Új hozzászólás Aktív témák
-
Thaaleum
aktív tag
Ideje már, hogy az MTK piacra dobjon egy ilyen bivaly SoC-t. Ezzel végre komoly ellenfele lesz a Qualcommnak a csúcskategóriában is.
Bár szerintem a nagy gyártók még így is szívesebben maradnának a Qualcommnál.„Egy szónak is száz a vége...” - Legendd
-
Grawens
senior tag
"Bivalyerős lesz" valóban... valószínű fogyasztásban is "bivalyerős lesz" és nem pozitív irányban. A konkurenciáé sem azért gyengébb, mert nem képesek rá, hanem egyre inkább a fogyasztás kerül előtérbe, mint következő problémaforrás.
-
ghiottone
nagyúr
A Sony ill. a HTC is dobott már piacra MTK-s cuccot az alsóbb kategóriákban, lassacskán begyűrűzik a felső kategóriába is, ha olcsóbb lesz, mint a Qualcomm.
Eladó Samsung Galaxy Watch4 Classic: https://shorturl.at/y33vL | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
w333
félisten
Nem is olyan rossz ...
Bár a Snapi 800 -ból is ki lehet préselni 42000 pontot, optimalizált rendszerrel !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-FreaK-
veterán
Nincs infó arról hogy milyen magokat használtak a SoC-ban, vagy csak a hírbe nem került bele?
A15-17 / A7, vagy esetleg A57/A53? -
citkar
addikt
-
w333
félisten
Mire ez a Soc piacra kerül addigra már simán kapható lesz az S810 !
-
unskillful
aktív tag
Hát eddig az MediaTek processzorok pont a jó fogyasztásról, és "visszafogottabb" teljesítményről voltak ismertek...Ha nem fog nagyon melegedni, és tartják a tendenciát, akkor szerintem elég ütős lesz. Az LTE beépítése már nagyon kellett, az volt a hendikep a nagy gyártóknál a Snapdragonnal szemben. Bár valószínűleg ezt már nem az alsó-középső árkategóriájú telefonokba szánják (nem lesz sokkal olcsóbb, mint a többi gyártó hasonló tudású alternatívái). És persze várhatóan a többi processzorgyártó is tovább fog fejlődni, de most már legalább lesz alternatíva a nagyobb gyártók számára....
The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm
-
bteebi
veterán
Not bad. A big.LITTLE kialakítás miatt szerintem az üzemideje is viszonylag rendben lesz. Remélhetőleg az ára továbbra is olyan MTK-s lesz .
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
draco31
veterán
Csak a GPS-el csinálnának már valamit, mert abban van még hová fejlődniük más chipekhez képest.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
dilajoska1
őstag
-
devast
addikt
Pontosan.. itt minden az időn múlik. Azt hallottam, hogy Q4-ben már árulni akarják. Ha feltételezem, hogy a bevezetése kb úgy fog történni mint eddig a többi mtk soc-nak, akkor ezzelt szerelt készülékek reálisan 2015 Q2-ben lesznek elérhetők. Az meg akárhogy is számolom, majd 1 év. Addigra már simán lehet, hogy Qualcomm középkategóriában is erősebbet fog felmutatni (és itt főleg a GPU részre gondolok).
-
osztraksajt
őstag
Szerintem meg a támogatáson kéne finomítaniuk, a négymagosaik 99%-a még mindig 4.2-n ragadtak és ahogy kinéz soha nem is lesz hozzájuk újabb. Addig nálam bizony nem versenyképesek. Pedig volt sok MTK-s telefonom, de ez volt a fő indok hogy váltottam.
-
draco31
veterán
válasz dilajoska1 #14 üzenetére
Nem csak kínai, nekem az L5 II-es sincs a helyzet magaslatán.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
citkar
addikt
Elvileg idén jönnek és szerintem reális is, aztán persze majd kiderül, de a 6592 sem késett sokat (ha késett egyáltalán), ahogy emlékszem.
(#13) draco31:
A GPS-ük eddig is rendben volt, csak megfelelő gyártótól kell vásárolni, amelyik megfelelő összeszerelést és antennát is nyújt.(#17) osztraksajt
Van újabb, de a gyártótól függ, hogy kiadja-e rá a "régebbi" telefonjaira a 4.4-es Androidot. Jó néhányra megjelentek, de a 6595-re tuti lesz 4.4 (de lehet alapból azzal jönnek, mint több mai MTK-s telefon).[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz osztraksajt #17 üzenetére
Jól írja citkar kolléga! Az, hogy a telefon gyártója nem portolja a készülékre a 4.4-et, az nem a MediaTek hibája... Nekem pl. szerencsém volt az Amoi N828-mal. (MT6589, és megcsinálták rá a 4.4.2-t.)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Smithy87
senior tag
Bevallom most nem olvastam utánna de akkora drasztikus váltást enm eszközöl a qualkom értem ezelatt a gyártás technológiát. És ha jól emlékszem a15 nél maradnak. Na már most szkeptikus vagyok a 205 al alacsonyabb fogyasztás és a +40% teljesítménnyel kapcsolatban ezt még soha senkinek nem sikerült a gyakorlatba ületetnie emlékeim szerint.
Hmm ja hogy Graphic power, az más ott már talán de még mindíg szkeptikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz osztraksajt #17 üzenetére
Hibát a gyártónál keresd... már egy ideje van kiadott 4.4-es Droid MTK-ra... / épp most is azt rakok egy telefonra / amúgy meg OTA-n jött a frissítés ,csak ugye angol /
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
citkar
addikt
A legmobilabb eszközök egyike a mobiltelefon, a hűtését megoldani...felvet némi problémát, én jobban örültem annak, ami nem forrósodott, csupán langyos/meleg és mégis elegendő teljesítményt nyújtott.
Kollégám Qualcomos telefonnál már arra is panaszkodott, hogy autóban, klimatizált környezetben sem tudott tartósan navigálni vele, mert túlmelegedett és leállt.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Hát ez nagyban függ a szoftveres lekezeléstől is, mert míg egy LG L90 forró és tüzel, addig a Moto G csak langyos vagy max. meleg, szóval sok mindentől függ ez, és míg az Android -t a Snapdragon -ra fejlesztik, addig a kompatibilitás sem lesz 100% -s bármennyire is legyen jó az-az MTK soc
(#31) Duliee
Még régebbi MTK -nál olvastam olyat hogy eldobálja a wifit + hálózatot és vannak olyan alkalmazások amik nem működnek egyáltalán vagy bugosak ...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
w333
félisten
-
w333
félisten
Mármint itthon nincs annyira elterjedve, mert kb. mindenki fél tőle
És ez azért van mert a 4 magos MTK -t a 2 magos Snapi is beelőzte ...
(#36) Duliee
Ízlések és pofonok, az S400 sem eszik olyan sokat már, energiagazdálkodásban már a Snapi is elég jó úton jár, csak még annyi hogy picit melegszik
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
De nem fogyasztásban... Más filozófia, ezt kellene megérteni..
Semmi értelmét nem látom energiagazdálkodás szempontjából két erős magnak... / 4 mag, de ugyanolyan teljesíménnyel sokkal hatékonyabban tud alvó állapotban kevesebbbet fogyasztani.. Szerintem, de az élet is igazolja...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Dominó85
addikt
Igen beelőzi nagyobb étvágyával és melegedésével is... Amúgy a sokak által lesajnált és gyengének titulált PowerVR SGX544MP az Adreno 305 szintjét tudja, ami az MTK6589T mellé "jár". No meg Antutu-ra verni a világ legnagyobb baromsága. Az is csupán egy szintetikus teszt csomag, ami ki tudja kinek az érdekeit képviseli.
Én nem folyok bele az Exynos, Nvidia, Qualcomm, HiSilicone, MTK harcba. Megnézem, hogy az adott telefon külsőre és belsőre lefedi-e az okostelefon felől elvárt igényeimet oszt csá!
Asphalt 8 Airborne HIGH-on simán szaladgál az SGX544MP-vel, de én inkább a Real Racing 3-mal tolom.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
w333
félisten
Ha megfelelnek az igényekhez és hozza azt amit hoznia kell akkor miért ne, tényleg semmi értelme nincs vitatkozni
Viszont az S400 -al szerintem nagyon jó lett az energiafelhasználás, mivel tényleg nagyon gyors és elég keveset is eszik, értem úgy hogy a legnagyobb játékokat csont nélkül viszi, készenlétben 5-6 óránként merül 1% -t és Moto G -vel tesztelve általános használatban simán megvan a 2 nap és ebből a 6-7 óra kijelzőidő
[ Szerkesztve ]
-
Ali G.
senior tag
ez mind szép és jó van már 64 bit, napraforgónyi mag meg LTE, de az üzemidővel senki sem vagánykodik
-
-
Ali G.
senior tag
válasz Luck Dragon #41 üzenetére
a grafikonnak nem sokat lehet hinni
-
vicze
félisten
Melyikről beszélgetünk pontosan? SGX544MP lehet MP1-4-ig a MTK6589T-ben MP1 van és az Adreno 205 szintjén van. De tessék.
Az meg hogy a játékban az effektek felét nem látod más kérdés. Tök mindegy milyen mit állítasz, a játék arra állítja magát, amit a HW tud. Bár játékoknál előnyös a PowerVR at iOS portolás miatt.
-
Chrys_
addikt
Most mit sírtok a fogyasztás/melegedés miatt? Addig örüljetek, amíg nem érkezik el az aktív hűtésű telefonok ideje
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Az emberek furák lettek
- Raspberry Pi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Íme a The Witcher IV első előzetese
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sweet.tv - internetes TV
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- APPLE Iphone SE 3 (2022) 128gb KÉK akku 83%
- APPLE Iphone SE 2 (2020) 64gb SZÜRKE akku 81%,84%,85%
- APPLE Iphone 12 64gb FEKETE akku: 86%
- BONTATLAN Új Iphone 12 64-128GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL ÁTVEHETŐ.
- Apple iPhone 15 Pro 1TB - Makulátlan, Apple grancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest