Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kdavid94

  addikt

  "szerintem nyugodtan odatehető bármelyik Huawei tulaj hasonló gyűjteménye mellé."

  Igen, és csodálkoztam is volna ha nem látom megint a cikk alatti kommentekben. ;]

  (#20) samujózsi:

  "100Mpx vagyis egyetlen tömörítetlen kép kb 3-400MB..."

  A ~12 megapixel körüli képek, amilyenek valójában készítesz vele, az meg ennek a töredéke.
  Igen, szerintem default-n ez is olyan felbontáson fog fotózni, még csak nem is 27-en, én legalábbis úgy használnám. Bőven elég az a méret, a zoom miatt meg jobb is lenne.

  "Volt egy 8Mpx-es Canon kompakt gépem, az ezerszer jobb képeket csinált"

  Azért nem mindenkinek ez a véleménye a nagy megapixeles telefonok képminőségéről. Bár az is tény, hogy ez nem A70 volt, de a megfelelő szoftverrel szerintem az se lenne rossz.

  "Tényleg nem értem, mire jó ez."

  Mert szokványosabb felbontáson fényképezve ugyanolyan jó, mint a hagyományos mobilos szenzorok, csak kapsz mellé relatíve jó minőségű crop zoom-ot is.

  [ Szerkesztve ]

 • kdavid94

  addikt

  "Ez azt jelenti, h 27 mpx-es módban 3,2 mikron."

  Annyi azért nem, ha ezt valóban lehet így venni, akkor is "csak" 1,6 mikronról beszélnénk. Negyed felbontás azt jelenti, hogy fele olyan széles és fele olyan magas a kép, tehát egy pixel szélessége is csak a kétszeresére nőne.

  A szintén 0,8 mikronos IMX586-ból viszont nagyjából ki lehet következtetni, hogy mire számíthatunk. 27 megapixelen olyasmi lesz, mint az 12-n. 12 megapixelen meg olyan, mint az IMX586 6-on.

  Ha annak raw fájljaiból indulunk ki, akkor elég jó lesz, a többi meg már csak a szoftveren múlik (meg a lencse minőségén).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák