- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Félreértettetek. Persze elméleti szinten tök jó dolog az energia hatékonyság. Én ezt a költői kérdésemet úgy értettem, hogy ha tényleg érdekelne bárkit is az energia hatékonyság, akkor az Intel már valahol 0% részesedés körül kellene, hogy legyen (talán egyedül szerver vonalon látom, hogy ott tényleg kőkeményen számít a hatékonyság is, csak ott meg roppant lassan mozdulnak a szereplők).
De nagyon nem ezt látjuk, az Intel szárnyal a 12-dik generációval. Ergo én megértem, hogy vannak lánglelkűek, akiket tényleg érdekel, nekem se kell megmagyaráznotok, hogy miért jobb egy energiahatékonyabb proci, mint egy kétszer annyit fogyasztó, de csak 10%-al gyorsabb processzor (viszont kicsivel olcsóbb, mint a fele annyit fogyasztó).
A tömegek tökéletesen leszarják a hatékonyság/fogyasztás szempontot.
Kijön az AMD prev gen +15% gyorsulással, annál is faszább hatékonysággal?
Vs kijön a 13.gen Intel prev gen + 15% gyorsulással, 12. gennél picivel jobb hatékonysággal, de az AMD-nél olcsóbban.
Szerintetek melyiket fogják venni a tömegek? Azt amelyik hülyére ver mindent hatékonyság terén (felvéve a versenyt Apple M1-el is), vagy azt, ami ennél picivel gyorsabb lesz, picivel olcsóbban? -
martonx
veterán
Félre érted, eléggé úgy tűnik, hogy IPC-ben kb. semmi javulás nem lesz, a 15% órajelből jöhet. Sebaj, elleszek még idén az 5800x-emmel,aztán majd ismét intelem lesz, ha az AMD tényleg csak ennyit fog tudni. Pedig az igpu miatt vártam a 7xxx sorozatot, de egyelőre kiábrándítónak tűnik.
-
martonx
veterán
Ez a 15% gyorsulás kicsit karcsúnak tűnik 2 év után, plusz gyartastechnologia valtassal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- ÚJ! Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest