- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
macman507 #315 üzenetére
Egyetértek veled.
Az átlag vásárló viszont nem nézegeti hetente a HDD árakat, hanem ha kell egy, akkor szerencsésebb esetben megnyitja az árukeresőt EGYSZER körbenéz és megrendeli. A kevésbé szerencsés esetben beballag a hozzá legközelebbi infó boltba, sápitozik, hogy milyen drága, aztán megveszi annyiért ami az ára.
És fogalma sincs róla, hogy 1 hónapja még fele vagy 2/3-ad áron vehette volna.De egyébként a drágulás is egyenetlen, mert a 18TB-os WD Gold pl 190 ezerről 655 ezerre ugrott fel, vagyis több mint triplája lett az ára.
-
KROK640
nagyúr
Igen, máshol is ez a tendencia, de ezt megszoktam. Viszont a hardvereknél eddig mindig is az volt, hogy mikor megjelentek akkor viszonylag gyorsan elkezdett csökkenni az áruk, az ember várt félévet és már feleannyiba se került., Most várok félévet és háromszor annyiba kerül
Amúgy ugyanabban a boltban néztem h most (post írásakor) mennyi, meg fel van írva h akkor mennyiért jött.
A 4.5%os infláció meg olyan mint a havi átlagkereset volt vagy 2-3 éve, kihozták, hogy az átlag ember 280-at keres havonta, miközben embert nem ismertem itt, keleten, aki netto 200-at megkapott volna, viszont nagyon sok minimálbérest igen.
Szerintem az inflációnál is ez van, simán eljátszanak a számokkal, hogy kevésbé tűnjön rossznak a helyzet. -
KROK640
nagyúr
"Nem tudhatod hogy év végén mennyi lett volna a HDD." - igazad van.
2021 március 1-én vettem 4TB-os HDD-t, akkor 25790 Ft, mostani ára 50690 Ft ugyanott, ugyanannak a tipusnak (TOSHIBA P300 4TB 3.5" 5400rpm 128MB SATA 3)
Tehát mostmár 2db 4TB-os drive árát kéne kifizessem egyért.
Alapvetően a piac úgy megy, hogy az adott hardver elem lassan vagy gyorsan, de veszít az értékéből. Ha nincs semmi extra (covid-19, bányászat, katasztrófa) akkor szerintem euz a 4TB-os drive olyan 15-18000ft-os áron menne év végére. Ha így folytatódik, akkor használtan is fog érni 80-100 ezret...A legnagyobb baj, hogy 2012 óta minidg akad valami, a 2012-es árvíz óta még mindig(!) nem sikerült normalizálódnia a merevlemez áraknak, a 2TBos HDD árszintje most kezd(ett volna) visszatérni a kilenc(!) évvel ezelőtti szintre! Ilyen, szerintem 25 éve nem történt semmilyen hardverrel.
Aztán ott van a videókártya ára, és még folytathatnám ,volt pár példa az elmúlt évekből (javarészük szerencsére gyorsan megoldódott).
-
KROK640
nagyúr
válasz
thedioda #266 üzenetére
Jól van, akkor kölcsönösen nincs harag
Hát... ha idejében szál be és van 2 millája (a példa szerint).
Azt nézem, hogy ma soknak számító 4-6TBal sem igazán esélyesen indul az ember.
Tehát arra célzok, hogy ez sem a szegény/átlag magyar játéka, viszont az emelt árakat ő is megszívja. -
KROK640
nagyúr
válasz
thedioda #264 üzenetére
Nem mondtad, hogy bányászol, de a kommentedből ez jött le. Bocs, ha nem.
Bizzztooossss, hogy én bhasztam el a dolgaimat, hogy 35 évesen saját tehermentes házam van, hogy a covid-19 ellenére, idén márciusban csak tudtam egy új PC-t venni (na nem milliókért, csak egy ilyen : Asrock B560M Pro; Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache); 16GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM; Gigabyte GTX950 OC Windforce 2GB; ADATA SU650 480GB SSD; 4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA; LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó; Corsair CX400 ; Gigabyte Custom Airbrushed Tower), nincs tartozásom senki felé, ki vannak fizetve a számláim, a hűtő tele van kajával. Hát igen... sajnos nemhogy 2 millióm, de 100 ezrem sincs, így hirtelen valamire ami vagy bejön vagy nem... Tudom, elcsesztem nagyon
A paneles história egyébként szintén nonszensz, Debrecenben akkorát ugrottak az árak, hogy majdnem kiestem a cipőmből, egy év alatt lett pl a 13 milliós panelből 18 milliós (és nem tavaly, hanem régebben), manapság pedig 25-32Milla között vannak.
Azt nem tudom, te hol láttál 45 millás panelt (meg milyen lehet az) de ettől még az ingatlanok terén ami megy szintén horror.Ebben totál egyetértünk.
-
KROK640
nagyúr
válasz
thedioda #208 üzenetére
Tiszta jó már neked, hogy ennyi sok pénzt bele tudsz ölni abba, hogy tényleges haszonnal (hiszen megállapodáson alapul az egész) nem járó dologra pazarold el az energiát! Már csak egy kérdésem van : Ha ilyen jól állsz anyagilag, akkor mi szükséged van erre?
De ezt amúgy a többi bányásztól is megkérdezném, hogy miből gondolja, hogy neki erre szüksége van, ha ilyen rendszerek (meg a VGA RIGek) árát képes megmozgatni csak úgy hip-hop? Ő lenne a rászoruló??? vagy csak szimplán kapzsik, akik leszarják a dolog gazdasági és ökológiai hatását???
-
KROK640
nagyúr
"Lehet, hogy az XCH kriptovalutát biztosító Chia van a háttérben." - nem lehet, hanem biztos.
Az összes bányászt lecsuknám. BTW a 90%-uk rá fog pacsálni, csak mind azt reméli ő a nyertes 10%ban lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest