- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITX-ben volna kicsi, úgy még talán érdekelne is fele áron. Címről azt hittem, valami tényleg kis házról fogok informálódni, de nem.
-
akaido
addikt
Tetszik a kihúzható tető hűtőfiók.
A 35 ropi nekem sok(k)
de ez nyilván pénztárca függő is lehet. -
Pityesz4734
tag
válasz
Core2duo6600 #92 üzenetére
Én úgy szoktam gépet építeni, hogy amennyi ventilátor befúj,
annyi szívjon is ki, így nincs ráerőszakolva a vízhűtőre a VGA
által termelt hő.Természetesen a vízhűtő kifelé fúj.
-
Core2duo6600
veterán
Ha vizhutőt teszel be, próblémás a belső meleg elszállítása, az nem tul jó, hogy a vga által okádott hőt a vízhűtő vigye ki, ezzel melegítve hűtés helyett a cpu-t.
Tehát nekem nem felel meg.
-
kavalkád
senior tag
kéne
-
siposz
aktív tag
válasz
tankistacica #78 üzenetére
Hogy hogy nem találtál üveg nélküli R6-ot?
Árukeresőn elég sok bolt tart, PCX-en is látox párat:
https://www.pcx.hu/kereses/fractal%20design%20r6
Max akkor lehet probléma, ha pont egy USB-C - blackout - ablaknélküli kombót akarsz például.
Csak azért érdekel, mert pont ablak nélküli R6-ot akarok venni (rohadtul tetszik a szálcsiszolt alu előlap), USB-C vel. De a Black/blackout/gunmetal nekem mindegy.
-
Snowy_owl
őstag
Ez minden csak nem kicsi.
-
SidCorky
őstag
válasz
tankistacica #78 üzenetére
Na igen, a tápba utólag behegeszteni valamit nekem sem volt egyszerű, inkább kicsavaroztam, bedugtam kint, visszacsavaroztam. De ezzel nekem minden háznál problémám van, lehet túl nagy a kezem.
-
tankistacica
újonc
Sziasztok, másfél hónapja vettem egy ilyen házat. A megvételnél két szempont játszott:
- legyen csendes
- passzoljon a lakáshoz, ne vonzza a szemet hogy né, számítógépHárom versenyző futott, egy Cooler Master Silencio, egy Fractal Design S2 vagy R6.
Nagyjából azonos tudás, azonos elrendezés, kinézetre a Fractal Design szálcsiszolt alumíniumja a legszebb, viszont nem találtam üveg nélkülit (az üveg oldallap RGB csicsákkal szerintem olyan mint a boros kóla: egy bizonyos kor után illik leszokni róla…. egy kivételt láttam eddig, 4000 EUR környékén, nadehátna). A Cooler Master nekem kicsit bazári, maradt a Silent Base.A ház NAGY, bazi nagy. Asztali elhelyezés szóba sem jöhet. Marad asztal mellett, kicsit határozottabban definiált a mérete miatt, de ez még az épp belefér kategória.
Szerelés: a régi Cooler Master házamhoz képest álom, szó szerint élvezet volt összerakni. Gyakorlatilag szabadon jár a levegő, egyetlen kábel sem töri meg a légáramlást.
Két hibát találtam:
Egy: moduláris tápba utólag beszúrni még egy csatlakozót, na az dupla S alapban meghajlított kézzel a földön hömbörögve találomra kaparászva végrehajtott performansz (ja igen, lusta voltam megint szétszedni),
Kettő: a gyárilag derékszögben meghajtott SATA csatlakozóknak nekiszorul a hátlap és befeszíti. (Csak a HD rack résznél).Fényszennyezés nincs, a ház jól zárt, semmi sem szűrődik ki este sem, csak a bekapcs led világít.
Na és a zaj: terveim szerint nem fogok soha tuningolni, nem bőgetek ventillátorokat, ha nem elég a teljesítmény veszek nagyobbat, azaz koca user low profile. Ami hangot ad: gyári processzor ventilátor, Be Quiet táp, MSI RTX 2070 és a ház két ventillátora.
Mobilos appal mértem, nyilván nem pontos, de érzethelyes mérés mérés volt.
Bekapcsolás utáni nappali sima használat: 0 db. zajnövekedés
Nappal 1-2 óra Path of Exile után: 0 db. zajnövekedés
Bekapcsolás utáni éjjeli sima használat: 0 db. zajnövekedés
Éjjel sok játék után 2-4 db. zajnövekedés (érzetre nagyon enyhe zúgás).
A házventillátoroknak alapjáraton nincs érzékelhető hangja, 2. fokozaton hallható enyhe surrogás, 3. fokozaton zavaró.A szűrők szépen fogják a macskaszőrt.
Nem bántam meg, avval együtt hogy a Fractal Design azért szebb, lássuk be. -
VinoRosso
veterán
Kis ház... miért nem mindjárt Kiss ház?
-
BoB
veterán
Amikor vízhűtésen gondolkoztam akkor kintre akartam szerelni a hűtőt. Tudom kicsit unortodox, de a legjobb ha nem kell vinni a gépet.
Érdekes hogy csak én gondolom így, de szerintem a vízhűtésnek pont ez az igazi előnye, hogy a radiátort lehet mozgatni, nem kell házon belül lennie.
-
CanceRed
tag
Én még nem találkoztam olyan gépházzal, amelyikben elöl kifele fújna a ventilátor. Ha vízhűtést teszek egy gépbe, ahhoz olyan házat választok, amelyikbe ha dupla vagy tripla ventilátoros akkor felülre, ha csak egy ventilátoros akkor hátulra szerelem be, kifele fújással. Egyébként a mai gépházak zömében a front hűtés előtt van légszűrő, tehát a levegő iránya egyértelmű.
-
pomorski
őstag
Jó kis ház, az ára sem vészes.
-
BoB
veterán
-
Ringman
félisten
Teszt címében kis ház, erre atx form factor...
-
CanceRed
tag
válasz
Synthwave #38 üzenetére
Nincs mit lebokszolni, tökéletes tervezés.
Nem törvényszerű, hogy ami nagy teljesítményű, az melegszik is.
Vagy nem annyira. Az a táp különleges félvezetőkből van megépítve,
nem hiába kell leszurkolni érte több, mint 60eFt-ot.Egyébként egy jól megtervezett gépházban úgymond "túlnyomás"
uralkodik, pontosabban a hűtés a levegőt az esetek nagy többségében
elölről hátrafelé nyomja, így át tud rajta áramlani, még 0dB-esben is.Természetesen ha olyan hibába esek, hogy frontra beszerelem
a vízhűtőt, ami kvázi fűtőtestként szépen bemelegíti a gépházat,
akkor adtam egy pofont a semminek.Ezt nagyon sokan elkövetik.
-
MineFox54
őstag
Ez a konkrét narancssárga árnyalat, illetve a "front panel" elég bazári.
-
norba69
senior tag
válasz
Krugszvele #44 üzenetére
A nagy ház az a BQ DarkBase Pro 900.
Ahhoz viszonyítva ez egy csöppség. -
SidCorky
őstag
válasz
Krugszvele #44 üzenetére
Ezek szerint nem sok embernél esett le, hogy a 801-eshez viszonyítva beszélünk kis házról.
-
Krugszvele
senior tag
A kis ház is lehet jó!
Igen, a kis ház lehet jó.Ez 50x50x25 centi. Ez egy nagy ház.
Egy óriás.A kis ház az a 20x20x8 centi.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#72042496 #35 üzenetére
Lassan felesleges lesz a kézi tuning ami által ugye plusz teljesítményt érhetsz el.
Itt jön képbe a jó hűtés.
A legjobb a kompresszoros megoldás vagy a következő szint az épített vízhűtés.
Ezt a kettő hűtési megoldást meg nem meglepő módon a több kilós alu-réz bordák nem tudják túlszárnyalni ha a maxot akarod kihozni az adott komponensekből, de még stabil keretek között úgy, hogy a mindennapokban is használható legyen a gép és ne kelljen locsolni x időnként a folyékony nitrogént.
Pár éve-generáció óta adott CPU és VGA gyártók elkezdték a saját megoldásaikat használni és fejleszteni amik automatikusan elvégzik az órajel-feszültség emelést ha nem ütköznek fogyasztási vagy hőmérséklet limitbe terhelés közben.
Anno az Nvidia féle GPU Boost 1.0 a GTX 600-as szériánál papíron azt tudta konkrétan a GTX 680 esetén, hogy 1006 MHz helyett 1058 MHz-re emelte az órajelet. De a gyakorlatban a jobb hűtéses példányok ettől magasabb órajelen jártak, mert minden adott volt ehhez.
Nálam az Asus DirectCU2 GTX 760 OC ami az alapját tekintve szinte egy GTX 670, az 980 MHz-es 3D HIGH órajellel rendelkezett és 1033 MHz boost értékkel. Ehhez képest 1167 MHz-re boost-olta fel magát terhelés közben és ezt tartotta is, mert a VGA hűtése és a ház hűtése tudta tartani a tempót az alkatrészek által termelt hővel. Viszont mivel itt még nem igazán facsarta ki a GPU-ból a maximum órajelet a GPU Boost így én utólag 1254 Mhz-re állítottam ami az esetek 95%-ban stabil volt, de volt rá eset, hogy adott folyamat közben eldobta magát a driver (instabil tuning). Még volt egy 1294 MHz-es opció, de itt már olyan szinten a végét járta a GPU, hogy 50-50% volt az esélye, hogy eldobja magát vagy nem a driver, mert instabil a kézi tuning.
Alapból mindegyik Nvidia kártya ami tudja a GPU Boost-ot (mindegyik GTX 600 és utána lévő) az alacsonyabb gyári értékekkel rendelkezik, mint amit a felhasználók látnak terhelés közben.
Pl a GTX 1080 Ti-nek az alap 3D HIGH órajele hivatalosan 1481 MHz, a hivatalos boost érték pedig 1582 MHz. Ehhez képest van akinek az Nvidia GPU Boost 3.0 2000 MHz fölé akár 2100 Mhz közelébe emeli az órajelét az 1080 Ti GPU-jának mert minden adott ehhez, amiben nagy szerepet vállal a jó hűtés.
Itt, a Pascal szériánál már csak minimálisan lehet játszani az órajelekkel a korábbiakhoz képest, mert stabil keretek között elég jól meghajtja a GPU-t az GPU Boost 3.0.
Az RTX 20 kártyáknál már a 4.0-ás verziónál tart az Nv féle GPU Boost: RTX 2080 Voltage Limit, Boost 4.0, & OC Interview w/ Tom Petersen - videó
Aztán a béta MSI Afterburner-ben pedig van OC scan:
Get a free performance boost with Afterburner OC Scanner
ami egy kattintásból megnézi a kártya maximumát stabil keretek között. Tehát itt sem kell csinálni semmit mert magától kiteszteli a kártyát mindezt úgy hogy stabil marad. Ez elsőre csak az RTX 20-as kártyákkal ment, de megy a GTX 10-es szériával is.
Aztán ott van az Intel meg az AMD is.
Az újabb Intel procikkal nem volt dolgom első kézből, de azt tudom, hogy ott is módosult a korábbi Intel Turbo Boost. A korábbiakhoz képest máshogy változik adott magszám terhelés mellett az órajel, ami lehet több lehet kevesebb ami a hőmérséklet-hűtés függvényében változik.
Volt dolgom egy AMD Ryzen 2600-al, ami a terhelés közbeni 3400 MHz alap órajel helyett 3667 MHz-en járatta mind a 6 fizikai magot, mert a hűtés bírta és az XFR 2 + Precision Boost 2 erre az értékre lőtte be a CPU órajelét.
Szóval a vízhűtéssel nem csak halk gépet kapsz, de most már minimálisan vagy adott keretek között határozottan gyorsabb gépet is egyben.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Rakhatod ventivel felfelé, de mi van akkor, ha a házban, mint a legtöbb mai modellnél, a táp egy külön kamrában van, ami fentről zárt? Akkor a ventilátor gyakorlatilag egy fémlemezre néz rá pár mm-ről. És akkor a meleg levegő nem száll majd ott fel, de ha bekapcsol a venti, az sem sokat tud kezdeni a helyzettel. Ráadásul a házon belül mindenképpen melegebb lesz a levegő, mint a kinti. Lehet, hogy csak kevéssel, de akkor is...
-
NightGT
senior tag
Nem úgy van ez, hogy félpasszív tápot ventillátorral felfelé rakunk? Elvileg azért, mert fanless módban a hő felfelé távozna...
Ha meg annyira be van fűtve a háznak, hogy már onnét is meleget szív, akkor az szvsz régen rossz...
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Remélem, ha gépet építesz össze, nem kizárólag a 0 db-es fanless üzemmódra készülsz fel egy nem passzív tápnál. Egyébként ha nincs ventilátor, akkor még gázabb lesz, amikor elzárod a levegő útját, hiszen így még az ilyenkor lehetséges konvektív hőátadást is meghiúsítod. Szóval figyelembe véve, hogy a házak nagy része ma már kétkamrás, és a tápegységet általában egy felülről zárt "csőbe" kell rakni, az, hogy itt a ventilátor felülre kerül a kijelző helyes állásakor, tervezési hiba az ASUS részéről. A beszerelés viszont helyes.
-
Puma K
nagyúr
Van aki vízhűtést épít így oda kell a plusz hely a pumpának és a tartálynak. Ezek persze most már lehetnek egyben is (pumpa+tartály), de ettől függetlenül ennek is kell a hely.
Az általad használt házban pl ennek már nem lenne hely. De mivel te nem is gondolkodsz épített vízhűtésen, így ez elhanyagolható a te szemszögedből tekintve. Másnak viszont számít.
Én utoljára 2008-2011-ben "szenvedtem" a sok HDD-vel.
Szám szerint 4db-al.Most ott tartunk, hogy az alaplapba pattintják már pár éve az emberek az adattárolót:[kép1]
Vannak alaplapok amikbe 2db M.2-es SSD-t lehet tenni.
De van olyan opció is, hogy PCI-E sínbe raksz 4db-ot: [kép1], [kép2]Pár év és mint az FDD meg a ODD, a HDD-SSD helyek is eltűnnek _idővel_ a gépházakból.
Ha adott ár alatt lennének a 2 TB-os M.2-es SSD-k és az aktuális alaplapom és procim is támogatná a 16-nál több PCI-E sávot akkor én sem használnék hagyományos külső 2.5" és 3.5"-os adattárolókat. Számomra ilyen esetben, hogy tudom lenne más megoldás már nyűg a kábelezés. A kábelezés meg fontos az egész gépházban a hűtés-levegő mozgás miatt.
A DVD író témát úgy oldottam meg x évvel ezelőtt, hogy mivel az asztali gépben nem kell az ODD, így oda nem tettem. De vettem egy mindenféle CD-DVD-t írni-olvasni képes külső ODD-t így ha kell előveszem a dobozából használom, ha meg már nincs szükség rá akkor visszacsomagolom és elrakom.
Pár évvel ezelőttig a Windowst telepítettem DVD-ről, de azt is elhagytam a pendrive-os megoldásnak köszönhetően. Így mostanra gyakorlatilag már nem is használom a külső ODD-t.
-
NightGT
senior tag
-
SidCorky
őstag
válasz
Dragon3000 #16 üzenetére
Kipróbáltam, tényleg belefért.
-
Duddi
aktív tag
"Legközelebb ki sem bontjuk, renderképek, azt viszontlátásra."
Nem kell rögtön a földhöz vágni magad mint egy duzzogó gyerek.Ha nem haragszol böfögnék vagy röfögnék még egy picit.
"A Silent Base 601 tizedre pontosan ugyanazokat az értékeket hozta, mint drágább rokona, vagyis a beltérben elhelyezett 81 decibeles zajforrásunkból az oldallapok felszerelése után már csak 68 dB volt hallható."
1. Kíváncsi vagyok mi ez a "zajforrás" ?
2. Mekkora távolságra mértétek a külső zajszintet a gépháztól?
3. mekkora a szoba alap zajszintje?Amúgy ha nem tetszik nyugodtan töröld a hozzászólásom nem sértődök meg.
És ha nekem is járnának alkatrészek tesztre akkor olyat csinálnék amit akarnék és meg is írnám.
De csak azért nem fogok megvenni és felhalmozni vackokat mert a "tech" oldalak tesztjeit 90%-ban a gyár termékhonlapján is megtalálom.Tényleg jó volt olvasni az első kézből származó beépítési tapasztalatokat. Az a része nagyon is hasznos.
-
hemaka
nagyúr
35 rongyert vegulis nem rossz, teszel bele egy felpassziv bq tapot, normalis bq hutot, meg egy olyan videokartyat ami szinten felpassziv, konkretan jatekon kivul teljesen kussban lesz.
Max a monitor fenye miatt veri le az asszony a vesedet. -
törölt tag
Már a közepes VGA-k is benga méretűek sokszor, ez pedig van szerintem olyan korrekt ház, hogy ne legyen ördögtől való vízhűtést is építeni bele. A lehetőség mindenesetre adott.
Újabban úgy általában azt látom, hogy a valamirevaló házakat felkészítik a vízhűtésre, és a Reddit vagy 9gag PC szekcióját nézegetve megvan a vizes gépek közönsége.
-
Duddi
aktív tag
Köszi zajszint mérést és a termékdoksi felolvasását.
-
joey04
titán
Remek lett és az előd alapján szerintem a hangszigetelés itt is tuti jól sikerült.
-
Egon
nagyúr
De. Persze lehet hogy kicsit alábecsültem, és akár évi 6-8 alkalommal is használom a meghajtót.
Viszont ha elfér, és van igencsak jó minőségben író belső íróm, akkor miért is kellene külső írót használnom?Ha még elő is kellene vennem valahonnan, utána meg visszapakolni, azt külön utálnám; szerintem ez így sokkalta kényelmesebb.
-
BoB
veterán
N+1-ik tucatház.
-
Dragon3000
nagyúr
A táblázatba is elférne, hogy a teli oldallapos 35e.
-
edward2
addikt
Kicsi ház? 510x530as mérettel?
Ha már kicsi ATX-es ház akkor Raijintek Thetis classic a maga 360x360ával.
-
Televan74
nagyúr
40.000Ft környékén sűrű a mezőny. Ott van pl az én kuckóm a Phanteks Eclipse P600S,azon legalább van elől Type-C port is.
De ez a ház sem rossz,amolyan megszokott BQ minőség. -
Egon
nagyúr
Na ja.
Nekem 50 cm magas helyre kell beraknom a gépházat, és mivel nem követem a divatot, kell optikai meghajtó is (még ha évente csak kétszer használom, akkor is jól jön), így pl. z a ház duplán kiesik. Marad a jó öreg Fractal Design Define R3, ami fogad akár 2 db 5.25-ös meghajtót is, annak ellenére hogy 3-4 cm-rel kisebb... -
arn
félisten
nem, ott a kep - rendes atxes lap + normal meretu videokartya. vinyokat alulra bepaszirozhatod (en nem tennem - arra ott a define). gyk az elejerol levagtak az optikai meghajto hosszanak jo reszet. szerintem a gepek jelentos resze vmi hasonlo lesz a jovoben. jol szellozik, es teljesen felesleges nagyobb az esetek jelentos reszeben.
-
Hannibhál
őstag
Na megvan a kövi kuckóm
-
kkf
aktív tag
biztos csak nekem vannak egyedi igényeim, de azért 2019-ben még az átlagfelhasználó tárolókapacitását még mindig 3,5"-ös HDD-k és nem 2,5"-es SSD-k fogják adni. mondjuk a 2+1db 3,5" helyet még el tudnom fogadni határesetnek, de mostanában rengeteg olyan midi házat látok a 20-30k-s kategóriában, ahol egyszerűen 2db helyet kapsz, és kész. Itt meg még kellene vennem gondolom további legalább 2x3000Ft-ért még beépítő keretet, hogy "beférjek" az 5db winyómmal - igen tudom, elég kevés embernek van 5db HDD a gépében
egyszerűen nem tudom mire lecserélni a 9 éves Gigabyte Tritonomat (ami csak 200 x 440 x 480) semmire a 30k alatti midi kategóriában... -
arn
félisten
ha egyszer nem fogad mar optikai meghajtot, mi a rossebert ilyen hosszu? aktualisan nekem a meshify c, stb meretu roviditett hazak jonnek be
altalaban mindig akkora hazat valasztok, ami a minimum meret a konfigomhoz (atx lap a bovitokartyak miatt, rtx, nagy meretu hutok - kb 100-150w cpu + 200w gpu). annyi, hogy kicsit lehetne a meshify szelesebb, hogy hatulra is beferjen a 140es kavaro.
-
Tetsuo
őstag
Azt hittem, ez kisebb.
-
jaszy91
aktív tag
40.000 Ft-ért nem rossz, de azért látszik az árazásban, hogy a brand miatt 20-30%-kal drágább.
Amúgy teljesen korrekt PC case.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest