- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
+20% alacsonyabb fogyasztás mellett önmagában is valami. Architekturális variálások miatt az a 20% lehet akármennyi is adott helyzetben, pl. DX12-ben, ahol a parancsprocesszor bekorlátozza a 980Ti teljesítményét. DX11-ig nyilván nem lesz 20%-nál nagyobb különbség, de nem is a múlt támogatása a szempont egy új videokártyánál. 4K-hoz meg minden % számít, és jelenleg nincs jobb.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Darth_Revan #508 üzenetére
4K / 60 Hz-re még az 1080 SLI se biztos hogy elég. Nekem is 980-am van, de csak fullHD-ban folyamatos a GTA5, már WQHD-ban is akadozik, 4K-n inkább meg se próbáltam. Pedig igény az lenne rá.
-
Dr. Akula
félisten
Tudtommal a DX12 azért kellett (mindenkinek), mert rajzolási parancsok számában a windowsos APIk legalább egy helyiértékkel le vannak maradva a konzolok mögött, és sokszor nem a konzol a limitáló tényező egy játékportnál.
Az AMD inkább úgy került képbe hogy most mindkét nagyágyú konzolban az ő procijaik szerepelnek, így tudják mihez is kéne közelíteniük a pc-s cuccaikkal, a konkurrencia meg még azt se.
A Mantle az valóban a CPU gyengeségeit pótolja, jobban is kell nekik mint az Intelnek.
(#383) oAcido + (#382) janos666:
_Folyamatos_ 60 fps azért elég lenne játékoknál is. A baj az hogy a minimum többnyire alatta van, és attól akadozik, ezen pedig az se segít ha máskor meg 1000 fps van. A G-Sync / FreeSync se azt mondja hogy ettől folyamatos 144 / akárhány fps-ed lesz, hanem hogy akár annyit is ki tud rajzolni időnként - ha a géped képes azt kiszámolni. FullHD-ban még esetleg, 4K-ban már az átlag 60 fps is erősen prémiumkategóriás, SLI / CF gépet feltételez, a minimum 60 meg inkább scifi. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Scholes9 #361 üzenetére
Nem rád gondoltam, hanem úgy általában, senki nem szokott konzolon panaszkodni hogy nem elég folyamatos. Sőt, inkább a konzolhoz szokák mérni a pc-s portokat. Ettől függetlenül a 30 fps néha kevés volt nekem is PS4-en - bár lehet hogy pont azért mert annyi se volt mindig, pc-n is akadozik WQHD-ban egy GTX980-al, ha épp naplementés időszak van, szarásig effektezve.
Én se vagyok Nvidia ellenes (most is azom van), de ettől még tény hogy az Nvidia inkább "okosban" akarja megoldani a hiányzó technológiát, nem fejlesztéssel, ami nem jó. Mindkét gyártónak szurkolok, aztán amelyik jobbat produkál, azt fogom megvenni. Mint eddig is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Komplikato #351 üzenetére
A konzolok 30 fps-t tudnak, ott se rinyál senki hogy milyen szaggatás van, pedig nem 60 vs 144 a kérdés.
Most vettem 4K monitort, még próba erejéig se merem elindítani natívban a GTA5-öt, mert nem hinném hogy belátható időn belül sikerülne belőle kilépni.
Mire itt a 60 Hz lesz a limitáló tényező, lehet hogy az idegenek is megérkeznek.
-
Dr. Akula
félisten
Pont annyian ahányan meghallják a denevérhangokat.
"a G-Sync-es monitorok jobbak a Freesync-es társaiknál."
Ööö, miben is? Növeli a felbontást, a színmélységet, vagy csökkenti az árat?
G-Sync - 350k, semmilyensync - 234k. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Komplikato #338 üzenetére
Igen, de hiába jön ha a júzer nem meri megvenni, mert mi lesz ha majd a konkurrenciától vesz videokártyát (egy monitor azért jópár videokártya generációt kiszolgál), akkor szart se ér a másik fajta Sync. Addig baszakodnak a gyártók a "kié legyen a szabvány" játékkal, amíg magától megoldódik a probléma. Mire aktuális lesz a téma, már a 4K lesz a menő, és a Hz-ekkel ellentétben azt mindenki egyből látja (tegye fel a kezét aki műszer nélkül megmondja hogy 60 Hz vagy 144 Hz amit lát), tehát jobb "puncimágnes" lesz. A kivárás pedig az AMD-nek kedvez, az ugyanis 0 Ft-tal dobja meg az előállítási költséget, az Nvidiáé meg sokkal, így az utóbbival szereltek feleslegesen kerülnek árhátrányba, kevésbé lesznek kelendőek, a gyártó is szívesebben rakja zsebre azt a pénzt amit az Nvidiának kéne leosztania, tehát a 0 Ft-os technológiát fogja belerakni, db - db alapon az is ugyanolyan szépen hangzik a reklámban. Ugyanúgy belopózik a FreeSync észrevételnül, kihasználatlanul, mint anno az x64, aztán mikor kelleni fog, az kéznél lesz, a G-Sync meg nem, és ha a júzernek kelleni fog, inkább a monitorhoz vesz videokártyát.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Komplikato #337 üzenetére
A VR inkább csak egy aktuális buzzword, megbukik mint a "háromdé". Inkább a DX12 ami számít, ott jelenleg az AMD-nek van előnye, ami csak azért nem látszik mert még nem nagyon van olyan játék. Persze az Nvidia is felzárkózhat, de ez az amit az Nvidia történelmi hozzáállása alapján (minek melózzunk, majd lefizetjük a programozókat hogy a konkurrencia nagyobb tudását ne használják ki) az ember joggal von kétségbe előre is. Az AMD-nek pont az a baja hogy rendszerint kihasználatlanok az újításai, az Nvidia fotelben ülve beelőzi korrupcióval.
-
Dr. Akula
félisten
Sztem ennek a G-Syncnek is az lesz a veszte mint az A3D-nek: pénzt kérnek érte, miközben a konkurrencia (FreeSync) ingyen van. Amúgy meg nagyobb a füstje mint a lángja, most a 4K következik, ott meg nemhogy 144 Hz, de a 60 Hz is elég necces. Mire ez aktuális lenne, talán már önmagától megbukott mint a Bluray.
-
Dr. Akula
félisten
"A tényleges VGA-k szempontjából a GeForce GTX 1080 érkezik a leghamarabb, mégpedig május 27-én."
És ide Közép-Balkán-Hungarisztánba? Valamint Ebből is lesz "Ti"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest