, elül a por, kicsit csökken a debütáló ár, addigra 2010 tavasza lesz. Szvsz ennyit nem érdemes várni. Aki most akar nagyobb kategóriás kártyát venni, az szerintem lépje meg nyugodtan.
-
bteebi
veterán
"Az Asus egyelőre nem tette közzé legújabb Radeon HD 4890 modelljének pontos specifikációit, de állításuk szerint az 1 GHz-es magórajel könnyedén elérhető lesz."
Ki nem szarja le, hogy mit állítanak? Én is állíthatnék sokmindent, ami nem úgy lenne
. Bizonyítsanak, majd utána lehet miről tárgyalni
. Amúgy személy szerint nem látom túl sok értelmét a HD4890-nek, amikor nemsokára már jönnek az új Radeonok.
-
Randall1017
tag
Igen, itt lesznek a dx11-es kártyák, de szerintem még felesleges azokra várni, majd egyből megvenni őket, mert egy ideig úgy is csak a háromdémárk fogja harapdálni a dx11-et. (szvsz a játékokra még /a dx11 megjelenése után/ úgy is várni kell legalább egy évet) Na meg nem biztos hogy az első széria elég ütős lesz
-
joi29
őstag
Ez a megoldás magasabb, akár 1 GHz-es vagy afölötti órajelek elérését
teszi lehetővé.
-Na lassan csak beérik a cpu-kat. -
menalcas
őstag
Egyébként tetszetős "kis" kari, de sztem kár beruházni így a DX11 előtt bármilyen nagyobb kategóriás kariba, mert nyár végére tuti kint lesznek az új DX11-es nagy karik és akkor ezek szörnyen leértékelődnek
Illetve biztos aranyárba fogják mérni Asus-ék ezt a tipust -
Georgie1224
tag
Nekem tetszene a kártya, de szerintem a méregnél drágább lesz.
Szóval maradok a mostaninál, amíg nem lesz jobb valamivel a gazdasági helyzet.
Egyébként az ASUS árazása elég durva a húzott cuccoknál, szóval aki ezt meg veszi, annak mindegy milyen a gazdasági helyzet ;) -
rootkiller
őstag
Tecciiiiiiik.
-
Killing
addikt
Ebből kéne még egy OC Edition és már fasza is!
-
Termigáßor
aktív tag
Twin Turbo nem rossz: de a vrm hűtése gyenge. Érdemes rajta hagyni a gyári hűtő nagy piros blokkját. (legalábbis a 4870-en piros) Egy gond van ilyenkor: a ram bordák nem férnek el. Akár le is lehet hagyni őket, de én a biztonság kedvéért lereszeltem és feltettem őket a gyári blokkra
-
D.Orion
veterán
Wu bazeg milyen hűtés, remélem jól muzsikál majd. Kíváncsi vagyok, hogy a hőcsövekhez milyen módon rögzítették oda a bordákat, szívem szerint én rézből csináltam volna a bordázatot is és egy darabból alkottam volna meg a hűtést(a cső belső falán ott a folyadék a külső fala pedig már a borda, rem. érthető). Érdekesnek tartom, hogy négyzet profilúak ezek a hőcsövek(egy részük).
(#6) old gray: Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Más kérdés, hogy nálunk nem kapni a sarki "közértben", de nem beszerezhetetlen, 8-9K.
-
Zájec
veterán
ezt klasszul megcsinálta az Asus , tetszik , igényes lett...
a hütö kilakitása is példásan sikerült ..
"Fujitsu gyártmányú kondenzátort helyezett el a grafikus processzor közelében" klassz ötlet ,, nemcsak fogták és kitoldották egy pár mhz-el a gyári órajelet ahogy eddig.. hanem tettek is valamit az ügy érdekében....
-
sNORh
addikt
nah ez N1 lesz, főleg ha kijön EK edition..
-
Mr.Csizmás
titán
Ha nem A$U$ lenne, még meg is venném izibe
-
Tesztet, tesztet!
-
old gray
addikt
Hatékonynak tűnik a hűtése, de amilyen drága lesz....
4890-re van egyáltalán megfelelő hűtést nyújtó, nem gyári megoldás?
-
Randall1017
tag
Hm... nem rossz. Ha nem lesznek hangosak a ventik akkor butális lesz
-
gyiku
nagyúr
ha az 1000 konnyen megy majd, akkor gyarilag kb 950 mhz koruli alap orajel kell majd
-
emmm
őstag
Brutális kártya lesz ez...1 GHz-es magórajellel...
-
cizoe
őstag
Na ez már döfi, bár nekem túl sok ennyi kraft. De eyecandynek tökéletes.
-
paprika
aktív tag
No erre nagyon kíváncsi leszek
Szerintem nyár végén veszek egy ilyet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest