Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batmanéhes

    tag

    válasz bitpork #17 üzenetére

    az nem vér.

    amúgy nekem nagyon bejött bélszín helyett a szűzérme, elég egyszerű is. persze itt is jól jön egy maghőmérő, de legrosszabb esetben kettévágod a magadét, és visszarakod még 2-3 percre a sütőbe, ha még nem olyan.

    a vékonyabb, 1,5-2 centis marha szeleteket érdemesebb lehet a kezdeti full láng után kisebb 7/10 lángra venni, akkor azért marad kéreg is. amikor megfordítom 2 perc után, akkor kap egy szép nagy adag vajat. ez segíti a hőátadást is, meg tudod vele folyamatosan locsolgatni és fentről is sül. a vajjal még beledobok 3-5 hasonló gerezd fokhagymát héjastul, de jól megroppantva. a 2 perc alatt héjában még nem ég meg, és a vajat aromásítja. a 2 x 2 perc 2 centihez még így sem elég, de tűzről levéve még bennehagyja az ember fedővel 2-3 percre a serpiben és kész. ez keresztmetszetben pink lesz. maghőm nélkül nyilván itt is belevágsz a vastagabbikba és megnézed, ennyi. akár sütés közben is lehet játszani a fedővel kicsit, de ez nyilván már istenkáromlás.

Új hozzászólás Aktív témák