Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-24 21:25:13

Mobilarena

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#901) M3oH válasza S e t h (#893) üzenetére


M3oH
(PH! addikt)

Előző modelleknél sem oldotta meg update.

(#902) silvergod válasza Blizzardking (#897) üzenetére


silvergod
(őstag)

Ahogy az OP3 nál is megírtam,engem pont hidegen hagy hányan vesznek OP5-t,nem akarom én lehúzni...csak reagálok a tényekre..
Amit most látok hogy a kamera most is a gyenge pontja lett,mint az elődjénél...pedig összeálltak valami céggel hogy jó legyen..és mégse?
Az egész céget kicsit vakításnak érzem már,jönnek egy új telefonnal és minden téren vannak hiányosságok...a telefonnak is,a forgalmazás,kiegészítők terén is..szinte minden elfogy,várni kell rá..sok embernek ez csalódást okoz.
Lehetne ez jó cég,és nagy márka, csak épp ezért nem fogja beverekedni magát a nagyok közé...sokat kell még fejlődniük szerintem....és lehet hogy pár év múlva az OP lesz a legjobb vétel a piacon,de most még nem tartanak ott.

Írják hogy ha nem tetszik a kamera,akkor kell venni dslr-t. Itt nem erről van szó....nem is lehet egy napon említeni egyetlen márkáét se egy komoly géppel..hanem arról,hogy megveszed..és fényképezni akarsz pillanatokat,mert ez a lényeg,a pillanatok. előveszem,kattintok,jó a kép..ennyi...nem kell állítgatni így úgy hogy elfogadható képet csinálj..addig nem mondhatom neki bocsi maradjál mert be kell lőni az iso-t vagy akármit...
A másik hogy írják ez most ilyen,de majd jön rá update...nem úgy kellett volna kiadni hogy ne ezt várják mindig? A másik része hogy tudjuk ,(mivel OP3 nál is ez volt/van)...nem tudnak összedobni egy normális szoftvert amiben ne lenne hiba..hiába jön sűrűn rá a frissítés,mindig van valami..mindig
Ezért is írtam hogy ennél is ha ugyanaz a csapat fejleszt,na akkor nincsenek jó kilátások szerintem...
Azt már nem is mondom hogy mondjuk ami nálam nem jó a szoftverben,az másnál tökéletes semmi hiba...vicc.
Lehet hogy én többször leírtam hogy mi nem tetszik a telefonban,de az szépen látszik hogy a kezdő OP3 csapat szépen kicserélődött,és csendben eltűntek,váltottak másra..szóval nem csak nekem volt/van vele bajom.

(#903) Macika66 válasza oba (#892) üzenetére


Macika66
(őstag)

Leírsz egy saját véleményt (nyilván...) és a következő pillanatban már mint igazságot szövöd tovább a mondanivalódban. 😃

Nem, egyikünk sem tudhatja, hogy maradt-e raktáron kijelzőpanel, vagy pedig nekik megfelelt a régi is.
Ettől a beszélgetésünktől függetlenül írtam le 2 hónappal ezelőtt, hogy nálam a nagyobb felbontású kijelző kizáró ok a vásárlásra.
Valószínűleg érezték az OP-nál is, hogy nincs szükség belemenni a 2k-ba, ezért maradt.
Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a 2k kijelzőt a Samsung aránytalanul drábban adta volna, lévén mégiscsak konkurencia, még ha ugyanat a kijelzőt is megkapnák, mint ami a saját csúcsmodellekben van, akkor hová lesz a különbség?

A processzort fejleszteni kellett, az plusz pénz. Az akksit is, az is plusz pénz. A kamerát is (sokan sajnos fennakadtak az OIS hiányán, mert nem tudják, hogy ami van helyette, az sokkal jobb, mint az OIS, így ebben is csak a fikázás megy). A WiFi-t is, mobilnetet is piszkálták felfelé.

És - talán - úgy gondolták, hogy nincs értelme felbontást növelni a kijelzőn.

Amúgy teljesen egyetértek Veled, semmi, de semmi értelme nincs a 8 GB RAM-nak, de még a 6-nak se nagyon. 1 éve vettem szinte napra pontosan az első OP3-amat, azóta figyelem, 4 GB-nál soha nem volt több használatban.
Akkor azt hittem, hogy majd a 7.0 megjelenésével fog változni. Nem változott.
Abban viszont megint mellélősz, hogy ez, a 8 GB RAM lett volna a kijelzőfejlesztés helyett.

Az S7 kameráját meg hagyjuk már... 😃
Igaz, hogy sötétben is lehet vele fényképezni, ezt aláírom, ebben talán csak az S8 veri meg. De részletgazdagságban már az OP3is lemosta csúnyán. Szépen 100% nagyításban kell nézni a képeket.
Mondom, a fiam idén februárban vásárolt S7-ese itt van az asztalomon, (várja sorsát), volt alkalmam tesztelni, hasonlítgatni párhuzamosan a két készüléket.

Az OP5 kamerája még javított a részletgazdagságon. Tegnap órákon át hasonlítgattam a régi és az új OP-t. Mert én nem indulatból, csalódottságból sarazok, hanem próbálom tesztekkel, összehasonlításokkal megállapítani, milyen is lett az új OP5.

Amiről nem esett szó, az a külső.
Az anyaghasználat kiváló, de a hátoldalra nincs jobb szó, mint hogy szánalmas koppintás. Ráadásul a kamera az íves sarok miatt úgy néz ki, mintha ferde lenne. Pedig nem az.

(#904) Rick4 válasza Macika66 (#868) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Annyiszor olvastam már ezt az okfejtést tőled, hogy mostmár némi késztetést érzek utánaolvasni. nekem azért nem lett ennyire fekete vagy fehér hogy melyik készülékbe melyik jelző a jobb. Néhány link ebben a témában:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Amik alapján azért bennem kissé más megállapítás fogalmazódik meg erről a témáról...

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#905) Macika66 válasza Rick4 (#904) üzenetére


Macika66
(őstag)

Első link zárómondata:

I’m a pixel junkie. I love pixels and extreme resolutions. But I don’t need QHD – especially not 4K – in a smartphone. On tablets and computers, sure. But not on my smartphone. 1080p is just fine.

Hát ennyi... 😃😃😃

------------

Érdekelne, mi az a más, ami megfogalmazódik benned. 😃

[ Szerkesztve ]

(#906) oba válasza Macika66 (#903) üzenetére


oba
(PH! addikt)

Jó akkor úgy mondom, hogy szó szerint ugyanaz a kijelző van benne mint az előző két telefonban. "Nem érdekel" mi az oka :) A végeredmény viszont (számomra) elég kiábrándító.

Az OIS vs. EIS kijelentésedre nem is reagálnék érdemben :) Elég megnézni mit művel az EIS 4k videó felvételnél. Tudom, tudom... jön majd update :D Szerintem egy hardveres megoldás minden esetben jobb mint egy szoftveres... lásd optikai vs. digitális zoom és még sorolhatnám.

S7 kamerája minden tekintetben sokkal jobb mint az OP3. 4k tévén is szoktam nézni a fotókat nem csak a telefon kijelzőjén. Pont azért váltam meg az OP3tól mert kis keresztfiamról nem tudtam normális fotót készíteni mert állandóan bemozdult és blur -ös lett a fotó. Lehet azóta jött rá update... :D S7en mindig tökéletes fotókat készítek és a minőség is jobb az én szememnek.

Na de hagyjuk is abba az offot. Én már eldöntöttem, hogy ezt a oneplus telefont most skippelem.

I came here to drink milk and kick ass. And I've just finished my milk.

(#907) Rick4 válasza Macika66 (#905) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Volt ott még több link is. :D

Ahogy olvasgattam, azonos méretben a korszerűbb 2K-s kijelzők nem hogy többet, de még kevesebbet fogyasztanak, az újabb chipsetek pedig azt a vezérlést kisujjból kirázzák, úgyhogy ha nagyon egzaktak akarunk lenni, a 2K-s kijelzős telefon semmivel se fogyaszt többet, mint a fullHD-s, pontosabban ami minden tulajnak lejön, ha nagyobb a felbontás, ahhoz komolyabb chipset is tartozik, összességében talán lehet két töltés- merülés között 10 perc akkuidő eltérés. Nem tudom, csak sejtem. Na ezt kellene megcáfolni. :D Amúgy engem se érdekel a 2K kijelző, csak épp ráérős időmben boncolgatom ezt a témát.

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#908) Macika66 válasza Rick4 (#907) üzenetére


Macika66
(őstag)

A gond itt is az, hogy itt is keverik a vezérléssel a kijelzőt. Pontosabban a vezérléssel együtt vizsgálják. És az természetes, hogy 2 egymás utáni típus között, két különböző – közben fejlesztett – processzornak köszönhetően természetes a fogyasztáscsökkenés.

Amúgy meg pl. annak – a szempontunkból – hótt nincs információértéke, hogy két FHD kijelző között (S4 vs. S5, ami között eltelt bő 1 év fejlesztés) mennyivel kevesebb a fogyasztás.
Mert ez természetes.

A cikkek között van pár tárgyi tévedés is (de ez irreveláns a vitánk szempontjából) az AMOLED panelek pixelezettségéről.
Tudtommal köznapi használatban nincs mobiltelefonban stripe AMOLED (egyetlen volt, az S2-es 480x800-as kijelzője, de milyen jó volt!).
Nagyfelbontású (>FHD) AMOLED mobiltelefon panelt pedig szinte csak a Samsung gyárt. És tudtommal mind valamilyen stripe-től eltérő pixelezettségű. Tehát szőrös... :)

(#909) S e t h válasza kano (#899) üzenetére


S e t h
(PH! kedvence)

Úgy látom már beszélnek róla, még nem rágtam át magam, most kezdem.
Camera images are blurred

itt látható a különbség a jól fokuszált és a tévesztett között
zip file

pro módot kell preferálni, auto mód sokat téveszt

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#910) Rick4 válasza Macika66 (#908) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Érteni se értek hozzá, meg korrekt infókat se találok, sőt, mint írtam, érdekelni se nagyon érdekel, nekem a fullhd is tökéletes, tehát még csak nem is hajlok egyik oldalra sem, csak próbáltam belemélyedni, mégis hogy lehetne igazságot tenni, mert jóideje visszatérő téma, lehetne e gy végkövetkeztetést felállítani, (mint pl a kijelző üvegek témájában) ami a továbbiakban kizárná hogy erről hosszú hozzászólás- folyamok kezdődjenek minden héten. :D.

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#911) Scarabeus válasza S e t h (#909) üzenetére


Scarabeus
(kvázi-tag)

Ugyan ez a jelenség fennáll az én OPOmon is, gyári COS ROM-mal..
Tudom, régóta kiszállt a Cyanogen, és azóta már megvan a saját OS-ük, de ez eléggé kellemetlen, hogy nem sikerült még megoldaniuk.. :(

Az emberek túlnyomó többsége automata módot használ, annak kéne patentnak lennie véleményem szerint. Ahogy említették előttem, a mai rohanó világban szeretünk lekapni gyorsan valamit pár mp alatt, nem pedig a beállításokat állítgatni. Persze az is kell, de egy jó automata mód számomra fontosabb lenne.. Ezért elég valószínű, hogy nem Oneplus lesz a következő telefonom.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 Edge + Spigen Tough Armor // Dell E7440

(#912) Macika66 válasza S e t h (#909) üzenetére


Macika66
(őstag)

Annál is inkább, mert a Pro módnál is van full automata mód, mégis mennyivel másabb a végeredmény. :)

(#913) Macika66 válasza Rick4 (#910) üzenetére


Macika66
(őstag)

Jogos! :)

De Te is olvasod, látod, hogy akik elindítják ezeket a folyamokat, szinte mindig tájékozatlanok. És az ilyen tájékozatlanok hangolják a többi tájékozatlant a témában és már összeállt a fikázó-csapat.
Nagyon kevesek veszik csak a fáradságot (emiatt :R Neked!), hogy tájékozódjanak, utána olvassanak a témában, hogy legyen/lehessen saját véleményük.

Eklatáns példája, hogy nincs OIS az OP5 kamerájában.

AZONNAL jön a bégetőkórus és földbe döngölik.

Az, hogy utánaolvassanak, hogy az EIS (ami az OIS helyett van) egy giroszenzor által vezérelt, az analóg OIS-nél SOKKAL érzékenyebb stabilizációs eljárás, az nem megy. Pedig jó lenne.

Félreértés ne essék, NAGYON felháborító, hogy a 4k videonál nem működik megfelelően az EIS, de mivel ez szoftveres okosság, a remény megvan rá, hogy javíthatják.
Amúgy meg a FHD@60 szerintem a létező legjobb formátum mobiltelefonnál. MÉG elfogadható / kezelhető az adatmennyiség, a minőség pedig megközelíti a broadcastingot.

Lassan 3 éve van 4k videofelvételre alkalmas készülékem (a Note4-gyel kezdődött), azóta nem használtam egyszer sem ezt a lehetőséget, mert még csak megnézni sem nagyon tudom, egyszerűen nem érzem szükségét az otthoni multimédia-parkom átalakításának, korszerűsítésének.

Innentől félig OFF.

Igazán akkor fog lendületet venni a FullHD-nál nagyobb felbontású tartalom használata, ha lesz valami megoldás a tartalomrögzítésre, más, mint az USB-s külső HDD. Egyszerűen nincs a BR-nél nagyobb optikai adathordozó-rendszer és sajnos 48 GB nem elég az UltraHD tartalmak megfelelő minőségű tárolására.
Persze, próbálkozások vannak, de tényleges előrelépések nincsenek sajnos...

(#914) Koktail válasza S e t h (#909) üzenetére


Koktail
(tag)

Na most màr nagyon vârom hogy megjöjjön a hét elején a teló aztàn eldől szàmomra ez a nagy camera fikâzàs...
Amúgy a két kép kijelző méreten arra hogy elküldd havernam feltold facebookra meg instàra teljesen jó. Ha felnagyítom mondjuk a gombokat làtszim hogy az egyiknél nincs meg a fókusz és nem élessek a gombok illetve matricài (felhő napocska meg a többi) de hozzàtenném hogy én még nagyon nem vàgtam ki bizinyos részeket a telefonos képeimből mert az nem arra való. A D5200nàl inkàbb :-D de ott is előfordult màr nem egyszer hogy amikor egy kicsi kis rész kivàgtam belőle hogy nem is olyan tű éles mint aminek lâtszott :-D szóval én úgy érzem G2 utàn vígan el leszek vele olyan teló meg úgy se lesz soha ami olyat lő mint a D5200-am egy alap 1.8as fix obival :-D (igaz jó lenne mert zsebben elférne ;-) )

(#915) bozont válasza Macika66 (#913) üzenetére


bozont
(PH! kedvence)

Sokan nem is a felbontás miatt részesítik előnyben a 4K felvételt, hanem a jóval nagyobb bitráta miatt, amivel sokkal jobb a képminőség a FHD felvételhez képest. És ezért igen fájó az EIS hiánya, így hogy nincs OIS. De remélem mihamarabb bekerül a támogatás. Nekem ez az egyik visszatartó a vásárlástól.

(#916) S e t h válasza Koktail (#914) üzenetére


S e t h
(PH! kedvence)

Nem fikázásképen írtam, csak szembetűnő, hogy automatán sokszor téveszt a fókusz. Itt is lett megosztva kép és máshol is ilyen kép, kérdés tudják-e updattel orvosolni, bár én mindig csóválom a fejem - és nem csak itt- amikor így dobnak telefont piacra.
Én várom a további teszteket, mert amúgy jó telefonnak tartom, de én "kameraérzékeny" vagyok, nálam prioritás a képalkotás.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#917) Koktail válasza S e t h (#916) üzenetére


Koktail
(tag)

Ja most is ràd értettem a kamera fikàzàst csak úgy összességében. Hidd el a fényképezőgépem miatt nekem is az az egyik érzékeny pontom...ezért nem vettem màr lassan 1.5 éve telefont meg mert szerettem a G2öm ;-) és rà kellett jönnöm hogy úgy se lesz olyan telefon ami mindenben passzol... S8+ tényleg àllat telefon baràtomnak van szimpla kertben éjaszaka olyan képet csinâl hogy besza behu de nem vagyok hajlandó 250et egy telefonért...màr ez a 165 id nagyob hatàresetes volt és fàjt :-D igaz egyszer megrendeltem egy 6s 64gb szolgàltatótól mikor megjelent slde szerencsére 3 hétig nem tudtàk beszerezni és azt se tudtàk mikor lesz így visszamondtam a megrendelést :-D én amúgy a gyàrtók helyében tuti megcsinàlnàm minden évben a tökéletes telefont (mindenből bele a legtutibb) akkor is megvennék következő éven az emberek nagy része az újabb hardverrel technológiàval remdelkező csúcstelefont.

(#918) Macika66 válasza bozont (#915) üzenetére


Macika66
(őstag)

Jogos. Mondom, ez eléggé gáz.

Nekem akkor is jobban bejön az FHD@60fps, mint a 4k@30fps.
Sokkal simább a képek közötti váltás, olyan „folyósabb” a video. :)

(#919) Macika66 válasza Koktail (#917) üzenetére


Macika66
(őstag)

én amúgy a gyàrtók helyében tuti megcsinàlnàm minden évben a tökéletes telefont (mindenből bele a legtutibb) akkor is megvennék következő éven az emberek nagy része az újabb hardverrel technológiàval remdelkező csúcstelefont.

....vagy nem. :)

A mobilgyártók ezért tartanak drága pénzen szakembereket. Ők tudják, hogy hogyan lehet maximizálni a nyereséget.

Ha valóban így tennének, és megcsinálnák a tökéletes telefont, akkor a második évben már be is zárhatnának. :)

(#920) kano válasza Scarabeus (#911) üzenetére


kano
(PH! nagyúr)

Nekem is OPO-m van és nincs ilyen gondom. Igaz, nem használom cos-t.

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#921) Rick4 válasza Macika66 (#913) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Na ez az, megy a vita, de nem igazán sikerül soha az érveket melléfektetni. Oké, hogy jó a 2K kijelző, de mire tudom használni? Az lején még én is 4K-ban vettem fel ezt azt, de végül 1080p-re álltam vissza, a haverom a 3-asával nem tudta beállítani a kisebb képméretet, pedig elég neki a 6MP, engem kérdezgetett, hogy tudja átállítani, és nem akarta megérteni, hogy itt nem tudja kisebbre venni a képméretet.. :D

Ez a kijelző fogyasztás érdekelt volna, de úgy látszik egyetlen tesztelő se feküdt rá a kérdésre, mi az érdemi különbség, csak minket érdekel ez a téma. :D

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#922) racerx


racerx
(PH! addikt)

Nálam az a baj ezzel a kamera sztorival, hogy én is ahhoz a 99 százalékhoz tartozom, aki elővesz a telót és automatál lő mindent. Néha néha manuálisan valamit, de kurvára nicsn kedvem, mega legtöbbször idő se ezzel szarakodni. Viszont azt nagyobb gondnak gondolom, hogy automata módban az éleeségállítás tré. Pláne beltérben. Az hogy belenagyítva nemolyan jó a vonalélesség, meg mittomén mi még, annyira nem zavaró, mint 10 fenyképből jó lesz 2, ha szobában a gyereket fotózom. Sajnos a g4 ebben jobb volt. Ezt kellene megoldani, meet a hw az jó. Ezek szerint a sw en kell csiszolni még.

(#923) Gonz0 válasza bozont (#915) üzenetére


Gonz0
(tag)

A tévedés jogát fenntartom, de úgy gondolom 4k-n soha nem lesz EIS, mert a technológia úgy működik, hogy nagyobb felbontásban rögzít és abból vágja ki a stabil képet. 4k-s rögzítésnél, nincs buffer amiből kivághatná, szóval ne várd, hogy szoftverből megoldják. Ha meg tudták volna oldani, akkor nem hagyják ki belőle alapból.

“I can’t see an end. I have no control and I don’t think there’s any escape - I don’t even have a home anymore. It’s time for a new keyboard.”

(#924) Macika66 válasza Gonz0 (#923) üzenetére


Macika66
(őstag)

Ez logikusnak hangzik amúgy.

De egy 16 MP-es érzékelőben szerintem 4k-s videonál is van rendesen tartalék (3840x2160=8.294.400).

(#925) sparks


sparks
(senior tag)

Közben jött egy frissítés, OxygenOS 4.5.2
Töltöm lefelé.

Bug fixes:
• App installation issue
• System update failure

Optimizations:
• Camera
• BT Stability
• Network Stability
• System Stability
• Compatibility with 3rd party apps

[ Szerkesztve ]

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#926) Macika66 válasza racerx (#922) üzenetére


Macika66
(őstag)

10 fenyképből jó lesz 2, ha szobában a gyereket fotózom.

Ezek az adatok honnan vannak?

(#927) Macika66 válasza sparks (#925) üzenetére


Macika66
(őstag)

Ejjha! :R

(#928) ollie válasza sparks (#925) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Kíváncsi vagyok, hogy a kamera mennyit javul.

***

(#929) HardRic válasza ollie (#928) üzenetére


HardRic
(PH! addikt)

Megkockáztatom, hogy az auto. még szarabb lett :D Lőttem 5 képet az ablaknál, (HDR off, HDR Auto., HDR, HQ, Pro) és egyedül a Pro-nál látszanak a részletek a fűben.
Low lightnál egyébként kifejezetten nem rossz a telefon, de fényes nappali fotókat is pont ugyanúgy mossa.

(#930) silvergod válasza HardRic (#929) üzenetére


silvergod
(őstag)

Nem lepődnék meg rajta ha így lenne... mondtam a csapat ugyanaz : D

(#931) Gonz0 válasza Macika66 (#924) üzenetére


Gonz0
(tag)

Az EIS-t a SOC csinálja, az nem bír 4k-nál nagyobb felbontást. A szenzor valóban bírná.

@Sparks: Fura, hogy nálam ugyanez a frissítés csak 36 mega.

[ Szerkesztve ]

“I can’t see an end. I have no control and I don’t think there’s any escape - I don’t even have a home anymore. It’s time for a new keyboard.”

(#932) k810


k810
(fanatikus tag)

Működő dash kábel, van másfél méteres is. Nevetséges áron. :)
http://s.aliexpress.com/UzAnYzIj

És töltővel is, húsz dolcsi. :)
http://s.aliexpress.com/JvMNZfAN

Samsung Galaxy S9+

(#933) Macika66 válasza Gonz0 (#931) üzenetére


Macika66
(őstag)

OK, hiszek Neked, nem ismerem ilyen szempontból a SD835 specifikációját.

Szerencse, hogy valószínűleg soha nem fogok 4k-s videokat gyártani. Amikor 10 mp video majdnem 100 MB... :)

Nekem több, mint elég az 1080p@60fps.

(#934) Gonz0 válasza k810 (#932) üzenetére


Gonz0
(tag)

Azért csak óvatosan, az, hogy működik az erősen különbözik attól, hogy nem gyullad ki töltés közben.

“I can’t see an end. I have no control and I don’t think there’s any escape - I don’t even have a home anymore. It’s time for a new keyboard.”

(#935) Macika66 válasza k810 (#932) üzenetére


Macika66
(őstag)

Épp most lőttem meg 4.61 USD-ért a 1,5 méterest... :)

Ez lesz a harmadik a családban (de 3 db OP3 is van), az első kettő darabja 39€ volt... :(

(#936) Macika66 válasza Gonz0 (#934) üzenetére


Macika66
(őstag)

323-an jeleztek vissza a 944 vásárlóból, eddig senki sem írt semmiféle problémáról.
A legkorábbi bejegyzés 6,5 hónapos.

Amúgy a fényképek alapján teljesen azonosan néz ki az eredetivel.

Nem merem mondani, hogy milyen dolog az, amikor a kínai cuccot kínaiak klónozzák... :D

[ Szerkesztve ]

(#937) Macika66 válasza Gonz0 (#931) üzenetére


Macika66
(őstag)

@Sparks: Fura, hogy nálam ugyanez a frissítés csak 36 mega.

Mert rootolt a telója valószínűleg.
Neked meg nem...

[ Szerkesztve ]

(#938) k810 válasza Gonz0 (#934) üzenetére


k810
(fanatikus tag)

Csak olyan terméket veszek meg aliexpresszen, ahol sok pozitív visszajelzés van a vásárlóktól és ez is ilyen. :)

Samsung Galaxy S9+

(#939) sutszi válasza silvergod (#930) üzenetére


sutszi
(PH! addikt)

Nem szeretnéd inkább mással elfoglalni magad? Kicsit unalmas már hogy nem tudsz újat mondani.

"Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#940) sparks válasza Gonz0 (#931) üzenetére


sparks
(senior tag)

Így van, ahogy Macika66 is írta, nekem rootolt a telefonom, ezért ilyenkor teljes rom töltődik le. Ha nincs root, gyári a cucc, akkor meg csak egy kis méretű frissítő fájl jön.

Nekem fontos a root, mivel Titanium Backup csak azzal működik és rengeteg olyan cuccom van, aminél fontos, hogy az adatok is át legyenek mentve. Szerencsére OP-nál ez teljesen legális és mint látjuk 1 nappal a megjelenés után megszületett a működő TWRP és a root lehetőség hozzá :C

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#941) racerx válasza Macika66 (#926) üzenetére


racerx
(PH! addikt)

Saját tapasztalat..

(#942) immi60 válasza k810 (#938) üzenetére


immi60
(lelkes újonc)

Az OP5 kábele körszelvény, ez meg lapos, ugyanaz a töltés minden részlete itt is, mint OP3 esetén?

(#943) Macika66 válasza immi60 (#942) üzenetére


Macika66
(őstag)

Ahogyan írtam, a garantáltan GYÁRI eredeti 150 centis kábel PONT ugyanilyen spagetti, a doboznak is pontugyanilyen a kinézete. Csak az árcédula más.

19,95€

A 100 centis kör keresztmetszetű,. a 150 centis meg spagetti.

Kipróbáltam, megy az OP3 töltőjével az OP5 DASH Charge. Tehát ebben nem történt változtatás.

[ Szerkesztve ]

(#944) Macika66 válasza racerx (#941) üzenetére


Macika66
(őstag)

Érdekes, tegnap nekem kb. 4 órám volt tesztelni egy OP5-öt, nem sikerült vele életlen képet lőni. Pedig próbálkoztam vele.

(#945) Blizzardking válasza S e t h (#909) üzenetére


Blizzardking
(őstag)

Az In focus.jpg ISO 320-on készült, az Out of focus pedig ISO 640-en. Ekkor(k)a szenzornál ez nagyon sokat jelent. Két kép összehasonlításakor célszerű minden más paramétert azonosra állítani. Szvsz anyi történt, hogy az ISO 640-es képet szarrá mosta. Más gépekkel is úgy van csak értelme összehasonlítani képeket, hogy ugyanolyan záridővel, rekesszel (ami itt annyira nem számít), érzékenységgel készültek. Az a baj sajnos, hogy a fórumozók 1%-ának sincs még ilyen gépe, eleve aki a bejelentés napján megrendeli az az érzelmileg túlfűtöttebb csoporthoz tartozik (nem bántásból bocsi mindenkitől aki megrendelte), és posztolják be a képeket kontroll nélkül. És azt se tudjuk mit mivel hasonlítunk össze. :R

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#946) racerx válasza Macika66 (#944) üzenetére


racerx
(PH! addikt)

Én az saját hármasomról beszéltem. Erre irtam hogy fontosabb a jó fókusz, mint hogy belenagyítva kicsit csipkés a felhó széle :). És ahogy a hirek szólnak, sajna az 5 né lnis negmaradt valamennyire.

(#947) bozont válasza Gonz0 (#923) üzenetére


bozont
(PH! kedvence)

Hogy soha, az azért túlzás, de én is hardver limitációra gyanakszom. A szenzor megvan a nagyobb felbontáshoz. De azért kicsit csalódás, hogy még a 835 sem elég hozzá, de szerintem megtudták volna oldani ha nagyon akarják. Lehet hogy ilyenkor a fogyasztás is nagymértékben megugrana, de ha kapcsolható lenne az EIS, akkor mindenki eldöntené hogy megér-e annyit a dolog.
Az a baj, én is kételkedem hogy később szoftverben engedélyezik, de akkor megint ott vagyunk, hogy az OIS jobb lett volna.
Még úgy sem most veszem az új telefont, szóval meglátjuk hová jutnak a szoftverrel, amúgy bejön a telefon. De nem tökéletes.

(#948) Koktail válasza Macika66 (#944) üzenetére


Koktail
(tag)

Hàt igen pont ezzel kapcsolatban ìrtam aznap mikor megjelent a teló és jöttek az összehasonlító videók és egyiken simàn pariban volt szifon 7plussal màsikon meg tök gagyi kèpek születtek szóval nagyon nem mindegy ki csinàlja a képeket! :-) csak egy példa faterom S7vel olyan képeket szokott àtküldeni unokàjàrol hogy szoktam neki mondani ez meg hogy sikerült mert ilyen szart akarva se lehetne vele csinàlni :-D

(#949) Macika66 válasza Blizzardking (#945) üzenetére


Macika66
(őstag)

Na végre, már vagyunk ketten... :)

(#950) Macika66 válasza racerx (#946) üzenetére


Macika66
(őstag)

Na de látod, ezt nem értem.

Miért írsz a saját 3-asod alapján negatív véleményt az 5-ösről, innen-onnan, ismeretlen valóságtartalmú forrásból megjelent hírek alapján?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.