Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Quasi_modo
nagyúr
a Compact méretben a Z1C a csúcs Szerinted.
ritka undorító lépés volt, hogy a Z5 már műanyag hátlappal jött.
Idézet: A korábbi változatnál még üveg hátlapot használt a Sony, ez látszott is rajta. Ez is az, de ezúttal olyan a csiszolás, ami miatt elsőre nem egyértelmű, hogy nem műanyagról van szó, de a Sony megerősítette, hogy üvegből készült ez a terület. ( A sima Z5-nél is) -
janeszgol
félisten
Az Xperia SP az okostelefon-történelem egyik legelpocsékoltabb telefonja. Papíron isten volt (ma is versenyezhetne 60k alatt). A kamerája nekem bejött, szép képeket lehetett lőni vele.
Nos a wifi gyenge volt az anyaghasználat miatt. A beszéd hangszóró annyira dobozhangú volt, hogy nem tudtam a másik oldal személyét meghatározni. A vodásnak nem voltak szoftveres gondjai és mai napig működik egy nőismerősömnél. De a Telekomos... nos. Hát igen. Nem tudom, van-e rá rendes CM.
Ráadásul széria hiba nála az akksi púposodás (emiatt ugye reped). Szóval akinél még nem volt, számíthat rá.Ha szoftveresen is rendben lenne (esetleg egy jobb kijelző, hogy ne legyen fakó), ma is megállná a helyét.
Az X-sorozat felkeltette az érdeklődésem. Kíváncsi vagyok a Sony MM megoldására és ezen három telefonjára. -
-
daniel909
addikt
Nem értem a sirast.
Szimpla hülyeség h a Sony megbízhatatlan. Ennyi erővel a samura is lehetne ezt mondani meg az Applere. Ott is romlanak el a kütyük ráadásul a Samu szoftveresen meg rossz is.
A Sony szoftveresen jó. Majdnem Stock droid. Akinek ez nem pozitív az vegyen Samut.
A z szériát kimaxoltak. A z5ot nem tudják már tovább vinni kell egy új név új dizájn. Miért kapkodás ez? Hány évig volt z széria?
Most meg x széria lesz. Új dizájnnal. Ennyi van ebben.Az jogos h fél évente jöttek ki új modellek de nem volt sok kulonbseg közöttük. Két három generáció múlva volt érdemes váltani.
Szóval nem értem a fikázást. A felső kategóriás Sony telefonok jók. Sokkal jobb mint egy lassú lagg király Samsung vagy egy LG azzal a csodás uival.
Csak a sok ex sp tulaj örökre elkonyvelte a márkát -
troviko
senior tag
SonyEricsson néven azért igen csak a legnagyobb konkurenciája volt a Nokiának. Játszott még anno a Motorola, ez a 3 nagy név uralta a piacot. Most mind a 3 padlón van.
Ami a Z sorozatot illeti, szerintem iszonyatosan jó telók voltak (mondom ezt egy Z1C és egy Z5 tulajként, de egy kis ideig Z3-asom is volt). Viszont minden szériával követtek el kisebb-nagyobb hibákat, és ami a szomorú, hogy a Compact méretben a Z1C a csúcs. Azóta minden Z Compact egyre rosszabb és rosszabb.
De például az is ritka undorító lépés volt, hogy a Z5 már műanyag hátlappal jött. Ezek azok a tipikus butaságok, amivel ki lehet nyírni egy jól felfuttatott brand-et.
Egyéb iránt nem tudom, hogy most épp milyen a Z család általános megítélése, én szeretem, de én is úgy érzem, hogy egyre silányabb anyagokat használnak, tehát én is érzek egy ilyen negatív tendenciát.
Lehet, hogy egyszerűen csak túltolta a spórolást a Sony, és ez megmutatkozik az eladásokban.Amint azt már írtam, X performance még nem volt a kezemben, így még nem alkotnék róla végleges véleményt, de az eddig infók alapján szintén nem vagyok boldog.
Végre az anyaghasználat az a minőség, amit már 2 éve várok a Sony-tól, viszont összehasonlítva egy Samsung S7-el, nagyobb, a kijelzője viszont kisebb (=rossz kijelző káva arány), ami külön vicces, hogy a Samu fizikai gombot is használ, a Sony virtuálisat (és ezt imádom benne) így tehát nekik több lehetőségük lenne a jobb kijelző-káva arányra.
Félre értés ne essék, nem kell, hogy káva nélküli legyen, de azért legyen már arányos a telefon...
Ezen felül a Samsung vékonyabb, méghozzá sokkal, ami a nagy telefonoknál létkérdés.
Vékonyabb, és jóval nagyobb az akksija. Nagyobb felbontású a kiejlzője (ami egyébiránt számomra FHD-tól már totál mindegy, sőt, sokszor rosszabb a nagyobb felbontású kijelző, de akkor is).
Szóval összehasonlítva az S7-et az X performance-al, ezt a kört MINDEN tekintetben a Samsung S7 nyerte, és nem szoktam meg, hogy ennyire le van maradva a Sony.
Immáron nincs olyan paraméter, amiben a Sony jobb tud lenni.Azt is hibának tartom, hogy az X család tagjai közé simán bekerültek gagyi, közép kategóriás telefonok is. Óriási hiba, hogy az X performance és a sima X szinte megkülönböztethetetlen egymástól.
(Az XA meg mocskos ronda, az aránytalanul nagy alsó, felső kávával).Végszókén annyit, hogy meg kell nézni, kézben milyen lesz a Sony, de egy bemutató S7 már volt a kezemben, az kegyetlen jó lett.
Konkrétan a Z1C óta nem éreztem ilyen "Must have" érést telefon iránt. És ha ezt én, egy 10-en X éve Sony fan mondom, akkor ott már baj van. -
exedoc
senior tag
Igazán kár a Sony-ért. Tartok tőle, hogy a Nokia sorsára jutnak, ha így folytatják. Az is egykor az egyik legnagyobb gyártó volt, de a sorozatos eszetlen húzásokkal saját magukat nyírták ki. Látszik a Sony-n is, hogy erőlködnek már, és maguk sem tudják mit akarnak. Egyszer csak felső kategóriára koncentrálnak, most meg ahogy elnézem inkább a középre. Vicc
-
Sebhelyes
senior tag
Z, X, Y... Egyik kutya, másik eb.
-
tomp
félisten
Micsoda sírás megy...
Nekem tetszik a Z3-as ház az ujjlenyomat olvasóval. Volt T, C, M, Z széria. Gondolom ezeket most felváltotta e 3 modell. Nem lenne hülyeség ha változatlan néven futnának tovább csak az évszámban lenne eltérés.
Nem semmi ez a "csúcscsúcs" telefont akarok és hát 3giga rammal nem elég. Sony rendszerhez 3giga bőven elég. Ha energiatakarékosak az új SoC lapkák akkor akksiból sem kell nagyobb ugyan olyan akksi időhöz. -
törölt tag
Szóval átnevezték a Z-szériát X-re... nagy dolog... még a formaterv is ugyanaz.
Bár értelmét nem látom, a Z már jól bejáratott volt.
Csak attól félek nehogy ne legyen belőle csúcs-kompakt, akkor nem lesz mire lecserélnem a Z3C-t, ha eljön az ideje.A többi gyártó már mind felhagyott a jó méretű csúcs-készülékek gyártásával, még az Apple is.
-
laci_csk
senior tag
Ki tudja mit dugott bele. De ettol fuggetlenul mukodott, nem? Akkor miert kellett mas telot venni ami sokkal gyengebb, akar igy is, hogy ez felig romlott? Abba milyen kartyat fog dugni? Hany gigast?
Szemely szerint nem talalom a logikat ebben a huzasban. Alatamasztja azt, amit eddig is allitottam egyes Sony userrol. -
gepardlacee
tag
Már bocsánat, de osztottam az észt? Csak offtopic témaként bedobtam haverom rövid történetét. És igen, az SD kártya foglalat halt meg, nem a kártya maga.
-
janeszgol
félisten
válasz
gepardlacee #94 üzenetére
Es ha az iphone fog gari idon kivul tonkre menni, akkor az is szar lesz?
Fizetni kellett volna es javitjak a foglalatot. -
Halkow.
senior tag
válasz
Az első generációs Z -alapján osztod az észt...
A haverod helyébe inkább dobtam volna egy deákot az árra és egy friss Z5-t hoztam volna ki. Nem egy 3 éves imenőségfarok cuccot, ami 10GB- all kullog.
-
laci_csk
senior tag
válasz
gratulalok hozza, marmint az ifonhoz, de ez hogy jon ide?
Sd kartya, vagy az sd kartya foglalata(?) "fosta" ossze magat? Az ifonnak nincs egyik se, ugyhogy az nem fogja semmikepp "osszefosni" magat e teren, ott van egyebb.
Sokan osszetevesztik a pixel per inch hosszmerteket a terulettel, azt hiszik hogy pixel per negyzet inch.
-
gepardlacee
tag
Haverom Xperia Z -jének SD kártya foglalata fosta össze magát. Garancia már nem volt, biztosítás nem vonatkozott rá. Annyira elege lett belőle, hogy vett egy iPhone 5S -t...
-
válasz
P0lgárMester #89 üzenetére
Igazad van, valóban csak simán hüvelyk, rosszul mondtam.
De akkor sem vagy tisztában valamivel.Vegyünk négyzet alapú legót, amin 4 bütyök (pixel) van (legyen ez a compact).
Most ebből a legókockából vegyünk 6 darabot, és rakjuk egymás mellé - 24 bütyköt számlálunk (ultra).Tök mindegy, hogy hány legókockát vettünk, egy kockán négy bütyök van (volt és lesz).
= egyenlő méretű területen egyenlő számú képpont, tehát egyenlő képpontsűrűség.
Ultra képernyőjének nagyobb a területe, így nyilván több képpont fér bele egyenlő sűrűséggel. -
domos
senior tag
válasz
P0lgárMester #91 üzenetére
Kísérlet következik!
1. Végy egy négyzetrácsos lapot.
2. Jelöl ki egy 5cm x 5cm-es területet.
3. Jelölj ki egy 10cm x 10cm-es területet.
4. Melyiken vannak sűrűbben a négyzetek? -
domos
senior tag
válasz
P0lgárMester #89 üzenetére
>2016
>egy hüvelyknyi hossz mentén található képpontok számát jelenti
>minnél kisebb helyen van ugyanannyi pixel
>top lel
>most akkor egy hüvelyk vagy "minnél" kisebb hely
>pls -
P0lgárMester
újonc
válasz
Dr. 444Hertz #84 üzenetére
Ppi= Pixel Per Inch, nem pixel per négyzethüvelyk :-)
"tehát az átlósan egy hüvelyknyi hossz mentén található képpontok számát jelenti."
Ezt innen, prohardverről másoltam neked, de ha úgy gondolod, hogy a prohardveresek nem tudják jól, akkor szólj nekik :-)
És ebből is adódik, hogy minnél kisebb helyen van ugyanannyi pixel, az azt jelenti, hogy sűrűbben helyezkednek el :-) tehát élesebb a kép is :-) -
válasz
P0lgárMester #85 üzenetére
De pont azért ugyanannyi a ppi a két készüléken, mert teljesen más a képernyő felbontása.
Pl: egy kisebb papíron 50 riszszem van, egy 2-szer nagyobb felületű papíron meg kétszer annyi (100). Csodák csodája, a sűrűség nem változott.Szerk: látom megelőztek
-
domos
senior tag
válasz
P0lgárMester #85 üzenetére
A ppi nem a pixelek mennyiségét adja meg, hanem a sűrűségét.... Az általad idézett részben is ez van:
82cm képátló, 1920x1080 pixel ~~> 68ppi
160cm képátló, 1920x1080 pixel ~~> 35ppiTermészetesen a nagyobb pixelsűrűségű kijelző lesz élesebb.
-
P0lgárMester
újonc
Sírhatsz, de ha valamit nem értesz akkor ne akard azt másnak magyarázni...
De a biztonság kedvéért itt egy leírás a pixelsűrűségről /bár nem telefonnal, hanem tévével van példázva, de a lényeg ugyanaz/:
http://szamitastechnikarol.blog.hu/2014/05/20/tudod_mitol_lesz_szebb_a_kepItt a rész ami neked kell:
"Képpontsűrűség (PPI)
A valóság azonban az, hogy egy 82 cm-es TV-n sokkalszebbnek fog látszani a Full HD felbontás, mint egy 160 cm-esen, ez pedig annak köszönhető, hogy ha azonos képpont szám nagyobb felületet fed le, ez csak akkor lehetséges, ha a képpontok mérete illetve a köztük lévő távolság nagyobb. Az éles képet tehát a valóságban nem is a felbontás, hanem a felbontás és a képernyő méretének viszonya adja meg. Ezt a képpontsűrűséget hívják PPI-nek, vagyis pixel per inch (azt mutatja meg, hány képpont van egy inch-nyi hosszon, azaz 2,54 cm-en)."
Magyarul: ugyanannyi pixel egy kisebb kijelzőn élesebb képet ad ;-)
-
válasz
P0lgárMester #82 üzenetére
ppi = képpont/négyzethüvelyk, tehát ha a sűrűség (kb.) ugyanaz, akkor egyértelműen a nagy képernyő ad részletgazdagabb képet.
-
domos
senior tag
válasz
P0lgárMester #82 üzenetére
Sírok a nevetéstől.
-
P0lgárMester
újonc
Nem bántásként, de látom a geometria/térlátás nem az erősséged :-)
Egyszerű példa amit otthon ki is próbálhatsz:
vegyél elő egy papírlapot, vágd ketté úgy, hogy az egyik kb másfélszer akkora legyen mint a másik. Ezek lesznek a különböző kijelzőméretek.
Vegyél elő pl. szemes borsot mert azok nagyjából egyformák. Ezek a szemek lesznek a pixelek.
Mindkét lapra tegyél ugyanannyi szemet.
Melyikre tudod sűrűbben rakni?
A kisebbre!
Vagy másik: a két papírlapra tegyél ugyanannyi pöttyöt. A kisebb papíron sűrűbben lehet tenni...
A kijelző pixelszáma ugyanez. Ugyanannyi pixel egy kisebb kijelzőn sűrűbben van. Ezért élesebb.
Ha ennyit nem értesz, akkor nem lehet mit tenni, ennél egyszerűbben nem lehet leírni :-) -
domos
senior tag
válasz
P0lgárMester #79 üzenetére
És ezt mégis miből gondolod?
-
domos
senior tag
válasz
P0lgárMester #77 üzenetére
- 344ppi>342ppi, szóval az ultra élesebb
- a "szebben" és "jobban" pedig eléggé szubjektív vélemények, de szerintem az ultra kijelzője élénkebb volt, mint a compatoké -
domos
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #70 üzenetére
Sajnos azokat a trágya kijelző miatt nem tekintem jó telefonnak.
-
laci_csk
senior tag
Mindig ugyanaz a mese itt a forumban. A kozepkategorias Sony (l)userek, elmennek mas ceghez es ott csucstelot vesznek, es aztan megy a hasonlitgatas, hogy az utobbi mennyivel jobb, es hogy soha tobbet Sony telo. Tenyleg luzerek ezek.
Szerintem az "Xperia X" sorozat sokkal hangzatosabb, mint a Z, mar regota vartam erre, anno mikor betuk szerint voltak nevezve es nem volt me'g szeria.
A xiamiau es kinai tarsai szerintem mehetnek a busba, mindenfe'le szempontbol.
-
AMD Power
titán
Ezek az utolsó pár Z már nem is fog hiányozni. Sajnos.
-
-
RAMBÓ
aktív tag
Sony Z2 telefonom van. Egy éve vettem, nagyon tetszett, szerettem, mígnem tömegesen jöttek elő a hibák( beázott, elvát a kijelző és a keret, a kamera túlmelegszik még HD videónál is, kinyílik magától a töltő ajtócskája). Írtam a sonynak, nem csináltak semmit, visszaírtak, hogy sajnálják (köszi). 4szer volt szervízbe, volt, hogy visszaküldték az elvált kijelzővel és egy levéllel, hogy a túlmelegedés természetes, a gyártó számolt vele, örüljek hogy védi a telefont. Ezek után remélem felhagynak a telefongyártással. Ilyen hozzáálással nem lehet 2016ban érvényesülni.
-
törölt tag
Nekem tetszenek ezek a telefonok, az egyik legszebb design jelenleg a piacon, élőben elképesztően jó fogásuk van, minőséginek hatnak. Ebből legalább lehet majd feketét kapni, nem úgy mint a blingbling színekben pompázó kínaiakból.
Teljesítményben sem hiszem, hogy a napi használatban bármi probléma lenne velük. Ha tényleg vissza tudják fogni magukat, és nem adnak ki félévente új modellt, akkor nem lesz olyan nagy baj.Ezerszer inkább ilyet vennék, mint kínai telefont. Volt már néhány saját is, illetve az ismerősök, munka és környezet révén elég sokat láttam, de saját használatra egyik sem jött be annyira, hogy 1-2 hétnél tovább használjam. A csillámpónis kezelőfelület, letilthatatlan bloatware, és még lehetne sorolni. Hardveresen rendben vannak a kínaiak, de a szoftvertől sírni tudnék
Ráadául erre 90%, hogy lesz normális CM is, míg azokra gyakorlatilag képtelenség bármi ilyet felvarázsolni.
-
Carlos_A
tag
Mint márka, bírom a Sonyt, sok minőségi termékük van. Viszont ez az egész telefonos család, nem az igazi. Először is, régóta várok már egy Z ultra folytatásra, nekem aztán az is bőven jó lenne ha X ultra néven jönne ki végre.
Tök jó, hogy váltanak, meg varriálnak a névvel, csak ez mögött akkor legyen egy kis "tartalom" is. Anyaghasználat terén, végre legyen pici a káva, ne akkora hogy az 5.1 colos telefon akkor mint más gyártó 5.5 colosa. Jó aksi idő és stabilitás... nekem az meg már mindegy, hogy snapi 808 vagy 820.
-
Aryon87
félisten
Jah, jo nagy kesekkel, esetetesekkel.
Igaz kozepkategorias jatekos voltam a sonyval (LwW, Sp), de eleg is volt.Az Lg szerintem sokkal jobban rafekudt a tamogatottsagra, G2 tortenetet nem ismerem, a G3 ket foverziot ugrott, a G4 is ugyanigy lesz ugy gondolom, arrol nem beszelve, hogy havonta jonnek a biztonsagi frissitesek is.
Tetszett a Z3-tol felefele levoeket, de a fel es ciklusokkal tulzasba estek.
Ez mar a halaltancuk, kinjukban a kozepkategoriat kezdik nyomni, hogy valami csurranjon is befele.. -
Tidzsimon
őstag
Ízlések és pofonok....
Kinézetre valóban jobb a z1c mint a z3c viszont azt nem tom honnan szeded, hogy nagyobb? Csak a kijelző, a késtülék nem. Mellesleg szvsz a z5c is szebb mint a z3c, és imádnám a bazári műanyagot, mert az üveg csak arra jó hogy ripityára törjön.
Compact verzió majd lesz az x2 ből, most még korai. -
törölt tag
A "Z" sorozat elérte a csúcspontját...
Ezt a dumát... nem semmi.
Én inkább úgy mondanám, hogy elérte a mélypontját. -
troviko
senior tag
Tegnap leírtam erről a véleményem. Nagyon negatív. Nagyon rég óta Sony fan fagyok (voltam). Azt hiszem, ezzel én feladom a márkát.
http://mobilarena.hu/tema/re_mwc_2016_videon_az_xperia_x_csalad/hsz_18-18.html
-
Zeki
nagyúr
A nagy Sony nincs benne a TOP10-ben a telefon értékesítésben.
A kínaiak keményen odaléptek.
Ha a Sony akar valamit, szélesíteni kell a palettát, törekedni kell az ár és minőség egyensúlyára. Ha nem, mégtöbb kínai gyártó előzi meg. Nyilván a marketing, support sem mindegy, meg hogy a szolgáltatók mennyi készüléket árulnak tőlük. De ehhez kell vagy 4-5 modell és nem egy árkategóriában. -
ctvagyok
őstag
A Sonynál csak hülyék dolgoznak a vezetésben???
Középkategóriára fókuszálást remélem nem gondolták komolyan. akkor garantáltan lehúzhatják a rolót. A középkategóriában a Xiaomi és társaival kéne árban versenyezni, ami nem fog menni nekik. A középkategórián nincs haszon. Legalábbis ha korrekt készüléket akarnak letenni az asztalra.A névváltás meg maga a vicc. Simán látom, hogy megint fél évre adnak ki egy új csúcsmodellt.
Mikor is jött ki a Z5? Persze az s820 miatt lépni kellet ezt elismerem. De ha fél év múlva jön az X1, akkor feketepont.
A felépített nevet meg ügyesek, hogy kidobják. De hát a HTC-nek is jobban megy lassan, mint nekik. -
jacis
nagyúr
Számomra ez a döntés teljesen érthetetlen. Szerintem nekik teljesen végük.
-
vicze
félisten
"Szerinted ki akarja így?"
Mit? Most nem értem mire vonatkozik.Nincs forrás, egyszerű matek Vivo Kínában Oppo előtt van piaci részesedésben szinte minden felmérés alapján, így az eladott darabszámuk nagyobb mint Oppo-é, így ha összeadod a 3 márkát nem nehéz kilegózni, hogy darabszámban a BBK jelenleg eléggé a 3. Ha a Lenovot nem darabolják márkákra az aladásoknál, akkor őket se kéne.
-
Aron1988
tag
válasz
Dr. 444Hertz #50 üzenetére
Végre! Végre lekapcsolták a lélegeztető gépről ezt a szériát. Így legalább a hamis ábránd megmaradhat a cégnek, hogy nem megy csődbe 2-3 éven belül a mobilrészleg náluk. Már várom az MTK procis, 120ezer forintos, olajfestmény fotókat készítő kávahuszár tepsijeiket!
-
no more
veterán
Reméljük villantanak majd valamit, mert a Z széria baromi jó (volt), kiválóan optimalizáltak, jó hardverrel és jó támogatással.
-
Kedves Sony!
Az átnevezés tök jó dolog. A készülékek finomhangolása is.
DE
a kettő nem fér meg egymás mellett.
Üdv.Ui: Sony rajongó vagyok, és az X-sorozatnak is örülök (nagyon!). De vajon miért van olyan érzésem, hogy te többet tudsz ennél...?
-
viano
aktív tag
Szerinted ki akarja így?
3. ?? hírforrás? és miben mérve, db, forgalom vagy profit alapján?
.......... oppo 50 millió, a többit sajnos nem tudom, de nem gondolnám így saccra . . .
. . . ha a Huawei kb. 100m, ők akkor hol vannak?!Minden esetre nem semmi, hogy hová el lehet jutni főleg Kínára alapozva.
Úgy tűnik ott is akad már néhány jól szituált polgár. -
Bogyi007
veterán
Éééés megint eljátszották a régi figurát.....
Anno Xperia U tulajként is mindent megígért a Sony majd belesz**t a dolgokba, most a z szériával is megtette, de nyugi másfél év múlva jön az Y sorozat amit majd átváltva görögre az Omega zár le amivel az egész üzletág csődbe is megy...
-
vicze
félisten
válasz
gyerecske #44 üzenetére
Nem egy SoC-tól lesz valami csúcs, hanem a körítéstől és a körítés sok paraméterben gyengébb, akár a Z5-höz képest akár a jelenlegi konkurenciához képest, egyszerűen csak egy nagyon túlárazott telefon lesz semmi más. 700EUR az X Performance-ért nevetséges.
(#43) viano: A BBK (Vivo, Oppo, OnePlus) jelenleg a 3. legnagyobb mobil gyártó a világon, még sincs számon tartva sehol, mert így akarják.
-
viano
aktív tag
A Z5 valószínűleg nem hozta a minimális várakozásokat sem, valamit tenni kellett.
Nem biztos, hogy a fejlesztés alatt is külön sorozatnak szánták az X-eket, csak ez most így alakult.
A mobilpiac egyébként is átalakulóban van, egy OPPO pl. úgy vált/válhatott jelentős szereplővé, hogy az (európai!) emberek többsége a mai napig sem hallott róla.
Ez persze elsősorban Európa problémája. -
fornettisuti
veterán
rájöttek, hogy az átnevezés mekkora marketing.
-
Mekkora fejetlenseg van a Sonynal....
Kiadnak par honapja egy telefont, es elkaszaljak.... Most meg azt hiszik a nevvaltasnak lesz akkkora reklamerteke... Paff...
Lehetnenek jok is, de marketing es kommunikacioban vege... Sehol..
-
viano
aktív tag
Sony Mobile statement on Xperia Z series
[link]“The Xperia Z line has reached its culmination – Xperia X series represents a new chapter and evolution of our product strategy. Whilst the Xperia Z series was all about bringing the best of Sony’s advanced technologies to smartphones, Xperia X series is based on bringing smart, adaptive Sony user experiences across camera, battery performance and hardware / software design.”
-
vicze
félisten
A probléma csak az, hogy az X egyik tagja se váltja le a Z-ket nagyon sok szempontból. (kamera, aksi, kijelző, stb.)
A másik meg az, hogy az X már készült a Z5 bejelentésekor is, és abba nem kevés marketinget öltek. Ha tudták, hogy kidobják az egészet, akkor teljesen értelmetlen volt az egész Z5 család kiadása, akkor lehetett volna a Z4 globális és kész. Egyszerűen teljesen értelmetlen a stratégia.
Pár hete még a Z6 specifikációk szivárogtak, ma meg már megszűnt? Nem mondom, hogy először fordulna elő ilyen a történelemben, de ez általában nagyon nagyon rossz előjelek, a jövőt nézve.
-
cezarlacrone
aktív tag
-
válasz
csadi0011 #22 üzenetére
[link]
Sony mobilrészleg igazgatója jelenti ki, hogy nem lesz Z készülék.
Japánul van az interjú, ezért lefordítom a lényeges mondanivalót:
Az Xperia-történelem 3. korszakának a kapuját nyitották meg ezzel az X-sorozattal.
Az első volt az első készüléktől a Z-ig, majd a Z-sorozatok korszaka, végül jön most ez az X.
Nagyon magyarázkodnak...(Nagyon jó telefonnak ígérkezik az X Performance, de szerintem semmképp sem nagy váltás a Z-sorozat után, és a Sony többet tudna ennél.)
-
zenwalk
senior tag
3 éve van meg a Z-m, semmi gond nem volt vele.Támogatni is elég sokáig támogatták, reméltem hogy Z6 lesz a következő telefonom, de ezek szerint nem
Kár érte, nekem nagyon bejött a design
-
Xaels
félisten
Szerintem ha meg akartak volna igazán újulni akkor az Xperia szériát designostul meg kellett volna újítani. Ezvebben a formában csak névváltás volt.
-
válasz
Crafter32 #19 üzenetére
Már nem él a nagy Sony vezér, Morita Akio.
A fiatalok pedig nem tudnak manapság masszív értéket előállítani, mert az ügyeskedés megy.
Jó pár embernek van emléke a régi cuccokról, hogy tartósak, megbízhatóak voltak.
Ezek "csak" fogyasztói termékek.
Ingjoke: szerintem ne várd... -
joey04
titán
Ezt a fejetlenséget, kapkodást...
-
engem az érdekel, hogy mivel feleségemnek z1c-je van már több, mint két éve és imádja és kisebb szarakodásokkal, de jól működik, hogy a z5c amit most akartam neki venni, kap-e a későbbiekben frissítést, vagy teljesen leveszik a kezüket a Z sorozatról?
-
Tottalino
tag
Van ember, aki elhiszi, hogy ha Z helyett X leszna neve, akkor bármi is változni fog? Ugyan az a tehetségtelen banda fogja tervezni szoftverezni és gyártani.
-
Gainka
őstag
Nincs baj ezzel a váltással meg az uj készülékekkel sem remélem, hátha lesz értelmes közép kategoriás gép is szolgáltatónál... Kicsit béna hogy a drága z-en kivül gyakorlatilag nem volt értelmes telefonjuk.
-
sefan67
aktív tag
Ebben a dologban a legsajnálatosabb hogy befellegzett a kicsi de csúcsHW-es
készülékeknek mint pl. a Z_ compact
az 'XA' készülék 1 vicc HW téren, de gondolom továbbra is kétszer annyit kérnek majd érte mint amennyit ér. -
kaciokos
őstag
Nekem tök 8, hogy Z-nek vagy X-nek hívják, csak legyen belőle Compact modellváltozat is, mert az gyakorlatilag konkurencia nélküli modell.
-
gerii
addikt
válasz
lsebestyen #13 üzenetére
Én is azt vallottam hogy utol akarják érni számozásban a többit, erre feladják a cél előtt.
Egyszer felsőkat egyszer középkat, a végén lemennek az Alcatel szintjére? -
cashzoli
aktív tag
Remélem az evolúciós irány a szoftvert is érinti majd. "Gyárinak" nem elég vanilla, custom-nek meg nagyon kevés hozzáadott funkciót hordoz.
-
Matada2.3
veterán
Kellett ez a váltás! Reméljük nem csak a termékcsalád, de a mentalitás is cserélve lesz.
-
Crafter32
őstag
A Sony elég nagy múltú és tapasztalt cég. Nem értem miért nem képesek ismét a csúcsra törni. Kapkodva nyúlnak mindenhova.
-
vicze
félisten
"Ez tehát megerősített tény"
Ezt a tényt Sony oldaláról linkelné valaki, mert sehol se találom? Vagy a német FB support kommentjeire lyukadok, vagy random beirkált interjúkra, mint a Xperia blog, amiknek nincs forrása igazából, de sehol egy Sony hivatalos állásfoglalás.
-
rdt89
addikt
válasz
Luck Dragon #8 üzenetére
Én nekem a Sony akkor volt a legjobb gyártó mikor még az Ericsson is közösködött velük, akkor minden készüléküket kipróbáltam és imádtam őket főleg a (Live With Walkman, Ray, Arc S).
-
janeszgol
félisten
válasz
#16514048 #11 üzenetére
Az érdektelenség és a bizonytalanság.
Érdektelenség: Ne csak a befektetőknek gyártsanak telefont.
Bizonytalanság: Plusz felvetődik a kérdés, hogy tudják-e szerelni két évig, gyártanak-e hozzá alkatrészt? Frissítik-e majd (mint utólag kiderült, igen, de ezt ígéretre nem alapozzuk) rendesen a meglévőt vagy hamar elfelejtik? -
Beri78
őstag
marketing az egész - semmi értéke nincs
-
lsebestyen
addikt
Pff, pedig már majdnem utolérte a számozás a Galaxykat, meg a szifont.
Én szerettem nagyon a Z2-m, nagyon stabil volt, 1300h üzemidő után is ugyanolyan gyors volt. Kinézetre is baromi elegáns, bár ez relatív ugye.
Valakinek a szappantartó jön be.
-
gyerecske
senior tag
Nekem a Z3 C-vel semmi gondom nem volt mióta megvan, nem lassult le(ugye Samsung?), 2 napot simán kibír , ha nem játszok rajta.Van a családban még 2 Xperia active is azokkal sincs semmi gond.Nem is értem a sok fikázót, szerintem jó lesz ez az X széria is.
-
mackoman
tag
Sony.....csak a marketingből akar megélni.Lásd Z5. Azzal reklámozta a Z5 mobilt ,mint James Bond mobil.Aztán ha jobban megnézzük,teljesen más telefon van a filmben,és az is csak félhomályban lehet látni.Soha többé Sony,megbízhatatlan szarok.Pár hónap és összefossák magukat.Ja még mielőtt nekem esnének a fanatikus Sony hívők,tapasztalatból írom.
-
Az csúnya lenne,és nagy baklövést követnének el ezzel, remélem most vissza fogják magukat. És a cikkben lévő szempontokat betartva készítenék el az x sorozatot.
Személy szerint én inkább várok és cserébe kapjak egy jó készüléket. Mint hogy hat havonta az utódjairól olvassak rémes teszteket.Vagy szerezzek kellemetlen tapasztalatokat.
-
janeszgol
félisten
Hm, érdekes döntés. Erre nem számítottam.
Egy évvel ezelőtt azt mondták, hogy csak a csúcs kategóriában versenyeznek. Most meg inkább maradnak középütt.Semmi baj nem lett volna a Z szériával, ha nem félévente jött volna. És semmi baj nem lenne a Sonyva, ha igényesebb, átgondoltabb összeszerelést látnánk tőlük. (Sok a selejt náluk.)
-
rdt89
addikt
1 év alatt az X is utoléri a Z-t számozásügyileg.
-
judas13
addikt
Sonyéknál valami nem klaffol......
-
akishamis
csendes tag
Megbukott az egész Z sorozat, nincs miről beszélni, ez látszik az eladási mutatókon is. Az egész egy kaptafa, semmi innováció, unalmas formaterv, túlárazott telefonok. Várható volt.
-
f0CuS
csendes tag
Tehát az Z-t átírták X-re. Ettől még semmivel sem lesz jobb a telefonjuk sajnos...
-
bolondember
MODERÁTOR
elég érdekes döntés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony közölte hivatalos álláspontját, mely szerint innentől az X család viszi majd hátán a vállalat mobilos részlegét.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Autós topik
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest