Hirdetés

2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bacus


bacus
(senior tag)

A tesztrendszer most is time out-ol, egész hét végén nem ment..

Király, hogy marad 2 napom majd, hogy az összes ügyfelemnél frissítsem a számlázó programot, alig pár 100 számítógép. :(

"Nagyon rossz lány voltam. Meg kell büntess !" nyögte a fülembe, így aztán telepítettem a windows 10-t a laptopjára... https://www.paypal.me/engiman/15

(#2) sirály69 válasza bacus (#1) üzenetére


sirály69
(őstag)

Ez a szokásos menetrend. Nem...?

Szerver Hosting Debrecenben

(#3) nap válasza bacus (#1) üzenetére


nap
(PH! addikt)

Nyugi, egy-két hét, rájönnek a rejtett hibákra, lehet újra frissíteni mindenkinél. Aztán 3-4 napon belül kederülnek a frissítés hibái is. Természetesen, év végén előveszik a mostani hibás számlákat.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#4) Degeczi válasza bacus (#1) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Nem most sem megy... hogy a túróba gondolják így a két héten belül éles indulást?!
Mindenképpen halasztaniuk kellene

(#5) Silenc3Hun válasza Degeczi (#4) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Ez olyan tipikusan magyar hozzállás.

"There's a reason that we came across in this world..."

(#6) cinemazealot válasza Silenc3Hun (#5) üzenetére


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Mármint az, hogy valamit kiforratlanul, kapkodva úgy vezetnek be, hogy az leírhatatlanul sok érintettnek leírhatatlanul sok pluszmunkát okozzon? Mert akkor egyetértek. :((( Még a cikkben olvasható ütemtervet (illetve annak sűrűségét) is fájdalom olvasni.

(#7) UnA válasza Degeczi (#4) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Végülis a specifikáció már tavaly is elérhető volt, és igazán lényegi változások nem voltak - szóval itt nem igazán érzem, hogy a NAV volna a hibás.

(#8) Silenc3Hun válasza cinemazealot (#6) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Igen, nyilván arra gondoltam. Néha kíváncsi lennék, mi fordul meg annak a fejében, aki ezeket kitalálja.... :W

"There's a reason that we came across in this world..."

(#9) Kopi31415 válasza UnA (#7) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Azért az, hogy< mi a specifikáció, és tényleg megfelelően működik a komplett rendszer, szerintem két külön dolog, pláne, hogy már Ms szinten is láttunk specifikáció szerint pont nem működő megoldásokat.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#10) Degeczi válasza UnA (#7) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

A specifikáció most sem korrekt! Van pl. egy rakás mező, ami ott "nem kötelező"-ként van megjelölve, mégis eldobja azok nélkül a számlákat, köszi... Persze hogyan másként, mint egy "kötelező tartalmi elem hiányzik" üzenettel - de azt nem közölve, mi is a hiányzó elem... :W
És ez pl. nemrégiben változott

[ Szerkesztve ]

(#11) atike


atike
(PH! nagyúr)

Van amúgy per pillanat bármi itthon, ami tartani tudja az ütemtervet...? :U Legyen szó egy szolgáltatás bevezetéséről vagy épp egy akármilyen nagyberuházásról...?

(#12) Kopi31415 válasza atike (#11) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Szóval már lölö gazdagodása is meglassult erősen?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#13) nemlehet válasza atike (#11) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Úgy tudom, hogy pl a kisvasút elkészült időre :D

[ Szerkesztve ]

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#14) janeszgol válasza atike (#11) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Az a beruházás érétkétől függ. Egy kerti budi elkészül időben, mert csak néhány tíz milliócskát vesznek ki belőle. Ami e felett van, az csúszik, átgondolatlan, túltervezett.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#15) Ed_007


Ed_007
(fanatikus tag)

Június 25. – Elindul a NAV ingyenes online számlázórendszere

Ezen a számlázófelületen olyan vállalkozások tudnak számlát kibocsátani, akik nem rendelkeznek adatszolgáltatásra alkalmas számlázószoftverrel és külső adatszolgáltatási modult sem szereztek be.

Ez azt jelenti, hogy nem is kell számlázószoftvert vásárolni, mert a NAV ingyen fogja adni?

(#16) nyunyu válasza Ed_007 (#15) üzenetére


nyunyu
(PH! félisten)

Mennyi is egy online számlázóprogi? Évi 10k?

Mondjuk havi 1-2 számlát kibocsátó KATÁsoknak az is drága.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#17) UnA válasza Ed_007 (#15) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Ez azt jelenti, hogy nem is kell számlázószoftvert vásárolni, mert a NAV ingyen fogja adni?"

Igen.

Egyébként ez szokatlanul nagyvonalú megoldás a NAV-tól, hogy a kötelező adatszolgáltatás mellé ad egy webes appot is.

(#18) Ed_007 válasza nyunyu (#16) üzenetére


Ed_007
(fanatikus tag)

Relax, az elv miatt kérdezem.

(Online számlázót egyébként is a hátam közepére - hogyne, hogy másnak elhiggyem, hogy majd jobban vigyáz az adataimra, mint én. :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#19) Timer válasza nyunyu (#16) üzenetére


Timer
(őstag)

Nulla forint. Számlázni jó! Kulcséktól épp ennyibe kerül, és elég frankó!

Amúgy a NAV már megint bakanccsal tapossa az adófizetőket. Hogy két héttel az éles indulás előtt nem megy a tesztrendszer? Azt mégis hogy?!

"Egyébként ez szokatlanul nagyvonalú megoldás a NAV-tól, hogy a kötelező adatszolgáltatás mellé ad egy webes appot is."

Biztosan önzetlenül teszi.

[ Szerkesztve ]

(#20) bambano válasza Ed_007 (#18) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

adatbiztonság szempontjából mi a különbség aközött, hogy ugyanazt az adatot a te számlázó programod küldi be a navnak, vagy a nav webjén gépeled be és úgy teszi le az adatbázisba?

hint: semmi.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#21) Vesa


Vesa
(PH! addikt)

Rendkívül kedves, hogy ismét a for profit szférában tevékenykedők, vállalkozók szívnak. Lassan élhetetlen ez az egész. ilyen l*fasz ide, olyan oda, bírság itt, büntetés ott, lehúzás amott...Mindezt főként azoknak, akik saját tőkét kockáztatnak egy vállalkozásban. Eközben "kis marika" 4 elemit végzett vérnyugdíjas és/vagy szociális munkakerülő, kényelmesen nézi a TV-t, főzöget, és él mint Marci hevesen...

(#22) bambano válasza Vesa (#21) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

pedig ha ez a cucc jól sül el (amire van reális esély, mert az előző két hasonló húzásuk is jó lett végül), akkor a forprofit szférának az a része, aki eddig azért mélytorkozott, mert ő tisztességesen befizetett mindent, jól fog járni.

ha ezzel el lehet kezdeni a zsebredolgozókat kiirtani, akkor te jól fogsz járni vele, mert a te versenyképességed a többihez képest relatíve javulni fog.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#23) Vesa válasza bambano (#22) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Ez világos, csak eddig sem értettem, hogy ez mit szűr ki és hogyan? Aki nem ad számlát vagy feketézik, az fel sem fog tölteni semmit, mivel nem lesz mit...Biztos én nem értek valamit, nem vagyok jártas az "okos" megoldásokban, mert vagyok olyan b*rom, hogy mindent legálisan csinálok (a tapasztalat azt mutatja, nem én járok jól...na mindegy).
Viszont kitűnően büntethető lesz a user, ha nincs pl. netkapcsolat valami miatt és nem tud adatot szolgáltatni azonnal. Egy NAV-nál az nem szempont, hogy igazolni tudsz valamit. A saját állásfoglalásukat nem fogadják el. Egy vicc az egész. Hidd el, ha ügyed van velük, borítékolható, hogy kinek lesz igaza, függetlenül nagyjából bármitől...

(#24) chey válasza Degeczi (#10) üzenetére


chey
(lelkes újonc)

Ez valahogy így lehetséges. Kevés fejlesztő a központban, akiknek kevés információt juttatnak el, és amikor megkérdezi a fejlesztő a központban, hogy "Ezt hogyan kell értelmezni? Mert a specifikáció ezen két pontja nem oldható meg egyszerre... (értsd: a mező nem kötelező, de egy másik, kötelező mezőhöz mégiscsak kell - ami persze az olyan külső fejlesztő számára, mint Te, nincs leírva)", akkor senki nem tudja elmondani neki, hogy mit kéne tenni. Ugyanis azok, akik a specifikációt összeállították, nem értenek hozzá, vagy rosszabb esetben nem értik magát a kérdést sem. Így az a néhány (1+) fejlesztő a központban maga talál ki valamit.

Persze az is lehet, hogy valamelyik egyetemen hallgatók írják, akik kevés és átgondolatlan instrukciót kapnak.

(#25) lasarus1988 válasza UnA (#7) üzenetére


lasarus1988
(tag)

A speci lehet, hogy tavaly óta elérhető, de!

Engem májusban kerestek meg, hogy tudnék-e segíteni az illesztőprogram megírásában. Meg is kaptam a hozzáféréseket és neki is álltam május elején. Azóta kb. 6 változtatás volt az API-on, amiből 4 breaking change volt és lehetett újra írni az egészet, mert állandóan változtattak a mezők nevein, a modellek felépítésén. És mióta legutóbb utánahúztam az egész illesztő programot megint kijött egy módosítás (és belengettek még kettőt), de még nem mertem ránézni, hogy megy-e a korábbi program. Mindezt úgy, hogy már a kettővel ezelőtti változatnál azt mondták, hogy cserkészbecsszóra nem lesz több módosítás.

Az meg, hogy REST API-nak csúfolják a JAVA-s SOAP interfészüket külön nevetségesnek tartom, csak azért, hogy korszerűnek hazudhassák magukat (CRC számolás, BASE64 enkódolt számla, szimmetrikus CBS titkosítás ... ). A legjobb hiba, amibe eddig ütköztem, hogy nem volt mindegy egy XML node-on belül a tag-ek sorrendje. Minden tag benne volt a node-ban a megadott formátumban, de az utolsó mezőket felcserélte a szerializátor és onnantól nem fogadott el semmit.

Arról nem beszélve, hogy a teszt rendszer állandóan lehal, befogadja ugyanazt a számlát kétszer és csak később a lekérdezésnél derül ki, hogy az már be lett küldve ...

Fentiek fényében senki nem mondhatja, hogy a NAV felkészült a számlák befogadására. A fejlesztőknek minden mozzanatot logolni kell, hogy védeni tudják magukat, miszerint ők mindig megpróbálták beküldeni a számlát időben, de a rendszer vagy halott volt, vagy befogadta de napok alatt sem dolgozta fel ...

Na mindegy, kidühöngtem magam, de továbbra sem érzem úgy, hogy a fejlesztők lennének lusták vagy hogy minden feltétel adott a fejlesztéshez és a körültekintő teszteléshez éles üzembe állítás előtt.

(#26) rodrigez


rodrigez
(senior tag)

Vasárnap óta OPERATION_FAILED-et kapok számlafeltöltéskor, mint mindenki más. De a NAV honlapján erről semmi info nincs. 2 hete péntek estéttől hétfő reggelig még durvább volt akkor egyik operáció sem működött. Se tokenExchange, se manageInvoice, se semmi. Tesztelők álma. :D

(#27) szegedilaci


szegedilaci
(tag)

Éljen a vezírünk a dicsőséges G Viktor, a kárpátok géniusza, éljen kenyéren és vízen 100 évig.

(#28) rodrigez válasza lasarus1988 (#25) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

A legjobb hiba, amibe eddig ütköztem, hogy nem volt mindegy egy XML node-on belül a tag-ek sorrendje. Minden tag benne volt a node-ban a megadott formátumban, de az utolsó mezőket felcserélte a szerializátor és onnantól nem fogadott el semmit.

Remek, ebbe hál istennek még nem futottam bele. Minden másba már igen. :) Legutóbb a stornó számlánál hiába hivatkoztam az eredeti (DONE-os) számla tétel sorszámára, azt mondta, hogy ilyen márpedig nincs... Remek, főleg start előtt 2 héttel.

(#29) rodrigez válasza szegedilaci (#27) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

Ehhez mondjuk neki nem sok köze van.

(#30) bambano válasza Vesa (#23) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

például:
- beáll egy octavia a kisbolt elé, felveszik kamerával, hogy hány ember jött ki, közben nézik realtime interfészen, hogy miket jelent le a pénztárgép.
- összesaccolják a cégek kimenőszámláit a cégek bejövőszámláival.
- mivel minden adatot megkapnak elektronikusan, ezért egy cég átfogó vizsgálatának a ráfordítása sok nagyságrendet csökken. most még úgy lehet céget ellenőrizni, hogy kimegy két ellenőr és kézzel átnyálazzák a számlákat meg a könyvelést. ez nagyon sok idő és pénz, nagyon nem hatékony. most majd úgy fognak cégeket ellenőrizni, hogy egy folyamatosan fejlődő szoftverrel szétválogatják azokat a cégeket, amelyeknél pontosan stimmel minden (tehát felesleges ellenőrizni) és azokat, akiknél kilóg a lóláb. Így ha elindulnak emberrel célzottan ellenőrizni, hatékonyabb lesz.

mindezek tetejében ott a panoptikon hatás: ha tudod, hogy ellenőrizhetnek, kevésbé leszel bátor csalni.

"Viszont kitűnően büntethető lesz a user, ha nincs pl. netkapcsolat valami miatt és nem tud adatot szolgáltatni azonnal.": jelenleg nem elvárás, hogy minden esetben realtime told fel a számlaadatokat.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#31) Ringman válasza bambano (#22) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

Kérdés hogy a számlázási adatokból származó kapcsolatokból a kormanykozeli vállalkozások hogyan fognak profitálni, hasonlóképp mint a tiborcz-féle e-közbeszerzésnél

multifunkciós agárstadion épül

(#32) bambano válasza Ringman (#31) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

hát igen, ezt sajnos sose fogjuk megtudni.
viszont ha már eldöntötték, hogy a számlaadatokat be kell küldeni, attól kezdve mindegy, hogy ezeket az adatokat a saját magam írt számlázórendszer küldi be, vagy a navos online számlagyártó programból kapják.

tehát a számlázók online bekötése csökkenti az adatbiztonságot, a navos online számlázó már nem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#33) UnA válasza Vesa (#23) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Viszont kitűnően büntethető lesz a user, ha nincs pl. netkapcsolat valami miatt és nem tud adatot szolgáltatni azonnal. "

Szerintem nem sokat foglalkoztál a témával, mert 100 ezer ÁFA alatt nem kötelező a szolgáltatás, és ebben az esetben is 5 nap a beküldés lehetséges ideje (500 ezer fölött 1 nap). Ha ennyi ideig nem megy a net, akkor az már valami más probléma lesz...

(#34) rodrigez válasza UnA (#33) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

5 nap valóban rengeteg idő, de az 500e + ÁFA tartalmú számláknál viszont az 1 nap nem olyan acélos. Nálunk a múltkori viharnál a PR-Telecomnál kábelszakadás volt, legalábbis ezt mondta be az automata a hibabejelentő számukon. Az is eltartott 1 napig. Mondjuk a nagy partnereinket felkészítettük erre az esetre is, és szinte mindenhol beszereztek mobilnet képes routereket, amik maguktól váltanak kimaradás esetén a SIM kártyás megoldásra.

(#35) Kopi31415 válasza bambano (#30) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Kisbolt esetében ott a varázslatos leltár, ahol a világot el lehet csalni.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#36) Vesa válasza UnA (#33) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Természetesen az 500k+ számlák esetére céloztam. Ami a mai világban nem egy nagy összeg egy vállalkozás életében. Kis micro Bt., aki mondjuk IT területen szolgáltat, sinám számláz ekkora összegeket szoftverfejlesztésért, grafikai munkákért, stb. Az 1 nap pedig rettentő nagy probléma akkor, ha bármi gond adódik! Nem csak a netkapcsolattal lehet probléma, hanem a számlázó hardverrel, vagy a számítógépekkel is. Kb. ezer oka lehet annak, ami miatt majd megint csak egy plusz idegeskedés lesz ebből annak, aki egyébkétn dolgozni akar. Azt meg borítékolom, hogy a NAV-nál hiába hivatkozol akármire. Büntetnek akkor is, ha kérdezel. Ezzel szemben a NAV vezetőjét kitiltják az USA-ból korrupciós vádakkal. És akkor csodálkoznak, hogy aki logisztikailag nincs ide kötve, az kitelepíti a cégét máshova. Én is fontolgatom egy ideje, lehet túl kéne lépni az elmélkedésen és a tettek mezejére lépni mert ami itt megy....

[ Szerkesztve ]

(#37) Male


Male
(PH! nagyúr)

Nah, reg. megvolt gyorsan és simán, egy dolgot kivéve: Mi a fenéért tiltották le, hogy vágólapról illessze be az ember a jelszót... erős jelszót jelszókezelő programmal lehet használni leginkább, erre nem tudod átmásolni belőle, gépelgesd be... :U

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu

(#38) Sárkányvölgy válasza Vesa (#36) üzenetére


Sárkányvölgy
(senior tag)

...az csodálatos?

Üdv, Sárkány

(#39) RudY válasza Vesa (#23) üzenetére


RudY
(őstag)

Némileg más tapasztalatokkal rendelkezem ev nagykereskedőként, pl. EU-s termékek behozatalával. Az EKÁER bevezetését követő hónapokban lassan, de érezhetően nőtt a forgalmam. Kiszállt több sumák, buktak is páran, szerintem megérte (legalábbis nekem), még ha plusz görcsölés is volt/van vele.
Gyakorlatilag most is ez várható, megint kihullik több kufár. Több viszonteladó is megkeresett, hogy a "török" kiszáll, a lengyel vonal is beáll a sumák számláival, úgyhogy több rendelésre számítsak és úgy alakítsam a készleteket. Nem olyan nagy a hazai piac, valamennyire mindenki ismeri a konkurenciát. Viszont olyan is van, akiről már most tudni, hogy inkább több számlát állít ki (termékforgalmazásról van szó nem szolgáltatásról), hogy így kikerülje a 100-as ÁFA limitet.
Van PC, laptop, kábel- és mobilnet, megoldom, pedig lófütty vagyok a "nagyokhoz" képest.
Ha pedig a NAV probléma miatt nem jutnak be a számlák napokig, akkor sztornózás és bemegy később, vagy addig kimegy helyette szállítólevél...vagy szétbontom és több számla lesz.

(#40) Ed_007 válasza bambano (#20) üzenetére


Ed_007
(fanatikus tag)

Pl. az, hogy ha nálam a szoftver, akkor nálam az eredeti példány a mentésből, a másodpéldányok pedig ott, ahol én akarom; és akkora redundanciát adok, amennyit akarok, úgy növelem a biztonságot, ahogyan akarom; ha online a szoftver, akkor máshol a mentés, legfeljebb az SLA-t tudom számon kérni (de az SLA az nem több éves adatállomány, szóval messze nem egyenértékű az ígérvény a tényekkel).

A többit nem fejtegetem, ha szerinted egyenértékű, használd az online-t.

[ Szerkesztve ]

(#41) Ed_007 válasza Vesa (#21) üzenetére


Ed_007
(fanatikus tag)

+1 (egyetértek)

(#42) Vesa válasza RudY (#39) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Elhiszem neked, de ez sajnos nem minden területen van így...Az én környezetemben a NAV több esetben szándékosan, direkt kib*szásból húzott meg cégeket. Egy üzlettfelemnél meg a saját állásfoglalásukat nem fogadta el a revizor, és milliós tételre büntették őket -csődbe is mentek-. Pedig semmi sumák nem volt, mindössze annyi történt, hogy egy kissé bonyolultabb értékesítési helyzet miatt kérdéses volt az ügylet számviteli oldalon, ezért a cég hivatalos állásfoglalást kért tőlük, éppen azért, hogy a szabályoknak megfelelően csinálhassák a könyvelést. 60 napig ültek rajta, majd megjött a válasz, de a végére már akkor oda volt írva, hogy ez csak tájékoztató, jogi felelősséget az állásfoglalásért nem vállalnak. Mégis, hogy a fenébe lehet így dolgozni? Ha a legfőbb szerv sem képes egy épkézláb jogi állásfoglalásra, akkor ki?

inkább több számlát állít ki (termékforgalmazásról van szó nem szolgáltatásról), hogy így kikerülje a 100-as ÁFA limitet

Az nem lesz túl jó ötlet! Nekem már most felhívta a könyvelő a figyelmemet arra, hogy ez még csak véletlenül se forduljon meg a fejemben, mert bár konkrétan törvénybe nem ütközik, de a NAV tehet olyan megállapítást, hogy a szétbontás mögött szándékosság van, ami komoly büntetési tételt vonz maga után. Persze lehet vitatni a NAV megállapításait, csak nem érdemes. Konkrétan alig látni ügyet, ahol nem a NAV nyer. Jogállam (maximum jog.álom)....

(#43) RudY válasza Vesa (#42) üzenetére


RudY
(őstag)

Persze, nyilván nem lehet általánosítani.
A számla szétbontásról tudom, hogy - elvileg - problémás, de ha beáll a NAV rendszere bármikor, nem fogok naívan rájuk várni esetleg napokig. Amúgy most is az van, hogy a normális réteg aggodalmaskodik és igyekszik megfelelni, a kufárok meg le se szaharintják.

(#44) Kopi31415 válasza RudY (#39) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Kiestek a hülyék, akik nem találták meg benne a kiskaput.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#45) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

Emlékszem, mikor a csudálatos EKÁER elindult és ott voltam, mikor 4 órával később letérdelt, majd még párszor a következő hetekben... Van azzal is hiba bőven, pedig már 5 éve éles a rendszer.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#46) Timer


Timer
(őstag)

Csak én nem találom a végleges, éles rendszerhez történő kapcsolódáshoz használható IP-ket, URL-eket? Amit találok, abban még benne van a "test" szócska.

(#47) Degeczi válasza Timer (#46) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

A leírás végén írja az éles környezet elérhetőségeit ("-test" nélkül)
Mondjuk én sem próbáltam még azzal kommunikálni, majd hétfőn.

(#48) Timer válasza Degeczi (#47) üzenetére


Timer
(őstag)

Köszi!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.