Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kisgépkezelő

    senior tag

    válasz Chiller #41 üzenetére

    A hozzávalók ára sajnos szerintem indokolja az árat. Ezek a kisüzemi sörfőzdék többnyire inkább a komlósabb ízvilágú angolszász eredetű sörtípusokat szokták főzőni, és fajlagosan a komló a legdrágább összetevője a sörnek. Ezzel szemben itt a kontinensen inkább a malátásabb ízvilágú sörök terjedtek el, ahol a komló sokkal inkább csak azért kerül a sörbe, hogy kiegyensúlyozza a sörlé alapvető édességét. Emiatt egy ilyen tripple dryhopped neipa elkészítéséhez akár tízszer annyi komlót is felhasználnak mint mondjuk egy belga búzához. Emellett mivel kifejezetten a komló íze hangsúlyos, ezért míg a legtöbb európai stílushoz teljesen megfelel valamelyik finom és jó minőségű helyi komló, addig a kisüzeimek a világ túlfeléről szerzik a különlegesebbnél különlegesebb ízű komlókat, aminek szintén elég komoly felára van.
    Azt nem mondom, hogy feltétlenül meg is éri egy bármilyen Belga/Német/Cseh sörrel szemben egy ilyen kisüzemi, de ha az ember azt (is) szereti, akkor sajnos muszáj elfogadni, hogy ez a műfaj nem véletlenül ilyen drága.

    A kukoricával meg igazából ugyanaz a baj, mint az Argussal, hogy rossz a sajtója. A jelenlegi nagyüzemi sörgyártásban vagy fél tucat olyan technológiai megoldást alkalmaznak ahogy nem szabadna sört főzni, de ez az infó sosem került rá a cimkére. Az, hogy kukorica van benne, az rákerült, úgyhogy mindent szegény kukorica nyakába varrnak, pedig talán azzal van a legkevesebb gond.

Új hozzászólás Aktív témák