Hirdetés
- Mégsem a Samsung gyártja az iPhone SE paneleket?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Idén vége lehet a Pixel 'a' szériának?
- Sony Xperia 10 V - újraélesztés
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
A tojás nagyon túl van főzve. Nem szabad a fehér rész és a sárga mag között a zöld színnek megjelenni.
A legfinomabb tőtt tojás az, ha a sárga része még folyékony. Húsvétkor ez nehéz ügy, mert nem főzünk naponta friss tojást. Ezért a cél, a még meg nem szilárd sárga rész elérése.Ha sonkát főzöl, akkor érdemes kipróbálni.
A tojást rövid ideig főzve, elegendő ha a fehér rész megszilárdul. Utána, óvatosan ütlegelni kell a tojásokat. A cél, hogy kis darabokra törve maradjon a héj a tojásokon. Az így előkészített tojásokat a sonka levébe kell kihülni hagyni. A megpucolt tojások kapnak barnás mintázatot a törésvonalakon. A sonka leve az ízre is jótékony hatással van, finomabbak lesznek a főtt tojások.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Rimuru
veterán
válasz Hieronymus #1 üzenetére
A nagy konyv szerint igazad van, de nem mindenki szereti ugy (pl en), tukortojassal is ugyan igy vagyok.
Vigyázat, csalok!
-
Amazonas
senior tag
válasz Hieronymus #1 üzenetére
Igen, ez szerintem gyakori "jelenség", hogy túlfőzik a tojásokat. Az egészségtelen mivoltán túl ráadásul az ízére sincsen jó hatással - bár ki, hogy szereti.
Szerintem úgy a legfinomabb, amikor éppen csak megszilárdul a sárgája, és olyankor szép, élénk, kissé narancssárga színe van és finomabb is, mint a túlfőtt tojások zöldessárga porladós sárgája. Ahogyan eddig kitapasztaltam, a forrásban lévő vízbe téve kb. 7 - 7 és fél percig kell főzni, és utána rögtön lehűteni hideg vízzel, mert a vízből csak simán kivéve még tovább főne magának. A hirtelen lehűtés után ráadásul még könnyebben is lejön a héja, de így héjában még akár hűtőben is eláll kb. további 1 napot.
Bár, mégegyszer hangsúlyozom, mindenki máshogyan szereti.Amúgy a többi cucc guszta a képeken - különösen a kalácsok.
[ Szerkesztve ]
-
-
petipetya
nagyúr
Én sem eszem meg a nyers tojást, nagyon jó így minden, ahogy van
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-
^^
(#4) bitpork válasza colomb2 (#2) üzenetére ÚjVálaszPrivátRejt2019-04-21 00:52:33
bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)
Es itt a valasz. Egyen nyers tojast a Gobbi Hilda tegye kalacsa. Gusztustalan szamomra. A csaladban csak en eszem a rendes fott tojast a masik allagabol adodoan meg disziteni is alkalmatlan.https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
-
őstag
-
félisten
válasz Hieronymus #1 üzenetére
-
Te a határesetre főződ a tojást.
A sárgarész felszíne már kezd sötétedni. A hő hatására fehérje kezd el bomlani. Ettől zöldül a tojás.
Ez még elmegy, nem szoktam miatta reklamálni, bár jobban szeretem azt az állagot amit belinkeltem.Egyszer próbáld ki egy tojással. Kettő perccel hamarabb vedd ki és rakd azonnal hideg vízbe. Ha nem ízlik a végeredmény, nem vesztess sokat. Ha ízlik akkor változtatsz a módszereden. Ennyi.
Ha a sárgája nagyon folyós marad, feltaláltad reggeli főt tojást.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
félisten
válasz Hieronymus #14 üzenetére
Ha csak annyira főzöm meg, mint írod, akkor el lehet normálisan szelni? Kipróbálom mindenképpen.
-
total90
veterán
Számomra inkább legyen túlfőzve mint, hogy egy darab nyers része is legyen.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
-
-
total90
veterán
válasz Hieronymus #18 üzenetére
De lírhatod, sőt már ettem is, de undorodom tőle.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sok teljesítmény kell a Microsoft Copilot lokális futtatásához
- Le Mans Ultimate
- Politika
- The Crew Motorfest - Jövő hónaptól végre Steamen is elérhető lesz
- Mégsem a Samsung gyártja az iPhone SE paneleket?
- Nők, nőügyek (18+)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...