-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #82665 üzenetére
A megcsalást ritkán tervezik.
Az jön, és aki igazi férfi, sok vívódás, gyötrelem után megteszi.
Genetika.
Főleg ha párja elengedte magát, és/vagy kevés a szex.
Szerencsére engem most nem fenyeget, nincs időm emberek közé menni, akkor is csak rohanva.
Meg én se vagyok a fűvel fával típus, de meg tudom érteni, ha valaki beleesik ebbe.
Régen mikor diszkóim voltak, sok mindent láttam.
Egyébként a csajokon múlik, nem a férfiakon.
Jóisten kegyelmezzen annak, akivel kikezd egy számára szimpatikusnak, vonzónak számító nő.Más:
Helyben Strix RX580 8GB 170k???
Tudtam hogy drágák a videókártyák, na de ennyire??
Ezek már 4 éves kártyák, újkorukban is középkategóriásak, vagy inkább kicsit alatta voltak, kb gtx1060 kategória... -
envagyok
veterán
Jófosással kezd tele lenni a hócipőm.
1: hirdetett, majd háztól házig megrendelt terméket mégse szállítanak, mert egy termék szállíthatóa termék: alaplap hátlappal
2: felraktam egy procihűtőt, nem aktiválják a hirdetést, mert ellenkezik az üzletszabályzatukkal, egy termék csak egyszer szerepelhet. Van fent egy procihűtőm, de egész más
3: felraktam egy pc-t, ugyanolyan speckókkal, mint ami már volt fent egyszer, de el lett adva. A 2es pontban leírtakra hivstkozva ezt sem jelenítik meg, mert vegyek előresorolást, meg kiemelést. Pedig friss képek új gépről.Facebookon, hardveraprón, vaterán kívül nincs még valami normális hely?
Ez a jófogás kezd az agyamra menni. Nem elég nekik a háztól házig szolgáktatással lenyúlt kb 1000ft tételenként?
Ráadásul tele van csalóval.
Hirdetésed lejár, csesznek előtte figyelmeztetni, majd "archiválják" 180 napra, addig még hasonlót se tehetsz fel újra.
A világon nincs sehol sem még hasonló sem. -
envagyok
veterán
válasz
Faterkam #82576 üzenetére
Igazából annyira nem izgatott, a végén már csak röhögtem rajta, meg ignoráltam.
Az ilyen letiltósdi mentálisan beteg elvált nők bosszúja típusú dolog.
Exem csinálta, közben össze-vissza hazudozott rólam, minden voltam, csak gyilkos nem (vagy lehet még az is)
Aztán sok ismerős fb-n már nem lett ismerős, stb.
Fura mondjuk, mert ha valakit ismerek, akkor elég nehéz elhinni, hogy eltűnt az ismeretség, főleg olyanoktól, akik éveken keresztül jártak hozzánk vendégségbe.
Mondjuk a végén kiderült, hogy a srácoknak a feleségeik az exem sugallatára követelték ki, azóta újrajelöltek, de most már várhatnak arra, hogy elfogadjam
De most is írt egy nő messengeren, hogy az oviban szerinte lesből támad a 4 éves fiam az övére. Normális hangnemben visszaírtam, hogy tudomásom szerint civakodtak valamin, és kölcsönösen adtak egymásnak.
Erre annyit írt, hogy minden szavam hazugság, és letiltott.
Hogy még véletlenül se tudjam védeni magamat.
Szumma szummárum szerintem aljas gyenge emberek fegyvere a letiltás, kitiltás. Én csak nagyon szélsőséges esetben élnék vele, de lehet még akkor se.
Pl ha fenyegetne hogy megöl, stb, akkor se tiltanám, sőt megkérdezném milyen módszerre gondolt.
1: röhögni rajta 2: elküldeni rendőröknek. -
envagyok
veterán
Több ember is mondta, hogy belekötött mindenbe, nekem szinte minden hirdetésemre jött valamivel.
Mivel ki lett tiltva, gondolom ha én hozzájárulok az én pü-imhez, akkor belinkelhetem, mit művelt,
Minden hirdetésem után nemsokára jött a privát.
Szerintem akkor orrolt meg, mikor nem kapta meg az RME profi hangkártyákat az általa taksált valójában hulladék felvásárlási áron:- Privátot a másik fél beleegyezése nélkül nem lehet megosztani! A végleges kitiltás nem az jelenti, hogy ezekután beleegyezik... - essexboy
[ Módosította: essexboy ]
-
envagyok
veterán
Egy sokakat zaklató kolléga eltűnt [link]
-
envagyok
veterán
Fordítási segítséget kérnék:
"igen da kivansi veselbe mind 2 db lehet peova ?"
Ezt kaptam fb hirdetésreDe egyébként érdekes emberek vannak fb-n még van egy hardverapro csoport is.
Minden hirdetésre röhögő fejek, kéretlen okoskodás, ezért szar, azért szar, alapból minden drága nekik, ami nem ingyen vihető.
4.genes pc hirdetésre linkelget valami Holland oldalt, hogy ott 50 ojró a 4.genes i5, ha drágábban méred, hülye vagy, mertmitképzelsz...
Pffg lezsibbasztottak -
envagyok
veterán
válasz
koko52 #82426 üzenetére
Nekem az tűnt fel, hogy bármi történik, azonnal pánik, és áremelés. Egy kis áramszünet, monszun, árvíz, és egyből mindenki (ssd ram proci) árat akar emelni.
Ott kezd vicces lenni, hogy a boltokban lévő árukeszlet is megdrágul ilyenkor.
A másik érdekesség, hogy most a vírusra fogva is bepróbálkoznak mindennel, mibdeközben Győri Audiban fura mód teljes létszámmal maximálisan pörög a termelés.
Építőanyag előállítas sem drágult meg, csak hát kapja mindenki a csokot, babavárót, azt meg le lehet/kell nyúlni szerencsétlenektől.
Mikor volt a támogatott ablakcsere program is, akkor is érdekes mód úgy megnőtt az ablakok ára, hogy kb pár ezret nyert az ember azon, ha támogatással vette. -
envagyok
veterán
válasz
kenwood #82415 üzenetére
Persze, értem én.
Akinek volt pénze 10 éve sabertoothra az most is azt vesz.
Viszont aki használt/új piacon a kis 65 ezréért a legjobb teljesítményt keresi, az ennél jóval erősebb cuccot 3 év garival megveszi, és lesz@rja mennyire gagyi a lap.
Igazából az fx procik manapság semmire se jók már.
IPC kb core2 széria. Aki meg sok magon renderel, az 6-8-10 magos sandy/ivy rendszert vesz olcsón.
Most is van aprón 32gb rammal 240es ssd-vel hp z420 55ért, procit 10-20 ráfizetéssel sokmagosíthatja.
Játékra megint kevés az FX, netezni minek 8 mag.Mondom ezt úgy, hogy most vettem egy fx-8350-et gyári dobozában gyári amd rgb hűtővel.
Igaz én retrózni különlegességnek.
Ha találok hozzá emberi áron jó lapot megtartom, ha nem, akkor megválok tőle. -
envagyok
veterán
válasz
koby11h #82402 üzenetére
Komolyan a világon nincs még egy akkora fhos mint az FX 9... 8... procik.
Bekamuzott 8 mag, valójában inkább 4, mellé pentium 4-eket és pentium D-t állva hagyó fogyasztás (fx9370 fx9590 220w tdp), és mellé akkora teljesítmény, hogy még egy húzott Core2Quad is erősebb.
Közben a hozzá kompatibilisnek írt lapok 80-90%-a lethrottlingolt, idővel meg is döglött, mert 120-140 fokra felment a VRM hőmérséklete.
Egy ismerős is jött hozzám, hogy mi van a gépével, mert játék közben lelassul.
Ja, throttling...
A toronyhűtőn az alsó bordákat a vrm felé le kellett hajtogatni, hogy ne főjön meg. Pedig MSI volt.
Gigabyte lapos fx-es gépet is hoztak hozzám, tuning nélkül is barnára sült a vrm környéke. -
envagyok
veterán
Miért kerülnek az AMD FX procik 15-30000ft-ba, mikor már 10 évesek, és egy 4000ft-os i5 2-3. Genes proci erősebb náluk?
Nem tudok valamiről?
Most is helyben :
ASUS Sabertooth 990FX R2.0 + FX 8320 + 2x4GB DDR3
65000ft-ért
Nem azért, de ennyiből már újan is ki lehet hozni sokkal ütősebb félkonfigot, pl:
I3-10100 25-30
Gigabyte h410 20
Ram 10-12
Ez kb 50%-al erősebb és harmadát fogyasztja....
[link] -
envagyok
veterán
Helyben :
"Eladó HIBÁS-nak kikiáltott MSI RX570 Armor 4Gb:
55k -
envagyok
veterán
Helyben 12 éves DX10 hibás videókártya 333000ft-ra hirdetve.
Írtam neki, mennyire tartja, de kiderült komolyan gondolja -
envagyok
veterán
Nem is gondolná az ember, külföldön mekkora híre van a Hardveraprónak.
Helyben hirdetve megbízható eladótól több minden, az egyik cuccot rendelem is tőle:
[kép]
Képkereső kidob egy német hirdetést is egy friss regestől, akinél ugyanezek a cuccok fent vannak ugyanezekkel a képekkel, kb ugyanannyiért[kép]
[kép]
Hardveraprós kollégát kérdezve ő nem hirdetett külföldön... -
envagyok
veterán
válasz
koko52 #81822 üzenetére
1: Azért a nők ösztönösen minden új férfi mellett be akarják biztosítani magukat egy gyerekkel.
2: Általában össze is akarnak költözni.
3: A gyerek lesz az első, terád akkor lesz ideje, kedve, amikor a gyerek nem igényli.
4: Állandó viták a gyerekkel "nem vagy az apám" stbVolt nekem egy rövid elvált nős szakasz az életemben a válásom után.
Úgy működött elfogadhatóan, hogy 3-4 csaj volt egyszerre, és akkor mindig volt aki rámért. Amikor kezdődtek a komolyítsunk, költözzünk össze viták, akkor meg lapát, pikkpakk jött helyette egy új.
A vége az lett, hogy újra családot alapítottam egy hajadonnal.Iszonyat lelkisérült az elvált nők nagy része.
Már rég volt, de ma is feláll a szőr a hátamon, ha visszagondolok rá :( -
envagyok
veterán
Egy pár éves termék esetében evidens a garancia megléte.
Ha mégsincs, azt jelezni illik.
Korrekt emberek így hirdetnek: Nincs gari, próbagari van, német gari van, stb.
De hibátlan termék minden tartozékkal, és egy szó se a gariról, számomra nem azt jelenti, hogy lábhajtottat kapok mindenféle papír, garancia nélkül.
Ismétlem: fiatal termékről beszélünk, nem 8 éves lapról. -
envagyok
veterán
válasz
Top cat #81761 üzenetére
Hidd el, észreveszik.
Egyik ismerősnél volt egy láb elhajolva, gariztatás előtt elvitte egy mesterhez, hogy igazítsa meg.
Még én se vettem észre utána.
Ezek után elutasították a garit, nagyítóval nézték végig a lábakat.
Kb 3 perc, és erre hivatkozva lehet a legkönnyebben elutasítani a garanciális ügyintézést.
Minejk vesződjenek, neadjisten bukjanak, ha pár perc nézegetéssel el lehet hajtani a kedves ügyfelet? -
envagyok
veterán
14 éve regisztrált tagtól most jött meg egy ASUS Z390 lap, amit "minden tartozékával hibátlan állapotban" árult.
Foglalat:
[kép]
Számla meg sehol. Bár szerintem a minden tartozékával szóban benne van a számla is.
Nem mintha ezt lehetne gariztatni.
25000-ért...
-
envagyok
veterán
Bakker nem semmi.
Strix Rtx2080ti 180k-ért garanciális hibátlan, stb
Ráírok hogy dobjon egy fotót a számláról és egy tesztképet, mert az, hogy világít a gépházban, nem evidens azzal hogy működik is.
Ember küldi a fotót a számláról 150k körüli összeggel.
Itt lett gyanús a dolog.
Volt egy típuskód, azt kigooglezva kijött egy AMD RX5XXX sorozatú kártya
Gondolom emberünk szkennelte, editálta, nyomtatta, fotózta. -
envagyok
veterán
válasz
jozefgucci1 #81649 üzenetére
Ha szereted a tengert, tiszta vizet, tengeri élővilágot, akkor Egyiptom rajta van a világ 3 legjobb helyének a dobogóján.
Nekem a nagy korallzátony tetszik még, de Ausztrália messze van, és indokína, szintén messze.
Seychelle, Maldiv csak sütkérezni jó. -
envagyok
veterán
válasz
koko52 #81646 üzenetére
Víz??
Északi part - Alga
Déli part -iszapos pocsolya.
Velencei tó - dögtemető
A vörös tenger más világ.
Mikor farkasszemet néztem egy 3m-es murénávalEnnek ellenére minden nyáron 4-5 alkalommal nosztalgiáznj, retrózni megyünk a Balcsira.
Tihany vitorláskikötő melletti strand volt a kedvencünk (ld. Bujtor filmek), de azt most nagy elcseszték , nézzétek az árakat[link]
Egy flakon vizet nem vihetsz magaddal
Maradt Tihany hajókikötő, Almádi, Csopak -
envagyok
veterán
válasz
jozefgucci1 #81641 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt Egyiptomban, pedig 10-20km futásokra is kimentem többször az őrzött szállodából.
-
envagyok
veterán
"Már a németeknek évek óta jobban megéri Horvátba' menni "
Nemcsak nekik.
Most voltunk a veterán autós klubbal 2 éjszakás déli parti túrán. 60k volt 2 főre a 2 éjszaka reggelivel.
És ez állítólag olcsó, mert déli part
Megyünk krk szigetre Malinskára 6 éjszakára 70k apartmanba 2 főre.
Ennyi... -
-
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #81440 üzenetére
Te Kroki
Ilyenkor nem gond, hogy a bányászat miatt felmentek az árak?
2 éve 30-35k-ért bármikor lehetett venni [link] , én számítottam is be még 25 körül is, sőt alza akcióban új rx570 8gb-ost 29000ft-ért vettem. [kép] 41-et fizettem postával, 12-ért ment el a hozzáadott játék.
Mostanában szerencsére elindultak lefelé az árak, 1080ti-k is vannak már 140 körül, mindenki csökkenésre vár.
Őszintén én 50et se adnék egy több éves, új korában is középkategóriás rx-ért.
A pc-s iparban a videókártya volt a legjobban avuló termék.
A 2004-ben megvett 6800-asom 2006-ben az új ár kb negyedéért ment el, mikor váltottam 8800-asra.
Most meg a 2 éve 30-ért kapható kártyák elmennek 70-ért
Színtiszta kapitalizmus -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #81173 üzenetére
A nők is csak emberek, hidd el nekem.
Egy megfelelő, ideális képet látván ugyanígy kedvet kapnak a hancúrhoz, mint egy férfi. Bármennyire is kommunikálják kifelé, hogy nem igaz. Csoda géneket látva, az ösztöneik beindulnak, mert az azt súgja, párosodj a legjobb génállománnyal. Sőt alapvetően a nők poligámok szintén a genetika színesítése miatt. Sőt hatalmas kettősség őrli őket életük folyamán, mert együtt élni egy őket és gyereküket eltartó jó módban elő, de más nők számára érdektelen férfiakkal szeretnének, míg utódot egy tökéletes adottságútól. Csak hát az utóbbiakra más nők is vadásznak, lehetetlen őket megtartani.
Nekem mondjuk sose volt szükségem képküldésre.
Annyi a gond, hogy a férfiak kevesebb mint 5%-a rendelkezik olyan testtel, szerszámmal, ami beindítja a nőt.
De ez fordítva is igaz. 50 éves 150 kilós gizike lógó löttyedt mellekkel igen kevés férfit tüzel fel párzásra.Férfiként 180-190cm magasság, max 80-85kg súly, ha ennél több, akkor színizom, és 19+ szerszám, minimum 50 fekvőtámasz képessége ha megvan, akkor simán lehet akár szimultán is 4-5 csajod, csak bírd. Ezekkel az adottságoddal, simán felszedsz szingli, házas, munkatárs stb átlagos nőket. Ha ez mellé még a pénztárcád is teli van, konkrétan szinte bárkit megkaphatsz.
-
envagyok
veterán
Helyben:
"AMD Gamer Számítógép 256GB SSD, 8GB RAM, GeForce 9500 GT"
60k
Valaki?Meg "WD Black 1 TB HDD eladó" 17k
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #80866 üzenetére
Bezony
Sokan a nedves pincébe vagy a forró padlásra pakolják a bányát, mert nincs hova máshovaMás:
Pár ezer forintos ajánlatot tettek egy régi alaplapomra "és természetesen kérek egy videót a hibátlan működésről"WTF???
Mi a jóistent lehet látni videón, amit fényképen nem?
Nem vagyok én Quentin Tarantino hogy filmeket komponáljak.. Ha az lennék, akkor meg percenként többet keresnék, mint az alaplap ára -
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #80593 üzenetére
Most mit cseszegetitek szerencsétleneket.
Úgy ahogy jogsi nélkül ugyanúgy írástudatlanul is szépen el lehet élni -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #80462 üzenetére
A "magvas" emberrel üzenetváltásba kerültem egy másik hirdetése miatt.
Huh, kórházi eset
A hibátlannak hirdetett cuccára semmi garancia nincs, meg különben is miért akarnám használni, vitrinben a helye, és azért nincs gari, mert ki tudja mit csinálok vele , ha hozzám kerül.
Szerintetek mit lehet csinálni egy 12 éves videókártyával??
Aztán nevére rákeresve természetesen találtam pár szösszenetet a jelentős topikból, azért volt ismerős a neve -
envagyok
veterán
Helyi helyesírási gyöngyszem
"Intel 8 magvas netes konfig eladó - Számla Ready !!!" -
-
envagyok
veterán
"Alaplap eladó professzorral"
Mit lehet csinálni egy professzorral? -
-
envagyok
veterán
válasz
Ciccuka #79696 üzenetére
Szeeintem prociból hiába romlik el kevesebb, akkor is kb ugyanannyi, vagy több fogy mint lapból.
Fejlesztik sokan a gépüket.
De nem nézve a bányászat miatt megdrägult 6+ generációs procikat, a 2-3-4 genes celeron pentium i3 procik ára konvergál a nullához. Lehetetlen őket eladni.
Ha egyforma számuk lenne, akkor a procik tartanák az árukat, hiszen minden lapba kell processzor, anélkül nem működik. -
envagyok
veterán
válasz
Migráns #79659 üzenetére
Ez így is lett volna, ha nem tízszereződik meg a kripto árfolyama.
De ezt senki sem tudta előre Novemberben.
Volt aki tudott venni még 3070-et 180-ért, ami kb 2080ti
Akkor ez így pont igaz volt.@koko
Azt még mindig fentartom, hogy 2-3x-osan túl vannak árazva a kártyák újan. De nem az nv teszi zsebre az extra profitot. Viszont amíg ez a helyzet, híú ábránd fele harmada áron venni vmit, amit teljes áron megvesznek.
Most szerencsém volt, beesett egy hibásnak mondott 1070ti 20k-ért, aminek az egyetlen hibája az volt, hogy kontakthibás volt a csatlakozója.
Ment is a 1060 az apróra.
Ezzel elleszek, amíg helyrejönnek az árak. Eleve egy Gaming X, simán tudja a 1080 telhesítményét.
Még a 3060-nál is jobb. -
envagyok
veterán
Újabban a "reális áron keresek videókártyát" hirdetéseken szoktam felsírni.
Mert mi is a reális ár?
Szerintem az, amennyiért pár nap alatt elviszik.
Rákeresel, megnézed mennyiért lettek jegelve az elmúlt 1-2 hét alatt, és már meg is van, mennyi a reális.
Nos szerintük annak kb a fele
Mert ekkor meg akkor ennyi volt, hirdetések linkelve.
Őszintén szerintem sem ér többet, de ki lenne olyan hülye, hogy odaadja x/2 áron azt, amit pikpakk elvisznek x ft-ért?
Hirdesse úgy, hogy olcsón keres, vagy tavaly nyári áron. -
envagyok
veterán
Én eddig úgy tudtam, hogy a légy szíves formulát szivességeknél kell kérni.
Az hogy megszabadítom a motyójától piaci áron, az nem számít annak.
Szerintem...Fényévekkel kultúráltabb, mint amiket én kapok az arcoskönyves nyomiktól:
Ara
Ajja
Hozod
Csere
Persze ékezetek, kérdőjel és egyéb írásjelek nélkül -
envagyok
veterán
Helyben videókártyák között:
"KOMPLETT SZÁMÍTÓGÉP BOMBA ÁRON"
40-ért core2duo
Végülis úgy is lehet értelmezni, hogy kirobbanóan magas -
envagyok
veterán
Az okos eszközök használatával a hülyék még hülyébbek lesznek.
Ahol én lakok, ott vége az utcának, földút van és erdő.
Messziről látszik, de a google maps csak idehoz heti 2-3 24 tonnás kamiont, akik aztán a sáros mezőn próbálnak megfordulni
Ismerőst sofőrje múltkor rémülten hívta fel Németo.-ból hogy vége az útnak, előtte a tenger, most mit csináljon. -
envagyok
veterán
Sok hirdetésben látom:
Eladó Gamer PC VGA nélkül.
WTF?
Ha integrált videókártya van benne, akkor mitől Gamer?
Pár színes ventivel, esetleg ablakos házzal még nem lesz Gamer egy számítógép, vagy rosszul tudom? -
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #79062 üzenetére
Már alig várom, hogy kitalálják hogyan lehet monitorral, egérrel, billentyűzettel, felvágottal, kenyérrel bányászni, hadd emelkedjen annak is az ára.
Mondjuk a covid a wc papírt, lisztet elintézte debütáláskor -
envagyok
veterán
válasz
essexboy #78940 üzenetére
Ezt a bosszúnegatívot valahogy kontrollálni kellene az oldalnak.
Múltkor nekem is adtak egyet mint vevőnek, mert jogosan kapott az eladó tőlem. Nem azt kaptam amit ígért.
Az oldal erre azt írta, egyezzünk meg.
Szóval ha a vevő kifizeti a terméket, akkor hogy tudná már átverni az eladót, vagy miért járna neki negatív?
Párszor volt már, hogy 0 értékelésestől úgy vettem a cuccot, előre küldte.
Na ha azután nem fizettem volna ki, akkor lenne jogos. -
envagyok
veterán
válasz
Dr. Romano #78911 üzenetére
Igen.
Kb amennyiért 6-9 hónapja kis szerencsével hibátlant vettél. -
envagyok
veterán
"mert mondta, hogy visszaadja a pénzt."
De te nem egyeztél bele, így egyoldalú a sztori.Korrektebb ügymenet:
Ne haragudj, de kaptam egy jobb ajánlatot. Ha beleegyezel, akkor visszautalnám a vételárat.
Ha erre igent mondasz, akkor oké.
Ha nem, akkor le kell nyelni a békát, gerincet növeszteni, és betartani az adásvétel rám vonatkozó részét. -
envagyok
veterán
Lopás ismeretlen tettes ellen.
Online ingyenes feljelentéssel.
Komolyan ez már a legalja.
Ha többet is kínáltak érte max pár ezer forintot.
Itt is ennyit ér a becsület, az írott szó és a megegyezés.
Békáknak komolyabb gerincük van, mint itt pár nemmondomkiminek
@koko
Az hogy ő pénzt küldött, azzal nincs sztornózva az üzlet.
Te fizettél valamiért, ő meg csak úgy utalt neked egyoldalúan. Ilyen a világon nincs.
Egy adásvétel a vételár átadásával lezárul.
Okosabbja ilyenkor bekamuzza, hogy leejtette, rálépett, összetört, bocsi, visszautaljam az árát?
Ilyenben is volt részem.
Mondta a vevő, hogy gondolta még kipróbálja, és rossz, nem működik.
Aztán volt meglepi, mikor írtam neki, hogy semmi gond, küldje csak el ennek ellenére -
envagyok
veterán
Mai aranyérmes:
Tegnap megegyeztünk a hirdetett hangkártyája eladásáról.
Ki is fizettem tegnap a vételárat.
Ma ír az ember, hogy "meggondolta magát" mégse adná oda! Visszautalná a vételárat. Vagy fizessek érte majd dupla árat, akkor odaadná?!?!
WTF??
Mostanában nem ez az első eset.
Kicsit gondolkodtam.
Ha valamiben írásban megegyezünk, a vételár kifizetésre kerül, akkor az már az én tulajdonom annak ellenére ha még nem érkezett meg?
A belegyezésem nélkül nem veheti vissza önkényesen szerintem.
Elképzeltem hogy veszek egy autót kifizetem, hazaviszem, és másnsp veri az ajtót a vevő, hogy meggondolta magát -
envagyok
veterán
válasz
#24845312 #78656 üzenetére
Utólag könnyű nézni hogy mi hogy történt.
De elsülhetett volna másként is.
A 3 évvel ezelőtti bányászlázban sokan ordenáré pénzeket buktak.
Nagy rizikó.
De most azok jártak legjobban, akik tavaly nov-dec bevásároltak. Normál esetben 2-3 hónap alatt eltűnt volna az újdonság varázsának a felára, és tényleg jó áron lehetett volna vga-t venni.
Ezt a máskor működő sztorit húzta keresztül a bitcoin szárnyalása.
Én elvből, részben környezettudatosságból, részben mert baromság, nem veszek részt ebben a hülyeségben, ahogy 3 éve sem.
Innentől nem pénzkérdés.
Videókártya játékra való.
Mintha kocsira léggömböt kötnénk, mert milyen jó, lesz egy repülő autónk... -
envagyok
veterán
válasz
#24845312 #78652 üzenetére
Ha nem változnak a videókártya árak, ki fog halni a PC-s Gamer világ.
Alsókategóriás videókártya 4-500000Ft???
Konzolra fog mindenki átállni.
GTX 960 60k volt újan
GTX1060 65k volt újan
RTX2060 110k volt újan
RTX3060 300-450k
Ja és mindemellett normálisan boltból nem lehet venni.
Vagy skalperektől ha-n, vagy botokkal figyelve, főleg németből mailboxde címekkel trükközve.
Na ez a coinoknak köszönhető...
A vírusnak meg az, hogy a kaja, autó megdrágult durván. -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #78567 üzenetére
Ocsó lapnak híg a leve..
Nem tudtad?
Én mindig komolyabb lapot vettem, jobb minőségű kondik vannak rajta, stabilabb hűvösebb vrm, erősebb, vetemedésre kevésbe hajlamos nyák, stb.
Szóval nem csak tuning az ok.
A 20-30k-s lapok nem sokáig húzzák.
A gyártóknak se érdeke ennyiért jót adni, mert akkor ki venné a 80+ ezres lapokat? -
envagyok
veterán
válasz
Top cat #78520 üzenetére
De igen.
Viszont megegyezés, neadjisten utalás után már nem csinálnék segget a számból.
Mindkettővel volt szerencsém találkozni az elmúlt napokban.Ha valaki korrekten leírja hogy oké, jegyezte az ajánlatom, de vár, hátha jön jobb is, azzal semmi bajom.
De pár napja egy msi p45 lapnál megegyeztem az eladóval az általa ajánlott árat elfogadva, szerintem ott inkorrekt volt 1000ft-ért egyoldalúan felrúgni az írásos egyezséget.
De olyan is volt, hogy utaltam is már, aztán egyszercsak visszajött a pénz, hogy bocsi, de jött jobb ajánlat.
Az is inkorrekt volt, mert ha valaminek elutalom a kialkudott vételárát, az már az enyém. Az se mentesíti a lopástól, ha visszautalja, mert nem közösen egyeztünk meg abban, hanem egyoldalúan tette. -
envagyok
veterán
Ami itt hardveraprón "normális" áron kerül fel (értsd nem az új bolti ár +10% tesztelési és még 10% szeretettségi felárával) azt kb 5 perc alatt viszik. Ha jó áron (új ár -25-30%) akkor össze is vesznek egymással, sőt a később jelentkező pofátlanabbja ráígér, és elmondja az eladónak hogy túl olcsón adja. Ha az eladó gerinc nélkül született akkor bele is megy ebbe, mert csak a pénz számít, a becsület nem.
Mostanában volt szerencsém pár ilyen patkányhoz.
Egyiknek konkrétan ezer forintot jelentett a becsülete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Android szakmai topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Google Chrome
- További aktív témák...
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest