Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz havri1 #18053 üzenetére

    Ha nincs TN akkor is érdemes szólni az eladónak, hogy nézzen utána, mert nekem eddig két vásárlásom volt olyan, hogy így derült ki: ne is várjam, mert az ottani helyi posta visszaküldte, és az eladó nem tudott róla (persze, hogy nem, ő jó eséllyel dropshipper, a csomag meg pl. a tomtoptól jött volna, így a visszaküldési cím a tomtop, nem az eladó, akinek úgy fest nem nagyon szólnak, hogy visszajött egy csomag, ugyammá szólj annak a majomnak, hogy ne várja a banánt). Ezen felül egy csomag volt, amit visszaküldött a posta, és az eladó tudott róla, de az már sima ügy, vásárlás után pár nappal utalta a pénzt meg a bocs-levelet.

    (#18055) andrisbandi: még a PC-t is lassítja a sok file... egyik cimbora jelezte, hogy egyre lassabb a gépe, majd nézzek már rá neki. Megvárta, hogy abszolút ne induljon, majd felhozta... áttettem a winyót belőle az én gépembe és volt vagy fél óra, mire bebootolt az én rendszerem. Ránéztem a winyóra HD sentinellel: minden okés... némi kutakodás után megtaláltam a ludast: IE tempben több, mint egymillió(!) file volt, amivel nem tudott mit kezdeni az XP 256MB memóriával, és nálam 512-vel is csak nehezen indult meg. A könyvtárat ürítve pöccre indult az ő gépében is a winyó.

    (#18069) dugesz77: ha nem szivacsként (szerszám), hanem tisztítószerként (segédanyag) gondolsz rá, akkor máris nem zavar, hogy fogy, lévén a VIM is fogy a hengerből ;)

    Ez a hővezető arra való, hogy ráragasztod a hűtőbordára/készülékházra/stb., majd annak kiszámított távolságból nekitámaszkodik a hűtendő cucc. Van ezekből mindenféle keménységű... leggyakrabban a CD/DVD írókban lehet ilyennel összefutni. A kétoldalas tudtommal nem ilyen vastag lágy anyagú, hanem nagyon vékony és keményen odaragad, egyrészt hogy megtartsa a bordát, másrészt hogy a hőt jól átadja. Egy ilyen rugalmas izé csak ráragasztva nem volna elégséges, a hőátadáshoz szorosabb illesztés kell.

    (#18082) Outlander: ebayen van egy halom kalibráló súly... mérleg-árban :D Papírpénz csak nagyjából 1g, nedves időben nehezebb, kicsit kopottabb példány könnyebb... biztosabb, ha átnézed az aprókat, kikeresel megfelelően fényes/kopásmentes példányokat, megnézed az adott érmék tömegét, azzal kisebb a tévedés lehetősége. Vagy ha valahol hozzájutsz kalibrált mérleghez (pl. patikus ismerős), akkor lemérsz valamiből 10g-ot, 100g-ot úgy, hogy *üvegestül* kerek érték legyen... pl. csavarral zárható üvegcsébe homokot töltve. Ha lezárod nem szívja meg magát nedvességgel, jóideig tartani fogja a tömegét. Ilyen méréshatárú mérlegnél a mérésnél már sokminden számít, például a légmozgás (nyitva az ablak, megy a klíma) vagy az asztal/polc mozgása/remegése (rátámaszkodsz, szól rajta a rádió) is befolyásolja az eredményt.

    (#18107) kicsee: fórumon többször volt már téma, például én is írtam róla :P

    (#18108) trebrona: oké, hogy sporttáska, de nem látom feltüntetve a hosszát... szerinted beérne olyan sportos alkatot is, mint én? :D A 40"-es nadrág passzentos, inkább 42"-est hordok. Amire nem tudok rájönni: mitől kicsi aztán mitől nagy? Hátulján is van cipzár?

    ---

    Megjött tegnap Sinceritytől a 10-én rendelt SanDisk. Szokásos cérnás csomag, hejre kis $5 bélyeg (HKD, ugye...). Autórádióba (kirázódás), laptophoz (kitörés) ez a javasolt méret. Mondjuk nekem egyik sincs, de az USB3.0/sebesség, ár meg a 32GB volt a mérvadó adat, abban meg ez tűnt a legjobbnak. Fűt mint a bolond (USB hosszabbítókábel végén kb. 40-45°C lehet), de ekkora méretben nem is nagyon van hol leadja a hőt... ezt a tempót diktálta:

    (nyilván sikeresen végigment a h2testw is, amit boltból vett készülékek esetén is ugyanúgy végigfuttatok és szerintem érdemes is végigfuttatni, illetve érdemes néhány gigányi mérettel végigengedni minden újonnan beszerzett adattárként bárhogy beköthető USB eszközön, mint külső winyók, SATA/IDE/USB átalakítók, kártyaolvasók, de HUB-okat is egy rájuk kötött, már ellenőrzött kártyaolvasóval/külső winyóval/stb.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák