Hirdetés

2018. december 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) S e t h


S e t h
(PH! kedvence)

A világ már csak ilyen. Ha diktatórikus rendszerből jön vmi, akkor van némi fenntartás vele szemben.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2) fity


fity
(lelkes újonc)

Ez az amerikai huawei fóbia szerintem olyan beteg, mint trump. Dehát madarat tolláról...

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Fityman][img]http://g.bf3stats.com/pc/bf3s_dogt/Fityman.png[/img][/url]

(#3) csorbajeno


csorbajeno
(őstag)

Na kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége. Hogy van-e valóság alapja....

(#4) tibcsi0407 válasza S e t h (#1) üzenetére


tibcsi0407
(PH! félisten)

Valóban.
Még ha kémkedne is a Huawei, jó eséllyel a töredékét sem tudná annak az információnak megszerezni, amit a Google, MS, Apple, Facebook birtokol a felhasználókról.

----tibcsi ®---- 1+6 |||| Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! SPEmall.com-mal kapcsolatos kérdésekben nem tudok segíteni!

(#5) sfefe


sfefe
(senior tag)

Viccesek az amcsik ha a kinaiak adatokat gyujtenek Ok mit gyujtenek, toll parnat?....

(#6) Mr.Silkó


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Nagyon érdekes és tartalmas cikk volt, mindig szeretek ilyeneket olvasni itt.

Kíváncsian várom a fejleményeket az USA kontra Huawei ügyben.

[ Szerkesztve ]

(#7) Sinesol


Sinesol
(PH! addikt)

Újabb fénysugár a HTC-nek? ;]

[ Szerkesztve ]

(#8) Herreløse


Herreløse
(PH! addikt)

Ilyen az Üzlet. Nem akarnak Huawei cuccokat a hálózatokban.Túl olcsó.Konkurens cég. A Cisco lobbizik Trump-nál. Ennyi.:U

A másolás meg “ősi” kínai tudomány. :D

[ Szerkesztve ]

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

(#9) doooo


doooo
(őstag)

Jogos vagy sem (valahol biztosan jogos), kifogás az, hogy más is csinálja, vagy sem (nem), nem árt ha kicsit magukhoz térnek a drága kínaiak, akik több millió ujgur bebörtönzésén kívül, hírességek (pl. Fan Bingbing) eltüntetésén kívül, Interpol igazgatók lekapcsolásán kívül még számtalan gusztustalan, jogtalan és kimagyarázhatatlan dolgot művelnek faképpel mostanában világszerte... nagyon a "világuralom" felé törekednek, de látszik, hogy minél nagyratörőbbek a tervek, annál ingatagabbak...
Trump védelme eszembe se jut (bár még mindig inkább Amerika (amíg még szerencsére nem azonos Trumppal), mint a keleti féltekének sunyi, még rosszabb bandái (kínaiak, oroszok, kinek mi tetszik)), de pár pofon igazán elkél Kína számára, jöjjenek azok a pofonok bárhonnan is. A kényes hatalmi egyensúlyt meg kell őrizni a világban, annak ellenére, hogy Trumppal, Putyinnal és Xi-vel együtt rengetegen próbálják szítani a káoszt.

(#10) ambination


ambination
(újonc)

A Huawei-hez kapcsolódó kérdésem lenne...lassan egy hete megérkezett az új drágaszágom a Huawei Mate 20X telefonom és a hozzá kiadott M-Pen is...valaki nem tud magyar nyelvű használati útmutatót a ceruzához???konkrétan azt szeretném tudni,hogy pontosan mit tud és hogyan😇(samsung note 4esem volt az utolsó ceruzás mobilom)A magyar facebookos Huaweit már kérdeztem,hogy mit tud és honnan szerezhetek infókat róla(vagy a Mate 20X telefonról)de picit morbid módon a huawei mediapad m5 és m5 lite ceruzájáról másoltak be nekem pár sort és,hogy köszönik a megértésemet de nem biztos,hogy kompatibilis lesz a Mate 20X-el amit ők sajnos nem forgalmaznak...erre lefényképeztem az M-Pent aminek a dobozán rajta van egy nagy betűs felirat,hogy:for Huawei Mate 20X...és megköszöntem a tavalyi ceruzájuk bemásolt pár sorát..szóval utolsó reménysugarat lesve..tud valaki valami infót,hogyan és mit keressek valami magyarul olvashatót?????😇előre is köszönöm!!

(#11) kali


kali
(Jómunkásember)

Részben a szokásos USA hiszti ("harc") csak, semmi nem jó nekik (lásd korábban Kaspersky és hasonlók), amibe nem látnak bele kellő szinten, nem tudják eléggé befolyásolni, szerintük az ország szintjén az uralmukra tör...stb.
Amúgy meg, ahogy mondani szokás: Egyik tizenkilenc, másik egy híján húsz...

[ Szerkesztve ]

(#12) tixem


tixem
(PH! addikt)

Mert ugye a jenki vállalatok olyanok, mint a hajnali friss, szűz hó. Maga a megtestesült ártatlanság az összes. A politikai elitjükről nem is beszélve.

Álszent sz@rházi egy ország, fu. Hányinger.

Galaxy Note 8 ||| Vivotab Note 8 W10 ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■) ||| Origin / Uplay - tixem

(#13) kraftxld válasza Sinesol (#7) üzenetére


kraftxld
(PH! félisten)

Nem a felhasználó ócsó telefonja itt a lényeg, hanem a core hálózatos cucc.
Nálunk is finoman jelezték a helyi Telekomnak, hogy az 5G hálózathoz ne is nagyon próbálkozzanak Hauwei cuccal.[link]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#14) Sinesol válasza kraftxld (#13) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Szerintem csak politikai döntés ez is, mennek a vezér után.

(#15) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

Egy tegnapi indexes cikk, ami ugyanerről szól. Igaz kevésbé részletes, de az utolsó bekezdés miatt mégis érdemes megemlíteni.

"Hasonló a helyzet a briteknél, ahol az egyik legnagyobb távközlési szolgáltató, a British Telekom éppen a héten jelentette be, hogy kidobja a hálózati központjából a Huawei berendezéseit. Új-Zéland és Ausztrália pedig az épülő 5G hálózataikban nem engedik a Huawei eszközeinek használatát."

(#16) aprokaroka87


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Azért kiváncsi lennék rá hogy az Apple mennyit tolt a zsebbe a döntés hozok fele :D

(#17) pusszycat


pusszycat
(PH! kedvence)

Most keverem egy kicsit a magyar és amerikai mentalitást. - Mennyit kaptál? 300 évet. Á,leülöm a wc-n. :D

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) HUAWEI P Smart - Black -

(#18) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

Az első sorok után rögtön a Cisco ugrott be! Basszus kinában gyártják! Ha akarnak backdoor-t az már benne van.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#19) adlersson


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

Olvasom itt a hozzászólásokat, teljesen, mintha valami kínai fórumon lennék.

- Lehet, hogy Kína csinált valami csintalanságot.
- Az USA is ugyanezt csinálja blabla...

Tipikus "whataboutism", kommunisták kedvenc "érvelési technológiája". Az emberek fel sem fogják, hogy ha fröcsöghetnek az USA miatt, az azért van, mert kijutnak hírek onnan és nem feltétlenül az lesz a reakció az esetleg kritikus hangvételű hír hallatán az illetékes kormánytól, hogy "Megsérültek népünk érzései, követeljük ezt meg ezt, meg még olyasmiket, amiket rajtunk is számon kértek, de nagy ívben sz*rtunk rá.

Mikor Kína le se tojta, hogy illetékes nemzetközi szervezet (Hága) is kijelentette, hogy nem építkezhetnek a Dél-kínai-tengeren, ennek ellenére 2 évvel később oroszlánkönnyekkel rohantak egy másik nemzetközi szervezethez (WTO), igazságot követelve, hogy "Jaj, a szemét Murrika meg a vámjaik...", akkor hol voltak a most hányó fotelszakértők?

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#20) sheratan válasza adlersson (#19) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

+1 úgy ahogy van az egészre.

tibcsi0407: Mondjuk azért nekem nem mindegy, hogy ki gyűjt rólam adatokat. Nem kimondottan szeretném, ha olyan gyűjtenének, akik utána bele akarnak szólni az életem minden apró területébe (hol vásárolhatok, hova utazhatok, milyen munkám lehet, milyen oktatásban részesülhetek, és mindez a családomra vonatkoztatva is).
Kína nem úgy terjeszkedik, mint az oroszok, hogy látványosan einstandol egy területet, aztán ha senki nem pofázik ellene (aki elég erős), akkor onnantól az övék. Sokkal finomabb módszerekkel, fokozatosan, háttérben terjeszkedve.

Arra amúgy kíváncsi vagyok hogy ha ennyire megy az USA-nak a Huawei-ellenesség, akkor az Honor telefonokat hogy engedik be oda? :) Nem jöttek még rá, hogy az egy cég...?

(#21) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért amikor arról beszélünk, hogy az USA korlátozza a Huawei és ZTE térnyerését, nem ártana megemlíteni, hogy fordítva konkrétan meg egyáltalán nem működik a dolog, tehát Kínában eleve indulni sem tudnak az amerikai és európai cégek egy hálózatépítésben...

Szóval ez is egy olvasata a dolognak, mielőtt részlehajlással vádolnánk meg az USA-t...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#22) Herreløse válasza aprokaroka87 (#16) üzenetére


Herreløse
(PH! addikt)

Nem biztos,hogy az Apple. Inkább a Cisco...nem?

Cifu:
+1 :K

[ Szerkesztve ]

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

(#23) mpireb válasza ambination (#10) üzenetére


mpireb
(újonc)

Üdv! A topikjában nem lenne kedved megosztani a tapasztalataidat a telefonról?

[link]

(#24) aelod válasza S e t h (#1) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Nem azért van vele fenntartás mert diktatórikus rendszerből jön (nem mintha az usa épp demokrata lenne a háttérben) hanem azért mert nincs felette kontrolljuk és már benne van a levesükben az a bizonyos légy.

Azért érdekes -tudván, hogy Kína sem egy ma született bárány- arra hivatkozni vele szemben, hogy megfigyel. Az usanak van egy winfos, droid, fész és kúgli platformja amivel konkrétan mindenhol jelen van. Nem is beszélve a nemzetközi NSA botrányról.
És tényleg a világ már csak ilyen...

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#25) Duliee


Duliee
(Jómunkásember)

Ez mindig is így fog menni... Nem fogják hagyni, hogy a Huawei esetlegesen az élre törjön... Ahogy a ZTE-t, most a Huawei-t is le fogják törni...

Lehet a hátterét vizsgálni, hogy kémkedés meg blabla... Utóbbi persze nem blabla, viszont az is tény, hogy lövésünk sincs arról, hogy melyik cég mennyit kémkedik rólunk.... Nyomunk egy okét, és ezzel kb. el is "adtuk" az adatainkat...

Hogy kinek? Mindenkinek... Google, Microsoft, Böngészők.... Android, iOS, és a többi... Hogy hova kerül? Tudja valaki? Nem... Tippelgetni lehet persze, okosnak lenni ebben a témában nehéz viszont.

Egyik kutya, másik eb.... Ha nem a kínainak adod, akkor adod az amcsinak... Jelenleg persze "bízni" egyikben sem szabad, és később sem... Fura világ felé tartunk, ahol azon vitáznak az országok kimondatlanul, hogy kié legyen az "ADAT"....

Merthogy kb erről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#26) adlersson válasza Duliee (#25) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

USA-ban is gondolom rendszeresen előfordul, hogy a kormánynak nem tetsző vagy azzal ellentétes véleményen lévő elemeket korlátozza, bebörtönzi a netes tevékenységük után.

Vagy a FB Messenger is nótoriusan szereti cenzúrázni a privát, ámde politikailag érzékeny beszélgetéseidet.

Nomeg a brit újságírónak is csak balszerencséje volt, mikor nem kapott új vízumot Hongkongba...

Na, ezér' nem mindegy, hogy hova kerül az adatod. Nem kell ennyire ekézni az USA-t addig, amíg ekkora a dezinformáltság Kínával kapcsolatban, ti. sokan (nem pont te), csak azért hőbörögnek az USA ellen (és rosszabb esetben éltetik Kínát), mert nem ismerik, konkrétan fogalmuk nincs a másik oldal praktikáiról.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#27) r.mark válasza aelod (#24) üzenetére


r.mark
(lelkes újonc)

Az lehet, hogy az USA is megfigyel, de konkrétan hallott itt valaki arról, hogy Kína mire használja a technológiáját??? Pontrendszer az állampolgároknak, mely alapján megítélnek. Ha a barátod vesz egy sört mínusz pont számodra is, ha bármi pártnak nem tetszőt csinálsz mínusz pont.... 10 milliós körzetek full telerakva arcfelismerő kamerákkal, olyan helyeken is, ahol még az ivóvíz sincs bevezetve...
Aki bizonyos pont alá megy, nem vehet busz jegyet sem. Megvalósitották már 1984-et, és a lakosságuk nagy része várja és szeretné, ha bevezetnék a pontrendszert a propaganda hatására.
Ez azért jelentős különbség szerintem Amerikához képest.

Márk

(#28) arn


arn
(PH! nagyúr)

Godorbol a lyuk... az amiktol nem all tavol, hogy olyasmire es vkikre mutogatnak, akik tortenetesen epp ugyanazt csinaljak, mint ok. Csak persze ami amerikai az mindig vmi nemesebb tartalommal bir, addig a masik maga az ordog, es minden negativum megtestesitoje.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#29) tibcsi0407 válasza sheratan (#20) üzenetére


tibcsi0407
(PH! félisten)

Aztán miért nem? Mert a Google és a többiek szentek szerinted? Nem azok.
Facebook tökéletesen bizonyított is a Cambridge analyitca botránnyal. Ma a felhasználói adat a legnagyobb érték.

[ Szerkesztve ]

----tibcsi ®---- 1+6 |||| Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! SPEmall.com-mal kapcsolatos kérdésekben nem tudok segíteni!

(#30) hyperspace


hyperspace
(őstag)

Oneplus küldött haza infókat, de nagy port mégsem kavart, és most megjelent a T-nél USA-ban.

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#31) Duliee válasza adlersson (#26) üzenetére


Duliee
(Jómunkásember)

Olvasd el újra, és lásd, hogy pont azt írtam le, hogy egyik oldalban sem lehet "bízni"...

Jelen korunkban az ADAT a legnagyobb érték... Abból tudnak pénzt csinálni. Mindenki. Viszont azt nem írtam, hogy ez jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#32) weberzolee válasza hyperspace (#30) üzenetére


weberzolee
(fanatikus tag)

Még mindig a hálózati elemeken van a hangsúly és nem a mobilokon. Ha gyártana routert a 1+ akkor az is tiltva lenne.

(#33) aprokaroka87 válasza hyperspace (#30) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Ahhoz lehet hozzáfértek usákiában....

(#34) izb


izb
(senior tag)

Aki párhuzamot von a Microsoft, Google adatgyűjtés és a kínai terjeszkedés, adatgyűjtés közé, annak nem ártana egy kicsit utána érdeklődnie, hogy mi a különbség. Ha nem megy, akkor ott ez lesz a legkisebb probléma.

[ Szerkesztve ]

(#35) Voloka válasza Cifu (#21) üzenetére


Voloka
(kvázi-tag)

"Kínában...elindulni sem tudnak..."
Mivel? A Kínában gyártott kínai alkatrészekkel?
Hogyan tudnának egyáltalán versenyképesek lenni?
Sehogy. Na ezért nem " indulhatnak" el.

LeEco 2s-m (X620 5,9 020s) eladom érdeklődés privátban

(#36) adlersson válasza Duliee (#31) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog

Hozol egy sor amerikai példát, majd számonkéred, hogy miért gondolom úgy, hogy az USA ellen beszélsz? :F

"Olvasd el újra, és lásd, hogy pont azt írtam le, hogy egyik oldalban sem lehet "bízni"..." - Mondjuk az általam említett, kínai adatkezelési szokások és felhasználási módok és az egyszerű embert érintő konzekvenciák tükrében, miért gondolod úgy, hogy mondjuk egy Cambridge Analytica vagy bármilyen, amerikai adatkezelési mizéria egy lapon említhető mindezzel?

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#37) janeszgol válasza kraftxld (#13) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Én a te hozzászólásod témáját értem idevalónak. Ha most mindent kiépítenek Huawei eszközökkel, egy esetleges vita hevében megbénítható lenne az USA (és más kontinensek) hálózata. Szerintem is ezért ez a perpatvar.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#38) r.mark válasza Duliee (#31) üzenetére


r.mark
(lelkes újonc)

Látom szuper jól megy a relativizálás. Van egy kis különbség az között, h egy ország cégei adatot gyűjtenek, azért hogy relevánsabb reklámot küldjenek Neked vagy csekkolják nem akarsz-e plázát robbantani, vagy az között, hogy minden tetted egy pontrendszer alapján ítéljenek meg. Kínában ha valaki vallásos, az pontrendszeres helyen eleve mínusz ponttal indul.. ha gyakorolja vallását, akkor tovább gyűjti a mínusz pontokat. Ha belép a pártba plusz pont. Ha egy ismerőse ír magánlevelezésben is akár a pártban lévő korrupcióról akkor kb kivágják a pártból, és mínusz pont Neked is...
Mindezek mellett Kinában nincs nyugdíjrendszer, és egészségbiztosítás sem. A jó állampolgár dolgozik, nem gondolkozik, nem tér el, és ezt csinálja amíg meg nem döglik....

Márk

(#39) nyisziati


nyisziati
(őstag)
LOGOUT blog

Maradjon csak inkább az USA a toppon. A kínaiakat nem kell sajnálni, elég sok szemétséget csináltak már (és csinálnak most is - lásd netcenzúra, ellenzékiek bebörtönzése stb.).
Jelenleg ugyan jó, hogy olcsón gyártanak rengeteg terméket, de ha túlzottan sokminden kerül a fennhetóságuk alá, hamar elkezdenek visszaélni vele.
Lásd pár éve, amikor minden forgalmat mesterségesen Kínába irányítottak egy pár óráig, vagy a ritkaföldfémek esete.

Redmi Note 2 (CyanogenMod 12.1); QKZ kd8 HEAVY BASS; Pebble Time Steel

(#40) aprokaroka87 válasza Cifu (#21) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Biztos hogy el is akarnak ott indulni?:D

(#41) sheratan válasza tibcsi0407 (#29) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Szerinted az egyenértékű, hogy egy cég nyereség érdekében hirdetőknek adja át a preferenciáidat és szokásaidat azzal, hogy ha nem tudsz hitelt fizetni, akkor kiteszik a gyereked az egyetemről és/vagy nem vehetsz vonatjegyet a szomszéd városba sem?
Ne. Vicceljünk. Már. :U Nem azért költöztem haza Kínából, hogy utánam hozzák ezt a szarságot. És oké, nem a Huawei hibás mindenért, ellenben egy ideális eszköz az ottani politikai motivációk megvalósítására.

(#42) aelod válasza r.mark (#27) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Ha három kérdőjel helyet csak egyet teszel akkor is értem a kérdést :U
Nem azt mondtam, hogy éljen a kínai néppárt de az vesse az első követ...

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#43) tibcsi0407 válasza sheratan (#41) üzenetére


tibcsi0407
(PH! félisten)

Azért ettől többről volt szó. Trump nyert volna vajon, ha a Facebook nem olyan, amilyen? Azért egy G7 ország választását befolyásolni nem kis hatalom kell.
Az pedig, hogy a Huawei-t vegzálják főleg üzleti eredetű. Cisco és a Qualcomm sem valószínű, hogy örül a terjedésnek.

----tibcsi ®---- 1+6 |||| Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! SPEmall.com-mal kapcsolatos kérdésekben nem tudok segíteni!

(#44) aprokaroka87 válasza nyisziati (#39) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Van arra bizonyiték hogy azt az átirányitást nem szándékosan engedték meg?

Google Dragonfly project-el mi a helyzet?:D

(#45) sheratan válasza tibcsi0407 (#43) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Jó, mondjuk ha elmentek volna szavazni normális számban az emberek, akkor lehet, hogy nem ez lett volna az eredménye. De mondjuk elég gyenge lábakon áll a cybersecurity az USA-ban azért. A szavazórendszer sem túl biztonságos például.
Szerintem még nem is kimondottan csak kereskedelmi eredetű probléma van (de még ha arról lenne is szó, akkor is kb csak elértek arra az alantas szintre, amit Kína már mióta alkalmaz külföldi cégekkel szemben), hanem politikai.
Azt mondjuk remélem, hogy katonai konfliktus nem lesz belőle, de sajnos a szokott az utolsó "megoldás" lenni, ha másképpen nem bírnak egymással.

(#46) noro79


noro79
(tag)

Nem tetszik nekik hogy nem tudnak kémkedni.

(#47) tibcsi0407 válasza sheratan (#45) üzenetére


tibcsi0407
(PH! félisten)

Az a baj az ilyen jellegű hatalommal, hogy harmadik fél is visszaélhet vele.
Onnantól kezdve mindegy, hogy ki és milyen okból gyűjtötte az adatokat.

[ Szerkesztve ]

----tibcsi ®---- 1+6 |||| Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! SPEmall.com-mal kapcsolatos kérdésekben nem tudok segíteni!

(#48) sheratan válasza tibcsi0407 (#47) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Igen, csak azt ne felejtsd el, hogy az ilyen FB és egyéb adatgyűjtések ellen fel lehet lépni azért. A kínai ellen nem, mert menne azonnal a negatív szociális pontszám érte.

(#49) Dovloran


Dovloran
(senior tag)

Nagyon minőségi cikk volt! Jól összefoglaltátok az eseményeket. :)

Samsung Galaxy Y - LG Optimus F6 - Apple iPhone 4S 16GB ~ iOS 6.1.3 ---> A downgrade módszerért írj privátban! - Apple iPhone 5S 16GB - Meizu M6 Note (32/3 Kék)

(#50) kbyte1024 válasza Mr.Silkó (#6) üzenetére


kbyte1024
(PH! addikt)

+1;) itt mindenki olyan nagy Kina meg USA szakértő,hogy kb szetnevetem magam. Erdekes módon a hsz-ed az egyetlen ami nem bíráskodás, okoskodás :R

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.