- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kampó
senior tag
Életedben nem szettél szét még telefont látom.... gondolok itt a számodra elképzelhetetlen szenzorok és modulok elhelyezkedésére... illetve ezek kialakítására.
nem is vitatkozom..
hajtod a baromságod úgy hogy fel sem fogod mi a francot irok neked. válaszként. de a hosszúsági mértékegységek fizikai méretére feküdj rá egy kicsit mert nem nagyon vagy képben. gyanítom egy mérőszalag vagy tolómérő sem volt még a kezedben mélyen tisztelt fórumtárs. Kellemes napot hétvégét stressz mente éjszakátAMD volt AMD van AMD lesz
-
vicze
félisten
Tehát felhozod, hogy 3mm legyen a káva, úgy hogy maka a lencse sok esetben már nagyobb mint 3mm, és nem a szenzor tetején helyezkedik el, hanem a közepén, így a 7 talán 6mm a minimális lehetséges káva. Ez vagy képes valaki jpé fizikai korlátként felfogni vagy nem. Nem tudok rajta mit vitatkozni.
Továbbra is az volt a sírásod tárgya, hogy nincsenek minimális kávás telefonok, a korábban említett mérettel. Azt leszámítva hogy 2018-ban túllépett a piac rajtuk, még jelenleg is akadnak, így maga a sírás tárgya értelmetlen. -
axioma
veterán
válasz
Juhaszatti #63 üzenetére
Cegesem i7 [egyetlen ismeros volt aki megtehette h kiprobal sajat maganak iphone-t, egy evig nem birta, bukott rajta nem keveset]. Sose oldanek fel face id-val, sztem a ceges mokolas tiltja is rajta, de most komolyan, hogyan oldod ezt meg vezetve [nem sebessegben de telo a tartoban], ertekezleten, ilyesmi?
De en tenyleg nem akarom folytatni. Te csak a mai 10-30 evesekben gondolkozol, en meg inkabb felette. Hangeroben a te csoportod nyer, nepessegben az enyem, a vasarloero az mondjuk lehet h inkabb hang alapjan megy [ertsd, ebbol sokan me'g szuloktol koltenek]. -
Kampó
senior tag
-
Kampó
senior tag
-
vicze
félisten
"Egy elegánsan elosztott alsó felső 3mm es kávába belefér az a hatalmas szenzor amit amúgy is beleraknak az említett kamaraszigetekbe... igy akinek van szép érzéke és kedveli a horizontálisan és vertikálisan is szimmetrikus előlapi kialakítást, , valamint nem fog elhalálozni sem a 3mm es káva sem pedig a ne adj isten szelfi kamera nélküli készülék láttán, igy nekik is khm nekünk ( " elólapikameratagdóknak " ) is lenne alternatíva."
vs.
"nem fogok linkelgetni neked, telefonokat amiken van előlapi kamera és minimális a káva"Vagy az egyik nem igaz vagy a másik. Vagy van vékony kávás kamerával vagy nincs. Döntsd el!
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Még mindig nem azt írtam, hogy nem létezik ez a réteg, és nem én söpörlek le az asztalról, hanem a gyártók nem érzik elég nagynak ezt a piacot.
Egyébként egyetlen iPhone használó sincs a környezetedben? I8 után mindegyikben alapvető a használata, hiszen jellemzően nem kóddal oldják fel az emberek, hanem face ID-val.[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
Bar a bicskanyitogato kommented utan nem terveztem veled mar szobaallni, de kb. itt vannak a fizikai hatarai, amekkora kavaba meg bele lehet rakni egy hasznalhato modult
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
axioma
veterán
válasz
Juhaszatti #57 üzenetére
Nyilvan mas a kornyezetunk, talan mert en 47 eves vagyok. De meg a tinik kozul is az egy akit itt most meg tudtam kerdezni nem hasznalja semmire. En leginkabb a reklamokban latok csak valodi szelfi-hasznalatot, vagy latvanyossagnal bottal. Az en kornyezetemben epp az a jellemzo, hogy az egy felesleges extra, tenyleg nem tudok olyat aki aktivan hasznalna. Ezert aztan felettebb meglepo hogy te mindannyiunkat lesoporsz az asztalrol mint nemletezoket...
Befejeztem, nem er ennyit az egesz. -
Kampó
senior tag
szerintem nem teljesen érteted mit irtam feljebb
minimális kávával is lehet előlapi kamerás telefont gyártani, a kamera modul mérete nem egyenesen arányos a káva méretével... mert ugye linkelgettétek itt a kamera modult hogy hát ezért nem lehet vékony káva...AMD volt AMD van AMD lesz
-
Schuler888
senior tag
válasz
Juhaszatti #57 üzenetére
Becsulom a kitartasod. En mar feladtam.
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
vicze
félisten
válasz
Juhaszatti #57 üzenetére
Tükör.
-
Juhaszatti
addikt
Az infra méginkább rétegigény mint az NFC. A jackre és a Micro SD-re pedig van alternatíva, a bluetooth (vagy Type-C) füles, és az egyre nagyobb tárhelyek. Az előlapi kamerára mi lenne az alternatíva?
Egyébként nem azt írtam hogy nincs ilyen ember, sőt. Azt írtam hogy kevés van. Olyan meg még kevesebb, aki nem csak hogy nem használja, de még a használat lehetőségéről is lemondana. Ezért nem véletlen, hogy egyetlen gyártó sem ugrott még rá erre a "piaci résre". Vannak gyártói kísérletezések, ezzel mégsem próbálkozik senki, nagy valószínűséggel mert nem érné meg piacra dobni, olyan kicsi a vevőköre
-
axioma
veterán
válasz
Juhaszatti #44 üzenetére
Jo, akkor legyen infra vagy microsd foglalat vagy jack aljzat vagy, maga az ujjlenyomat-olvaso vagy... barmi ami nincs mindben. Nem az NFC-n van a hangsuly, ezek szerint rosszat vettem ki a listabol.
Ezek szerint ha te nem sokat de neha hasznalod a szelfikamerat, akkor nem is letezhet olyan ember, aki tenyleg nem? Mert ha ezt allitod, es nekem igy tunik, nincs ertelme igazan a diskurzusnak. -
Kampó
senior tag
válasz
Schuler888 #35 üzenetére
felesleges is, mert a semmiről akarsz meggyőzni, de nem fogok linkelgetni neked, telefonokat amiken van előlapi kamera és minimális a káva... nem is 1 van...
Ezt csak a kamera modul méret irom... de gyanitom nem nagyon szedtél szét még telefontAMD volt AMD van AMD lesz
-
vicze
félisten
válasz
Juhaszatti #48 üzenetére
Részben igen, de ez inkább az alsó kategóriára jellemző, közép és felsőben már eléggé elvárás, hogy legyen NFC. Ezért is megy a sírás egy OnePlus-nál ha nincs.
Nyilván az NFC fizetés több változós játék user oldalról, és ha az adott kártya nem támogatja akkor mindegy valakinek. Én is vagyok olyan "szerencsés", hogy néha fél-egy évig nincs támogatva 1-1 kártyám. Amex-ről meg max. álmodok. -
axioma
veterán
válasz
PirosHello #43 üzenetére
Jaja, koszi a javitast, csak elgepeles volt.
-
Juhaszatti
addikt
Ezzel tisztában vagyok, mármint hogy a kínai telefonokból jellemzően ezért marad ki. Viszont szerintem itt Európában is kevésbé fájó az NFC hiánya úgy általánosságban. Kevesebb embert tántorítana el a vásárlástól az hogy nincs benne NFC, mint az, hogy egyáltalán nincs rajta előlapi kamera.
-
vicze
félisten
válasz
Juhaszatti #44 üzenetére
Azért nincs NFC elsősorban a kínai telefonokban, mert ha egy készüléket a kínai piacra szánnak elsősorban akkor egyszerűen nincs értelme, mert Kínában QRkód alapú a contactless fizetés és nem NFC alapú. Ez az egyelen oka, hogy 1-1 készülékből kihagyják.
Pl. US-ben is csak a Apple miatt kezdett el terjedni a contactless fizetés, ott azt se tudják mi az a chip+PIN. -
Schuler888
senior tag
válasz
Juhaszatti #44 üzenetére
pedig ezt mar a #26ban is irtam neki, de ugylatszik nem akarodzik atmenni
-
Juhaszatti
addikt
"hogy nem opcionalis mint egy NFC"
Nem is lesz hasonlóan opcionális, mert az NFC nagyon rétegigény, az előlapi kamerához képest. Annak sokféle funkciója lehet, és az emberek többsége valamire használja. A szelfikamera megnevezés ellenére nem csak arra jó, 1 évben ha 2x használom erre, másra viszont rendszeresen. Konkrétan minden nap használom arcalapú feloldásra, ami egyszerre aktív az ujjlenyomatolvasóval, így villámgyorsan felold a telefon minden élethelyzetben. Rengetegen használják videotelefonálásra is, mert a telefon szó szerint kéznél van szinte mindig, egy laptoppal vagy PC-vel szemben. Nagyritkán pedig azért jól jöhet a szelfi funkció is, összejöveteleken, vagy hasonló eseményen.
Nem véletlen, hogy egyik gyártó sem próbálkozik előlapi kamera nélküli telefon piacra dobásával, nagyon kicsi lenne a vevőköre. Nem tudja annyival olcsóbban adni, hogy megérje az embereknek ez a kompromisszum. Olyan emberből meg kevés van, aki sosem használja, és még a használat lehetőségéről is lemondana.
-
axioma
veterán
Nem ertek egyet azzal, hogy eladhatatlan, ez igaz. Azzal egyetertek, hogy senki nem hajlando (vagy nem lehet, ha gugli eloiras) ilyet gyartani, inkabb eladjak a kompromisszumot feature-nek. (El nem tudom kepzelni hogy aki aktiv szelfi-hasznalo annak belefer az 1-2 masodperc mire egy motoros kijon, o azert nem fogja megvenni; akkor azok kedveert miert teszik bele motorosan vagy sem, akik eleve nem hasznalnak... engem ez a logikatlansag zavar, meg hat maga hogy kifizetjuk a motoros kifejlesztesenek a koltseget mindannyian szetkenve.)
Azt plane egy szoval se mondtam, hogy kulon nekem specko telefont kell gyartani. Csak kerdezted mi a bajom a tobbiekkel amit soroltal, es valaszoltam. -
vicze
félisten
Egyrészt nincs, mert ha nem használod NINCS. Még poénnak is rossz volt...
Tehát akkor akkor ne legyen kamera és kicsi is legyen, olcsó is legyen, még kacsalábon is forogjon?
Csak ott tartunk neked specifikusan kell készüléket gyártani kifejezetten a te igényeidre, és nem "választékról" van szó.Még egyszer előlapi kamera nélkül eladatlan egy telefon, ezt vagy megérted és felfogod vagy nem... Jelenleg ott tartunk, hogy nem érted és értetlenkedsz, különböző kifogásokkal.
És ettől a ponttól nincs semmi értelme az eszmecserének. -
axioma
veterán
Egyreszt van szelfi kamerajuk
Jo, nem komoly, amugy az uj asust is elkezdtem olvasni, ha mar kompromisszum... Masreszt a ferjemnek pont 9T van, az is motoros szelfikameras, pont a notch elkerulese miatt (en neztem ki neki es o is csak tevedesbol nyitotta ki parszor), de nekem oriasi lenne. Most direkt kikerestem phonearenan, ha a magassagot nem is nezem mert mindig mondjak hogy "majd megszokod", sulyban +15-30% mindegyik az altalad mondottak kozul.
Szoval jelenleg inkabb notch (es elolapi ujjlenyomat-olvaso, mondjuk hogy miert nem lehet ugyanabba a savba tenni a kamerat, 180 fokos forditas csak beleferne a usereknek), kesobb meg mas lesz a kompromisszum, muszaj leszek benyelni, de engedd meg hogy ne tetsszen az, hogy nem opcionalis mint egy NFC es szorvanyosan van ilyen-olyan is a termekpalettakon.[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
"Ebben nulla a termekfejlesztes."
Persze, nem is arra gondoltam, hogy kulonleges technologiat kell beletenni, hogy ne legyen elolapi kamerajahanem a keszulek kiadasanak a jarulekos koltsegeirol, ami minden egyes modelnel van.
"En azt tudom me'g elkepzelni, h a gugli teszi az androidhoz kotelezove"
Ez mondjuk megeshet."Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
axioma
veterán
A hatlapi fotozasnak nincs hatranya, nyilvan fotokent se baj h mukodik.
Melohely: fel eve wfh de mobil elolapit a cegesen 1x hasznaltam, azt is csak a tarsasag megnyugtatasara kapcsoltam be mikor covid felepules utan egy munkaido vegen rendezett 'kozos sorozes' volt, es a pc-hez epp nem mukodott a webkamera. Miert mobillal kapcsolodnek, es ha megis, hacsak nem 1-2-1 vagy uj tagkent bemutatas, miert videoval? Nem ajanlott nalunk azota se. -
axioma
veterán
He? Kozel se errol beszeltem. Valasztekrol.
@Schuler88: ez nem olyan, mint a full qwerty, amiert kuzdeni kell kemenyen h osszehozzak. Itt valaminek az elhagyasarol beszelunk [jo, jogos, a kompromisszumainak elhagyasaval egyutt]. Ebben nulla a termekfejlesztes. En azt tudom me'g elkepzelni, h a gugli teszi az androidhoz kotelezove, akkor ott kene kezdeni. -
Kampó
senior tag
válasz
Schuler888 #31 üzenetére
de marha megmondó vagy bátyja...
de nem sokat fogtál fel a válaszomból te sem...
te ne nézzél már baromnak légyszives...
nem ez az első kamera modul amit látokAMD volt AMD van AMD lesz
-
kakuk.tamas
addikt
Kérdem én: hogy férne el két kamera egymás mögött kevesebb mint 10 milliméteren? Lemaradtam ennyire, hogy már van 3-4 milis komplett kamera?
Ezt max úgy tudom elképzelni, mint a periszkópos kamerát, és egy mechanika takargatja a nem használt oldalt. Csakhát ugye ott a hatalmas hibafaktor. Ez koncepció full kuka.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Legendrush30
újonc
Hátlap mögé rejtett kamera miért is nincs még ?
-
Schuler888
senior tag
Talan sokat ert volna ha a kommentet amire valaszolsz, elolvasod, a linkkel egyutt. Direkt egy elolapi kamerat linkelt. Igen, a "Front" azt jelenti. Tehat ekkora egy elolapi kamera.
-
Kampó
senior tag
"A kamera modul mérete nem a lencse amit látsz..." OMG nem mondod
de nem minden kamera modul egyforma, a fix fókuszos holmik meg értelem szerűen mozgó alkatrész nélküli kisebb holmik.
nem tudom feltűnt e de a vízcsepp-noccsos telefonokon sincs 1cm*1cm fekete kocka a kamera körülvalamit a homloklövéses "kamerapötty" is csak egy pötty, az hogy maga a modul a kijelző alá van elhelyezve valami csudálatos mágikus módon az egy dolog. De ennyi erővel középről vagy kijelző sarkából tehetnék kijelzőn kívülre is ahol holt tér van... igy nem ronditana bele a kijelzőbe. Régen is megoldották és nem volt centis keret alul felül. Csak divat az okádék noccs, akkor már sima pop up... ha nem érted mit mondok nem az én bajom.
AMD volt AMD van AMD lesz
-
kutyek
senior tag
De az ugye megvan, hogy azért lehet jó minőségben A4 dokumentumot fotózni ("scannelni") a mostani kamerákkal, mert egyúttal egy viszonylag jó általános fotó minőségre képesek? Ok, hogy neked csak dokumentum scannelésre kell, de ez kb. járulékos benefit az univerzális fotó képesség fejlődése mentén...
-
Schuler888
senior tag
"De azt nem hogy miert kell minden modellben legyen szelfi kamera, mint kulon entitas az elolapon, azt nem."
Tenyleg nem? A kamerak elol-hatul a relefonokban Key-featureok, sokkal tobb vasarlot buknanak a modellel, akik amiatt nem veszik meg, mert hianyzik belole, mint akik amiatt vennek meg. Totalis anyagi csod lenne a gyartonak az a model. Remelem vilagos mar.[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Schuler888 #23 üzenetére
Nekem sincs, és nem is szempont ez nálam, csak már nem először olvasom ezt a biztonsági kockázat dolgot. Semmivel sem kockázatosabb, mint az évek óta piacon lévő technológiák.
-
Schuler888
senior tag
válasz
Juhaszatti #21 üzenetére
Ha igy programozzak, akkor lezarasi esemenyre exponal, tehat ahogy lezarod, elsul, ami kevesebb, mint 1mp
habar en nem nagyon aggodok ilyenek miatt, a laptopomon sincs leragasztva, pedig mar eloben is lattam olyat
-
axioma
veterán
Nyilvan nem azt mondom, hogy egyetlen szelfi kameras mobil se legyen... Ertem hogy kellhet bizonyos feladatokhoz. Es nyilvan nem tennek olcsobba a szelfi nelkulit, mert a fejlesztesi koltsegeket akkor is vissza kell hozni. Ezt mind ertem. De azt nem hogy miert kell minden modellben legyen szelfi kamera, mint kulon entitas az elolapon, azt nem. Ilyen alapon NFC nincs mindben meg microsd kartyahely se, abban tudnak kulonbozoek lenni. Kossek kompromisszumot olyan feature-ert, ami nekem nyug - na ez a baj. Ma mar nekem is notch-os a telefonom, ha iden januarig ellen is alltam. Bar lehet a kiugro szelfi kamerasak kozott kellett volna maradnom.
De ja vu. Vagy 20 eve (lehet hogy nem pontos) egy kiallitason azon nyafogtam, hogy nincs mar kamera nelkuli uj telefon, de ettol dragabbak. Ma mar a sima kamera kell nekem is, de csak mert egy A4-es dokumentum is beszkennelheto (foto) vele, az akkori 200 x n pixeles kameraknak nem sok ertelme volt. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Schuler888 #19 üzenetére
Jogos
Bár lezárt kijelzőnél jellemzően vagy a zsebem belsejét, vagy a flip tokom, vagy a plafont bámulhatja.
Nálam ez egyébként nem szempont.
De akinél igen, azoknak mindenképp biztonságosabb ez a megoldás ilyen szempontból, mint a hagyományos előlapi kamerák, amik minden helyzetben, ki vagy bekapcsolt kijelzőnél, a telefon használata közben is feltűnés nélkül működhetnek, a kijelzőbe építettel ellentétben.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Most, így mindenki a hasára ütött és eldöntöttétek, hogy a kamera az 3mm? Vagy hogy?
Ekkora egy kamera modul. A kamera modul mérete nem a lencse amit látsz...
Ez legalább 1cm méretű, valamivel kevesebb lehet a káva, de olyan sokkal nem, 7-8mm."mi szerény kisebbség"
És a 100e$-1m$ felijesztési költséget ki fogja kifizetni, te? Ja, hogy 10e$-os áron már nem kell, ah...
Az ég világon semmilyen méretgazdaságossági értelme nincs egy ilyen készüléknek, bárki aki csinálná iszonyatos összegeket bukna rajta, azért nincs és nem is lesz.És itt szeretném leszögezni, életemben nem használtam az előlapi kamerát max. véletlen, és szükségtelennek tartom, de nem lóg a kezem bilibe, és tisztában vagyok a valósággal.
@Juhaszatti: "nem lát át a világító pixeleken." Átlát csak színes vagy homályos, stb. lesz a képe. A gyakorlatban soha nem tudod biztosra mikor működik.
Nem mintha eddig bárkit is zavart volna az elmúlt 15évben....[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
válasz
Juhaszatti #18 üzenetére
Es mivan lezart kepernyonel? Ott egysegesen minden pixel kialszik..
-
Juhaszatti
addikt
Csak a kijelzőbe integrált és a pop up kamera nem jelent biztonsági kockázatot. A hagyományos kamerákkal ellentétben a kijelzőbe építettnél mindig látod ha működik, hiszen csak úgy tud működni, ha ki vannak kapcsolva előtte azon a ponton a pixelek (gyanús, hogy ezért csak Oled kijelzős telefon lesz ilyen megoldással). Egyéb esetben nem lát semmit, nem lát át a világító pixeleken.
Annál mindig látni fogod ha működésbe lép, de egy hagyományos káván lévő, lyukba vagy notchba szerelt kameránál nem.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
"Tulajdonképpen kit érdekel, ha van egy hupli a felső kereten, ha cserébe opció a vízállóság és nem lóg bele semmi a kijelzőbe."
Ez elég szubjektív, én konkrétan hánynék az ilyen kiviteltől. -
Kampó
senior tag
válasz
#24536576 #13 üzenetére
Fordítsd meg a dolgot és érteni fogod.
A nagy "tömegeknek" akik annyira használják az előlapi kamerát létezik több 100 féle telefon, de mi szerény kisebbség ha kell nekem ha nem akkor is van, vagy egy undoritó notch vagy egy homloklövés formájában... Egy elegánsan elosztott alsó felső 3mm es kávába belefér az a hatalmas szenzor amit amúgy is beleraknak az említett kamaraszigetekbe... igy akinek van szép érzéke és kedveli a horizontálisan és vertikálisan is szimmetrikus előlapi kialakítást, , valamint nem fog elhalálozni sem a 3mm es káva sem pedig a ne adj isten szelfi kamera nélküli készülék láttán, igy nekik is khm nekünk ( " elólapikameratagdóknak " ) is lenne alternatíva.AMD volt AMD van AMD lesz
-
válasz
FireFox1996 #10 üzenetére
Nem, miért maradna ott bármiféle lyuk is? Pop-up kameráról van szó.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
törölt tag
Szerencsére nem csak 1-2 embernek gyártanak telefont. A többségnek szüksége van az előlapi kamerára. Sikerek pl máshogy nem tudnának kommunikálni(íráson kívül), kapcsolattartásra is jobb, mint egy sima telefonhívás/csetelés. Ne legyél(tek) ennyire szűklátókörűek, hogy csak pitsa szelfire való.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Mint valami játéktelefon. Még jó, hogy nem lesz belőle semmi.
-
vicze
félisten
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
Az mondod legyen kávája egy telefonnak?
Nem semmi forradalmi ötlet!
Nem te sajnos a piac a "humoros" ilyen dolgokkal.@axioma: "Legalabb az uzleti szegmensben" Mutatnál egy üzleti szegmens telefont? Tényleg csak 1-et. Pont ugyan úgy nincs piaca, ahogy a selfi kamera nélküli telefonnak sincs. Zebra, Honeywell, stb. készülékek nem feltétlenül telefonálásra vannak.
Esetleges meetingekhez ugyan úgy szükség van selfi kamerára, jelenleg nem vennék a cégbe olyan telefont, amin nincs.[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
Másnak is feltűnik, hogy ha lecsukódnak, akkor mind2 oldalon 2x3szögű kátyú/lyuk marad a tetején?
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
gusthy
veterán
válasz
bollokcs80 #8 üzenetére
Ami a kijelzőbe integrált kamerát illeti, nem, nem lenne jobb. Akkora biztonsági kockázat, hogy ihaj. És nem csak a telefonál, hanem bárhol: úgy lehet kamerát belerakni valamibe, hogy a felhasználó nem is tud róla. Kell bárkinek olyan TV, amibe a gyártó simán el tud dugni egy kamerát szólás nélkül?
Az előbújó szelfikamera nagy előnye, hogy akkor tud működni, amikor látom, hogy működik.[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
Ott a Sony... csak ott meg jönnek a kommentek, hogy nagy a káva.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
ergoGnomik
tag
+1-féle
Nokia 6233-amon volt összesen egy kamera, és tudtam vele szelfit csinálni. Cselesen el volt helyezve a kamera mellé egy kis tükröző felület, amivel meg tudtad állapítani mikor fordítod magad felé a kamerát és slussz. És igen, majdnem csak akkor egyszer csináltam szeflit, amikor ezt kipróbáltam. Azóta talán még született írd és mondd kettő. -
axioma
veterán
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
Egyszerubb kerdesem van. Mi lenne ha lenne szelfi kamera nelkuli mobiltelefon? Legalabb az uzleti szegmensben... laptopoknal letezik kamera nelkuli, itt meg a szelfi miatt talalnak ki dragabbnal dragabb megoldasokat, amiket akkor is meg kell vennem ha eletemben nem szandekozom szelfit csinalni (igen, van amelyiken hasznaltam nehanyszor webkamerakent, de anelkul is meglennek, sot akar ha kiegeszito elemmel erheto csak el az is beleferne, a pc-n eleve igy van, olyanom meg sose volt hogy menet kozben talaltam ki hogy most kene egy videokonf).
-
A Xiaomi átmegy szabadalmi trollba?
Bollokcs80: Ez lesz majd a retro hullám majd vagy 3 év múlva. Addig a telefonok előbb arc-talanok lesznek. Vagy arcátlanok?
Mindenesetre az ár már elérte az arcátlan határt.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bollokcs80
Korrektor
Már több fórumon is felvetődött egy nem túl forradalmi, de annál egyszerűbb koncepció:
Mi lenne, ha a felső részen lenne egy 3-4(-x) miliméteres káva a szenzoroknak és kameráknak? Tényleg annyira elviselhetetlen lenne?!B.Cs.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi új formatervi szabadalma nem annyira lenyűgöző, viszont legalább kicsit vicces.
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest