Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Black&White #894 üzenetére
Nem túl jó hír
-
Black&White
addikt
A xiaomi.hu egyelőre csak a Mi 10-el tervez, az is csak május második felében érkezik:LINK
-
leslien
nagyúr
egyébként itt nem látok sok problémát a képeknek ...
[link]
08:18 -
NemMo
őstag
válasz
SamiCsillag #889 üzenetére
Köszi 
-
leslien
nagyúr
válasz
SamiCsillag #889 üzenetére
és mind szép és jó...csak h a répába jut az ide el..?
-
NemMo
őstag
válasz
SamiCsillag #883 üzenetére
Mi akar lenni a hrivnyás tv?
-
leslien
nagyúr
válasz
SamiCsillag #881 üzenetére
246k itthon is a Mi 10....
-
SamiCsillag
senior tag
Egy ukrán oldalon már lehet rendelni, a legolcsóbb a sima Mi 10 8/128-as, átszámítva 267 ezer huf-ért, a legdrágább a Pro 8/256-os 340 ezer hufért. Aki május 11-ig megrendeli egy xiaomi 32-es tévét is kap mellé.
[link] -
leslien
nagyúr
-
Karavik
veterán
válasz
Black&White #874 üzenetére
is + arra, hogy a HUF visszaerősödjön kicsit a USD-hez képest és így Gearbestről is jobb áron lehetne megvenni
-
Karavik
veterán
válasz
Black&White #870 üzenetére
Egyre jobban azt érzem, hogy rendelnem kell egy Mi10Pro-t....
Itt is durva különbség van Mi9 és Mi10 Pro között: [link]
Érdekességként Mi9-el is készítettek egy képet ugyanarról a témáról. A videó ettől a résztől indul
-
pg1966
senior tag
Elég jó az akkuidő, főleg az S20-akhoz meg a P40-ekhez képest.
-
Karavik
veterán
válasz
BullZeye #860 üzenetére
Mi2s óta (2013-tól) használok Xiaomi telókat mindennapokban fejlesztői kiadással, de komolyabb gondom soha nem volt még. Bugok természetesen akadtak és akadnak, mert bug mentes rendszer nincs, meg nem is lesz soha szerintem, de a fejlesztőiben általában ezeket viszonylag gyorsan javítják...
Most MIX2S-t használok szintén fejlesztői kiadással azon belül is nightly (zárt beta) és minden nap kapok frissítést hétfőtől csütörtökig.
Global vonalon Mi9 valóban nem a legtámogatottabb teló Xiaomi házon belül, de általában 1.5-2 havonta frissül a Global/EEA stabil kiadás is.
Xiaomi/MIUI-val kapcsolatban ami személy szerint engem bosszant 2 dolog hosszútávon (eddigi negatív tapasztalat részemről), az egyik az auto fényerő szabályzás logikája + lassú reakcióideje és a közelségszenzor instabil működése telefonálás közben...
-
Black&White
addikt
-
BullZeye
veterán
válasz
szaszapi #861 üzenetére
Tisztában vagyok vele, és mióta android van, custom romokat használok, csak belefáradtam.
Egy 40-50 ezer forintos telefonnál (note 4x) azt mondom nem kell aktív global rom support, megoldom magam.
De egy flagshipnél én elvárom, hisz nem csak a vasért fizetek, ha így lenne, akkor megvenném a legolcsóbb Snapdragont jó kamerával és kész.Xiaomi is nehezíti a romolásokat, bootloadert se 5 perc megnyitni már, sőt, tehát akkor joggal várom el, hogy legyen aktív frissítés legalább havonta 1.
(#864) hroberto
Annó a Mi9 topicja is tele volt hibákkal megjelenés után 4-5 hónappal, azok másoknál is megvoltak. Camera egy picit sem javult 1 év alatt, Samsungnál (húgom) szemmel láthatóan szebb képeket csinál 1 évvel a megjelenés után. Ezért írtam, hogy Xiaominél kicsi az esély, hogy javulni fog, Samsungnál pedig borítékolható, hogy javítják. -
leslien
nagyúr
ez a Gcam így elsőre nem rossz ... pláne a kislányról ... [link]
-
-
BullZeye
veterán
Redmi Note 4-em van, feleségemnek Mi 9, tökéletesen tudom miről beszélek.
Itt is leírtam már párszor, mi9 globalra alig érkezett pár frissítés az elmúlt 1 évben, max 5db.
Most írunk április 23at, az android biztonsági frissítés január 1. Ebből kb kiszámolhatod, hogy az előző flagshiphez mikor érkezett utoljára frissítés, pedig igényelné.Telefonba mikor megjelent olyan durva bugok voltak, hogy majdnem visszaküldtük az eszközt, és hónapok teltek el mire javították, pedig a megjelenés után hónapokkal vettük (nyár elején).
Vagy kameránál ha vakuztál, egy nagy fehér képet kaptál, elég bosszantó volt (ezt egy frissítés okozta, és onnan sok sok hét telt el mire jött a kövi és javították).
Mai napig random előjön, szerencsére ritkán, hogy csinálsz képet, és nem menti el, de erről nem szól, csak 4-5 kép után kifagy a kamera szoftver, és utána csak restart segít, de a képek elvesznek (kb 4x fordult elő).És ez flagship, mint a mi 10 most, csak hogy tudd mire számíts. De mi 9nél mivel 120k körül vettük azt mondtuk sebaj, legalább olcsó volt, mi 10 nem az, és nem hiszem, hogy jobban fogják szoftveresen támogatni (legalábbis a global verziót biztos nem)
-
Karavik
veterán
Elég csak tokot szerezni rá mert kijelzővédő fólia van rajta gyárilag, legalábbis GSMArena szerint: [link]
"The Mi 10 Pro 5G also comes with a factory-applied screen protector. It is one very thin film that fits the curved display perfectly and will not get in the way of the optical fingerprint scanner. You decide whether to keep it or peel it off."
-
Karavik
veterán
válasz
BullZeye #849 üzenetére
Csak hát nincs egyik valódi felhasználónak se egyszerre K30Pro Zoom, Mi10Pro és OP8Pro....stb. típus. Külön külön meg nincs értelme összehasonlítani pl virágoskertről készült képet az egyik telón, a toronyházról készült képpel a másik telón...
Általában Tech csoportoknál fordulhat elő egyszerre több készülék (TechZG, TechTablets, FrankieTech...stb) de az elméletből kiindulva akkor őket is lefizethette, vagy befolyásolhatta valaki vagy valami...
GSMArena tesztben (ami szerintem legmegbízhatóbb) ott is nagyon jól szerepelt Mi10Pro a P40Pro, S20Ultra-hoz mérten is...
Véleményem szerint ebben a kategóriában a szóbanforgó telók mind nagyon jók kivétel nélkül, valamiben ez a jobb, valamiben pedig az. Az pedig, hogy kinek melyik a jobb egyéni megítélés kérdése, egyéni szempontok alapján...
-
leslien
nagyúr
tokot látok az unboxing videókban ,de fólia az nincs.... lehet rajta vagy xiaomi nal nem jellemző?
-
joey04
titán
Én nem látom azt a hatalmas előnyt a huaweinél. ki lehet emelni képeket ahol nagy a különbség, de nem ez az általános. ezen túllendülve: baromi jó kamera van benne. vagyis kamerák. mert ez az első telefon talán, amiben van értelme az ultra széles kamerának. de éjjel szerintem az sem elegendő. eleve az éjjeli képeken lehet több a részlet, de sokszor olyan szinten félremennek a színek, hogy rossz nézni, a többieknél ez annyira nem jellemző, valamint a túlvilágosítás is jellemzőbb a huaweire. lehet, hogy több részlet látszódik, de pont az esti kép hangulata vész el, ha minden világos. Videóban meg továbbra is lemaradásban van. Szóval továbbra sincs "legjobb kamerás mobil", maximum egyéni igények alapján tudja mindenki kiválasztani, hogy melyik neki a legjobb.
a fentiek nem a dxomark képei alapján fogalmazódtak meg, hanem sok-sok teszt elolvasása, megnézése alapján.
-
Karavik
veterán
DxOMark teszt S20Ultra: [link]
Arra tippeltem korábban, hogy 1 ponttal meg fogja előzni Mi10Pro-t, de 2 ponttal elmaradt tőle
De nem is ez a lényeg, hanem a tesztben a kivágott képrészletek összehasonlítása, amik jól mutatják a különbséget. Brutál, hogy a P40Pro mit tud kamera terén...
-
válasz
Zsoleszhun #838 üzenetére
Sajnos biztos rohadt drága lesz, de legalább már lenne, akkor tudnánk dönteni.
-
BiP
nagyúr
válasz
Zsoleszhun #838 üzenetére
Tényleg tele van minden földi jóval, csak az ára földöntúli
Én is a P40 Pro-t választanám, a kínai gyártók közül elsőként őket vállalnám be leghamarabb - vagyis volt ez az elméletem tavalyig. Google nélkül viszont kuka
Már csak egy Mi 10 Pro vs. Oneplus 8 Pro vs P40 Pro photo shoot-out-ot néznék meg. -
joey04
titán
-
BullZeye
veterán
Hongkongban 775 usd a mi 10 pro, ez ugye nem B20as?
-
NemMo
őstag
Érdekes! Turbadoról eltünt a mi 10. Lehet elvitték a készletet
-
BullZeye
veterán
Ahogy nézem jobb képeket lő a OPO 8pro mint a mi 10 pro, nem fehérmosott, mint a Xiaomi.
Nekem a fényképező a legfontosabb, ezért én jelenleg az OPO 8 pro felé hajlok, de megvárom a tapasztalatokat, mert jelenleg egyik telefon topicjában sincs felhőtlen boldogság az idei elborult árak miatt. -
joey04
titán
Nagyon drága lesz, de azért ne az alza ára legyen kiinduló pont
-
NemMo
őstag
Én azért nagyon várom már a tulajdonosok első beszámolóit a pro-ról és a simáról is.
-
mizoli
addikt
válasz
SamiCsillag #824 üzenetére
Olcsóbbnak kellene lennie, elvileg egy kategóriával lejjebb van.
-
hroberto
veterán
válasz
SamiCsillag #822 üzenetére
Közel 400 ezer egy Xiaomi... Nem is tudok erre mit mondani.
-
mizoli
addikt
Lehet fapadosnak nevezni a OnePlus-t, de mondjuk inkább úgy, hogy nincs tele teljesen felesleges, igen kíváncsi alkalmazásokkal, és persze az ezekkel járó problémákkal.
Természetesen van aki ezeket észre sem veszi
Hogy mi a gond a Xiaomival? A MIUI.
3 db Xiaomim volt, de mindegyiken custom romot használtam, ill. használok. A vas egész jó szokott lenni.Igaz, OnePlus-on is custom rom volt, de csak azért, hogy miért ne?
-
pg1966
senior tag
Egyébként szerintetek inkább Xiaomi Mi 10 Pro, mint OnePlus8 Pro?
Eléggé hasonlítanak, kinézetben, hardverben, akkuban, sebességben nem nagy a különbség.
Kamerában és hangszórókban talán jobb a Xiaomi, meg van infrája és egy picit rövidebb a készülék, a OnePlus meg QHD-s, nagyobb a kijelző,120Hz-es, nem 90Hz, és vízálló. Egyébként Xiaomi is kibír egy kád vízbe ejtést, ha nem hagyjuk benne.
Szerintem a QHD és a 120 Hz miatt kicsit rövidebb az akkuideje a OnePlus-nak, ezért, a kamera, a méret, meg az infra miatt gondolkozom inkább a Xiaomiban, a QHD, a vízállóság meg a OnePlus-ban tetszik.
Szoftverről nem tudok nyilatkozni, ki ezt, ki azt dicséri.
Még az itthoni elérhetőség, garancia is kérdéses. -
A videó mit bizonyított? A másik, nem teljesen igy volt, ugyan is, akkoriban nem az exynost szidtam hanem a kamerát amire épített, és jól beégette magát és a fél világ rajta röhög, és itt nem a videókat említeném, hanem hogy én is kipróbáltam, az, hogy lassú volt a fókusz egy dolog, de még az, hogy 2 zoomra raktam, és egy kinézhetetlen valamit láttam, mig az i11pronak ez megsem kottyant, persze ez szúrta szemüket, pedig még csak nem is volt ilyen telefonjuk. Egy másik kérdés tőled, itt hányszor írtam negativ dolgot a telefonról, olyat ami másnak a szemét szúrta volna? Én nem vagyok elfogult, nekem csak az volt a bajom, hogy ti elfogultak vagytok, én a sajátomat is leosztottam ,természetesen ott sem tetszett ez sok embernek, mert mindenütt vannak márka buzik, de én soha sem voltam az, ha valami jó azt elismerem, ha rossz azt is, független hogy nekem van e, vagy sem. A legbosszantóbb, hogy én is ilyet akartam annó. Amúgy nem mellesleg elkérni egy kupac szarért majdnem 500eft-ot hát azért na. A szeretett exynosodat egy s10-es snapis körbe röhögi, de titeket ez sem zavar, nem is értem miből vagytok.
A mi9-ben egyedül amit hiányolok az a macro, azonkivül sztem jó telefon, és nem kellett kamera frissítésekre várnia, mert a dxo egyből tesztelte.
-
MCs88
aktív tag
válasz
BullZeye #806 üzenetére
Nem védem a Samsungot, a normális és kultúrált beszélgetést védem.
Egyrészt beletörődnie annak kell, aki megvette, másrészt az ő esete nem a beletörődésről vagy szem felnyitásról szól, hanem arról, hogy amikor valaki oldalakon keresztül YT videókat linkelget használati tapasztalat nélkül azt bizonyítandó, hogy aki megvette és konkrétan a kezében fogja az egy mekkora szart vett (pedig nincs így), és amikor többször kultúráltan meg is kérik, hogy fejezze be mert értjük, de nem kell, hogy 25ből 24 hsz ez legyen, de nem lassít, szerintem jogos a pihenő.
Vagy ha én most ide S20 tulajként elkezdenék MIUI bug-okról videókat beömleszteni úgy, hogy a topic 70%-a ez lenne, akkor nem néznél furcsán?
Ismétlem, továbbra is igaza van abban, hogy jobb a SD-os verzió, de itt Magyarországon Exynos-os S20-ak vannak, ezekről a telefonokról (is) szerettünk volna a topicban beszélni (igen, a hibáikról is), de ezt ő és még pár ember lehetetlenné tette. Nem minden kérdésre az a válasz, hogy "az exynos szar, bezzeg máshol a SD..."Tiger: "De nálatok csak a szépet lehetett mondani, mert aki rosszat mondott, az tiltva lett, ez is szánalmas."
Ez nem igaz, a többség nem vitatta, hogy jobb az SD, csak abból lett elegük, hogy a topic 90%-a te meg még 1-2 ember YT videóiból állt.
De meg is fordíthatom ezt, szánalmas, hogy amikor valaki azt merte mondani, hogy neki nincs baja vele a mindennapos használat során, akkor újra jött 10 videó arról, hogy 2óra PUBG után visszaesik az pfs....De szerencsére vehetsz Mi 10-et, beszéljünk itt erről inkább...
-
BullZeye
veterán
Ezért nagyon köszi, jól mutatja mennyire fehér mosott a mi 10 pro, és hogy mennyire nem éri meg az 1000 euros árát.
Egyre jobban tetszik ez a OnePlus 8 pro.(#808) Tiger. 2020-04-19 21:57:36
Mert az a Samsung saját fejlesztése, ami jövőre már nem lesz, ez nem boldogítja az S20 tulajokat.
Amerikába valami jogi oka van, hogy exynos nem lehet, és ezért váltottak ott SD-re. Samsung pedig ahelyett, hogy jó fej lenne, inkább kiszórja a selejtes exynost ami még megmaradt (már tavaly megszűnt a fejlesztése).
Ha jó fej lett volna, akkor adja Exynost olcsóbban (s20 lite, s20) és SD pedig drágábban S20+ és S20 ultra. De nem így lett. -
Valaki azt magyarázza már el nekem, miért van, hogy más gyártók, kitudják adni snapdragonnal a telefonjaikat, csak ez a retek szarakodik ezzel az exynossal.
sony, xiaomi, lg, anno a htc is. -
válasz
BullZeye #806 üzenetére
Amíg ilyenek lesznek ,addig a torkunkon lefogják tolni az exynost, mert le lehet. S9 után döntöttem úgy, hogy almám lesz, engem a Samsung többet nem néz hülyének, akkor még xiaomi gyerek cipőben volt, meg nem volt 2 hangszórós telefonjuk, de ez a mi 9 jól sikerült. Vajon a szolgáltatóknál lehet majd kapni?
-
BullZeye
veterán
Nem ismerem a háttér storyját, de had védjem picit.
Szerinted jobb, ha beletörődik mindenki, hogy újra és újra szívatják az embert ráadásul drágábban?
Tökéletes példa a mostani single simes Mi 10 pro laza 50%al felárral. Ha mindenki csöndbe lenne, akkor egy rakat gyanútlan ember megvenné, mert európaiak fejőstehenek.
Ha generálod a feszültséget körülötte, akkor több birkának felnyílik a szeme, és tud a pénztárcájával voksolni, és talán végre ahogy a játékiparban elkezdődne itt is, hogy nem vesszük semmibe az ügyfelet, és nem nézzük hülyének, még ha sok az is.Ugyanez a Samsung esete, akik évek óta tolják le a torkunkon a rosszabb SOC-os mobilokat, mert megtehetik, megvesszük úgy is, és látod, véded őket, mert ha valaki veszi a fáradtságot, hogy teszteket linkeljen, le van hurrogva, meg bannoljátok őket.
Gyakorlatilag egyet értesz Samsunggal, és mivel megvetted támogatod is ezt a gondolkodásmódot tőlük. -
Annak jó aki nem ért hozzá, aki nem tudja mi a lag, mi az fps és még sorolhatnám, én ezt az s9-el végig játszottam, valóban nincs ilyenem, és emiatt nem is lesz. Palimadarakat mindig talál a Samsung. Ettől még ez egy bugos szar, rengeteg videó bizonyítja, és panaszok, a peticiók, hogy az embereknek a tökük tele van az exynossal, mert mindenben rosszabb, mint a snapdragon. De nálatok csak a szépet lehetett mondani, mert aki rosszat mondott, az tiltva lett, ez is szánalmas. Pedig egy ilyen drága telefont ennyi hibával kihozni, na ehhez már tudás kell.
-
Karavik
veterán
válasz
Black&White #800 üzenetére
Köszi!
-
MCs88
aktív tag
"Nem jó" vs "van jobb". Remélem érzed a különbséget a 2 között (vagyis valószínűleg nem, ezért lettél kitiltva). S20+ tulajként mondom, hogy tény, hogy a SD-os jobb, de ettől még tetszik az Exynosos telefon is, ahogy sok más embernek is. Ezt próbáljátok meg csöndben feldolgozni. Az pedig, hogy nincs is ilyen telefonod de 100asával linkelsz be egy topicba youtube-ról videókat, hogy mennyire szar, az nem mást mint flamelés. Ezért lettél kitiltva. De szerencsére tetszőleges topicban el tudod újra kezdeni mint most is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem csak jobb, drágább is lett elődjénél az új széria, cserébe persze benne van minden, amit egy 2020-as csúcsmobiltól várhatunk.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad 10 eredeti Apple cover (Smart Folio)
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest