Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • sb

  veterán

  Nagyszülőhöz jobban illik a TV-n videotelefonálni, mint 5 colon. Azon nem nagyon látja az unokát... meg nem is igen szokott menet közben, a cabrioból telefonálni. :D

  A szabványokkal a váltásnál volt gond. Ott rendre lemaradnak, de kb mindenki. Tehát hiába van PC-d, a legutóbbi körben pl. épp a PC van a legnagyobb lemaradásban. Még most is vadászni kell a HDMi 2.0-ás lapokat amikor a droidos boxokon 2 éve ott figyel.

  De pl. nekem van egy tavalyi LG TV-m. Oda vissza vitt eddig minden HDR main10 cuccot. Wifin keresztül kb. 80mbitig. Úgy terveztem, hogy veszek alá egy droidos boxot (a fő TV mellett ahogy írtam, már 10+ éve HTPC megy, de azért kettő overkill lenne). Utána láttam, hogy nem mindegy melyik típus, OE vagy vmi mást rá kell tolni, frissítés, táv, stb... állítgatni azért kell. Stabilitás nem 100%. Plusz kábelezni nem tudok és az AC-s wifis boxok is kb. a valós, gyakorlatban elérhető sávszélesség tizedét szokták átvinni.
  A TV-re meg felment az Emby két klikkeléssel és eléri a HTPC médiatárat.

  Visszatérve a szabványokhoz... HEVC-ig bármi jó volt kb. Extra igényekhez kell szarakodni, de az meg x86-on is megvan. Anno Ion-nal kezdtem, pontos 24p-vel küzdöttem. Utána Intel IGP-vel nyomtam, ott ezzel nem volt gond, cserébe a driverek nem voltak tutik. De ha nem váltogattál meg megvolt a hekk (Ion-ra) akkor viszont semmi kompatibilitási problémába nem futott bele az ember a standard elérhető tartalmakkal. Értsd: gép letölti, médiatár felismeri. Én csak nyomom a play gombot és megy. Éveken keresztül. Szóval a szabvány-hibáknak nagyobb volt a füstje mint a lángja a hevc váltásig. De ott sem futott az ember hibába, csak sokáig nem jött/jön full támogatás. De ha van akkor tudja és annyi. Nem kell vele többet foglalkozni.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

Hozzászólok Aktív témák