- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értelmetlen árazás , nevetséges teljesítménnyel tudom jellemezni az egészet .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
moleculez
veterán
Elvileg magasabb feszültségen (7+ volt) és hatásfokon (~70%) működik, mint a többinek.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Noukoum
veterán
válasz
#72445440 #59 üzenetére
Akkor miért is kevés a töltési sebesség? Ez arra van hogy rárakd és használd, ha már nem kell vagy esetleg lemerült levedd.
Semmi gond, meleg van, betudom annak.
Az ilyeneket meg inkább felejtsd el, köszi.[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
válasz
#72445440 #48 üzenetére
Te is félreérted, ez nem töltésre való hanem arra hogy nem merüljél le. Annyi energiát kell minimum átadnia amennyit kiveszel a mobilból, az meg bőven meglesz. Itt egyedül az árral van baj almás szokáshoz híven. De ha megveszik..
Lehet hogy közhely de valami túlárazott akkor az az, ezen nincs mit szépíteni. Mert hogy amúgy a terméknek meg van a maga koncepciója, ami alapvetően jó is.[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
adamklark
senior tag
válasz
#72445440 #50 üzenetére
igaz, bár kéretlenül is kikivánkozik az emberből amikor meglát egy ilyen ár/érték arányú terméket, rápilantottam más termékre is Apple boltban és hát.. vazze
már kicsit jobban átlátom a dolgot a commentek miatt, mint kicsi divatos dolog elmegy (bár van más powerbank is ami kicsi, gondolom a kompatibilitás lesz a selling point)
-
válasz
moleculez #44 üzenetére
Egyébként rengetegszer használom előadásaimban példának az apple-t, mert szerintem egyszerűen zseniálisak abban, hogy eladják ugyanazt egy icipici különbséggel saját találmányként kétszeres áron. 10-ből 9 cég tuti cserélne velük, egyszerűen zseniálisak ebben. Pár könyvet is megvettem direkt emiatt, és példaszerűek ebben.
Az, hogy megéri-e az embereknek, vagy sem, kb lényegtelen kérdés, hiszen nem csak egy terméket és nem csak egy ökoszisztémát árulnak ők, és azt a plusz-t nem tudják másolni, bármennyire szeretnék.Egyébként a tokszerűt is elég akkor tácuppantani, amilpr szükség van rá. Tegnap is voltunk túrázni, mikor tíz körül odaértünk, akkor raktam rá, 80%-on volt a teló, és mikor végeztünk, a teljes túra végigment, és 100%-on vettem le.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
moleculez
veterán
Mint oly sokszor, itt is fontos, hogy a helyén kezeljük a terméket:
Gyakorlatilag fél áron vannak alternatívák, de...
Töltési mechanizmus: vagy a telót töltöd, és az tölti az akksit (fordított töltés Apple módra), vagy fordítva.
Van akksi widgeten visszajelzés, és automatikusan el is indul a töltés.A kérdés az, hogy megér-e ez ~50% felárat. De ugyanez elmondható az Airpods vonalról is.
Valamint az élethelyzetek, amire ki van találva. Ha tudod, hogy hosszú napod lesz magaddal viszed, és miért tartanád rajta egész nap, mint egy tokot?
20% körül rácuppantom azt kész. Én lehet beszerzek egyet, persze nem Apple gyártmányt, nekem nem ér ennyit a pár szoftver feature.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #42 üzenetére
Fekvőrendőrön szerintem semmi nem dobja le a telefont még egy szilikon "ragacs" sem, ahhoz hogy tényleg repüljön olyat kellene adni a futóműnek, amit én már nem szeretnék kipróbálni, szerintem más sem.
Egyébként igen, igazad van én általánosságban beszéltem az autós tartókról, most már látom hogy te egy konkrét eszközre kérdeztél rá, azzal nincs tapasztalatom.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Nem mondtam, hogy szét kell veretni az autót. De még csak egy fekvőrendőrön se mentek át.
Azt meg tudom, hogy mágneses tartók eddig is léteztek és jól működnek, de az apple többi magsafe kiegészítője nem igazán tart jól. Pl a bankkártya tartó egy zsebrerakástól simán lejön ha kicsit beleakad a zsebbe. Ezért nem voltam én biztos benne, hogy ez a konkrét magsafe autós tartó minden helyzetben a helyén tartja a telefont.#39Gixxer88
Azt hittem erről van szó:
[link]
De akkor egy [ilyet] tettél egy autós tartóra ha jól értem. -
válasz
GreenGoblin #35 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ugyanúgy leválasztod mind a kettőt könnyedén?
Ráadásul - nem adták meg a méretét, és még az Apple oldaláról elérhető tesztnél sincs ott a mérete, de fél inch körülönek írják - nem vékonyabb, mint a "belebújós".Nem akarlak rábeszélni, ugyanakkor ezzel az eszközzel max ccm-ben lesz kisebb, de ugyanúgy (sőt, inkább) ki fog állni. Amikor először vettem ilyen eszközt sok éve, akkor is voltak már ehhez hasonlók, de pont az motivált engem a "kabátos" kialakításban, hogy kevésbé tud beakadni, mint ez. Egyébként az egyiknél felpattintod, a másiknál belecsúsztatod. Bizonyosan nem a fél másodperccel tovább tartó folyamat fog problémát okozni.
Mindenesetre az indok, amit írsz: " itt ha nem kell leválasztom azt csókolom." mindkettő esetén létezó opció, ha nem kell, nem hagyod rajta és kész - ezért is válaszoltam...
Zsolt_72 #36
Így van, más igényekhez más eszköz társul. Amit látok, hogy mások is gyártanak ilyen eszközt (akár itt is láthatók) féláron. Ami egyedül az almás termék mellett szólna nálam, az a következő: automatikusan bekapcsol a töltés - nem is értem, hogy a másikakat mirt nem így csinálták meg. Ez szerintem teljesen alap kellene, hogy legyen minden "felcuppantható" mágneses akku esetén, hiszen mi másért tenné fel valaki a készülékére. Ez a funkció simán lehet deal breaker, úgy vélem."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
mad823
őstag
Talán igen. Azaz félig. Mert azt értem, hogy ha van egy min. 10Ah-s powerbankod, ami tud gyorstölteni is. Na de az itt kínált pici plusz kraft rendes use-case-ekhez kevés szerintem, lásd fateless kirándulós példája. Meg ugye ha kicsi a tankod, akkor nem a marmonkanna a rendes megoldás, hanem a nagyobb tank.
-
válasz
whatwhatwhat #37 üzenetére
Fél éve napi szinten ezen lóg a telefon és az útvonalan egy része (cirka 20km) elég gatyán van,ráadásul nem is vagyok az a nagyon óvatos sofőr,szóval tartós.
Én mondjuk DIY magsafe autóstartót csináltam.
Műszerfalon a HOCO mágneses tartó,az asztali apple magsafe hátulján a fémlap,ezzel van a HOCO-ra felrakva.Gyakorlatilag egy mágneses tartó tartja a mágneses tartót. -
DeFranco
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #37 üzenetére
senki nem vereti szét szívesen az autóját hogy legyen a youtube-on valós kátyúteszt...
én is évek óta használok mágneses tartót, az utóbbi egy évben viszonylag szerencsétlen helyen (nincs felfekvés, alátámasztás, gyakorlatilag szinte "lóg" a telefon a mágnesen) gyakorlatilag soha nem esett le a telefon semmilyen szituációban.
igaz, érdemes jó tartót venni amiben megfelelően erős és jó kiosztású mágnes van.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Köszi az infót! Bár nem tervezek ilyet venni, de érdekel és ezért néztem pár review-t. Persze nem esett le senkinél, de nem is láttam hogy erre igazán kitérnének, vagy hogy kipróbálnák valami rázósabb szitut. Igazából úgy tűnt, hogy mentek vele 10 percet szép lassan, aztán ennyi volt a review. Gondolom ebbe akkor jóval erősebb mágnest tettek mint a többi kiegészítőbe, és milyen jól tették.
-
-
Nem tudom, ezt hogyan használják - számomra értelmetlen, amikor ötödáron lehet iPhone-okhoz sokkal jobban kinéző akkus tokot vásárolni 3-4x kapacitással.
Nekem ehhez hasonló van (nem keresgéltem ki pontosan, ennél szebb az enyém), két éve vettem, amikor a készüléket is (Samsung, LG, egyéb telefonjaimhoz is mindig egyből vettem). Amikor megyünk túrázni - mostanság pl minden héten egyszer - akkor fel a készülékre. Út közben navi a hegyig, hegyre fel, vissza, közben megy a túraútvonal rögzítés, egyebek - mellette az órán is nézem a térképet, mert húlye kütyümán vagyok - közben rengeteg fénykép készítése is történik. Délután lejövünk a hegyről, és még mindig maxon van a telefonom. Lehet, hogy kibírna a készülék is egy teljes napot így, de nem akarom kipróbálni.
Amikor elmegyünk körbetekerni a Balatont szép lazán, kényelmesen, akkor két napot szánunk rá. Akkor is megy fel a készülékre, és a két napot gond nélkül bírja sok fotóval, GPS-szel. Évente 1-2 alakalommal megyünk Ausztriába, Magas-Tátrába, Kárpátokba magashegyi túrázásra, mászásra, akkor is jön velem a külső akku a készüléken, és sosem merült még le használhatatlanra.Szóval roppant praktikus a rendes fajta.
Egy ilyen játékszer viszont csak arra jó, hogy még egy termékem legyen, amin vagyonokért van egy logo, de praktikus haszna nincs sok a konkurenciához képest. Egy ilyen sokkal értelmesebb választás, mint a sajátmárkás termékük."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
moleculez
veterán
-
A férfi hol tárolja? Hát a nőnek a táskájában. Vagy a kocsiban. És van akinek elfér a pénztárcájában is.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
mad823
őstag
válasz
moleculez #27 üzenetére
Tehát mindig nálam van. Hol? Egy nőnél van táska, ott elfér, de egy férfinél? Aztán természetesen mindig teljesen fel is van töltve, erre is nagyon figyelek. Elég valószínűtlen. Hiszen ha csak néha van rá szükségem, akkor el fogom felejteni feltölteni, ha pedig napi szinten kéne használni, akkor ott egyértelműen a telefon akksija van alulméretezve.
Na ehhez képest a "kínai szarok" 50-70 wattal tudnak tölteni, tehát 5 perc alatt több kraftot szednek össze, mint ami ebből 100 dodóért kijön.
Ezért számomra ez tüneti kezelés, nem több. -
Vig Zsolt
tag
Hasznos kis cucc,csak ne lenne ilyen drága
-
mad823
őstag
Valaki a use case-t árulja már el. Ez az izé mindig ott van nálam, és felpattintom, ha kevés a delej? Vagy állandóan rajta hordom, megduplázva a vastagságát? Egyik sem tűnik számomra életszerűnek. Tetszettek volna rendes gyorstöltést csinálni vezetékkel meg anélkül, követni a szabványokat, meg ilyesmi, és akkor erre nem lenne szükség. Oké, extraprofit sem...
-
-igu-
addikt
válasz
ultrasound #18 üzenetére
ez teljesen jól is néz ki
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
ricsi0307
senior tag
válasz
ultrasound #18 üzenetére
Ne haragudj de ez elképesztően undorítóan néz ki. Nem tudom ki az az ember aki egy ilyen hatalmas daganatot rárak a telefonra.
-
mad823
őstag
Pacemakereseknek vajon árnyékol?
-
adamklark
senior tag
szerintem felháborító hogy ennyire hülyének nézik a fogyasztókat, ezt az emberek kedvelik?
-
válasz
whatwhatwhat #17 üzenetére
“De ott is komoly kételyeim vannak, hogy egy nagyobb kátyú nem-e repíti le a telefont.”
Ezzel kapcsolatban csak jó tapasztalataim vannak.
Focus MK3,atomstabilan áll még a merészebben bevállalt rossz állapotú vasúti átjáróknál is.
Fekvőrendőrön is sikerült 50-nel átrakni szegény Fordot (nem vettem észre),ott se esett le,de még a tankcsapda kategóriájú kátyúknál sem.
Igaz ez egy i12,nem pro vagy pro max,így a tömege is kisebb mint az acéloknak,meg minden autótípus futóműve is más.[ Szerkesztve ]
-
ultrasound
tag
Hát, akkor inkább maradok az OISLE [link] márkánál!
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
moleculez #16 üzenetére
Eddig én az összes közül amit láttam, egyedül a mágeneses autós tartó fogta meg a kicsit fantáziámat. De ott is komoly kételyeim vannak, hogy egy nagyobb kátyú nem-e repíti le a telefont. Ráadásul a carplay/android auto elterjedése miatt egyre kevésbé lesz ilyen megoldásra szükség.
Minden mást vagy haszontalannak tartok, vagy konkrétan úgy gondolom, hogy sokkal rosszabb a hagyományos megoldásnál. Pl: a telefon hátuljára rakható bankkártya tartó szerintem abszolút haszontalan. A sima vezeték nélküli töltő meg rosszabb a hagyományosnál, mert így már 2 kéz kell ahhoz, hogy levedd róla a telefont, nem lehet csak simán felkapni.[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Én továbbra is úgy érzem, hogy ez az ájfonos MagSafe vonal zsákutca.
MacBooknál imádtam és roppantul hasznos volt. Itt viszont csak egy bejáratott név meglovaglásának érzem kissé félresikerült megvalósítással. :/
Vamos a la playa.
-
Atkooo
csendes tag
Azért mielőtt itt gondolatban jól elküldjük melegebb éghajlatra az Apple-t, értelmezzük a számokat
First, Apple’s MagSafe Battery is designed with 7.62V, almost twice the voltage of alternatives on the market. Second, the capacity to deliver power over time – watt-hours (Wh) is a better metric to understand what Apple may deliver here. The MagSafe Battery’s 11.13Wh compares to the iPhone 12/12 Pro batteries having 10.75Wh.
Nem mondom hogy így sokkal jobb, de azért árnyalja a képet
-
törölt tag
Nyugi ez csak a nyitó darab. Biztosan jön gen 2 kétszer akkora kapacitással 200 dodóért.
[ Szerkesztve ]
-
babosmiki
addikt
válasz
GreenGoblin #7 üzenetére
Végül is vésztöltésre elegendő lenne, de igen, ennyiért..
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
whatwhatwhat
aktív tag
Azt se feledjük, hogy a vezeték nélküli töltésből következő veszteségek miatt még kevesebbet fog tudni tölteni a telefonba. Nem tudom pontosan mennyi energia veszik el emiatt, de kb 30% rémlik. Ha ezzel számolok akkor gyakorlatilag tekinthetjük ezt egy 1000mah-s powerbanknak. Nevetséges. Ezért egyáltalán pénzt adni, de főleg ennyit.
Ez kb annyit ér, mintha feltennéd negyed órára egy gyorstöltőre. Persze lehet érvelni, hogy mi van olyan szituban, amikor nincs a közelben töltő és csak egy kis extra töltésre van szükség. Persze arra jó lehet, de csak erre az egy szituációra kiadni 100 dollárt?! Inkább vennék egy 3x ekkora powerbankot(még az is elég kicsi méretre), és akkor az több szituációban is hasznos lehet. Na meg negyed ennyibe kerül. -
Thor71
tag
Dupla alma. Ha le veszed a telorol ott a másik
ja hogy nevetséges kapacitás az kit érdekel
-
janeszgol
félisten
"Az ár a trendiség-adót már tartalmazza!"
[ Szerkesztve ]
-
Az már kapacitás!
a V40-emhez 30 dolcsiért vettem egy 5200-as akksis tokot. Igaz, nem vezeték nélküli, nem magsafe-es és nem is Apple gyártmány, de nem hiszem, hogy annyival kényelmesebb lenne a cikkben szereplő, pláne nem ennyi szuflával
ebből nehezen lesz fenntartható vállalatműködtetés...
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
Nem lehet vastag, nehéz, ez nem arra van, de egy darabig elketyegsz vele.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Tuhajohn
tag
Szóval, ha jól értem a 12 mini-t nagyjából félig tudja feltölteni? Ez azért elég karcsú, főleg 100 dollárért.
-
moleculez
veterán
Az Anker fele ennyiért ad dupla ekkorát, igaz fancy sw featureok nélkül.
-
babosmiki
addikt
Hát ha tényleg ekkora csak a kapacitása, akkor kb semmit sem ér nem 100 dollárt...Megint csak szemetelünk..
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
Új hozzászólás Aktív témák
ma Különösebb felhajtás nélkül tette elérhetővé a webshopban az Apple az új kiegészítőt.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest