- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
Közben azt olvasom, hogy főleg nem kiskereskedelmi forgalomba szánt (OEM) HDD-knél fordul elő ez a power disable feature. A tiéd is OEM verzió esetleg? Nekem a HGST szintén OEM verzió (valószínűleg Dell). Meg, hogy egész új tápok sem jól kezelik ezt (pl. Seasonic), illetve NAS rack-ek sem.
-
jattila48
aktív tag
Lehet mindkét gépben kicsit régebbi táp. Nekem egy 3 éves táppal sem ment, én is 2 gépben próbáltan először. Ilyen átalakító kábelt bármely számtek boltban kapsz 1-2 száz Ft-ért. esetleg kipróbálhatod külső USB átalakítóval, azzal is mennie kell. Én a helyedben mindenképp ezt próbálnám ki először. Nagy esély van rá, hogy ez a probléma.
Egyébként nem minden HDD-ben van ez a "power disable feature", még akkor sem, ha látszólag ugyanaz a típusuk. Főleg szerver HDD-kben alkalmazzák, de most már egyre gyakrabban. -
jattila48
aktív tag
Milyen HDD? Próbáld meg molex->sata tápátalakító kábellel bekötni. Nekem is ez volt egy HGST UltraStar-ral. A tápod sata csatlakozójának 3. pinje 3,3 V-ot ad át, amit egyes HDD-k leállítására használnak. A tápátalakító kábel azonban ezt nem viszi át, így a HDD elindul. Ez fícsör, nem hiba! Egy próbát megér.
[link]
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest