Hirdetés

2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Polllen


Polllen
(PH! nagyúr)

Hali!

Jó írás!

A közmunka ebbe hogyan kapcsolódik? Az majd másik bejegyzés lesz?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#2) Carlytoo válasza Polllen (#1) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!

Arról is tudnék mesélni és akár egy új bejegyzést is megérne. Van kapcsolat, de a közmunka egy kicsit más lapra tartozik.

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#3) Gerasz válasza Carlytoo (#2) üzenetére


Gerasz
(fanatikus tag)

Tehát az állását elvesztő maximum 3 hónapon keresztül számíthat legfeljebb 300 euróra. Ez a hanyatló Nyugaton körülbelül 5-15x ennyi. Skandináv adóterhekkel szubszaharai szociális hálót tart fent az irdatlan EU-s pénzekkel megtámogatott Magyar Állam.

(#4) Carlytoo válasza Gerasz (#3) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az ellátás nem EU-s finanszírozású. Hozzá kell tenni, hogy kormányzati cél az emberek ellátás alatti munkakeresése és tényleges elhelyezkedése is. Ha több lenne, vagy legalább annyi, mint az országos átlagkereset, akkor sokaknál cél lenne az ellátás igénybevétele. Volt ez évekkel ezelőtt jóval hosszabb és pénzben jóval kedvezőbb is, de ez hosszú távon, jelen gazdasági helyzet mellett nem fenntartható.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#5) kenwood


kenwood
(PH! addikt)

egyebkent ezek a munkaugyi kozpontok kb. arra jok,hogy lepapirozd a kozmunkat,vagy a segelyt.
kivancsi lennek egy statisztikara,hogy az ide bejelentkezok hany szazaleka (vagy inkabb ezereleke) talal olyan (nem koz)munkat,amit ok ajanlanak,es legalabb egy evig ott is marad a delikvens.
ha nagyon szigoruan nezzuk, azt a par ezer embert,akik itt dolgoznak,nehany serverre le lehetne cserelni.

ennek z egesznek ugy lenne ertelme, ha nyilvantartasba vennek az osszes aktiv allashirdetest,es a munkaltatokat osztoznek arra,hogy kooperaljanak veluk.

[ Szerkesztve ]

(#6) nemlehet válasza kenwood (#5) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Amikor végeztem az egyetemmel és megszűnt a gyakornoki helyem (tehát diploma, angol nyelvvizsga, 2 év tapasztalat) akkor bejelentkeztem én is álláskeresőire. Kérdeztem a kiscsajt, hogy mégis mire számítsak, mert pár hétig el kell menjek nagyszülőknek segédkezni. Mondta nyugodtan, ha csak nem jelölöm be a kőművest meg a pincért a büdös életben nem fognak nekem állást adni. 1-2 fizikai munkára van kereslet az álláskeresők között (jellemzően amúgy elég retek cégek), minden más az esélytelen.

Mondjuk tény, hogy ma elég könnyű munkát találni ha az ember nem full hülye az interjúkhoz még akkor is, ha olyan munkakört akarsz amivel 3-4 éve esélytelen voltál (pl irodai adminisztrátor).

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#7) Carlytoo válasza kenwood (#5) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért ennél jóval többről szól ez az egész. Ha hiszed, ha nem 2015-2017 az aktív álláskeresők legalább fele elhelyezkedett valahol. Persze itt nem a közmunkát értem, mert az már bele sem számít a statisztikába, ráadásul az államnak ez veszteséges. Sok esetben a foglalkoztatási osztályon (munkaügyi) dolgozók segítették az ügyfél elhelyezkedését. Itt nem csak a munkavállalókról van szó. Munkahely megőrző támogatások, új vállalkozások beindítása, amiknek később munkaerő igénye lesz. Ha bemész egy ilyen helyre, valamilyen munkaerőpiac képes végzettséggel és nem tudnak kapásból 5-6 munkahely lehetőséggel megbombázni, akkor az ügyintéző pont telibesz*rja, hogy mi van veled.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#8) kenwood válasza Carlytoo (#7) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

3x voltam, 2008 kornyeken voltam utoljara.
mind3 arrol szolt,hogy toltsuk ki a papirokat,legyunk tul rajta mielobb. szinte tippeket adott,hogyan tudom leszarni oket,es csak a segelyt felvenni.
persze elotte 2-3 ora varakozas,a recepcios pultjaban VEGIG csorgott a telefon,de 1x sem vette fel,amikor elfogyott a sor, akkor sem..
azota lehet,h valtozott,de az 50%-ot nagyon erosnek tartom,mar a 10-et is nehezen hinnem el.
itt most arrol beszelek,amikor ott talalod meg az allasodat,nem pedig azon idoszak alatt,amig kapod a penzt.

[ Szerkesztve ]

(#9) Carlytoo válasza kenwood (#8) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Teljesen más a helyzet, mint akkor. És a fele kb. tényleg a fele. Az, hogy nem veszi fel a recepciós a telefont, az őt minősíti.

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#10) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

És ha van "hogyan keressünk munkát" előadás, azt semmiképp sem szabad kihagyni, mert ha nem vagy ott, nem jár a segíjj. Tavalyelőtt kihagytam, aztán alig akarták elfogadni az érvelésem, hogy nem értem rá mert dolgoztam, pedig még munkaszerződést is vittem nekik. Mondjuk négy napig voltam munkanélküli, nem vágott volna oda, ha nem kapok semmit, de azért ha fizetem az adót, akkor ők is fizessék ami jár. :D

(#11) Hosssszu válasza Kisgépkezelő (#10) üzenetére


Hosssszu
(senior tag)

Hasznos írás! :R

Két évvel ezelőtt még volt olyan hogy ha talált az ember munkát, akkor ki lehetett kérni a fennmaradó pénzt egyösszegben. Persze akkor újraindult a 360 nap, szóval át kellett gondolni a lehetőséget.
Nem tudom hogy még működik-e ez a dolog.

(#12) Carlytoo válasza Kisgépkezelő (#10) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha te dolgozol, akkor elég egy nyilatkozat és ők már nem foglalkoznak veled. A hivatallal történő együttműködési kötelezettség része a tanácsadás. Gondolom csoportos munka-, vagy álláskeresési tanácsadásról lehetett szó. Egyébként jelenleg ez úgy működik,hogyha találsz munkát, írsz egy e-mailt, hogy köszi mindent de sikerült elhelyezkednem itt és itt. Más teendőd nincs is. A másik részről is valamilyen szinten érthető, ha a delikvens bemegy oda állást keresni és esetleg a hivatal még segítene is, de ő megtagadja az együttműködést, akkor semmi keresnivalója nincs ott.

Hosssszu: Ez jelenleg is egy működő dolog. Ennek két verziója van. Az egyik, ha ugyanott találsz munkát(határozatlan idejű), ahol élsz, akkor meg kell várnod még teljesen lejár az ellátás ( ez idő alatt, mivel dolgozol már nem kapsz ellátást). Ha ez az idő letelt, akkor a fennmaradó összeg 80%-ra adhatsz be kérelmet. A másik a mobilitási ellátás. Itt a lakcímed és a munkavégzés helye más településen kell, hogy legyen. Itt nem kell várni, hanem a munkaviszony létesítése előtt jelzed, hogy munkába fogsz állni és kéred a fennmaradó összeg 80%-át és ezt a következő számfejtéskor meg is kapod.

[ Szerkesztve ]

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

(#13) Gerasz válasza Carlytoo (#4) üzenetére


Gerasz
(fanatikus tag)

Nem írtam, hogy EU-s finanszírozású. Illetve attól, hogy kormányzati cél a lebontása, még nem lesz szimpatikusabb. Ha jól látom, itt inkább technikai segítségnyújtás zajlik, nem szeretném eltéríteni a topikot.

(#14) Carlytoo válasza Gerasz (#13) üzenetére


Carlytoo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:R

"Vagyok, aki vagyok, mert kell egy ilyen is" -Raynald of Châtillon

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.