Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csobi1

tag

válasz BalanceR #13 üzenetére

Nekem az ilyen gépek pont kirándulásokhoz kellenek. Kint egy várromnál,sokszor szélben,nehéz terepen szarakodtam az objektív cserélgetéssel. Mindig az elejtéstől rettegni. Na meg nem is pénzért fotózom,hanem magamnak. Az utolsó kép nyilván sehogy sem lehetne igazán éles. Ekkora távolságnál már vibrál a levegő,száll a mikro por és pára. Na meg nyilván a gépnek is van hibája. Én igazából egy Panasonic FZ2000-et vagy Nikon DL 24-500-at vennék csak nincs ezekre több,mint 300 ezer forintom. Talán majd egyszer.. Sajnos a normális MILC és többcélú objektív rendszere még többe kerül ezektől is. A gyártok ezt nem akarják manapság megérteni,hogy a fényképezni szerető emberek nagy része nem tud pénzt adni a negyed,fél és egymilliós rendszerekre. Erőltetik a MILC-et. Egy obival mit sem ér,ha meg elkezdesz beruházni,akkor vastag pénztárca kell. Erre voltak jók a bridge gépek,csak ez a kategória egy helyben topog sajnos. Kijön egy új gép,mint ez a Panasonic és kár miatta lecserélni az elődjét.

• csobi1

tag

válasz MZperX75 #10 üzenetére

A Nikon P900 képminősége egész jó. Nyilván nem a komoly gépekkel szemben,de simán vállalható. Sok szituban jó a nagy zoom főleg,ha aránylag jó minőségű az optika.
    Az alábbi képeket tavaly tavasszal lőttem a füzéri várról. Elég messze voltam a vártól,de nincs különösebb baj a képek minőségével szerintem. Tükrös gépek jó képet csinálnak,középkategóriától felfelé,azonban zoom objektívek bazi nagyok és rohadt drágák.

Új hozzászólás Aktív témák