- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jarod10
csendes tag
válasz
tomfantomas #175 üzenetére
Szia Tomfantomas!
Érdekel még a telefon?
Nekem van egy törött kijelzős és egy ép és működőképes is, millió hátlappal!
jarod10293@gmail.com -
Cr4zyBe4r
újonc
Sziasztok!
Van egy WTD2-m és sajnos egy ideje szinte minden hívásnál elkezd időnként recsegni a mikrofon!
Találkoztatok már ilyennel? Tudja valaki esetleg mennyire éri meg cserélni benne a mict?És lehet-e hozzá kapni egyáltalán? -
opr
nagyúr
válasz
tomfantomas #177 üzenetére
Én ~két hetesen ejtettem arcra jó rücskös betonon, úgyhogy megértem mit érzel. Mentségére szóljon, hogy azt az esést semelyik telefon nem élte volna túl.
-
opr
nagyúr
válasz
tomfantomas #175 üzenetére
Akkor gondolom kijelzőtörött pont nem érdekel.
(olyanom van egy...) -
tomfantomas
csendes tag
Sziasztok!
Ha van valakinek eladó, akár hibás iwing wtd2 (iris50) készüléke, azt megvenném. Nekem a kijelzője tört össze, cserére szorul. Kérem, hogy akinek van eladó készüléke mihamarabb jelentkezzen! Köszönöm!
Üdv, tomfantomas -
Watt25
veterán
Hát, most nálunk is meghalt.
Este feleségem kikapcsolta, reggel próbálta bekapcsolni, semmi. Volt már ilyen, aksi kivétel-visszarakás, és töltőre rakás megoldotta. Most viszont semmi sem segít.
Ha rácsatlakoztatom USB kábellel a gépre, akkor észrevehető, hogy valahol elakadhat az indulási folyamat és folyton újrakezdi, mert a Windows eszközkezelőjében egyfolytában megjelenik majd eltűnik a MediaTek PreLoader USB VCOM Port illetve az MTK USB Port eszköz. Ezzel viszont nem sokat tudok kezdeni. A telefon képernyője teljesen üres. -
Watt25
veterán
válasz
karviktor71 #172 üzenetére
most meg már be sem lehet kapcsolni.
Nincs lemerülve az aksi? De ettől függetlenül vedd ki, majd kicsit később rakd vissza.
Hangerő fel + Bekapcsológomb kombinációra sem reagál? (Hosszan nyomva tartani mindkettőt.) -
karviktor71
újonc
Hali, van 1 iWing wtd2 telóm (Iris50). Tegnap meghalt,eleinte a kibelezett Android figura jelent meg,majd próbáltam a recoveryben újraéleszteni, de azt írta ki, hogy a kódolás sikertelen volt, most meg már be sem lehet kapcsolni. Van rá bármi esély, hogy a messzirehajításon kívül még lehessen használni? Köszönöm ha segítetek!
-
Xurok
újonc
Sziasztok!
IWING WTD2 -es telóra felraktam a Neoando 2.0-át de a hang bug továbbra is megmaradt.
Valami ötlet?
HELP PLS! -
Csezi
tag
Sziasztok!
Mi most erre a telóra a legfrissebb rom...már ha van ilyen...és honnan tudom letölteni?
Előre is köszi! -
Watt25
veterán
Esti telepítgetések tapasztalata, hogy néha azért meglódul az adatforgalom teljesen használható sebességgel is megy néha. (Láttam 500kByte//s körüli értéket is.)
Viszont ettől független kérdés: másnál is letiltódik egy idő után a GPS? Tehát az értesítési sávban sötét lesz egy idő után az ikonja. Ha használni akarom, előtte engedélyeznem kell. -
Watt25
veterán
Most csináltam egy "full minden"-t
Wipe Cache/data, utána Neonado 2.0 install, wipe minden... Sajna nem jó. Bekapcsoltam, hogy mutassa a felső sávban az adatsebességet... 45K/s-nél nagyobb értéket nem láttam. Csak remélem, hogy azért ez legalább kByte/s és nem kbit/s... (Még nem mértem le, de azért inkább kByte-nak tűnik.) -
Watt25
veterán
Már egy ideje gond van az iWing-gel, csak most volt időm foglalkozni vele. Neonado 2.0-van rajta, de visszagondolva már 1.1-nél is előjött a hiba. Nem igazán tud olyan WiFi-re felkapcsolódni, amin jelszó van, illetve ha felkapcsolódik (mert leszedem a jelszót), akkor nagyon lassú az adatforgalom. De nem csak hogy lassan tölt le mindent, hanem, miközben ő tölt le valamit, az ugyanazon a WiFi-n lévő másik telefonon is totál lelassul a letöltés. Vagyis, lényegében belassítja az egész WiFi hálózatot, De nagyon durván. (Mondjuk úgy 100kB/s-ra.)
Egy ősrégi LinkSys router-em van, nem tudom, hogy valahogy meg tudom-e nézni, hogy ilyenkor pontosan mi történik rajta. De egyébként minden más tökéletesen működik vele, csak az iWing öli le. De nem hiszem, hogy router-től függene, mert ha a Galaxy S3 netjént megosztom WiFi-n és arra csatlakoztatom rá az iWing-et, akkor is lassan tölt le az iWing.
Van valami ötlete valakinek, hogy ez mi lehet? (Azon kívül, hogy ez hardver hibának tűnik, mert persze teljes Wipe után is ezt csinálja...) -
dlaj
őstag
Sajnos néhány alkalmazás nem működik a telefonomon, köztük a kervencem a Power Toogles.
Van valaki aki megnézné hogy müködik-e? Konkrétan a kezdőképernyőre kirakott widget és az értési sáv kapcsolói nem működnek. -
opr
nagyúr
Semmiség, viszont ha ez igaz, hogy a wtd2/w2-es telókon is az n1-eset szedi le, az egy rohadt nagy bug.
Többiek, akinek w2/wtd2 van, nálatok is így volt, vagy egyedi az eset?
magyarul: reportoljam, vagy csak kóborbit, és úgyse derülne ki a büdös életbe se, hogy mi volt a hiba oka. -
dlaj
őstag
Szia!
Köszi a választ.
Telepítés után vibrált, de szerencsére csak kb 2 óra hosszat. Azután folyamatosan megszűnt. Valszeg "sokkot" kapott a kicsike.Az előzmény: a W2-es telefont origi újonnan kaptam kézhez tegnap Neonado 1.0-val. Ahogy elindítottam és netet kapott egyből elkezdte letölteni az N1-es 2.0-ás Neonado zip-et.
Közben olvastam itt, hogy erre a WTD2/W2 való, de gondoltam ha az N1-et tölti le, akkor az kell neki.
A lényeg, hogy a telepítés után nem indult újra többszöri próbálkozásra sem, csak fehér kijelző jött be. Viszont szerencsére a recovery a power+vol/le gombok megnyomására bejött, így a pc-ről letöltött és az sd-re másolt W2-es zip telepítése után minden rendben volt.
Leszámítva, hogy kb. 2 órán át vibrált a kijelző.Még 1x THX.
-
Rammm
csendes tag
Sziasztok,
Csak infókét jelezném, hogy a ma frissen érkezett WTD2-n már gyárilag Neonando 1.0 volt.
Valaki nem tud véletlenül 4.4-et WTD2-re? -
Üdv Rammm
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
Új W2 tulaj vagyok. Most frissítettem Neonado V2-re. Minden szép és jó, csak egy kicsit, de elég zavaróan vibrál a kijelző.
Van valakinek hasonló problémálya? Mit tegyek, telepítsem újra? -
Watt25
veterán
Elvileg megy az ota frissítés is. Én most azt próbálom.
-
opr
nagyúr
Istenem, ezek az istenbarmai kitettek egy zip-et a honlapjukra, ami nem maga az update/OS, hanem egy textfile van benne csak, a valós linkkel...
Nehogy beszívjátok, kiírom caps lockosan meg mindenesen, előre is elnézést érte, de ennyi illetlenség szvsz belefér, ha cserébe senkinek nem murdel meg a telefonja: -
opr
nagyúr
Neked is azt tudom mondani, hogy gyárilag néha fosul települ fel az OS sajnos.
Amit tenned kell:
Leszeded a neonado.com-ról a legfrisebb neonado-t, rárakod a microsd-re (én a gyökérbe szoktam)
- reboot to recovery
- wipe cache
- wipe data
- install zip from sdcardWatt25: teljes reinstall se segített?
Akkor simán lehet, hogy hwhiba, és telefonszerviz lesz belőle. a jó hír, hogy a hangszórója n+1edik kínai fosban is ugyanaz, elvileg olcsón/gyorsan lehet cserélni, ha úgy alakul, hogy szerviz lesz belőle.szerk: most nézem, kijött a 2.0!
Én ~asap rápróbálok, csak csinálok némi backupot. Holnap megírom a tapasztalatokat, bár mindenkit bátorítanék a telepítésre, olyan alapon, hogy az 1.1nél fosabb biztos nem lett, mert ahhoz azért erőlködni kell. -
Watt25
veterán
Nálunk tegnap elnélmult a telefon. Mármint a külső hangszórója nem jó, Factory reset után sem. Nem csörög, nem ébreszt, stb. Telefonálni egyébként lehet vele. De ez így gáz, egy bejövő hívást csak a rezgésből lehet meghallani. Mi a francot csináljak?
-
Watt25
veterán
válasz
anubys1984 #144 üzenetére
Nem, ez nem így van, valami más gond volt. A cache valóban a /data -n foglal helyet, és azt magától tudtommal nem törli. Ha eddig is azt írta ki, hogy van sok helyed, és mégsem tudtál telepíteni, akkor valami más gond volt. Simán el lehet lenni 1-2GB-os telefonnal.
A cache-t pedig szerintem sosem teszi az alap android az SD-re. -
anubys1984
aktív tag
Úgy tűnik, szerencsére nem lesz rá szükség. Bár azt jelezte, hogy rengeteg hely van a belső memórián, valószínűleg a gyorsítótárazást nem vette figyelembe, azokat ürítve már sikerült elindítani a frissítéseket. Mondjuk nekem furcsa, hogy ezt nem vette magától figyelembe. Valamint hogy erre a célra nem az SD-t használja, legalábbis a beállításoknál az SD van megadva, mint alapértelmezett írás-lemez.
Tanulság, hogy többet nem veszek 4GB belső tárhellyel megvert telefont. -
Watt25
veterán
válasz
anubys1984 #142 üzenetére
Teljes visszaállítás.
-
anubys1984
aktív tag
Jelen pillanatban nem nagyon használható a készülékem, mivel egyetlen alkalmazást sem tudok frissíteni. Bár van egy csomó hely a belső tárhelyen, minden próbálkozásnál azt írja, ki, hogy nincs elég hely az eszközön.
Segítséget kérnék, hogy mit lehet tenni? -
opr
nagyúr
De, a wtd2 és a w2 bitre ugyanaz, csak a wtd2 hivatalosan nem az axgio terméke, így megemlíteni se szokták.
Elvileg minimális csúszásokkal lesz 2.0 N1, NQ, és w2-re is. Azt viszont nem tudom, hogy az már 4.4 alapú, vagy még csak 4.2.2, de őszintén szólva ez engem nem is nagyon érdekel, csak legyen gyors és stabil, ami az 1.1-ről nem mondható el sajnos. -
anubys1984
aktív tag
Az miért van, hogy nem tudok egyetlen alkalmazást sem frissíteni, bár 300+ MB szabad hely van a belső tárhelyen?
Azt írja, hogy "Nincs elég hely az eszközön.". -
-
opr
nagyúr
Nos... Ha valakinek van ilyen indíttatású késztetése, ne fogja vissza magát!
Mindenki, aki W1/W2/N1/NQ készülékre magyar nyelvet szeretne: [link] -
opr
nagyúr
Hello,
Kaptam is választ, azt írták, hogy nem szuperált, voltak vele bajok, bár nem részletezték, hogy mi, így levették. Ha be is szerzed, a telepítést nem ajánlják. (Megnéztem, nekem csak az N1-hez való romnak az egyik beta-ja van meg, még a neonado.com-on lévőt se szedtem le végül)
Egyébként miért kéne? Neked is callbug van? Mert ebben az esetben ajánlom a neonado 1.1-et, ami ugyan bugos, de azért a teló használható vele napi szinten normálisan. Igaz, ez is csak 4.2.x-es.
-
opr
nagyúr
Húha, úgy néz ki, igazad van, lehet levették valamiért
Rákérdezek náluk, hogy mi lett vele, lehet volt valami probléma, azért lett levéve. (Illetve nekem megvolt a download link, de mostmár az is 404)
Ha jól emlékszem még anno leszedtem a céges gépre, hétfőn megnézem. Ha megvan, feldobom dropbox-ra, és itt közzéteszem a linket.
Viszont amíg nem kapok rá választ, hogy miért lett leszedve, nem ajánlom a telepítést. -
DHOW12
újonc
Sziasztok!
Valamiért nem sikerul regisztrálnom a neonado.com-ra. Valaki tudna nekem posztolni egy linket ahonnan letolthetem az 1.1 verziot az IWING WTD2 készulékemre?
Koszonom! -
Watt25
veterán
Kijött az 1.1.
Azért remélem OTA is működik... -
Watt25
veterán
Újabb bugok:
1. Eltartott egy ideig, amíg rájöttem, hogy ez mi, de már tudom.
Amikor az értesítési sávról kihúzunk oldalra egy értesítést, akkor rákérdezne, hogy letiltsuk-e az értesítéshez tartozó programtól a push üziket. De a kérdés hiányzik, csak az van ott, hogy Allow, meg Deny. De hát még nekem is sokáig tartott rájönni, hogy ezt akarja kérdezni. Szóval, kéne a kérdés is a választási lehetőség fölé...2. Biztos már ez is javítva már, de azért szólok. Ismét az van, hogy ha nem angol, akkor azt, hogy 1 nem fogadott hívás volt, kínaiul írja ki a záróképernyőre.
3. Az adatforgalmi korlát beállításánál a FloatToStr függvény figyelembe veszi a lokalizációt, ezért tizedesvesszőt használ, viszont az StrToFloat függvény, ami az OK gomb megnyomásakor hívódik meg, már mindenképpen tizedespontot vár el, ezért egy szép numeric input error-t dob, ha csak simán rányomok az OK-ra.
+1 Azok (vagyis az az egy) a Live Wallpaper-ek sem működnek, amelyeket a Themes progamjukkal lehet letölteni. És ugyanezzel a programmal a záróképernyő háttérképét sem sikerül átállítani. (Ugyanaz az effektus, mint a Live wallpaper-ek esetén.)
Most ennyi jutott eszembe. (Pedig még biztos van.
)
-
Watt25
veterán
Tényleg, az iránytűvel nincsen másnak gondja? Nekem tulajdonképpen pont az ellenkező irányba fordul, mint amerre kéne. (Tehát, amikor elkezdek balra fordulni, akkor a képernyőn ugye jobbra kéne fordulnia egy iránytű app nyilának, de ezen a telefonon balra fordul. Már, ha fordul valamerre, mert pl. az Ingress egyáltalán nem forgatja a nézetet, akkor sem, ha kéne.))
-
Watt25
veterán
Mindenki szavazzon!
-
opr
nagyúr
Hello,
Köszi szépen a bugreportot, továbbítom is!
A töltés, illetve az órabug (beleértve a mindenképpen kínai nyelvet) már javítva, elvileg egy-két héten belül érkezik is a frissítés.Helyesírási hibák/szóközök/stb: szerintem még ez is bele fog férni, lévén nagoyn minimális erőforrással javítható.
-
Watt25
veterán
És ezt az egészet elküldöd nekem privátban, vagy leírod ide.
Kezdem.
1. Ha kikapcsoljuk a telefont, és úgy dugjuk töltőre, akkor semennyi idő után sem kapcsol ki a kijelző világítása. Szerintem mintha lefagyna, mert gondolom töltés animációt (feltöltődő akkumulátor) kéne mutatnia, de megakad az első képkockánál. (Lemerült akkumulátor képe.)2. Szövegbeli apróságok:
Hiányzik egy szóköz
Kis kezdőbetűk
Hiányzó szóköz3. Bár, ugyebár meghekkeltem, hogy valamennyire legyen magyar nyelv, de ha mondjuk németre állítom akkor is megvan az a hiba, hogy kínaiul is kiírja a záróképernyőn a hét napját. (Legalább is gondolom, hogy az van ott.) Csak akkor nincs ott a kínai, ha angolra állítom.
4. Live Wallpaper-ek nem működnek. Mondjuk csak kettőt próbáltam, de azokat nem sikerült működésre bírni. El tudok jutni a preview-ig, szépen megjelenik, aztán rányomok a Set Wallpaper-re, megjelenik, hogy applying és forog a karika a végtelenségig...
5. A Clock nem tud megszabadulni attól, hogy a Pekingit vegye főidőnek, ahhoz képest írja ki a többi hely eltérését. (Mindegy, milyen nyelvet állítok be, akkor is így van.) Értem én, hogy lassan kína lesz a világ közepe, de azért mégis...
-
Watt25
veterán
Ez jól hangzik, köszi az infót!
Egyébként én is meglepődtem, de lassan kezd szimpi lenni ez a Neonado. Az nagyon tetszik, hogy az appokat elég jól be lehet szabályozni, mindent megtesz az adatfogalom monitorozásért, jelzésekért.
Csak az nem volt szimpi, hogy nagyon eltávolodott a Google-től, szinte a Play Store-on kívül semmilyen Google alkalmazás nem volt rajta alapból, mindent le kellett tölteni. (Mondjuk az is igaz, hogy így legalább nem foglalja a dalvik-cache-ben a system-en levő apk-hoz a dex file a helyet, mert ugye úgy is frissülnek ezek az appok.) Csak fura volt, hogy első bekapcsoláskor nem az volt az első dolog, hogy megkérdezte a gmail account-ot. De utólag látom, hogy nem igazán probléma ez, lényegtelen, hogy kézzel kell letölteni ezeket. -
opr
nagyúr
A nyelvekről elfelejtettem mondani a szitut
Szóval, perpill a következő a munkamenet:
Integrálják a nyelveket szépen sorban, ebben éppen nyakig benne vannak. A tervek szerint ~1-2 hetente fog megjelenni +1-2 nyelv, minden update-el.A módszer a következő: fb-on szavazásokat tartanak, hogy melyik nyelv legyen a következő. amelyik nyer, a következő update-be azt fogják belerakni, aztán megint szavazás és így tovább
A rossz hír az, hogy emiatt a magyar sajnos nem lesz benne túl hamar, a jó hír meg az, hogy előbb-utóbb biztos belekerül.
Telefonbug: nálunk az install óta egyszer sem jelentkezett.
-
Watt25
veterán
Naszóval, részemről (feleségem részéről) nagyon csúnya húzásnak tűnik a magyar nyelv hiánya. Beállítottam MoreLocale2-vel hu/Hu-ra, de semmilyen rendszer összetevő nem vált magyarra, pedig végül is pl. a beállítások ugyanaz, mint stock Android-on, tehát benne lehetne magyarul. Ez mindenképpen egy megjegyzendő dolog, hogy legalább a stock Android fordításait tegyék bele. Az már elég.
Aztán majd még írok, egyelőre szokni kell. -
Watt25
veterán
Na, végül sikerült, generált Recovery-vel, bár volt egy szívinfarktusos rész, mert első alkalommal egyszerűen nem akarta megcsinálni a zip-ből telepítést, de a régi rendszer meg már nem indult el.. Aksi kivétel, újrapróba után meg megcsinálta. Nem tudom miért.
-
opr
nagyúr
google-játékok alatt mit értesz? Nálunk mindent szinkronizált, de lehet ezek pont olyan appok, amiket nem használunk.
Ha leküldöd, letesztelem, ha nem user-error, küldök róla egy reportot a fejlesztőknek.user error: nem tartom valószínűnek az eddigiek alapján, de ugye a programozás egyik leginkább elfogadott tézise az, hogy: "Minden user hülye. Akkor is, ha Te (a fejlesztő) vagy az!"
-
Csezi
tag
Egy haverom telefonjára raktam fel tegnap,de nem maradt rajta sokáig,mert a google-játékokat nem szinkronizálta be neki...Ha a fiókoknál beléptünk a gmailba,akkor csak 3 dolgot szinkronizált,de már nem emlékszem h miket...
Amúgy szép rom,így elsőre nagyon tetszetős,a MIUI-ra hasonlít,h nincs alkalmazás-menű...
Mintha új telefon lenne... -
opr
nagyúr
Jahogy úúúúgy!
Igen, jogos, így könnyebbAmikor én néztem, még nem volt fent külön recovery img (igaz, akkor még a neonado finoman szólva nem volt publikus, illetve release ready állapotban), most meg felületes voltam, nem néztem végig, sorry
Szóval jah, ahogy leírtad, úgy még könnyebb, remélem a többiek is figyelik.
Egyébként felraktad?
Ha igen, nálad hogy szuperál? -
Csezi
tag
Nem is azt írtam,h így csinálják,de innen le lehet tölteni a recovery.img-t....
Framaroot 1.9.1 működik...root...rom és az img felmásolása sd-re....
Recovery update
Backup
Factory reset,wipe cash,dalvik cash
Flash zip
Reboot system
És működik....
És köszi a letöltőlinket!
Nehezen leltem volna rá.... -
Csezi
tag
[link]
Egyszerűbb root után a mobiluncletools-al frissíteni a recoveryt...felmásolod az sd-re és nyomsz egy recovery update-et....
Biztonság kedvéért backup-al kezdjetek,h ha valami nem jól sikerül,vissza tudjátok állítani a gyárit... -
opr
nagyúr
Ta-ta-da-daaaa
Természetesen drivereknek fent kell lennie a gépen, hogy működjön a folyamat!
A leírtakat mindenki csak saját felelősségére hajtsa végre, senki nem vállal semmilyen felelősséget, ha elrontjátok!A telefon garanciáját nem érinti az ügy, amennyiben neonado-t raktok rá.
Innen szedjétek le, az install utasítást hagyjátok figyelmen kívül, nekem legalábbis nem működött...
Neonado 1.0 public releaseElsőnek a rom-ot másoljátok fel az sd-kártya gyökerébe (nem! a telefon memóriájába, microSD létfeltétel a művelethez!)
Fontos: A letöltött file egy rar, ami nem jó. Van benne egy zip, ami jó. Nem tudom, ennek mi az értelme, de így van. A zip-et rakjátok fel, ne a rar-t!Ahogy nekem működött egyszerűen:
[ROOT]
Szedjétek le a Framaroot nevű progit, telóra rakjátok rá, legyen bekapcsolva az ismeretlen helyekről install, pakoljátok fel, Barahir exploit-ra katt és a telefon root-olva is van[RECOVERY]
Ha már a Framaroot-al root-oltátok, akkor jöhet az MTK Droid tools.
Ezzel megint root, hogy alul a kis téglatest zöld legyen, ne kék. Fontos! usb debugging-nál kapcsoljátok be, hogy a kijelző ne kapcsoljon ki magától amíg usb kapcsolat él. Erre azért van szükség, mert az mtk droid tools kérni fog engedélyt a készülék kijelzőjén. Ha a kijelző nem él, amikor ez megtörténik, akkor access denied üzenettel elhal az egész.MTK segítségével csiholjatok a telóra cwm recovrey-t (erről van ezer leírás, akár magyarul is, úgyhogy itt most nem koptatom a billzetet ha nem gáz, elvégre most épp szorgosan GDP-t lapátolok, és szigorúan nem fórumozok! (ez fontos)
)
[ROM]
Ha fent van a cwm, akkor boot-olj recovery-be (telefon kikapcs, aztán ha teljesen kikapcsolt, akkor bekapcsgomb + hangerő le->recovery)
Itt a hangerőgombokkal lépkedtek, a bekapcsgomb pedig ~enter-ként működikLépések:
- factory reset (biztos ami biztos)
- minden cahce-t wipe-oljatok
- install rom from sd card -> kiválasztod a rom-ot és install
- rohadt türelmes vagy, nem pánikolsz, ha nem animál minden, nem pánikolsz, ha kívülről úgy látszik, hogy nem csinál semmit.Az egész folyamat eltarthat akár 30 percig is!
Ha bármilyen hibát/bugot találsz:
- lefotózod, ha látható úgy is
- levideózod, ha csak úgy látható
- ha nem látható videón, akkor leírod, hogy lehet előidézniÉs ezt az egészet elküldöd nekem privátban, vagy leírod ide.
Ennek az értelme:
Napi kapcsolatban állok a fejlesztőkkel, minden jelentett bugot max egy hónap, de általában inkább 1-2 héten belül javítanak.A további update-ek OTA-n keresztül fognak érkezni, de nem teljesen automatikus módon, hanem el kell indítani a megfelelő appot, ami keres és ha talál, szól.
Ezesetben nem fogja a telót factory reset-elni.
Használjátok egészséggel, ha bármi van, kérdezzetek nyugodtan, szabadidőm mértékéig állok szolgálatotokra!
ui.: a 3g hívás/hang bug-ot javítja!
-
opr
nagyúr
Igen, 2-3 napon belül kapok javított változatot, amiből ki lettek takarítva a nagy bugok, illetve szeptember elején hivatalos release (a kettő közti rés van amolyan biztonsági tartaléknak megtartva, hogy ha valami gáz van a friss release-el, még gyorsan lehesen fixálni)
szerk.: ui: illetve közben készül egy cikk logoutra magáról a Neonado-ról, részletesen, faszányosan. Igyekszem még a hivatalos release előtt befejezeni és publikálni, hogy segítsek majd a döntésben midnenkinek, hogy felrakja-e, illetve egyáltlaán rendel-e olyat
-
-
opr
nagyúr
Amennyire tudom, az első kiadás nem fogja tartalmazni, csak a 6, szerintük alapnyelvet. (Angol-német-kínai-spanyol, meg még kettő, ami nem jut eszembe
)
Későbbi frissítésekkel érkezni fognak új lokalizációk is, az első körbe ennyi fér bele.
Kérdés, hogy van-e egyáltalán magyar fordítójuk, mert hogy azt én be nem vállalom, csak egy nagyon-nagyon jó ajánlat esetén, az biztos. -
Watt25
veterán
Én csak még régen a Pulse telefonomon használtam, ott hasznos volt. Ott picit hunglish lett a telefon, amit tudott, magyarul írt ki, amit nem, azt angolul, de jobb, mint a tiszta angol, annak, akinek problémát jelent.
Szerintem egy próbád megér, baj nem lehet belőle.
Illetve azért én reménykedem benne, hogy a nyelv hiánya csak a beta miatt van, a végleges tartalmazni fogja az összes nyelvet. -
opr
nagyúr
Nem tudom, olyat még nem próbáltam, nekem abszolút tökéletes angolon, amúgy is úgy használnám.
De ha gondolod, majd megnézem, hogy működik-e rendesen.Viszont ha ismered ezt az appot: működik szétmoddold droiddal is, mint pl miui, sense, stb, vagy ezeket nem szokta szeretni?
-
opr
nagyúr
Hú, srácok, most olvasom mit írtam, ne haragudjatok, tényleg borzasztó fáradt voltam.
Szóval a javítás:- Sajnos nyelvből magyar nincs, csak angol van, ami nekünk releváns. (bár ez engem nem zavar, eleve jobb szeretem úgy használni a telefonokat, hogy angol)
-
opr
nagyúr
Hát, gyak egy android 4.2.2, elég rendesen átszabva. Hála az égnek nem olyan, mint a touchwiz, ezt nem 5, hanem inkább olyan 15 éves koreai/kínai gyerekek rajzolhatták
Egyébként tényleg szines rendesen, de nekem tetszik a látvány.
Mondhatnánk, hogy egy launcher, de annál azért több.Alapvetően az eddigi benyomások:
- nagyon könnyen kezelhető
- az android funkcionalitását eléggé kibővítették (pl a 3g-programcsomag valami zseniális, állíthatsz dataplant, figyelmeztetést, background data figyelmeztetést, letilthatsz appokat a gyári engedélyektől függetlenül, kiirathatod a statusbarban az aktuális átviteli sebességet, stb)
- a droidon egyszerűsítettek kicsit, amolyan miui/iphone szerűen nincs programok menü, hanem minden ki van rakva az asztalokra (ez speciel engem pont zavar, de szvsz ennyi még belefér)
- van egy külön fül, ahol a programokat lehet bezárni, ébresztőt állítani, programokat lock-olni (ebben az esetben azt a programot megpróbálja bent tartani a memóriában amíg csak lehet, ez szerintem nagoyn jó funkció pl), zseblámpát gyorsan bekapcsolni, stb, mindezt egy darab screen-en, nagyon jó
- a settings elrendezését is kb teljesen lecserélték, logikusabb most az elrendezés
- sajnos nyelvből csak magyar van
- vannak benne parasztvakítások, mint pl bejövő hívásnál nem kell zöld gomb, csak a füledhez rakni a tellát és felveszi stb (ez nem tudom mennyire működhet jól, én az ilyesmit zsigerből kikapcsolom)
- evlileg a miui témák portolhatók lesznek minimális munkával erre is (van valami partnerségük a xiaomi-val, de erről nem tudok részletekbe menően nyilatkozni)
- stb, bocsi, de most fáradt vagyok kisregényt írniAkku: igen, folyamatosan bekapcsolt wifi, 3g, szinkronizálás, kijelző fényerő maxon, most van olyan 80%-on, és még 37 órányi működést ígér az eddigi átlagfelhasználás alapján (eddig ahogy látom, kb jól becsüli meg az időt), tehát 2 napnyi működés ~garantált a cuccal, pedig használva van rendesen, plussz benne van az új rendszerből adód soknyomkodás-faktor.
Jah, hatalmas bónusz, hogy egyenként megmondhatod az appoknak, hogy hajlandó vagy-e tőlük figyelmeztetést/bármi info-t fogadni a status bar-on (plants vs zombies ki is lett lőve gyorsan a sok hülyeségével együtt), illetve pozitív még az is, hogy a google play-t kivéve gyakorlatilag _mindent_ letörölhetsz a telóról akkor is, ha nem root-olod. Ők úgy gondolják, hogy a user majd eldönti, mit akar használni
-
Watt25
veterán
Na, hát ez király. Remélem tényleg segítettem.
De arról mondanál valamit, hogy mit jelent az, hogy Neonado? Egy olyan fantázianév, mint mondjuk a TouchWiz? Vagyis a telepítés után már nem annyira alap Android-os lesz a telefon? Persze, ha valóban ennyivel jobb, mint a mostani, akkor ez nem baj.Viszont az alig eszi az akkut részt én nem értem... Mármint ez a telefon eddig is alig ette az akkut. Ezen még tudtak javítani??? (Oké, a hívásbug miatt most kényszerűségből GSM only-n van használva, de az nem számíthat annyit...)
-
opr
nagyúr
UPDATE: a neonado a problémát megoldja, a hívásbug megszűnt vele!
Info: Kaptam egy beta-pakkot, egy még nem teljesen végleges neonado 1.0-t.
A helyzet: a telefon kb 2szer gyorsabb lett, a beta-ságból adódó minimális bug-okat kivéve gyönyörű, szárnyal, stabil, alig eszi az akkut, egyszóval isteni!
(említett bug-ok pl: egyes appokban mindegy mit csinálsz, kínai marad az alapnyelv, hiányzik egy-két label a checkboxok mellől, stb apróságok)Azt a kérést kaptam, hoyg egyelőre ne adjam ki a pakkot, amit tiszteletben is tartok, viszont elvileg egy hónapon belül lesz neki publikus verziója. Amint ez megtörténik, írni fogok ide egy jó hosszú hozzászólást, amiben leírom, hogyan kell frissíteni a neonado-ra a telefonokat, lépésről lépésre, linkekkel, mindennel.
Szóval akinek van valami problémája a készülékkel, várjon türelemmel, van support, az új rom valami brutáljó, és nemsokára érkezik.
szerk: Watt25: köszi a logokat, végül azok is segítettek nekik, volt értelme!
-
opr
nagyúr
Hát, jah, minimum érdekes videó.
Annyi van rajta, hogy:
- két telefon, a hívja b-t, b felveszi, kihangosítja, videón látszik, hogy a-ba beszélnek és semmi->nincs hang
- sim-kártya csere 3g->2g
- két telefon, a hívja b-t, b felveszi, kihangosítja, videón látszik, hogy a-ba beszélnek, és hallatszik a visszhang->van hangEnnél jobb ötletem már nem volt, de elég jó lett nekik, elfogadták csont nélkül.
A link egyébként igen, sokmindent megmagyaráz, bár vannak vele problémáim, de ezeket inkább lenyelem, és betudom a tipikus kínai "üzletpolitikának". Aztán ráfogom, hogy olcsó volt, meg hogy bőven van még mit tanulniuk a kedves kínai barátainknak és kész.
-
opr
nagyúr
Update: a hiba mostmár teljesen el lett ismerve, csak csináltunk nekik egy videót is, mert sehol nem találták, így azt hitték (remélték), user-error.
A jelenlegi megoldási javaslat: soron kívül megkapjuk a neonado OS-nek nevezett valamilyüket (amennyire én látom, egy fancy launcher, de ezt inkább nem említettem meg nekik
).
Ami kapni fogunk, várhatóan a hetekben:
- neonado OS
- minden, ami kell a telepítéséhez
- és egy user's fucking manual, hogy mégis hogyna kell felrakni a telóra, kockázatok nélkül- Amennyiben a hibát megoldja a dolog, örülünk és kész.
- Amennyiben a hibát nem oldja meg a dolog, valszeg valami hw-es hiba lesz mögötte, ebben az esetben valszeg készülékcsere lesz minden érintettnek. -
-
opr
nagyúr
Update#1: mint kiderült, küldtek levelet, csak a gmail spam-fileter megfogta, my bad, bocsi srácok.
Update#2: mióta ezt a hibát kiküszöböltük, azóta folyik a kommunikáció, enyhén szólva kielégítő a support jelenleg.Info: Elvileg 1-2 hónapon belül jön az update, ha addig sikerül a végére járni, hogy mi okozza a hibát, javítva lesz. A hiba súlyosságának/fejlesztési igényének függvényében vagy ebbe az update-be kerül bele, vagy egy utána kiadott patch-be, ami csak erre koncentrál.
Mivel jelenleg a sötétben tapogatózás megy, és náluk semmi nem produkálja a hibát, ezért az én tippem az, hogy időigényes feladat lesz, de láttunk már nagy mázlit. Sajnos ezek a dolgok olyanok, hogy valakinek egyszer csak beugrik az isteni szikra, és onnantól 5-30p-en belül meg van oldva, de addig el kell valahogy jutni. -
pluhm
aktív tag
Üdv!
Az alábbi idézetet az Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikjába írta nekem egy fórumtárs egyes telefonok telenoros problémájával kapcsolatban. Próbáljátok ki, hátha jó az iWing telefonokhoz is:
"3G telenor hiba kiküszöbölése (iNew V3 bevált módszer)
Hibajelenség: ha 3G hálózatra (wcdma) csatlakozik a telenor sim akkor nem lehet hívást indítani-fogadni, csak adat továbbítás van, csak gsm (edge-2G) módban nincs gond.
Megoldás: a data/nvram/md/nvram mappában lévő nvd-data mappát törölni/átnevezni kell, ez után nem sokkal a rendszer létrehoz egy új nvd-data mappát amivel már minden megy.
Valószínüleg a rom telepítő hibásan nem inicializálja ezeket a paramétereket és a data.img-vel együtt flashel egy rosszul működő verziót." -
opr
nagyúr
Nem gáz, kollegának is ilyen van a melóhelyen, pont a szomszéd szobában ül, a hibajelenség neki is megvan, így ez az akadály elhárítva.
Programozás-android: szerintem itt a probléma mélyebb szinten lesz, ami valszeg C/C++, legalábbis erősen remélem. Ettől függetlenül ha ilyen jellegű probléma van, és nem triviális a megoldása, írok majd neked is, ebben a szakmában pláne igaz a több szem többet lát mondás, ártani nem árthat. -
opr
nagyúr
Bakker, jó, hogy írtad itt is, valamiért a hülye gmail berakta SPAM-ba.
Köszönöm, ránézek, illetve továbbítom a releváns részeket.Tanulva ezen: ha valaki küld mailt, írjon ide is plz, mert a gmail idióta! Köszönöm!
Most ott tart a beszélgetés, hogy elvileg holnaptól direkt kontaktom van egy developerrel a porbléma megoldása érdekében!
(Lehet azért mentek el eddig, mert én is az vagyok, nem tudom, mindenesetre jól hangzik)
Jelenleg úgy vagyok a dologgal, hogy mindent megadok neki, amit kér, aztán hátha. Ha tényleg így lesz, és tényleg megoldódik, akkor le a kalappal a support előtt.+1: kaptam egy ígéretet arra, hogy az új FW-t soron kívül megkapom tesztelés céljára. Elvileg nem adhatom tovább (a részletek még nem tiszták, pár napon belül többet fogok tudni mondani), de a tapasztalatokat mindenképpen meg fogom osztani itt is, illetve kisajtolok belőlük egy megjelenési időpontot, természetesen azt is közzéteszem, amint megvan az info.
+2: legalább mostmár tudjuk biztosra, hogy a teló nem lesz magára hagyva, van support, van fejlesztés, lesz update, csak szegények kicsit hülyék a kommunikációhoz. Még a végén megértem, miért van szükség iyen szakra az egyetemeken.
(no offense, ha valaki pont azt tanulja, vicc volt)
szerk
ui: a leírásodat így első blikkre nem küldöm el nekik, mert ráfogható sim/hálózat/másik telefon/hülyeuser/stb hibájára. Tudom, mert ennyi leírás alapján elsőre én is így gondolnám, illetve kapásból ráfognám, hogy a két készülék jelenléte nélkül a debuggolás nem megoldható. (van is benne igazság egyébként) Ezért kértem itt mindenkit, hogy dobja át az adatokat, mert egy log nem log, egy előfordulás nem előfordulás. Ha kicsi a minta, gyak el lehet felejteni, hogy a probléma megtalálható/megoldható.
Ha később kiderül, hogy van benne számukra használható info, akkor majd továbbítom. -
opr
nagyúr
Igen, köszi, jogos.
Adb-kapcsolat relative egyszerű, de nem akartam ilyen mélységekbe belemenni. Viszont jogos, minimum egy system és egy radio log kéne. Biztos, hogy az alogcat egyszerre nem tudja mind a hármat nézni/menteni minden mókolás nélkül? Nekem úgy rémlett, hogy tud ilyet.Amiért én most reménykedem az az, hogy nem csak elküldöm, hanem konkrét párbeszéd van, nem több csúszással, mint az időzóna indokol.
-
Watt25
veterán
Majd megcsinálom újra, de egyébként küldtem én már ilyen logokat nekik erre a címre: administrator@i-wingtech.com
De nem igazán válaszoltak semmit.Azért fogom újracsinálni a logokat, mert időközben megtudtam dolgokat és ezért úgy gondolom, hogy akkor nem jól csináltam, és te sem biztos, hogy a tuti megoldást írtad le. 3 log van ugyanis: main, system és radio. Szerintem az lenne a tuti, ha mindhármat egyszerre logolnánk (a radio biztos, hogy fontos), amit a következő módon lehet megtenni. Kell, hogy a számítógép felismerje a telefont és DOS ablakból végre tudjuk hajtani az
adb shell
parancsot.
Nyissunk 3 ilyen adb shell-es ablakot és írjuk be ezeket a 3 ablakba (mindegyikbe az egyiket)logcat -v time -b system -f /sdcard/system.log
logcat -v time -b main -f /sdcard/main.log
logcat -v time -b radio -f /sdcard/radio.logHa nem tudjuk az adb kapcsolatot létrehozni (nekem is sokat kellett szenvednem, hogy a windows felismerje a telefont), akkor meg lehet próbálni Terminal emulator-ból is. (Szépen el lehet indítani több ablakban mindhármat.)
Szóval, mikor mindhárom fut, akkor hívjuk fel a telót. A hivás végén pedig megállítani a logcat-et. Windows-ban a CTRL+C billentyűvel lehet, Terminál emulátorból, szintén.Csak ugye nincsen CTRl a billentyúzeten, helyette a hangerő le gombot kell nyomva tartani, miközben a billentyűzeten megnyomjátok a C billentyűt.
Szóval, ekkor 3 fájl kerül az /sdcard útvonalra: system.log, main.log és radio.log. Ezeket kell elküldeni.
Ha valaki elakad, szóljon, részletezem, de félek, hogy más nem fogja ezt végigjátszani, feleslegesen írtam...
Ahogy írtam, a telefont a feleségem használja, jobbik esetben este tudok foglalkozni a dologgal.
-
opr
nagyúr
iWing tulajok, olvassátok el ezt a hsz-t lentit légyszives, akkor is, ha hosszú!
Sikerült elérnem, hogy érdemi kommunikáció legyen a TinyDeal-el.
Ebben információkat kértek a bug-ról, mert a mérnökeik nem tudták a hibát reprodukálni, így ígértem nekik egy adatgyűjtést.Aki szeretne segíteni ennek a problémának a mielőbbi elhárításán, az adja meg ha lehet a következő adatokat:
- melyik országban használja
- milyen hálózaton (ha van használt 3g-frekvencia információ, az is jöhet. A magyarországiaknál tudom, ott nem kell)
- egy log, ami tartalmazza a hibás hívás alatti processeket/történéseket.
Tehát leszedsz egy alogcat-et (vagy amit akarsz), elindítod, addig indítasz egy hívást, amikor a hiba eljőön, örülsz. Logot leküldöd magadnak mondjuk mailben. Valahogy a timestamp alapján bejölölöd benne, hogy ettől eddig volt a hívás, ami alatt a hiba jelentkezett. Ezt általában egy raklap kötőjellel oldják meg, valahogy így:
12:00 rizsa
12:01 rizsa
12:03 rizsa
---------------------
12:04 rizsa
[...]
12:05rizsa
---------------------
12:06rizsaEsetünkben a kötőjeles elválasztók között tartott a hívás. A logból ha lehet ne törölj ki semmit, max ha találsz benne olyat, ami személyes adat szerinted (ez igen valószínűtlen).
Amennyiben megoldható, ugyanezt egy bejövő hívással is csináljátok meg.
- Ha van bármi egyéb, releváns hozzáfűzni valód, írd le, lehetőleg angolul.
Ha mindez megvan, küldd át e-mailben, a következő tárggyal (mailcímem az adataimnál):
IWING WTD2 ERROR LOG & DESCRIPTION - usernév (ez a PH!-s userneved, értelme, hogy ha kérdésük van, tudjam kihez kell fordulni)
Mivel elvileg éppen melóznak a fiúk az update-en, viszont ezt a hibát nem tudták reprodukálni, így 99%, hogy ha nem kapják meg ezeket az info-kat, a következő update se fogja javítani a hívás alatti hang-hibát, így kérek mindenkit, hogy csinálja meg a fenti lépéseket, segítsük ki egymást.
Remélem, hogy tényleg lesz haszna ennek az egésznek.
Csak, hogy értékeljétek, és lássátok, hogy nem magam miatt csinálom (illetve ez a tény hátha motivál valakit, hogy megcsinálja): én sikeresen pofáraejtettem az enyém, így nekem már ~nincs ilyen telóm, csak egy-két havernak, meg tudtommal itt nektek.Köszi, hogy végigolvastátok, bocsi a sok rizsáért
-
rrunner
csendes tag
Ha hibas, akkor elvileg a koltsegeket nem neked kene allnod. Nekem mar az is fajna, ha elobb kene visszakuldenem, ok pedig utana postaznak a cserekeszuleket. Ez igy alaphangon 2 honap atfutas. Most irtam nekik, es elmagyaraztam, hoyg nagyra ertekelnem, ha elobb kuldenenek egy cseret, es en koltoztetes utan kuldenem vissza a hibasat. Vitainditonak jo, nem?
-
rrunner
csendes tag
Talaltam egy hazai forgalmazot, rakerdeztem, ezt a valaszt kaptam toluk:
Az Iwing wtd készülékekből nagyon sokáig széria hibás készülékek futottak a piacon, valószínűleg ön is egy ilyen termék tulajdonosa lett. Az általunk forgalmazott készülékek tesztelve vannak még mielőtt kikerülnek a kereskedelmi forgalomba.Minden esetben azt tanácsolom, hogy küldje vissza a forgalmazóhoz és kérje a készülék cseréjét.
Gyasz.
-
anubys1984
aktív tag
Úgy látom, sok jót nem szabad várni a supporttól, frissítés helyett eladják még egyszer ugyanazt, módosított szoftverrel.
Link -
rrunner
csendes tag
3G ugyben valami tipp?
-
anubys1984
aktív tag
Ok, közben megtaláltam. Viszont olyan furcsaságot tapasztaltam, hogy ha megosztott neten keresztül nézem pl a fórumot, akkor a hozzászólás-mező kicsúszik középről az egész oldal jobb alsó sarkába.
-
anubys1984
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e a készülékkel netet megosztani és ha igen, akkor ennek mi a módja?
-
pluhm
aktív tag
Szoftveresen interpolált. Eredetileg 8 MP, interpolálva 13 MP. (A szoftver utólag megnöveli a képfájl pixeleinek számát. Ehhez két ténylegesen leolvasott szomszédos képpont közzé újabb pixeleket illeszt. Olyanokat, amelyek színe átmenetet képez a két eredeti képpont színe között. Ezt az eljárást hívjuk interpolációnak.)
-
rrunner
csendes tag
A kamera 13MP-s, csak a gyari kameraszoftver nem tudja hasznalni. Probakeppen feltettem a Camera360 nevu appot, es abban siman 13 MP-ig lehet allitani, es valoban negyezer-valamennyiszer haromezer-valamennyi pixeles kepet csinal. Valamiert 100-tol 1300MP-ig jelenit meg opciokat, de az valojaban 1-tol 13MP-ig jelent ertekeket.
Nekem egyebkent nagyon tetszik a gyari kameraszoftver, es mivel az elso digitalis kameram 3MP-s fotoibol is gyonyoru 10x15-os papirkepeket csinaltunk, a felesegem telefonjara nem hiszem, hogy feltennek alternativ kamerat.
-
rrunner
csendes tag
Felhivtam az i-wingtech.com oldalon lathato telefonszamot, es kertem, hogy kapcsoljanak valakit aki muszaki tamogatast tud adni. Kapcsolatk egy csajt, azt mondja irjak nekik. Mondom irtam en, csak nem valaszolnak ra. Azt mondja o fogja elolvasni, ide cimezzem: vip@tinydeal.com. WTF???
-
rrunner
csendes tag
Facebook postra adott valasz majus 29.-rol:
When will the new rom be available?
I-Wingtech: Dear friend, the offical new rom is under discussion and have not been set up as a project, so there is no accurate time of it releasement. any news will be announced on media. Thanks -
mzperx01
újonc
A netes leírás alapján a kamera felbontása 8 Mp a dobozon 13 Mp szerepel, a készülék kamerabeállításainál viszont csak 1 vagy 4 Mp választható. Hol lehet állítani további felbontásokat?
-
rrunner
csendes tag
iWingtech fule botjat se mozgatja, pedig irtam nekik levelet meg postoltam a facebookjukra.
Tinydeal utolso ajanlata az volt, hogy vigyem be egy helyi szervizbe, kerjk arajanlatot, ha nem draga beszallnak a javitasba, es termeszetesen elveszitem a garanciat. LOL.
Visszairtam, hogy vegyek mar inkabb ok fel a kapcsolatot az iWinggel, hatha nekik valaszolnak, mert gyanitom, hogy vagy 3G chip inkompatibilitasrol, vagy FW hibarol lehet szo, amit a helyi szerviz (mindenhol korberohognenek, mondvan, hogy olcso kinai szarhoz bottal sem piszkalnak) nem fog javitani. Ha 3G chip ugy, akkor ez sosem fog itt mukodni, ha FW, akkor szivesen megvarnank egy SW frissitest, ha az iWingtech kiad olyat valaha is.Nektek nincs valami tippetek?
-
gerasz81
csendes tag
Sziasztok!Semmi előrelépés az ügyben?Most én a 2G slotban használom de gondolt egyet a telóm és ismét süket lett,pedig már kezdtem élvezni hogy kihangosító nélkül tudok beszélni!
-
rrunner
csendes tag
Irtam a tinydeal-nek is. Egybol elkezdtek valaszolgatni.
Elso customer service rep, Isaccs: kapcsold ki a 3G-t. Mondom ki van, ide oda kapcsolva tudom reprodukalni a hibat.
Masodik customer service rep, Marta: kuldj kepet vagy videot, az segit. Mondom, hogy tuti nem arrol ker fotot vagy videot, amint ket ember nem hallja egymast, ugye?
Erre mar nem valaszoltak. -
gerasz81
csendes tag
GSM\WCDMA(automatikus mód) így tudok telefonálni kihangosítóval(bejövő illetve kimenő)GSM mod mindig működik de csak kihangosítással.Van olyan ember akinek bármilyen beállítással működik a be és a ki hívás normál módon???(kihangosító nélkül)
-
gerasz81
csendes tag
Sziasztok.Itt elég nagy bajok vannak én már minden opciót kipróbáltam volt olyan hogy egy beállítás után csak kihangosítóval tudtam beszélni kimenő és bejövő hívásokkal és utána semmi!ELÉGGÉ KIVAGYOK!Írjátok már le hogy nálatok is ez van?És nem találok egy újabb romot se sehol!
-
gerasz81
csendes tag
Én az elérhető hálózatok közül a Telenor HU 3G-t választottam.próbáltam hívni és lett hang de később hívtak ekkor derült ki hogy a bejövő hívásnál a probléma hogy ismét nincs hang.
-
rrunner
csendes tag
Panik-kozeli az allapot.
Most olvastam el a telefon specifikaciokban, hogy WCDMA-bol 850/2100MHz-et tamogat. Osszehasonlitasul az SGS3 850/900/1900/2100-at. Elvileg jonak kene lennie, lasd itt: http://logout.hu/bejegyzes/saccco/kinai_telefonok_900mhz-es_3g-vel_lista_vodafone_ha.html
Tehat a T-Mobile-hoz a WCDMA 2100 kell, nem pedig a hianyzo 900/1900.Van akinek T-Mobile halozaton megy egyszerre a hivas es a HSDPA adatforgalom?
-
rrunner
csendes tag
Sziasztok,
nekem is megjott a napokban, tegnap ejszaka koltoztettem at a felesegem cuccait a regi telefonjabol ebbe.
A hivassal nekem is bajom volt, amig at nem allitottam GSM/WCDMA automatic-bol GSM only-ba, azota minden popec. 2. SIM slotban jo volt, de ott nincs 3G, ezert az elsot massziroztam tovabb, miutan kiderult, hogy a mikrofon es a hangszoro mukodik, igy kett meg a megoldas.
Nekem Samsung Galaxy S3-mam van, kb ugyanazt tudja, de ebben mintha tobb maradna az 1GB rambol alkalmazasok futtatasara. Ami ebben jobban tetszik, mint az SGS3-ban az az ara,a nagy kijelzo, a sztenderdnek tuno, nem agyon-customizalt android rendszer, es a relative keves eloreinstallalt szemet.
Ami az SGS3 mellett szol, az a super amoled kijelzo szintelitettsege, ahhoz kepest ez fako illetve a kevesbe "olcso" megjelenes.
De nem fair a kettot osszehasonlitani, csak momentan nekem ez a ketto van.Mindenkeppen mihamarabb SD kartya kell bele, ha a telefon storage-ba telepitesz alkalmazast, majd bedugsz egy SD-t, akkor onnan akarja futtatni, es egyszerubb leszedni es az SD-re visszatenni. Ez lehet, hogy nem iwing fuggo persze.
Ha lesz meg erdekes tapasztalat, visszajovok es irok.
udv
rrunner -
gerasz81
csendes tag
Sajnos látom elég sok probléma van ezzel a telóval mit lehet ne csinálni a hang problémával nekem mindkét slot-nál gond van pedig minden félenet hozzáférést leálítottam.Help!!!
-
gerasz81
csendes tag
Helló nálam is vannak problémák a telóval, sajnos nincs hang a felső hangszoróban csak kihangositva tudok beszélni.
-
sarklasz
újonc
Én tegnap kaptam meg a telefont és nekem sem akart a mobilnetre felkapcsolódni. De ez csak beállítás kérdése, legalábbis ha előfizetéses vodafonos vagy.
Beállítások --> vezeték nélküli és egyéb hálózatoknál kat a "továbbik..." --> mobilhálózatok --> hozzáférési pontok nevei (itt nekem alapból a "VODAFONE ELOFIZETES vitamax.internet.vodafone.net"- volt bejelölve, de ha előfizetéses vagy ez nem jó. Ne tévesszen meg, h előfizetésesnek írják.)
Na ha idáig eljutottál, akkor a telefonon nyomd mag a bal alsó menü gombot és a felnyíló ablakban válaszd az "új APN"-t, a névhez írd be: Vodafone Internet --> APN - hez írd be: internet.vodafone.hu --> APN típusa: default -->MCC 216 (ez alapból be van írva) --> MNC: 70 (szintén alapból megvan) --> Azonosítás típusa, ide írd be : PAP --> kat a bal alsó menü gombra: mentés --> középső menügombbal vissza a főképernyőhöz és pár pillanat múlva megjelenik a kis "H" a hálózatkapcsolati jelnél és netezhetsz.
Azt a beállítást megtalálod a vodafone oldalán is : https://segithetunk.vodafone.hu/system/selfservice.controller?CONFIGURATION=1000&PARTITION_ID=1&USERTYPE=1&LANGUAGE=hu&COUNTRY=hu&CMD=BROWSE_TOPIC&requestedPage=device&TOPIC_ID=363966&LEV1_TOPIC_ID=0&LEFT_NAV_ID=0
-
anubys1984
aktív tag
Ma kaptam levelet a reptérről, úgyhogy sajnos fennakadt a vámnál.
-
Watt25
veterán
A mobilnettel nálam semmi gond. T-Mobile HU.
Egyetlen esetben nem halljuk egymást: ha az én S3-amról az én T-Mobile-os SIM kártyámmal hívom a Wing-et. (A feleségem használja.) Ha átteszem egy másik telefonba a SIM-emet, vagy az én telefonomba teszek egy másik SIM-et, akkor nincsen gond. De ha a Wing-ről hívom az S3-amat amiben a kártyám van, akkor sincsen gond.
Illetve akkor sincsen gond, ha a 3G-s foglalatban van a SIM a Wing-ben (2G-be át sem tettük még), de GSM hálózaton és nem 3G-n van a híváskor a telefon. Tehát csak 3G-n van gond és egyelőre csak az én S3/SIM párosításommal. Érdekes. -
opr
nagyúr
Van, konkrétan nálam a hibák:
1) mobilnetre a telefon nem hajlandó felmenni, fogalmam sincs, miért
2) ha a 2/3g slotból hívást indítok, nem hallom a fogadó felet, és Ő se engem. Bejövő hívásnál 50/50. A másik slot ilyen téren tökéletes, de az se csatalkozik fel mobilnetre, mindegy mit csinálok.Így viszont, hogy a mobilnet ígyis-úgyis ugrott, simán használom a 2g slotot, azzal a hívás tökéletes.
Illetve: ezek szerint neked se megy fel mobilnetre a készülék? Milyen szolgáltatónál vagy?
-
gdarvas
csendes tag
Nekem tegnap érkezett meg, első benyomások pozitívak. Szép kijelző, elég fürge, nem akadozik, masszívan egyben van. A kamera hány mpixel? A dobozon 13 van, az oldalon 8...
-
Watt25
veterán
Én is tegnap kaptam meg, a tervem, hogy írok róla egy rendes review-t.
Egy óriási problémával találkoztam: az én telefonomról, az én sim kártyámmal, ha felhívom a feleségemet (őnála van ez az iWing telefon), és az ő telefonja 3G-re csatlakozik, akkor nem halljuk egymás hangját! Az előbbi feltételek közül egy is nem teljesül (pl. átteszem a sim kártyámat másik telefonba, vagy másik sim kártyáról hívom az én telefonommal), akkor nincsen gond. Elég egzotikus hiba...
Gyors Antutu eredmény: Samsung S3 LTE telefonom 18800-as értéket ad, ez az iWing 16e körülit... -
anubys1984
aktív tag
Pont ma néztem, hogy megjelentek az adatlapján az első értékelések.
Annyi megtudhatnék, hogy mikor rendelted meg és mikor kaptál értesítőt, hogy elindították a csomagot? Valamint, hogy sima kézbesítéssel kérted-e?
Csak szeretném tudni, hogy mégis mikor számíthatok az érkeztére. -
moressy
csendes tag
válasz
anubys1984 #10 üzenetére
Sziasztok!
Nekem ma érkezett meg!
Nagyon jó, gyors, minden rajtavan ami kell.
Tökéletes magyar nyevű és minden működik is!
A kijelzője is eszméletlen.
Kaptam hozzá fóliát, meg 4db hátlapot (fekete, fehér, sárga, pezsgő).
Két SIM-el használom, nagyon szépen lekezeli.
Néha van olyan ha kívnak nem hallom aki hív egy 1-3mp-ig de utána minden nagyon jó! -
Buda76
senior tag
válasz
anubys1984 #8 üzenetére
Tapasztalatok jöhetnek!
-
anubys1984
aktív tag
Az adatlapon azt írják, hogy május 1-én indul a kiszállítás, ehhez képest ma kaptam a levelet, hogy feladták. Na mindegy, jobb később, mint soha.
-
pluhm
aktív tag
válasz
anubys1984 #5 üzenetére
Szerintem az első megrendelőknek ma kezdték el postázni....(legalábbis az oldalon a telefonhoz tartozó hozzászólásokból nekem ez "jött le").
-
kmisi99
addikt
Ennyiért tényleg jó én is kíváncsi lennék milyen.
-
anubys1984
aktív tag
Az első megrendelőkhöz elvileg lassan meg kellene, hogy érkezzenek a készülékek. Van bárkinek bármi infoja már róla?
-
-
pluhm
aktív tag
Milyen véleményt vársz? Április 1-én kezdik szállítani, addig csak a prototípusról lehet képeket, meg videókat találni a telefonról. Április 1-után viszont 34 EFt körül lesz a tinydeal-on. Ha belevágsz és vélemények, tapasztalatok nélkül megrendeled (mint ahogyan és is tettem), akkor 24 Eft az ára március végéig...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest