Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    Kérésre:

    Galaxy S7 edge vs OnePlus 5

    + előnyök a másik készülékhez képest
    - hátrányok a másik készülékhez képest
    * ezen a területen nagyjából egyenlő a 2 mobil

    A következő megállapítások némelyike valamennyire szubjektív, nem vitának szánom. Elfogadom, hogy van akinek ez a szempont, van akinek meg az a szempont számít jobban.
    Továbbá érdemes tudni, hogy volt OP3-am is (nem a T verzió), melyről S7 edge-re váltottam. Az OP3-tól való megszabadulás elsődleges okai a gyenge SoT, és a hangminőség (fülessel, zenelejátszásra gondolok) voltak.

    OP5
    + ÁR!
    + UI, simábban fut, mint bármi amivel eddig találkoztam, röccenés kizárt
    + rootolás, főzött rom, moddolhatóság
    + kijelző lapos, ez által kicsivel nagyobb a hasznos felület
    + 64/128 GB belső tárhely
    + 6/8 GB ram, több app marad a memóriában (legalábbis ritkábban töltődnek újra), és ezt tapasztalatból mondom
    + SoT valamivel jobbnak tűnik, de még csak 1 napja használom az OP5-öt. Első nap: 3 óra SoT és 61%-on az akku, ebben volt játék is rendesen.

    S7 edge
    + kamera (de ez inkább mások által lőtt fotókból következtettem, mert nekem még nem volt időm fotózgatni OP5-tel). Nappal mintha egy kicsit rontott volna az OP5 (OP3-hoz képest), sötétben viszont javított, Egy biztos, OP5-nél az EIS nem előrelépés, hiszen manipulálja a szenzor által küldött képet, az OIS meg változatlanul hagyja.
    + kijelző felbontás. Bárki, bármit mond, szabad szemmel látható a különbség az fHD és a QHD között. Utóbbin a weboldalakon szebbek a betűk, és kisebb méretben is olvashatóbbak, mint fHD-n.
    + hangminőség (zene) jobb fülessel. Mivel én rengeteg zenét hallgatok mobilon, ezért nekem sokat számít (ez amúgy csak az Exynos-os S7-re vonatkozik, de amúgy is csak az kapható Európában).
    + vízállóság
    - nem annyira sima a felület, kicsit laggosnak tűnik OP5-höz képest, de Samsunghoz képest nem rossz
    - csak 32GB tárhely (bár bővíthető, de csak 1 SIM kárára).
    - csak 4GB ram (ha valaki nem használ rengeteg appot egyszerre, akkor ez nem hátrány)

    Nem akarok vitát nyitni ezekről, az is abszolút egyéni, hogy kinek jó az fHD, és kinek kell a QHD. Ezért az árkülönbségért (most az S8-hoz képest értem) engem sem érdekel, hogy a kijelző fHD. A hangminőség (ami nem rossz, csak valamivel jobb az Exynos-os Samsungokon) már valamivel fájóbb, de ezen tudok javítani Viper4Audio moddal.

    Jelenleg az OP5 áráért nem találni jobbat szerintem. Viszont tökéletesen megértem azokat is, akik még többet akarnak kapni, ha már kiadnak 500+ eurót egy telefonért, azoknak ott az S8 vagy a G6 (vagy ami tetszik).
    Na de nem igazán van alternatíva ha valaki rootot és/vagy főzött romot akar. Ill. van, a Pixelek, de azok sokkal drágábbak.

    Mindenesetre nekem az a konklúzióm, hogy jó ár/érték arányban csúcshardver csak az OP5 személyében van jelenleg. Ehhez kell némi kompromisszum (pl: kamera), de szerintem bőven belefér. Az OP5-öt semmiképpen nem cserélném el S7-re (de még S8-ra sem), mert a Samsung mobilok nem adják meg ugyanazt a szabadságot, amit a OnePlus (pl e miatt tudom korrigálni a számomra kiemelkedően fontos hangminőséget).

    [ Szerkesztve ]

    ***

Új hozzászólás Aktív témák