Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Amúgy ha a Coolpad Kínában 'A' márka, akkor a Meizu és a Xiaomi micsoda? A+++++++++++++?"
1. A Coolpad nem Kínában A brand, hanem A brand. Kb. a ZTE szintje, csak nagyobb gyártási volumennel.
2. A Meizu és a Xiaomi nem "akkor" azok amik, hanem attól függetlenül.
3. A Meizu elektronikai cégként A márka, telefongyártóként az A és a B közötti átmenet, de inkább az A-hoz közel. A Xiaomi hasonlóképpen, de kicsit hátrébb a Meizunál az "A brandség" felé való haladásban. -
törölt tag
válasz
#71562240 #31 üzenetére
Ehhez teszem hozzá, hogy nem 4GB, hanem 8GB memória, ott rosszul írtam.
(#41) forgonati: Milyen baromságokat írtam én?! Erre nem tudsz példát mondani.
Az X5 HD, nyilván HD, de megjegyeztem, hogy például éppen a doogeemobile néhol qHD-nak írja. Nyilván tévesen, tehát HD.
Azt hogy a qHD nevetséges ezen az 5,5"-en, azt éppen én írtam le legalább háromszor, tehát ellenem "elleninformációként" idecitálni kicsit furcsa. Specifikációkkal se dobálóztam, tényeket írtam, te dobálóztál, amikor azt írtad, hogy mindenben leveri az X5, miközben semmiben se veri le, éppen ellenkezőleg, a Modena veri le mindenben - kivéve a Modena qHD-ját, meg amiben egyenlők. Hogy neked mekkora méret a kényelmes, annak pedig semmi köze ahhoz, hogy az 5,5" leveri az 5"-et - és mellesleg eleve 20-30%-kal magasabb árszint az 5,5%.
Csak a tények kedvéért, mert egyébként ez a telefon engem se izgat, sőt engem az X5 se. -
törölt tag
válasz
forgonati #37 üzenetére
"...tekintve hogy pl. a Doogee X5 60$ alatt van és minden tekintetben leveri ezt a telefont..."
Hogy micsoda?! Khm...
- Már eleve az X5 csak 5" (igaz HD, már ha igaz, mert írják róla hogy qHD), a Modena 5,5" (igaz csak qHD).
- Aztán X5 MTK6580 (hááát... + gyengécske Mali400), a Modena Snapdragon 410 (64 bites, teljesítőképes + Adreno 306).
- Az X% 2/5MP kamera, a Modena 2/8MP kamera.
- Az X5 3G, a Modena 4G.
Mindkettő 1/8GB
Satöbbi, Melyik veri le melyiket?No meg hogy 60 dollár alatt van... No igen, az 59,99999999999999 dollár,,,, hehe. A Modena kb 100-110 dollár. Azon lehet vitatkozni, hogy a Modena leveri-e annyira az X5-öt, amennyivel többe kerül, de hogy az X5 veri le a Modenát, az ugyebár éppen fordítva igaz, hogy tapintatos legyek.
Mindezt csak a tények kedvéért, mert egyébként se ingem se gatyám ez a Modena, csak itt annyi hülyeség hangzik el, hogy lassan a fogadatlan prókátora lettem - miközben ez is csak egy átlagos, olcsó konstrukció, amelyben nagyon rossz ötlet a qHD kijelző.
Hozzátéve, hogy a Coolpad a világ hatodik legnagyobb mobilgyártója, a harmadik legnagyobb kínai, ugyanolyan "A brand", mint előtte a Huawei, Lenovo, mögötte ZTE..., mindazokkal a pluszköltségekkel, amivel az "A brandség" jár, a Doogee pedig egy feltörekvő "B brand", mindazokkal a gyermekbetegségekkel, amikkel a garázscégből kinövés együttjár.
-
törölt tag
Én ellenben azt nem értem, aki ilyeneket akar mondani, nem néz körbe előtte?
Hogy lenne már ugyanaz az ára az M2 Note-nak mint a Modenának?! Az M2 Note természetesen mintegy 25-30 százalékkal többe kerül, mindenhol, kezdve Kínában. Azon lehet vitatkozni, hogy az a 25-30%-os különbség az reális-e a hardverhez képest (ugyebár a Meizu az M Note-okat kifejezetten árgyilkos szándékkal készítette, hogy a legjobb ár-érték arányú phablet legyen most), de miért mondotok most már sorozatban olyan elszállt szöveget, hogy ugyanannyiba kerül?! Az M2 Note minimum 800 yuan, a Modena minimum 600 yuan, hasonló az arány a globális webshopok dollár, euro... áraiban, és ezt az arányt vezesd rá a helyi piacok áraira. -
törölt tag
válasz
bollokcs80 #33 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a Honor 4C is csak egy 5"-es "törpe". Más kategória, más téma. Jobb ár-érték arányú a Honor 4C (és jó telefon), de nem ide hasonlítható. Ide az 5,5-5,7" hasonlítható, ami eleve 20-30%-kal magasabb ár, mint az 5".
-
törölt tag
válasz
#71562240 #31 üzenetére
A Meizu M2 Note példához:
Az M2 Note-ot 54ezerért kínáló Eustock ezt a Modenát kb. 35ezerért tudná kínálni, gondolom. Arányos. A Ping Digital vagy az MM kb. 80ezerért kínálná az M2 Note-ot. A XiaomiShopban még ma is, "kifutó áron" 75ezer az elavult hardverű Redmi Note. Ehhez kell hasonlítani a Modena hivatalos 53ezrét - mint "kezdőárat", amely majd lejjebb is megy persze.
Mondhatni nem a Modena kerül 53ezerbe, hanem a magyarországi kereskedelem. -
törölt tag
Ezzel a hardverrel valóban egy kicsit drágának mondható (elsősorban a kijelző Európában ma már gagyi felbontása miatt), de az árösszehasonlítások enyhén szólva inkorrektek a cikkben is és a kommentekben is. 5.5" phabletet nem 4,7-5"-es "törpékhez" lehet hasonlítani, mert az teljesen más kategória és árkategória. Az 5,5-5,7"-esek közül a cikkben felhozott Xiaomi és Lumia pedig a garanciális, hivatalos itthoni forgalmazásban sokkal drágábbak ennél a Modenánál - nagyjából éppen annyival, amennyivel többet tud a hardverük.
Aki pedig azzal jön, hogy 53ezerért Meizu M2 Note-ot tud behozni, az megint fordítva ül a lovon, hiszen olyan módszerrel, ahogy a Meizu M2 Note-ot behozza Kínából, úgy ez a Coolpad mondjuk 30-35ezerbe kerülne.
Azonos kategóriát és azonos forgalmazási módszert lehet összehasonlítani.Hivatalos, kereskedelmileg bevizsgált, adózott, márkaszerviz-beli garanciális, üzletekben forgalmazott, terméktámogatott... 5,5" mobilt Snap 410-zel, Adreno 406-tal éppen ennyiért reális kapni, ha 4GB és qHD. 8GB és HD az már drágább, FHD még drágább. Kb. éppen helyén van a hivatalosforgalmazás-beli ára (mondom Kínából be lehetne hozni 30-35ezerért), ám sajnos olyan a hardvere, hogy nem nagyon fog érdekelni errefelé senkit. Ez a 4GB és qHD 5,5" már csak keleten jön be a szegényebbeknek.
Rosszul kezdte itt a Coolpad. Büdzsé, árérzékenyeknek való típusokkal akartak kezdeni, csak hát mire minden teher és üzleti haszon rárakódik, addigra a büdzsé kínaiból kikerülhetetlenül 50ezres árú lesz. Ez egy olcsó telefon, csak nem itt Magyarországon, a magyar kereskedelemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest