Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • sb

  veterán

  Az a gond, hogy nem tudsz elszakadni a saját igényeidtől.
  Képminőségre van LCD meg OLED és annyi. Nagy csodák nincsenek ezen kívül, mind a saját paraméterein belül van kis szórással.
  Azt is tudjuk, hogy az OLED-nek is vannak hátrányai. Innentől mindenki eldönti melyik kell neki és annyi.
  Ha ez nem kell akkor nem neked készült. Ott az OLED, tedd a kosárba.

  A többi meg szolgáltatás. Kb. 5 nagyságrenddel több embernek lenne rá szüksége.
  Az, hogy a 'zokostévék nem sikerülnek jól egy más kérdés, de igény simán lenne/lehetne rá.
  1. Lásd amit már írtak: médialejátszó, stream szolgáltatók kezelése, stb...
  PC? 10+ éve van HTPC-m de ha lenne amit megveszek és megy, simán arra váltanék. PC-n is úgy kellett kutatni a kadenciahelyes lejátszást, 4k, HDR, main10, VP9, stb... feature-öket. Droidos boxokon is mókolni kell. Ez annak is nyűg aki ért hozzá. 1000 emberből 999.99 meg nem is érti.
  2. De pl. egy normális kamera+skype támogatás se lenne rossz. Mondjuk rokonokkal (nem a 15 éves hekker unokaöccsel, hanem a 60 évessel) skype? Azt mivel helyettesíted? RPi/droid/PC+kamera+40 nap kódolás és driver-kernelfordítás?

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • sb

  veterán

  Nagyszülőhöz jobban illik a TV-n videotelefonálni, mint 5 colon. Azon nem nagyon látja az unokát... meg nem is igen szokott menet közben, a cabrioból telefonálni. :D

  A szabványokkal a váltásnál volt gond. Ott rendre lemaradnak, de kb mindenki. Tehát hiába van PC-d, a legutóbbi körben pl. épp a PC van a legnagyobb lemaradásban. Még most is vadászni kell a HDMi 2.0-ás lapokat amikor a droidos boxokon 2 éve ott figyel.

  De pl. nekem van egy tavalyi LG TV-m. Oda vissza vitt eddig minden HDR main10 cuccot. Wifin keresztül kb. 80mbitig. Úgy terveztem, hogy veszek alá egy droidos boxot (a fő TV mellett ahogy írtam, már 10+ éve HTPC megy, de azért kettő overkill lenne). Utána láttam, hogy nem mindegy melyik típus, OE vagy vmi mást rá kell tolni, frissítés, táv, stb... állítgatni azért kell. Stabilitás nem 100%. Plusz kábelezni nem tudok és az AC-s wifis boxok is kb. a valós, gyakorlatban elérhető sávszélesség tizedét szokták átvinni.
  A TV-re meg felment az Emby két klikkeléssel és eléri a HTPC médiatárat.

  Visszatérve a szabványokhoz... HEVC-ig bármi jó volt kb. Extra igényekhez kell szarakodni, de az meg x86-on is megvan. Anno Ion-nal kezdtem, pontos 24p-vel küzdöttem. Utána Intel IGP-vel nyomtam, ott ezzel nem volt gond, cserébe a driverek nem voltak tutik. De ha nem váltogattál meg megvolt a hekk (Ion-ra) akkor viszont semmi kompatibilitási problémába nem futott bele az ember a standard elérhető tartalmakkal. Értsd: gép letölti, médiatár felismeri. Én csak nyomom a play gombot és megy. Éveken keresztül. Szóval a szabvány-hibáknak nagyobb volt a füstje mint a lángja a hevc váltásig. De ott sem futott az ember hibába, csak sokáig nem jött/jön full támogatás. De ha van akkor tudja és annyi. Nem kell vele többet foglalkozni.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • sb

  veterán

  Milyen létező TV adás? PC-ről? Ahhoz azért mókolni kell... TV-re rátolod az usb drive-ot és (több tunerrel) van bármi, timeshift, felvétel... ezt PC-n összehozni elég izzadtságszagú pl.

  De eleve pl. egy távirányítással is indulnak már a problémák.

  Laptop: 4k60p-t kb. egyikről sem tudsz HDMI 2.0 nélkül kiküldeni. Én monitort vittem vissza mert egyszerűen még ott is sz*pás pl. a 4k támogatás notiról.

  [ Szerkesztve ]

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • sb

  veterán

  Amíg egy notit nem tudok "feldokkolni" meg nagyítóval kell keresni a Type-C monitorokat addig...
  Egy KVM switchről már ne is beszéljünk monitorba építve.

  Szerintem ezek azok a szolgáltatások amiket vinnének mint a cukrot és 5Ft-ba kerül.

  Ehelyett megvettem a 32" 4K monitort és ment vissza 5 nap múlva a boltba. Egyrészt Win skálázás miatt (munkára), másrészt meg a csati mizéria miatt.

  A legegyszerűbb megoldás a normális sw és beépített támogatás lenne. Egy droidos Kodi/OE olyan szolgáltatást nyújt amivel TV nézők soha nem találkoztak 30 év alatt sem. Egy kamera semmibe nem kerül... A SoC-ok meg 5Ft-ba kerülnek. A normálisak is, nem csak azok a szarok amiket beleraknak.
  Ehelyett belemegy csillió pénzért a gagyi SoC meg gyárt mindenki magának saját, szutyok sw-t. Ez a gond.
  Pedig az sw-s alap is megvan olcsón a többi platformon.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • sb

  veterán

  Elég megmondani nekik mi a rossz és mi a jó azt' annyi. Már nem is isznak Coca Colát...
  Ahogy a többit is csak hallgatják üveges tekintettel... a droidok így működnek bárhol.

  ON: Az újabb LG WebOS cuccok tényleg gyorsak. Van benne elcseszett rész, pl. a TV teljes menüje elsőre másodpercekig homokórázik, utána már nincs gond. Ez vmi sw gond mert minden más meg tényleg pöccre indul, külső appok is: Emby, Plex, HBO Go, stb... megnyomod és ott van.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

Hozzászólok Aktív témák