- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
válasz
s4hu|SyD^ #180 üzenetére
Ezt esetleg akkor írhatnád így le ha az lenne mint az előző generációnál, ahol nem igazán volt időközbeni fejlődése a hardvernek. Most van, mivel a 4K-val az elején nem számoltak (pedig kellett volna), így utólag jöttek ki erősebb gépek is. Tehát nem fognak azok vissza már semmit. PC piac van szét fregmentálódva mert nincs egy közös szabvány. Win10 lehetne egy jó irány, de be kellene állnia mögé a hw gyártóknak is.
-
Raysen623
addikt
válasz
#32839680 #172 üzenetére
Én itt nem érzek platform váltási kényszert, inkább egy komolyabb verzió váltást. Egyszerű példával: mintha valaki XP-ről rögtön W10-re váltana és dob egy hátast a változásoktól. Senki nem mondta hogy azonnal kell megtenni, de azért a DX12 sem mai gyerek már. Hogyan akarja így behozni a szoftveripar a hardverfejlődést?! Nekem ne mondja senki, hogy a kedves hardvergyártók önszorgalomból fejlesztik ki a sok feature-t. Valaki azokat igényli és/vagy kérte. Azt el tudom fogani a PC piac erőviszonyai miatt, hogy ezen a platformon ez nem a fő csapásirány, na de konzolon ahol eleve több pénz mozog és sokkal komolyabb fejlesztések vannak állítólag, ott ezt meg lehetne csinálni. Ennek ellenére kivárás van. Legalábbis úgy tűnik. Aztán egyszer jön valaki és megcsinálja azt amit mások halogattak és nyer, a többi meg elsüllyed. Általában ez szokott lenni.
(#173) leviske : ok, ez így rendben van.
Köszi srácok, de én itt most befejezem mert sok az off.
-
Raysen623
addikt
válasz
#32839680 #169 üzenetére
Meg fogsz lepődni: állandóan ott dolgozom.
Mondandót egy része igaz, DE amennyiben a fejlesztés idő/pénz ráfordítás csökkenést hoz hosszútávon, akkor igenis költenek rá. Lehet azt mondani, hogy jó lesz neked a régi szar is, de általában rövid időn belül versenyképtelenné válik a cég a folyamatos változás és fejlődés miatt. Ismerősi körömből is több nagyobb cég sokat költ új hardverekre és oktatásra, pont a fenti okok miatt.
-
Raysen623
addikt
Ezek alapján megkérdezném: amikor a korábbi DX verziók váltották egymást, akkor nem kellett redesign?!
Azoknál is volt bőven eltérés és fejlődés, ennek ellenére mégsem volt akkora ellenállás a fejlesztők részéről mint most, holott állítólag ők kérték a közvetlen elérést és a többit. Valaki nem mond igazat (nem rád gondolok) az egész történetben.
(#152) morgyi: érdekes mód most meg hogy ragaszkodik mindenki a Dx12-höz, amikor jönnek az új AAA címek PC-re akkor mindenki harsogja hogy Dx11-el jobban fut és inkább azt használja. Szóval engem nem érdekel a 80% ha ő bőven elvan a korábbi API-val és ennek még örül is. PC piac pedig nem a fejlesztők dédelgetett álma.
-
-
Raysen623
addikt
" A konzoloknál az AMD isten igazából csak alkatrész beszállító, a többség azt se tudja, hogy ott van."
Azért az AMD nem ugyan az a brand méret mint az átlag hw beszállítók. Szóval Sony-MS-AMD-Nvidia kvadró az a cégcsoport, akik uralják a gamer piacot.
"Kezdjük azzal, hogy a konzolokban a döntések nem az AMD, hanem az adott konzol megrendelőjének kezében vannak. Ők döntenek a használandó API-król, beleszólnak a hardver kialakításába, driverébe.
Amint ezeket egy cég kiengedi a kezéből, már nem az övé a végtermék."Kissé árnyaltabb a kép szerintem. A gyártók részéről volt egy igény (Sony és MS), mely igényre az AMD-nek volt egy válasza vagy ajánlata. Ráadásul az egészet egy csomagban tudta ajánlani. Nv csak VGA oldalról tudott volna jó megoldást, Intel meg CPU fronton, de egyiküknek sem volt olyan SOC jellegű megoldása ami elég jó lett volna a megadott specifikációknak (pedig ez sem volt túl erős az elején). Valószínűleg a technológiával és az árral tudta megnyerni a konzol piacot. A többi már történelem. Nagyobb lehet a verseny a következő generációnál, ahol már min. 4K-ra kell majd lőni. Addigra akár Intel is képes lesz olyan architektúrát építeni ami kielégítheti az igényeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire R7 250 1GB
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Gigabyte GTX1060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest