Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Be is futott a Honor GT Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
Úgy látszik, hogy a Xiaomi Mi A2 Lite (Redmi 6 Pro) helyett lehet, hogy egy Xiaomi Mi A2 (Mi6 X) vásárolok.
Szerintetek?
REMÉLEM jól döntök. (Bár nem bővíthető a memóriája, de ez nekem nem hátrány.) -
griffin90
tag
a snapdragon 660 úgy középkategóriás, hogy szerintem gyorsabb a oneplus one-omban lévő snapdragon 801-nél, ami ugye flagship killer volt 2014-ben. a másik meg, hogy nincs ennél jobb középkategóriás soc jelenleg szerintem, szóval legalább felső középkategória, ha nem alsó felsőkategória.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ren Hoek #118 üzenetére
Korábban Nexus 5-öm volt, abban volt B20, most B20 nélküli telóm van. Azért észre lehet venni hamar a sötét foltokat. Ahol 4G csak B20-on van, ott szélessáv máson többnyire nincs, tehát jó ha 3G-re felkúszik, de az meg manapság alap dolgokra jó csak. Akárki akármit mond, észre lehet venni, nekem ez a tapasztalatom. Max BP közepén nincs jelentősége, mindenhol máshol igen, mert hamar kiérhetsz olyan helyre, ami nincs rendesen lefedve (Telenor, Telekomnál viszont sokkal jobb a helyzet).
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Graphics #117 üzenetére
Kár
Nem tudom eldönteni, van-e értelme B20 nélkül megvenni. 90%-ban Bp és környezetében vagyok, de azért kiránduláskor jól jön a mobilnet.
Mennyire gány anélkül? Legalább üzenetküldésre, minimál GPS-re jó?
Akku nem igazán érdekel amúgy, mert most a 4X-nek hiába van 4000-es akkuja, 2 napot úgy sem bír ki töltés nélkül ha használom. Második estére lemerül majdnem... akkor nem mindegy?
-
válasz
pengonorbert #115 üzenetére
Nyár közepe esélyes, annál előbb nem.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
pengonorbert #115 üzenetére
Nem
-
pengonorbert
tag
Sziasztok!
Lehet már tudni valami konkrétumot az A2-ről? release date esetleg?
A jelenlegi Meizu mx5-ösöm már nagyon le szeretne cserélődni -
ntomka
nagyúr
Nekem tetszik. Esélyes következő telóra A2 formában. Nekem a stock droid pont előny, de a MIUI nagyon jó, páromnak egy 4X van és nagyon vagány.
De most ki ne viselt volna el 1mm-t cserébe plusz 1000mAh-t? -
sutyi^
senior tag
válasz
South Velen #6 üzenetére
Ott a Redmi Note 5 / Note 5 Pro (tudja franc minek hívja EU-ban a Xiaomi).
SD636 + 4/64 vagy 3/32-es kiadásban 75 és 65e Ft környékén. B20-at tudja, MIUI-val.
Vagy annyira kell a kamera és/vagy az SD660?
Egyéni különvélemény: Az hogy nincs a 6X / A2 kombón 3.5mm jack mondjuk számomra instant turn off...
-
Charles9
csendes tag
Xiaomi Mi 6X Unboxing [link]
-
matyikusz133
tag
válasz
Jhonny06 #110 üzenetére
Lehet , hogy durvább hardver de az nem azt jelenti hogy többet is fogyaszt. A fényesebb/nagyobb kijelző/nagyobb felbontás pedig egyáltalán nem biztos.Nagyon sokan naponta töltik a telefonjukat. Mi abban az idegesítő hogy este amikor alszol töltődik a telefon?
Szóval szerinted hamarabb elfogadható egy 4x olyan drága telefonnál a kisebb akkumulátor? Hát oké... -
Jhonny06
veterán
válasz
matyikusz133 #109 üzenetére
Azért, mert sokkal durvább hardver van benne + nagyobb/nagyobb felbontású/fényesebb kijelző. Teljesen világos, hogy miért merül le hamarabb.
Az 1 nap pedig nem az a kategória, hogy "semmi nem elég". A naponta tölteni az a felesleges és idegesítő kategória inkább.
-
matyikusz133
tag
-
Jhonny06
veterán
válasz
hombre[EU] #54 üzenetére
A probléma az, hogy ez egy erősen középkategóriás készülék. Egy csúcs Androidnál megértem, hogy lemerül egy nap alatt, de egy ilyen szintű cuccnál ne ez legyen már a cél. Ráadásul a Xiaomi híres arról, hogy a konkurenciánál nagyobb akksit pakol a telefonjaiba, szóval ezt így összesítve ez nagyon kevés.
-
South Velen
addikt
Nem tudok vitatkozni azzal, amit leírtál, szubjektív szempontok szerint írtam, amit írtam. Nekem egy felhasználói felület adja a telefon design-értékének a felét. És nekem fontos a design-érték, ha már napi több órát használom, legyen szép is, amit nézek.
Használtam official Lineage-t Novával sokáig és többször, mikor épp meguntam a MIUI-t az eddigi Xiaomi-kon, de mindig visszatértem a kinézet miatt, pedig semmi működésbeli problémám nem volt, sőt. Nekem a MIUI az, ami elhiteti velem, hogy nem is androidot használok, hanem valami mást. (Más kérdés, hogy iOS copy-ból indultak - persze kinézetre az is tetszik). Az igen agresszívRAM-management-jét pedig ki lehet lőni.A "sima user"-t úgy értettem, hogy tényleg kevesebbet kell állítgatni egy stock droidon mire minden flottul megy. MIUI-n több hangolás kell, és megkövetel némi előéletet a MIUI-val.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
South Velen #40 üzenetére
Nem az az előnye, hogy analfabéta embereknek való, arra ott az iOS.
A legstabilabb a gyári Android akárki akármit mond. Ráadásul mire a MIUI alatt egy Xiaomi friss Androidot kap, ha egyáltalán elérhető lesz rá... Az Android One legalább friss lesz mindig.Másik előnye, hogy nincs teleszemetelve gyártói alkalmazásokkal, így csak azok a programok mennek fel rá amiket megvettem és használok. Nincs két galéria, három zenelejátszó stb. Tasker is jobban működik a gyári droiddal, mint a millió gyártói frameworkkel.
A kinézet szubjektív, a MIUI nem rossz, de nekem nem kellene. Alap launchert amúgy is kevesen használnak A1-en, így amúgy sem érdekelne senkit a MIUI indítója. Ott a sokkal profibb Nova, Smart Launcher 5 stb. + hozzá millió ikonpakk. KWLP, KWGT mondanak ezek valamit? Mert én használom is őket. A beállítások menüt nem akarom megváltoztatni, jó az alap.
Pont a tudatos profibb felhasználók vannak többen és vesznek stock droidos telefont, átlag ember használja a Samsung telefonját az alap kinézettel és azt sem tudja mi az a Xiaomi meg az Android One program. Aki meg mindent maga akar testreszabni az használ custom ROM-ot. Van már az A1-re is RR, AEX, Lineage stb.
-
Fall-N
veterán
válasz
Luck Dragon #17 üzenetére
Már miért ne lehetne utód? Azért van előre lépés, meg pár kisebb hátrány.
+ Snapi 660
+ akár 6 GB RAM + 128 GB tárhely
+ új szín, kék ami jól néz ki.
+ új kameraszenzor amit a Sony szállít
+/- 18:9-es képarány
- 3.5 mm Jack nem lesz rajta, marad a Type-C átalakító (BT aptX?)
- akksi nem nő, de legalább nem csökken
(szubjektív:
+ marad a fém hátlap
- gyorstöltést továbbra sem tudja, bár ebben a kategóriában ez nem alap!)NFC továbbra sem lesz benne, alapból 8.1 lesz rajta, amit még jelenleg nem kapott meg az A1. Természetesen tovább lesz támogatva, mint az előd.
-
neoforce
aktív tag
válasz
South Velen #102 üzenetére
A b20 engem annyira nem érdekel, Bp lakok de gyàri global verzios miui sokkal jobban izgat ,ha lesz olyan akkor vàros,de az 5x làttàn nemsok az esély.Redmi note 5 amire most vàrok.
-
South Velen
addikt
válasz
neoforce #101 üzenetére
A reményhal megy utoljára.
Én már úgy vagyok vele, hogy megveszem B20 nélkül. Autópályázáskor és ha itthon leszek, zavarni fog a hiánya, de inkább az mint stock android.
Bár nem tudom, mibe' fájna a Xiaominak kiadni egy MIUI verziót az A2-ből ha már a hardver adott lesz, de a MI A1-ből se lett MIUI-s verzió, csak B20 nélküli non-global Mi5X maradt meg ...
Bár igazából teljesen kielégítő a Redmi5Plus is, de a vékonyság, a full-fém ház vonzó nagyon.
-
neoforce
aktív tag
Sajnàlom hogy nem lesz elérhetö Miui-val itthon nagy kàr,bàr azért még reménykedek hogy hàtha lesz global verzio 😀
-
judas13
addikt
válasz
matyikusz133 #99 üzenetére
-
judas13
addikt
válasz
matyikusz133 #97 üzenetére
Milyet?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
forgonati #94 üzenetére
Honnan tudod? Semmiféle hír nem volt róla, csak feltételezés az egész. Egy nyamvadt szivárogtatás sem volt róla.
Ráadásul amit írtál, ha igaz is lesz (jó eséllyel) akkor is kiemelném a saját mondatodból a lényeget:
"ez lesz az A2 alapja, mint ahogy tavaly"Charx: hogy vegyed a drágábbat
-
Charx
senior tag
Az nfc-t mért ne teszi bele a xiaomi?
-
forgonati
őstag
Igazából az usereonek bojkottálni kellene az ilyen jack nélküli telefonokat, és ha az idióta gyártók látják hogy bezuhan az eladás, a következő modellben tuti újra benne lenne.
szabi__memo:
Én úgy tudom hogy ez lesz az A2 alapja, mint ahogy tavaj is így volt. És akkor az A2-ben sem lesz jack.
-
forgonati
őstag
Nekem meg az... Nekem volt Moto Z és részben azért adtam el mert gyűlöltem hogy a szar kis kanócot használtam ami átalakítja, amit mindig keresni kell, és garantáltan elhagyod előbb utóbb. Mert persze egy normális 30 ezres fülesre még a mai napig jack kerül, na vajon miért? És ha nekem csak fejfájást okoz a jack hiánya akkor feldughatják maguknak a jack nélküli telefonjukat, nem vagyok ennyire mazochista. Persze lehet itt jönni a BT fülessel, de a meglévő fülesem túl drága és túl jó ahhoz hogy kidobjam, a BT meg szarabb minőség, 3 óra után lemerül, eggyel több cucc amit ha elfelejtek feltölteni akkor b@szhatom. Persze majd veszek hozzá powerbankot és minden zsebemben lesz valami szar. Neeeem. Persze mindenkinek mások az igényei.
-
aelod
veterán
Hát nálam pedig így van. 2g-n meg pláne tovább üzemel.
(#82) forgonati
Nem nagy érvágás. Én is azt hittem, hogy kell és kész. De már vagy fél éve nem használok drótos fülest amióta vettem egy JBL bt. headsetet. Sokkal kényelmesebb. Viszont ha elhagyják a jacket akkor tegyenek bele 5.0-ás Bt modult ne 4-est...
-
-
forgonati
őstag
Tényleg elhagyták a jacket?? Pedig a Redmi szérián eddig mindig volt. Na ezért sem adok pénzt, az fix. Gyökerek. Pedig amúgy korrekt lenne, azt a kis szar akkut kivéve...
-
BeryBp
csendes tag
És csípem a Xiaomit, de ezzel szemben most inkább a Nokia X6 (csak hogy a típusjelölés hasonlítson
), még ha drágább is lesz.
-
válasz
matyikusz133 #77 üzenetére
Új készülék vásárlásra értette. Nem kell értetlenkedni
-
-
Doki42
őstag
válasz
South Velen #62 üzenetére
Akkor lesz..😁
-
exedoc
senior tag
Az az aksi... fákundó. Többi jó, bár stock droid-al kéne a gyíkomnak. Ez gyakorlatilag egy Redmi note 5 pro, pár hardverelem változással. Nyakamat rá, hogy ugyanazon a gyártósoron készül. Tőlem lehet ez az Mi 6X, én RN5P-t veszek.
-
golyós
addikt
válasz
kisdobos0111 #59 üzenetére
Redmi Note 3pro-ról váltottam, és valahogy nem érzem a 3-4x árkülönbség jogosságát. A kamera jó(bb) de úgy egyébként inkább egy jó kamerás Xiaomi ~140ért mint a Mate 10 pro 220ért.
-
-
Trailblazer
veterán
Felmerül a kérdés (mint Note 4/Mido user): ha már létezik, a régebbi modellek MIUI-ja miért nem Oreo alapú már?
-
válasz
Depression #65 üzenetére
Be lehet nagyjából határolni.
Az alap kiépítés a Redmi Note 5 ára körül lesz , tehát a 4/64-es kb 65-70 ezer forintnak felel majd meg.
A nagyobb memória/tárhelyesek drágábbak lesznek. / Eustock árait nézem, mert kb az A1 és a Note 4 megjelenési ára is hasonló volt.
De! 6X-szel itthon nem érdemes számolni.
-
judas13
addikt
válasz
szabi__memo #57 üzenetére
-
Obyboy
addikt
válasz
Luck Dragon #55 üzenetére
És csak ennyi miatt nem tudod az A1 utódjának tekinteni..
-
Depression
veterán
Ennek az árnak van viszonyítási alapunk, hogy itthon mennyi lesz?
-
tixem
addikt
válasz
Viszik majd, mint a cukrot. Az előd illetve már sok-sok korábbi xiaomi modell már bizonyított annyit a piacon, hogy a vásárlók megbízzanak benne.
Egy jelenleg gyerekcipőben járó Nokia és egy gagyi Asus nem lesz neki ellenfél.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
South Velen #62 üzenetére
Nagyon bonyolult felfogni
-
Doki42
őstag
A mérete már túl nagy, max. 5.5- ös most is ilyen van a1.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Úgy fog fogyni,hogy elsō nap out of stock. Jelentsen ez bármekkora mennyiséget. Amit legyártanak nem szokott raktáron penészesedni
-
válasz
hombre[EU] #54 üzenetére
Jó lesz ez.
Ha 4-5 ezres aksija lenne, akkor a Note 5 nem fogyna... Ez így logikus
-
-
hombre[EU]
veterán
Azért a Mi Note 3 3500-as akksival nálam kibírt 2 napot szóval a 3000-es simán elég egy napra. A benchmark szerint tudott 13ó50percet 1080p@30fps videóval.
-
Na mivan, erről is lefelejtették a jack csatlakozót?? Hisz a Xiaomi A1 még tartalmazta. -1 pont...
-
TywLannister
csendes újonc
A Redmi szériában ismert alumíniumszürke színben miért nem kaphatóak ezek is?
Sokkal letisztultabb és szebb tőle egy telefon.
-
Icetee
aktív tag
Nekem most Mi6 van. Azt két simmel használtam. Volt egy Voda (elsődleges) meg egy Telenor. Vodánál nem volt gond, álltalában volt 4G, ha nem akkor 3G.
De megszűnt a Vodás számom és most a Telenort hasznom Budapest mellett és körzetében.Sajnos Telenorral gyalázatos a telefon. Alig van 4G, sokszor 2G-re áll át. Sajnos a Telenor a régi tornyokat tu ingolta meg és a legtöbb helyen azon a frekvencián nyomják a mobilnetet, amit a telefon nem támogat
3G gyakorlatilag nincs a Telenornál...Kell az a B20! Kollégámnak Honor 9 telefonja van. Mellettem van egész nap, neki sosincs gondja a Telenornál. Nekem a Wazze is sokszor "leáll", mert nem talál hálózatot (ugye 2G-vel nem megy).
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Szabcsizz #48 üzenetére
Budapesten a Vodafone nak néha nemhogy b20 de egyáltalán térerő nincs. Bp-tol nyugatra telekomon b20 nélkül élhető a világ. Ahol nincs véletlen 4g, ott van 3G. Ahol meg nincs 3g, ott telefonálni se tudsz, mert semmi nincs.
Adnak hozzá Jack to typeC atalakitot. Én is piston 2-vel használom a mi Note 3-at, és jobban szól mint jackel szólt a redmi Note 3.
Nem, nem hagyod el, nem zavar, semmi baj nincs vele. -
Obyboy
addikt
válasz
matyikusz133 #44 üzenetére
Csak ennyi.
-
matyikusz133
tag
válasz
South Velen #19 üzenetére
Tudtommal nincs nagy különbség a 660-636 között
-
South Velen
addikt
A legszebb rendszer számomra néhány hasznos extrával, igazából csak ennyi az oka.
Kicsi beállítgatás után (miui optimalizáció és memória optimalizáció kilövése) pedig ugyanúgy működik mint a stock droid. Számomra nagyon ingerszegény és csúnya a stock droid.
De lehet, hogy "sima user"-nek kevesebb problémával jár a stock droid használat, így az is lehet jó választás, ha valaki el tudja viselni, ahogy kinéz. -
Draken
őstag
válasz
South Velen #34 üzenetére
minek akarsz miuit stock droid helyett? anyámnak kéne valami telót keríteni, de inkább ezt ajánlanám neki, mint miuival redmi 5 plus/note 5 (pro) párost
-
Nem is értem emberek miért szenvednek mindenhol a jack hiányára... majd talán ez is lecseng és a kutyát sem fogja már érdekelni...
-
ZephX
senior tag
Kár a jack-ért.
-
Wesder
titán
Pirosban egyszerűen gyönyörű😍
-
-
Krill77
őstag
Kar, h mar nem olyan stabilak a Xiaomik mint régen.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
cezarlacrone #27 üzenetére
Is lehetne, de nincs nfc, nincs nagy akksi, és még a kijelző is csak LCD
-
Wesder
titán
válasz
South Velen #6 üzenetére
Nem is fogid tudmni rámókólni.
-
válasz
cezarlacrone #27 üzenetére
anyámnak valami ilyen telón gondolkodok... még kicsit lejjebb megy az ára azt jó is...
-
cezarlacrone
aktív tag
Bitang jó teló!
-
szabi__memo
nagyúr
Még kell várni a Nokia X6ot!!!
-
Imádom az ilyen mondatokat...
Rengeteg előzetes hír után, egyáltalán nem váratlanul mutatkozott be ma a Xiaomi Mi 6X. A gyártó szerint ismét sikerült megvalósítani az ugyanazt féláron filozófiát,
Ezét fogok, vagy mix 2s-t, vagy mi7-et venni...
-
Hát akkor egy kis ellenvélemény: Két város között, 30km, B20 nélküli telefonnal jó ha 2G hálózaton voltam.. B20-as készülékkel végig 4G.
Tényleg Bullshit?
Akkor én mit érzékeltem?.... Papíron kimutatható...
Nagyvárosban lehet nem zavar , de hosszabb úton elég szar ügy B20 nélkül real-time GPS használatnál, ha nem jön az infó 2G-n.... Stbstbstb...
2G-n nem olyan f.sza a net.
Nem, nem bullshit, csak mivel nem egyszerre használsz két készüléket, így pont nem foglalkozol vele, hogy most miért nincs épp 4G-d... Na ha nincs, akkor a a B20 hiánya.
-
Obyboy
addikt
válasz
Luck Dragon #17 üzenetére
Az A1 után miért nem tudod utódnak tekinteni?
-
GreatL
őstag
Ez a B20 tényleg számít, csak mindenki letojja igazából akit csak ismerek (jópár xiaomis ember) engem is beleértve. Ha nincsen net vagy lassú akkor várok.
-
-
South Velen
addikt
válasz
janes1976 #14 üzenetére
Nyugi, a Sony a 3x ilyen drága készülékeibe tesz 11mm-es házba nagyjából ekkora akksit.
7.3 mm-be ennyi fért. Én nem bánom, mert szeretem a vékonyságot.
Ha nagy akksi kell, ott a Redmi Note 5 Pro, bár abban "csak" Snap 636 van, és gondolom nem is lesz belőle official pure Android. (Pedig megcsinálhatnák Mi A2SE néven, vagy valami hasonlóan). -
Az akkumulátort felháborító. Egy ekkora készülékbe , még akkor is hogy támogatja a 3.0 CC-t .
Önmagában viszont jó készüléknek tartom.
Bár az A1 után nem tudom utódának tekinteni. -
Baggins86
aktív tag
válasz
South Velen #6 üzenetére
Akkor letöltesz egy MIUI icon packot és probléma megoldva. Vagy egy másik launchert. Ez csak nem akkora mókolás.
-
janes1976
őstag
Kevés az akksi, kár érte
-
Jhonny06
veterán
Tuknám, de ez akksi gyalázatos. Továbbra is várom a Mi Max 3-at, esetleg a Redmi Note 5 Pro-t.
-
Obyboy
addikt
"kínai nyitóára 1600 jüan" azaz a 4/64GB-os kerül ennyibe?
-
DarkChild
senior tag
válasz
South Velen #6 üzenetére
Tényleg - vajon A2-őt miért nem mutatták be? Lesz-e egyáltalán?
Mert a cikkben sem jelentik ki biztosra az érkezését... Pedig lecserélném rá az A1-emet -
slimshady
senior tag
Mondjuk a kamerarol nem artana tobbet tudni. Kivancsi leszek a tesztekre. Az akku eleg verszegeny, lehet ebbol a szempontjabol a Redmi Note 5 vagy Asus Zenfone Max Pro M1 jobb valasztas.
-
golyós
addikt
Kár az aksiért. A Mate 10 prot adnám is el ha 4000-es aksija lenne.
(#6) americanidiot 2 évig nyúztam a Note 3 Prot, nem éreztem hiányát a b20nak
-
South Velen
addikt
Szóval ha MIUI-t akarok, felejtsem el a B20-at, mert MIUI csak a MI 6x-ben lesz.
A Mi 6x viszont nem támogatja majd a B20-at csak a MI A2.De nekem nem kell ronda stock android.
Mókolás sem érdekel már.
-
RRamstein
tag
Itthon lesz vagy 80 indulásnak
bár még az is elfogadható ár
-
roli543
őstag
Fullos ennyiért nagyon is.. de az akksit magam sem értem... ha az ici pici telefonjaikba 4100 volt ebbe miért csak ekkora???
-
tixem
addikt
OIS vajon van benne? Ha igen akkor elég ütős ajánlat lesz.
-
YellowFlash
aktív tag
Ekkora telefonba 3000-es telep 2018-ban. Dafuq...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma AI-alapú dupla hátlapi kamerarendszer, középkategóriás Qualcomm hardver, friss MIUI és szokásos módon kedvező ár jellemzi az újdonságot.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest