- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Hű de izgalmas. Ja nem.
Cicaharc. -
hemaka
nagyúr
Minket nem erint tulsagosan, de a cikket elolvasva nagyon oket sem. 😂
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Dovloran
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #2 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Y ~ LG Optimus F6 ~ Apple iPhone 4S - iOS 6.1.3 ~ Apple iPhone 5S ~ Meizu M6 Note ~ Lenovo S5 Pro ~ Umidigi S5 Pro ~ Google Pixel 6a - GrapheneOS
-
haxiboy
veterán
Sosem láttam értelmét az ilyen szabadalmi harcoknak. A cikkben említett funkciók konkrétan melyikek, mert így megítélni sem tudom a súlyosságát.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Crafter32
őstag
Kínai meg a szabadalmi perek 😁 egy vicc. Mindent másoknak amit csak lehet.
A másik vicc az Apple. Régen boldog boldogtalan beperelt, legalább kap visszafelé is egy kis ízelítőt.
Amúgy meg olyan mindegy. Több pénzük van, mint amit én el tudok képzelni ha kívánhatnék egy aranyhaltól.
-
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #2 üzenetére
Azt hittem az áraik miatt tiltották, be a kö**ög apple-t...
Rájöttek, hogy szabad rablás zajlik...
-
Mrpingvan
tag
Az azért elég vicces, hogy ha belegondoltok, hogy ott gyártják, magyarul csak ki mehet az országból.
-
.Szaki.
addikt
válasz Rinocerosz #11 üzenetére
A cikkben szerepel: 6S-X
-
janeszgol
félisten
De nemrégen volt hír, hogy nem fogy az iPhone Kínában. Szóval mindegy.
-
nordo
tag
Egymást perli a két amerikai cég,de érdekes, hogy csak kinában sérti a qualcomm szabadalmait az apple-intel páros.
[ Szerkesztve ]
-
spawn21
veterán
-
Landro
tag
Gondolom, hogy Kínát eléggé zavarja, hogy akad egy olyan mobilgyártó amelyik nem a Távol-keletre önti a nyereségét és amelyet nem tud totálisan kontrollálni. Már többször korlátoztak Kínában Apple termékeket, most ráadásul találtak egy elégedetlen, ráadásul amerikai, korábbi beszállítót, akit jól fel lehet használni a saját érdekükben. Szerintem egyszerű piacvédő intézkedés a kínai kormányzat részéről.
De lehet, hogy rosszul gondolom, sőt biztos -
vicze
félisten
A legviccesebb a dologban, hogy a QC elveszítette ugyanezt a pert az USA-ban, Kínában meg megnyeri...
(#18) Landro: Kínából az Apple konkrétan megmozdítani nem tudna egy fillért se állami engedély nélkül. Apple számára Kína a második legnagyobb piac, igen nagy eladásokkal ez elég jól látszik az AppStore forgalomban is.
[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
"de érdekes, hogy csak kinában sérti a qualcomm szabadalmait az apple-intel páros"
A világ többi részén is megy az adok-kapok. EU pl. qualcomm-ot büntette majdnem 1 milliárd USD-re, mert visszaélt a szabadalmaival. A visszavágót itt még csak értelmezik.
A szabadalmi trollkodás szerintem komolytalan ezen a szinten. Ami súlyos ügy lehet az az üzleti titkok átadása az intel-nek. Ha arra van komoly bizonyítékuk, akkor az kasza lesz. Arról nem is beszélve, hogy az intel be is dobta a törülközőt időközben, így az iphone értékelhető 5G modem nélkül maradhat ... nem mintha az intel értékelhetőt alkotott volna 4G terén. Tavaly a qualcomm cuccait kellett butítani, hogy ne legyen látványosan jobb az azzal szerelt iphone.
-
fidjevo
csendes tag
De megszerettétek ezt a Cupertino nevet. Eddig csak "a Cupertinoiak", most meg már úgy mondjátok mint megváltoztatta volna erre a nevét az Apple. Nem értem miért terjett el ez ennyire a szakportálokon. A koreai gyártó, a japán gyártó, moutain-view stb, stb. Ez amolyan "mondok egy helyet, és melyik cégre gondoltam" játék?
-
vicze
félisten
Hogy hivatkozni tudj a cégre és ne kelljen 30x ismételni egy cikkben, hogy Apple vagy bármi más. Hírírókat megtanították az iskolában, hogy kerüljék a szóismétlést.
Qualcomm pl. nem San Diego, mert a köztudatban nincs benne, hogy ez a cég oda való, míg a többinél általánosan igen. Amennyiben valamelyiket nem tudod, nyilván nem túl sokat segít, de az országot azért általában illene tudni, ha már szakportál.[ Szerkesztve ]
-
balgab84
aktív tag
Szerintem huawei ugy miatt lett ez a szankcio.....
-
vicze
félisten
Reméljük, a jellegi helyzettel nem vagyok tisztában, nem mostanában volt.
(#25) balgab84: A Huvi nem állami(azaz kevésbé), a ZTE az állami cég. De azért szerinted egy US céget büntettek egy US céggel szemben, hogyan van a US ellen? (Főleg, hogy Kanadában lett letartoztatva...)
Másrészt nem szankció, mivel bírósági ügy ami fellebbezve lett és még évekig rágódnak rajta.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Miiiii???
Eddig azt hittem hogy csak a Huawei lop. Legalábbis sok helyen ezzel jöttek a juzerek. Persze ez nem lopás, csak kölcsönzés.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
prabhu
senior tag
Visszanyalt a fagyi?
-
addikt
-
Blizzardking
őstag
Állítsuk meg Cupertínót! Állami konzultáció arról, hogy a kínai nép támogatja-e az ország informatikai kifosztását az USA által. Ha összesen 3 kínai megy el szavazni, de nem-et nyom, már sikeres volt a konzultáció! Én ezt csinálnám, ki lett próbálva, működik!
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- YouTube
- Call of Duty: Warzone
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- / Samsung Galaxy S24 Ultra/ 256 GB / 35W adapter / Ütésálló tok /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest