Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• varesz11

tag

válasz vicze #96 üzenetére

+1
    Még esetleg ezt az összefoglaló videót érdemes megnézni.
    Elég sok újdonság van, nem tudom, a fanyalgók mit várnak.
    Ahogy látom, sokaknak az új főverzió egyenlő a teljes UI frissítéssel. Logikus, mivel ez van a szemük előtt.
    Viszont az nem feltétlenül jut eszükbe, hogy például az új bluetooth codek-ek integrálása sokkal több munka és sokkal előremutatóbb újítás, mint ha mondjuk újradizájnolták volna a notification bar-t. Nem tudom milyen jellegű újításhalmaz lenne mindenkinek elfogadható egy új főverzióhoz.

Az meg a másik fele, hogy egy referencia operációsrendszerről beszélünk. A bemutatott formában, a bemutatott funkciókkal összesen 4-5 készüléken elérhető, a gyártók nagy része úgyis belenyúl. Ennek megfelelően szerintem egy oprendszerben valódi haszna az olyan újításoknak van, melyek a rendszer alapjait érintik, a fejlesztők munkáját segítik (elvégre az Androidban a Settings-en kívül kb már minden külön storeból frissíthető alkalmazásként van jelen) vagy konzisztensebbé próbálják tenni a különböző gyártói rendszereket, egy-egy már ismert funkció natív támogatásának bevezetésével. (lásd picture-in-picture, notification dots, split screen)

Végül ott a marketing. Akármennyi fejlesztés is jön össze, manapság érdemes kijönni évente egy új főverzióval (mintha korábban lett is volna ilyen ígéret) mert különben úgy néz ki, mintha nem haladna sehova az egész. Mondjuk sokaknak most is úgy néz ki, de nekik van a verziószám, meg a fanyalgás. :D

Kis negatív a végére:
    Nexus 6P tulajként eléggé lesz*rva érzem magam a Pixelek óta.
    Például a promózott notification dots, meg a hosszú érintéses ikon funkció nem elérhető, mivel a Nexusokon az utoljára 2015-ben(!!) frissített Google Now Launcher a default. Gondolom az az üzenet, hogy mindenki használjon olyan launchert amit akar. (vagy hogy vegyél Pixelt :D ) Viszont kicsit rossz látni, hogy promózzák a funkciókat, de csak a Pixelekre biztosítják azt a launchert, ami ki is használja ezeket az újdonságokat, a régi, még támogatott telefonjaikra nem.
    Emellett a picture-in-picturet sem sikerült egyelőre működésre bírni.

Új hozzászólás Aktív témák