- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
arra alapozom, hogy nem általános hibáról van szó, ami mindenkinél jelentkezik, hanem sok embernél okés, és csak egy hányadnál problémás, meghatározott (részint érthető) okok miatt, de ezt mint írtam, igény esetén a te telefonodon is prezentálom.
a net már csak olyan, hogy mindenre találni hasonulást, a pozitívumok mellett a negatívumokra is, de ez is legfeljebb azt igazolja, hogy bizonyos feltételek mellett adódhatnak hibák, de ha egyszer alapban okés a rendszer, akkor tovább kell menni a hiba keresésében.
elég, ha többen használnak például egy problémás külsős alkalmazást, máris találsz társakat problémára.
az semmit sem bizonyít, hogy egy alkalmazás vagy memóriakártya okés volt korábbi telefonon és/vagy rendszeren, hiszen több tekintetben is eltérések mutatkozhatnak, amik hibalehetőségek.
a felhasználó és a külsős dolgok hibalehetőségek, amiket nem gátol meg az sem, hogy milyen drágán vette valaki a telefont, mert az nem mindenre megoldás.
nem csak a samsungot védem, pont úgy nem használok sony...stb. telefonban sem olyan memóriakártyát, amit eltérő gyártós készülékben és/vagy más verziójú rendszer alatt formáztam le, telepítettem rá alkalmazást..stb., mert nem vagyok a magam ellensége, de pláne nem akarom ok nélkül a gyártót/rendszert szidni.
ilyenkor gondolom azt virtuálisan, hogy igen, jöjjön csak eztán a note 5 és minden más telefon memóriakártyás bővíthetőség nélkül, mert néhány hibalehetőség kizárásra kerül legalább és a végén csak a nem megfelelően optimalizált külsős alkalmazások maradnak a probléma kosarában. -
szó nincs ilyesmiről, írtam, hogy elfogadom, ha valakinek nagyobb tárhely vagy bővíthetőség kell.
az viszont nem okés, hogy sok embernek nincs gondja a rendszerrel, hanem csak egy töredéknek, erre a legjobb bizonyíték, hogy megmutatom a telefonomat, milyen szépen fut rajta a rendszer, aztán a tiédet is újrahúzom - nem csak gyári visszaállítást csinálok - és megmutatom, hogy azzal sincs gond, de aztán ha valahogy alávágsz, mert olyan alkalmazást húzol fel, problémás memóriakártyát teszel bele...stb., arról már nem direktben a rendszer tehet... -
nem csak igény függvénye, iphone 5s után használom a note 4-et, feltűnne, ha annyira akadós...stb. lenne, nem vagyok igénytelen ilyen tekintetben.
mostanság csak hétvégén kapcsolom ki, illetve indítom újra a telefont, hétfőtől péntekig folyamatosan megy és eszébe sem jut akár amiatt is lassulni vagy akadni 5 nap egyhuzamban történő működés után.
a gyári visszaállítás sem megoldás nálad, ha egy külsős alkalmazás okozza a problémát, ami mindig visszahúzásra kerül.
szoftveres problémád van, rendbe kell tenni, nem direktben a lollipop tehet róla, ha egyik vagy másik alkalmazás, ami kitkat alatt talán még okés volt, az újabb android verzióra esetleg nem sikerült már úgy ráfaragni a fejlesztőknek.
memóriakártya is okozhatja a problémát, elég akár néhány hibás címzés is, leformázhatod azt is a telefonnal és utána tegyél rá vissza minden szükségeset, de ez hamar kiderül, ha memóriakártya nélkül nem problémás a telefon működése.
az ár(kategória) ilyen tekintetben nem mérvadó, rengeteg más területről is lehet példát hozni, hogy nem az határozza meg, valakinek elég a kétszemélyes gépkocsi is, az emberek jelentős hányadának nem kell vonóhorog a járművére...stb. -
ezzel az erővel fül-, vagy fejhallgatót se használjon senki...
aki nem tud vigyázni a cuccaira, azzal nem lehet mit kezdeni, helyén kell kezelni mindent.Kékes525; én sem sűrűn - mert nálam alapban elsődleges szempont a jó akkumulátoros üzemidős telefon, így ritkán fajul odáig a dolog -, de inkább az, mint szétkapkodni a telefont.
nem az utolsó pillanatban dugom rá, amikor talán nem is lenne praktikus, hanem korábban, amikor épp nem zavaró, de így legalább nem kell kikapcsolni a telefont és nem mulasztok el egy esetleges fontos hívást.Chrys_; neked úgy, nekem másként, nincs is ezzel gond, de azért kíváncsi lennék az arányra, hogy hány embernek van a telefonhoz az abban lévővel azonos pótakkumulátor, és mennyinek hordozható kis külső akkumulátor.
meg aztán egy ideje arra tendál a legtöbb gyártó, hogy nem szétszedhetős telefonokkal rukkol elő, egyik vagy másik az ip védelem okán, mások meg más kompromisszumok miatt, az s6 után már a note 5 is, legalábbis a most bemutatott verzió.
-
az akkumulátor cserélgetését sem hiszem, hogy túl sokan eszközlik, legalábbis én nem tartom jó ötletnek, szerintem többen használnak hordozható kis akkumulátort, mint cserélgetik a telefonban az akkumulátort.
S e t h; ne csak az ezen fórumon írtakból indulj ki, bár itt is benézhetünk néhány kapcsolódó telefon témájába, hogy hiába sovány egyik vagy másik típusú telefon akkumulátoros üzemideje, a tulajoknak az kell, mert ... és sok indok szerepel, ami fontosabb az akkumulátornál. (régebbi nexus típusok...stb.)
SX Wave; kiakadva lehet, hogy vannak miatta, de akkor sem elsődleges szempont a megvásárolni szánt típus kiválasztásakor, különben már annyira fájna a dolog nekik, hogy változtattak volna és immár elsődleges szempont alapján, jobb akkumulátoros üzemidejű készülékük lenne.
iko1972; ezzel csak az a gond, hogy sok telefonnál már a memóriakártya kivételéhez is lekapkodós a hátlap, akkor meg már inkább dugom rá a telefont a notira, mint szedem szét állandóan.
-
nekem, neked és a felhasználók egy részének fontos szempont az akkumulátoros üzemidő, de a jelentősebb hányad nem méregeti, nem nézegeti sem a telefonon, sem pedig a kapcsolódó statisztikákban, hanem más szempontokat részesít előnyben, ráadásul marketingben sem jelent annyi előnyt, mint sok más tényező.
ott az élő példa a z3 és z3c reklámja képében, hiába szőtték bele a jó akkumulátoros üzemidőt, alig ér valamit, jellemzően elengedik az emberek a fülük mellett, mert tölteni lehet sűrűn a telefont, de több magot...stb. nem tehetnek bele maguk.
számháború folyik, de az akkumulátor kapacitása csak kevés embernél lényegi szempont.
ahogy korábban is írtam példát (xperia z sorozat), emiatt sok más gyártónál is ez megy, mert a mAh nem dobálásra alkalmas érték, az számtalan maggal rendelkező processzor...stb. inkább az.
ettől függetlenül kíváncsian várom a note 5 akkumulátoros tesztjét, például a gsmarena kapcsolódó kimutatásában. -
válasz
Kékes525 #136 üzenetére
a használati mód nem mérvadó adott tekintetben, a különböző típusúő telefonokat teljesen azonos módon illik összemérni, ha a különbséget elemezni kell.
a hardver és a szoftver számít, írom csak a legegyszerűbb példát; a note 4 kijelzője 14 százalékkal kevesebbet fogyaszt az elődnél - még úgy is, hogy jelentősen nőtt a felbontás -, a piacon lévő eltérő technológiás kijelzőktől meg még inkább kevesebbet, na ha ezen a fogyasztáson is tudnak még javítani a note 5 esetén, akkor hiába a kisebb kapacitású akkumulátor, nem fog csökkenni például a kijelzős üzemidő.e-newsee; a samsung lefedi a teljes palettát, ezért legutóbb is első helyen volt az eladott darabszám tekintetében, de senki sem mondta a többi gyártónak, hogy ők ne tegyenek így.
amellett a samsung költ marketingre is, bár mostanság a sony, lg...stb. is rákapcsolt, mert látták, hogy anélkül már nehezebb érvényesülni.
az, hogy egyik vagy másik szolgáltatónál melyik gyártót részesítik előnyben, üzletpolitika kérdése, nem mindenhol és mindig csak a samsungot nyomják, attól függ, hogy ki milyen szerződést köt kivel, egyszer az egyiknek kell fogyni, máskor a másiknak. (volt egy időszak, amikor mindenhol különböző lumia típusokat akartak nekem erőltetni...)
a tévében mostanság nem látok például annyi samsung mobiltelefon reklámot, mint eszközöl a sony és az lg - a telekom által. -
válasz
Janeway7 #126 üzenetére
nem jelentene hátrány, sőt, inkább előnyt, mert a nem kihasznált lehetőség is lehetőség, nem is mondtam egy szóval sem, hogy ne legyen bővíthető, illetve úgy gondolom, hogy lesz is majd a note 5-ből később bővíthető változat is, de ha eztán minden telefonból kivennék a memóriakártya foglalatát, akkor sem kellene eret vágnom magamon.
a telefonon tárolt 2000 darabnál is több fényképet nem tőled olvastam, de akkor te pláne húzósan csinálod.
telepíteni nem lehet bármilyen alkalmazást a memóriakártyára, illetve nem is minden alkalmazás tud rá dolgozni, én erre a kompromisszumra gondoltam.
nem lehet az általad leírtak alapján sem behatárolni, hogy a note széria milyen igények kielégítésére készült, számtalan olyan tulajdonsága adott, hogy ha az alapokon kívül - amire a legtöbb telefon képes - csak néhányat kihasznál az ember, már megérte és nem kell mindegyiket maradéktalanul, hogy note legyen a felhasználónak.
nem kell sok alkalmazást telepítenem, nem kell a tárat és mellé még memóriakártyát is televágnom...stb., hogy a jó kamerát, a gyönyörű megjelenítésű és nagy kijelzőt, a jó akkumulátoros üzemidőt és az egyéb jó képességeket kihasználjam. az s pen használatát már nem is merem mondani, mert ha arra is túlzottan rászoknék, akkor aztán nem ugrálhatnék át csak úgy bármelyik gyártó készülékére.Kasya; erről jut eszembe, hogy az lg is tett már memóriakártya nélküli kitérőt a g2 képében, biztos mondtak le arról is amiatt, de attól még fogyogatott.
-
soha ne legyen rosszab rendszer a telefonjaimon, mint fut most a note 4-en az 5.0.1.
az s4 16 GB részint más tészta, azért a kapcsolódó 32 GB telefonok ~2.5x szabad tárral rendelkeznek.
akinek kevés a 32 GB verzió, az ebben a kategóriában vehet nagyobbat is, a memóriakártya bár olcsóbb, de több tekintetben kompromiszumos is a telefon saját tárához képest.
tudom magamról, hogy én inkább a minimum tárat elvárók kisebbségéhez tartozom, aztán van a túlnyomó többség, akik ~10-20 GB igényűek, végül a másik szélsőség, akiknek sokkal több kell, de ők szintén csak elhanyagolható réteg az összhöz képest, legalább is én így tapasztalom.
bevallom, attól azért dobtam egy virtuális hátast, mikor olvastam a fórumon, hogy valaki csak fényképből 2000 darabnál is többet tárol a telefonján...
szoktam fényképezni, de az megy fel a felhőbe, amint alkalom nyílik rá, ha kevesebb adatmennyiségről van szó, akkor mobilnetről, ellenkező esetben másolom a notira vagy a telefonról wifi útján az online tárra.
rengeteg zeném van - "hivatalból" sok GB érkezik havonta -, de a telefonon jellemzően csak 1 GB környéki 320-as mp3 egyszerre és igény szerint cserélem a meghallgatni szándekozott tartalmat, felhőben a telefonról is akár.
jelenleg mindössze egy külsős alkalmazás van telepítve, a szülínapos igo kiadás.
ezért nem érdekelne, hogy bővíthető a note 5 vagy sem, ha az kellene, de még a 16 GB iphone 4s és 5s verziók is kiszolgáltak így.
ettől persze elfogadom, ha valakinek kevés a 32 GB táras telefon, vagy akár még a 64 GB is már, de abban azért mernék fogadni, hogy nem ők vannak többségben.
ehhez jön az, amit már korábban is írtam, érdemes lehet kivárni a kapcsolódó kritikákkal, mert amely célközönséget és ahol most megcéloztak adott note 5 verzióval, az okkal nem az eu. -
az akkumulátor kapacitása nem minden, hiszen az akkumulátoros üzemidő nem csak annak a függvénye, ráérős majd akkor lehúzni, ha a tesztek szerint is kevesebbet tud, mint az elődök.
ott a lenovo vibe z2 pro, ami 4000 mAh akkumulátorral sem tud annyi kijelzős üzemidőt, mint sok más, hasonló hardverű csúcstelefon a 3000 - 3200 mAh körülivel.
az se legyen viszont, mint mondjuk a sony esetén, ahol;
z2; 3200 mAh, z3; 3100 mAh, z3+; 2930 mAh (ráadásul utóbbinál már az akkumulátoros üzemidő is látványosan megcsuklott a két elődhöz képest...)
az emberek jelentős hányadának a 32 GB tárhely is bőven elég - illetve a fennmaradó ~23 GB -, a nagyobbik variáns meg pláne...
azon sem lepődnék meg, ha mondjuk karácsony előtt érkezne eu befutóra egy memóriakártyás bővíthetőséggel és egyéb jókkal ellátott note 5 variáns, mert a mostani nem véletlenül ott és úgy nyit, ahol és amikor. -
fogynak a samsung telefonok; link (kíváncsian várom egy újabb intervallum kimutatását!?)
az iphone felhasználó nem tud másra váltani, ha ios kell neki - pláne nem, ha más apple eszközei is vannak és több téren is köti a platform -, amíg android esetén van gyártói kínálat bőven.
az utolsó mondatodra lenne egy jó poénom, de nem trollkodok...(meg aztán, minden második vagy harmadik telefonom iphone az aktuális samsung...stb. után.
)
-
néhány tized ide vagy oda, hardverrel dobálózáskor, meg újabb típussal menőzéskor nem szokás nézni...
mflex; biztos ezért nyilatkoztak úgy sokan a note 4 kapcsán, hogy jobb a lollipop, mint a kitkat...
én sem éreztem még egy percig sem késztetést, hogy bármiért is visszategyem a 4.4.4 verziót, teljesen jó az 5.0.1.
ettől persze volt olyan, akinek jobban bejött a kitkat, de ez nem általános vélemény, hanem felemás.apaszka; elavult úgy, hogy nem is kapható még az utód? az úgy érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest