Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzunaP
csendes tag
Csak most bukkantam erre a cikkre. Jelenleg is G4en olvasom ezeket... 3 hulladék kínai f*s után a páromnak is G4-et vettünk, sőt aztán anyósomnak is, hibátlanul mennek (párom azóta összetörte)
. Az enyém használtan vettem '16ban, a kötelező bootloop után kapott egy alaplapot egy 20asért, nagy dolog, ki nem sz*rja le.
Elkezdtem keresgélni az utódot, és NINCS. Nemhogy cserélhető akksi (2 tartalékot hordok magamnál), de már jack aljzat sincs szinte a komolyabb telókon, érthetetlen. (Lassan újra) turnézó zenészként talán nem kell bizonygatnom ezek fontosságát. A vízállóság a legeslegutolsó szempont egy telefonnál, fogalmam sincs ki találta ezt ki, és miért?(öööö van egy tippem) Egyszer ejtettem pocsolyába az előző S2-esem, szétkaptam, kiszárítottam, újra használtam...
A képernyőm már fáradt, beég, és most repedt be, az LG márkaszerviz még mindig 30-at mond a cserére (volt hogy még 50-et is!!!). Egy 7 éves modellnél.... az ész megáll. Főleg így, hogy leáll a gyártás, készlet és alkatrész kisöprés van. MIÉRT???? -
judas13
addikt
válasz
Resili3nt #133 üzenetére
Értem. Pedig komoly tervben volt itt is a 4-es.....
Ráadásul - jóval a megjelenés után már persze - fillérekért, kb 40 pénzért nyomták el őket. Annyiért már sokan rányulhattak, főleg azok akik nem voltak képben az előzményekkel. És a többség nem volt képben feltételezem. -
Resili3nt
friss újonc
Bootloop hiba érintette a G szériát a 3-as tól az 5-ös ig, és még pár típust amire már nem emlékszem.
Mr Hong a fellépő kellemetlenségekért minden szóban forgó típus tulajától elnézést kért.
Adott a cég ajánlatot, hogy cserélik a hibásan legyártott alaplapot a készülékekben, persze csak garanciaidőn belül.
Hát sajnos se nekem, se senkinek az ismerős LG tulajok között nem volt már érvényes garanciája persze.
Amúgy konkrétan a G4 esetében az alaplapon egy forrasztási hiba miatt keletkezett a végtelen boot.
Mindegy is a lényeg hogy nagyon nagyon "Tervezett Elavulás" gyanús volt nekem ez az egész,megfogadtam hát hogy többé semmit sem ami LG.
Ez tavaly majdnem megszegett ígéret lett a Wing miatt de érdekes módon nem találtam kiterjesztett garanciás kereskedést
Viszlát 👋 LG... És kösz a halakat.. -
-
Resili3nt
friss újonc
Első Lg, egy G4 es volt és nagyon nagyon bejött, mind a dizájn, mind a képességek terén.
Egy év után észrevettem hogy kezd "beégni" a kijelző, gyengül az aksi, és fagyogat néha.
De töretlenül imádtam egészen addig, míg 2 évvel a vásárlás után - szinte napra pontosan a garancia végén-megérkezett a bootloop hiba.
Garancia már nincs.
Ken Hong pedig elnézést kért mindenkitől nyilvánosan.
Én meg mehettem új telefonért ami egy Huawei Mate 10 pro és idén 4.éve hibátlanul működik.
Soha többé LG telefont, fogadtam meg akkor, sőt az LG - től semmit sem. -
G2 mindent vitt.
Kedvenc telefonom volt, még mindig megvan a fiókban. -
winss
tag
G Flex2-t nagyon szerettem. Nagyon bejött az íves kijelző.
-
haypro
senior tag
300k szerintem is arcpirítóan magas ár érte, 150 a plafon, amit kiadnék érte
-
Fall-N
veterán
válasz
#40993792 #120 üzenetére
Sajnos ez ilyen. Mindig kell valami kompromisszumot kötni, mert sosincs minden meg ami kéne. Bár nekem sok dolog nem annyira fontos és elengedem. Ilyen a vezeték nélküli töltés, NFC, profi kamera. De örülök is neki, mert így olcsón megúszom a vásárlást és beleférek a 70-80ezer Forintos kategóriába.
Játék miatt kéne időnként egy csúcskategóriás telefon, de nem áldozok rá annyit, úgyhogy itt is kompromisszumos marad a dolog.
-
zone
őstag
A V20-at még mindig nem tudom mire lecserélni, pedig az 2016-ban jelent meg... jack, infra, NFC, dual sim, sd kártya, fém ház, cserélhető akksi, OIS kamera lézeres fókusszal + ultrawide, 500+ ppi kijelző.
Ha lemondok a cserélhető akksiról (infra nem fontos), szóba jöhet az Xperia 1 II, de az használtan is drága. -
Zé.
tag
A kínaiak nemcsak árban, hanem műszaki fejlődésben is lehagyták az LG mobilokat: Saját 5G-s processzort tehet telefonjaiba a Xiaomi és az Oppo is. [link] [link]
Ezzel a két kínai céggel bővülhet azon okostelefon-gyártók listája, melyek saját fejlesztésű lapkakészlettel biztosítják be magukat.
A tervezett LG Rollable-t szerintem, sem árban, sem időben, sem megbízhatóságban
enyhén szólva sem nem lett volna életképes... -
mindthecrap
aktív tag
Csatlakoznék a Secret fanclubhoz, az a kamera megelőzte a korát és fantasztikusan természetes képeket csinált. Gyönyörű volt az anyaghasználat is és a masszív mechanika, unalmas meetingeken percekig nyitogattam-csukogattam meg gyönyörködtem benne
Areanám volt még, nagy álom volt és sokat gyűjtöttem rá, ehhez képest hatalmas csalódás és anyagi bukta volt... aztán később már nem is volt szimpatikus egyik LG telefon sem.
Jó volt a cikkben egyébként a hajós hasonlat, egy ekkora cég ekkora üzletága tényleg olyan, mint egy hatalmas konténerszállító hajó: elég egy-két meggondolatlan mozdulat, és utána már hiába rángatod a kormányt, keresztbe fordulsz a csatornában.
-
dzz
aktív tag
Ha kapott volna frissítést, akkor 2-3 évvel később vettem volna helyette másikat. Ebben a mondatban benne van minden
Nem a hosszú élet a gyártók célja, hanem minél gyakrabban kijönni egy-egy „újdonsággal” ami esetleg még el sem készült. Ez az utolsó rendszerfrissítéssel még mindig vígan elvan csak nekem lett egy-két extra kívánságom (nagyobb ram, PhotoPills, Stellárium és hasonlók miatt.). A V30 se lenne rossz, de kezd már sárgulni a kijelző imitt-amott, karcolódik ész nélkül (rendszeresen vágom zsebre a kulccsomómmal együtt) amit a G4 nem tett. A mai napig nincsenek rajta látható karcok. Tudtak jót is alkotni, tényleg kár hogy nem megy tovább a bicikli...
-
dzz
aktív tag
Jött vele az is, de az a betét csak kamu volt, könnyű festett műanyag és kopott is rendesen. A bőr sokkal tartósabb
Nem babusgatom agyonig egyiket sem, normál napi használat mellett ha jól csal az emlékezetem, akkor 2014 vagy 2015-ben vettem. az elmúlt 4 évben nem volt minden nap használatban, de voltak hetek amikor a lányom használta, mert az övé rendszerint vízbeesett vagy megtört esetleg mindkettő egyszerre -
dzz
aktív tag
Nálam az LG a GT540-el kezdődött, a következő a G4 lett! Nekem nagyon tetszett/ik a sarkosabb kialakítás, végre valaki nem az Apple-t majmolta és sokáig az egyetlen készülékem volt. A megjelenéskor a szolgáltatóm 50€-t kért érte 2 éves hűséggel és a mai napig megvan, csak ugye frissítést nem látott évek óta. Kapott egy új akkut és vész esetére még használható (mostanában csak teszteket futtatok rajta alkalomadtán ha kell egy régebbi androidot tesztelnem) A tartóssága messze veri a V30at, ami igen gyorsan karcolódik (bár a hátlap bőr borításán azért látszik az idő)! Alapvetően amire én használom, ma is elég lenne ha lenne rá valami frissebb fw.
-
dzz
aktív tag
Gyorsan megkértem a lányom, hogy kukkantson bele az övébe, de abban nincs. Nem tudom a pontos tipust, de valami középkategória, mert kellett valami amit az olcsóbbak nem tudtak, de így arra következtetek (azok után amit írtál nagyon esélyes), hogy valószínűleg a felsőkategóriások kiváltsága a samsungnál
Mivel nem akarok feleslegesen költekezni, max. a középkategóriáig nézelődöm és ezek szerint erre keresztet vethetek vagy marad valami maradék LG a következő 4-5 évre. Aztán hátha lesz valami más... Szerintem kár, hogy nem lesz már új LG, már úgy megszoktam/megszerettem. Köszönöm az infót!
-
Fall-N
veterán
válasz
callmeakos #98 üzenetére
G4-ig nekem is szimpatikus volt, sőt még a CES-en mutogatott G5 is jónak tűnt, még ki nem adták és kiderült, hogy gagyi és lötyög a felépítése, a hátlap meg hiába fém, ha olyan festék volt rajta, mintha a diszperzites vödörbe mártották volna ami kopik. A G6 még elment, de tök átlagos volt (egyedül a 18:9-es arány volt ami be is jött), a G7 és G8 beállt a notchos borzalomba (minek követték az Apple hülyeséget, amikor ők csinálták a kiváló előlap/kijelző arányú G2-t és G3-at). A V széria jó lett volna ha egységesen ugyanaz lett volna a hardver és egyszerre is adták volna ki, de hát spórolni kellett nekik.
A Velvet tök átlagos telefon lett, a Wing meg érdektelen hülyeség, ami mögött nem láttam a koncepció lényegét. Csak azért adták ki, mert ilyet más nem csinált, mondjuk minek, ha nincs értelme. A K széria mindig is hulladék volt túlárazva, így szóra sem érdemes.
Kár, hogy sok egyedi ötlet kárba ment. A hátlapi gombok, a G2 és G3 formavilága (igen a G4 is visszalépés volt).
Az utolsó LG telefonom egy KP500-as Cookie volt, de mindig akartam a telefonjaikat. Nexus 4, 5 is nagyon bejött, meg a G2, G3. Csak akkoriban tanultam és nem volt stabil munkahelyem. Középkategóriás telefonjuk meg sosem volt jó, így kiesett az LG. Később a G6-on gondolkodtam, de elborzasztó volt a sok selejtes kijelző amiről írtak. Így inkább elengedtem.
-
dzz
aktív tag
válasz
#40993792 #103 üzenetére
Valóban nem opció, de nem azért mert Apple, hanem azért, mert nem áll kézre. Ennek ellenére a „politikájuk” egyre szimpatikusabb, és ha nem a google lenne az Android fejlesztője, szívesen látnám, hogy minden alkalmazás engedélye fel lenne sorolva a play-en, ugyan úgy, mint amiért a face most fúj az almára. Azt hiszem ez nem lesz soha...
Amúgy tényleg nem volt más gyártó aki ezt a hangos felolvasást beépítette az androidba? -
Leslie1966
senior tag
Egy LG Wing-et azért bevállalnék, ha nem lenne annyira drága.
-
nyivus
csendes tag
Első LG telóm egy LG Optimus G E975 volt, nagyon szerettem. Kiválóan működött és üveg hátlapjával szuperül nézett ki. Ezt váltotta egy V10 - eddigi kedvenc telefonom. Gumi hátlapja nem csúszott, nem gyűjtötte az ujjlenyomatokat, nagyon jó volt a kamerája, szenzációs volt zenelejátszásban. Három évvel ezelőtt tettem le, azóta két másik telefont vásároltam, de többször is elromlottak, így eddig ötször kértem bocsánatot a V10-től és vettem megint elő. Jelenleg is ezt használom (6 éves !), s épp úgy döntöttem, hogy az új telefonom egy V60 Thinq 5G lesz.
-
dzz
aktív tag
Én nagyon szeretem/szerettem az LG telefonokat(kb. 8-10 éve csak LG-t használok tartósan), próbáltam a V30 után váltani, sikertelenül, így most is a régi V30-at használom, de lassan ideje lesz lecserélnem. Nincs nagy elvárásom ezen a téren, de vannak alap szolgáltatásai amiket még kiegészítő appokkal sem tudtam egyéb készülékekre varázsolni úgy, hogy ne legyen tolakodó. Igaz az is, hogy nem tesztelem a világ legújabb vívmányait 1-2 havonta, nálam évekig üzemel egy-egy megkedvelt készülék. Ami a legjobban hiányzik más készülékekből, az a hívó nevének vagy telefonszámának hangos bemondása, úgy ahogy az LG beépítette. Semmi extra alkalmazás, bekapcsolom vagy ki és láthatatlanul tszi a dolgát. Nem központi elem az életemben a telefon, néha azt sem tudom, hogy pontosan hová tettem le, ilyenkor nagyon jól jön ez a funkció. Van más gyártó aki ugyanezt beépítette? Esetleg valamelyik androidra épülő alternativ firm tudja ezt?
-
beastars
tag
Sajnálom hogy abbahagyják, föleg hogy nekik köszönthetem mondjuk a lg chocolate telefont. Amit akkor még mint kis suhancként állandoan nézegettem a kirakatban .
-
Button
aktív tag
Haj, jó volt végigolvasni.
Illetve rossz -
gaben88
őstag
Sajnálom őket, nagyon sok telefonjukat szerettem... Kíváncsi vagyok a Sony mikor fogja bedobni a törölközőt! :-S
-
callmeakos
veterán
A Sony után egyértelműen az LG volt az a gyártó, amelyiknek szerettem a telefonjait. A Shine volt az első telefonom a gyártótól, és a mai napig az egyik legszebb telefonnak tartom. Persze közre játszott hogy full fém volt, és a méretéhez képest egy féltégla volt súlyban, illetve az a görgő gomb fixen fél év után megnyikkant (több is volt a családban) de a kinézet mindenért kártpótolt. A Viewty-val kezdtem el kicsit komolyabban érdeklődni a mobilos fotózás iránt, és élmény volt vele akkoriban fotózni, kár hogy maga a telefont a kaki rezisztív kijelzőjével olyan tetű lassú volt hogy felkötöttem magam sokszor. A GD880 Mini volt amiért az első pillanattól rajongtam, mert sokáig párhuzamba állítottam a BL40-el, amit mindig is szerettem volna, csak amire oda jutott volna a történet már nem lehetett kapni, ezért is nagy szívfájtalmam volt hogy hogy ideje előtt túl kellett adnom, mert imádtam. És talán az miatt kedveltem meg a kicsit minimalistább, kinézetű telefonokat is, ami mai napig kitart. Végül az utolsó LG telefonom egy G4 Mini volt, és azt is totálisan szerettem. Főleg a hátlapi gombok miatt, ami tényleg zseni volt. Így belegondolva nem is volt olyan LG telefon amit ne szerettem volna, és a mai napig úgy vagyok vagyis inkább már csak voltam vele, hogy simán váltottam volna LG-re. Az új Velvet-et is szimpatikusnak találtam, mert reménykedtem benne hogy kicsit visszamennek a Chocolate szériás irányhoz, kár hogy ebből nem lesz semmi.
-
Lavar
aktív tag
Jó kis összefoglaló, elfogott a nosztalgia.
Előző hírhez akartam írni, de akkor oda már nem fogok. Sajnálom, hogy kiszállnak, de én is úgy gondolom, hogy maguknak köszönhetik.Azon vagyok meglepődve, hogy előbb teszik meg, mint a Sony, úgy emlékszem számok alapján ők még szarabbul állnak, ha a mobilos részleget nézzük, de lehet rosszul tudom, vagy csak még bírják pénzzel. Mindenesetre az biztos, hogy évek óta ez az LG-Sony-HTC triumvirátus állandóan csak az "Egyéb" kategóriába jutott, míg a kínaiak folyamatosan jöttek fel, úgyhogy csak idő kérdése volt ez a lépés.
Ha nem számítom a PDA-kat (volt SE P800/900-am), akkor a Viewty volt az első érintős telefonom 2008-ban, imádtam. Az első androidos telefonom meg az Optimus L9 volt, a UI az egyik legkényelmesebb, amit összeraktak. 1 év után alaplaphibás lett, de gariban cserélték, volt még nálam K8 (K350n), és utoljára Q6. Ezt szerettem talán a legjobban, kompakt, fém keretes, nagyon jól összerakott telefon. Csúcskészülékük nem járt is nálam, mégis jó volt használni ezeket.
Viszont annak ellenére, hogy bár sajnálom őket, nem fognak hiányozni, olyan értelemben, hogy voltak ugyan jópofa próbálkozásaik, de nem jönnének számításba új készülék vásárlásnál már az biztos.
Ezt még március elején láttam, mond jó dolgokat szerintem.
Why does nobody buy LG Smartphones? -
válasz
LurkerSheik #67 üzenetére
...de a gyönyörű aranyszínű Galaxy S6 edge ellopta a showt.
Bocsi, de itt kicsit visszajött a reggeli...
-
milkabrams
őstag
Mikor megvettem a V20-at, minden ismerős/munkatárs megnézte, mikor pedig meghallották mit tud egy meze 99c fejessel... sokan kérdezték hol lehet ilyent kapni, mert sehol sem találkoztak vele. Fejlesztették a Winget, közben kimaradt a 60+hz az aktuális V szériából. Számomra érthetetlen, hogy miféle dilettáns banda hozta ezeket a döntéseket, mintha direkt szivatták volna magukat.
-
GhostRider93
tag
Visszasírom a v30 audiós képességeit nagyon. Volt G4-em is előtte amit nagyon szerettem. A v30-al nem lett volna semmi gond ha szoftveresen nem cseszik el. Még ma is azt használnám illetve váltottam volna v40/v50 re. Fórumokat olvasva igazából úgy voltam vele hogy nem akarok befürödni egy hardveresen nagyon komoly de szoftveresen instabil telefonnal így jutottam a sajomihoz amit most is használok(MI Note 10) immáron 1.5 éve. Érdekes módon a v30 16megapixeles kamerája élesebb, színhűbb, nagyobb dinamika tartományú képeket lőtt mint a xiaomi 108megás kamerája bármilyen beállítás mellett. Persze 108megapixeles módban részlet gazdagabb a kép de minden mással rengeteg gond van.(videózás terén is a v30 szárnyalt szemben a note 10-el) Az audióra visszatérve már egy 10-20 ezres vezetékes fülesen is hatalmas a különbség egy fejhallgatóval pedig sajnos teljesen használhatatlan az új telefonom. Nem mondom hogy nem számítottam rá de nem hittem hogy ekkora lesz a differencia. Visszasírom az LG jobbik korszakát és ha a cikkben leírt baklövéseket nem követik el talán még ma is egy tőlük származó mobil lenne a kezemben.
-
Egzee
őstag
Nagyon helyes, szerintem ipari hulladékot gyártottak.
-
turbulencia8
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #70 üzenetére
En l600v-t vettem ketszer is, nagyon szerettem anno.
-
Mr.Silkó
veterán
Váratlannak nem mondható ez a döntés az LG vezetőségétől, érett már egy ideje. Azért Ken Hong bármennyire is szimpatikus a közvetlen stílusával, a Cikkíróval ellentétben én az utóbbi időben minden egyes videós interjújában érezni véltem a sértettséget a nyilatkozataiban, válaszaiban, talán csak az itteni szerkesztőknek nem tűnt fel ez annyira a sok egyéb, kellemes közös személyes emlékük okán. Ezen felül akár az ő személyes, vagy az LG saját véleménye fogalmazódott meg az interjúkban, azért rengeteg alkalommal maradt nála is bekapcsolva a bullshit generátor, ami rontott a szavahihetőségén.
Sok LG termékem nem volt életem folyamán, még háztartási gépekből is csak elvétve, pedig nem volt negatív véleményem alapjáraton róluk. Telefonból a G2 és a G3 volt meg anno, előbbit igencsak szerettem, de hardveres gondok miatt kellett túladni rajta, utóbbit már kár volt anno megvennem, a gyenge vas mellett a repedő keret szériáhibája is hamar utolérte, egy Huawei P6 vagy P7 lett az utódja akkor (anyaghasználatban ég és föld az utóbbi javára), ezután már nem lett többé LG mobilom.
-
Zeth
csendes tag
Ehhez már én is muszáj vagyok hozzá szólni. Egyrészt nagyon fognak hiányozni. Anno volt bennük valami egyedi , mindig próbálkoztak hol sikeresen hol nem igazán. Anyum LG Shine telója a mai napig működik , pedig ő is használtan vette. Tesóm első okostelefonja is egy LG volt , apám a mai napig azt használja mint MP3 lejátszó / mutyimédia eszköz . Én meg amiért anno oda meg vissza voltam az egy Optimus Black ( kicsit kár is hogy nem volt megemlítve a kijelzője miatt ) . A G4 meg .... dat hátlap
Hiába hogy a tv meg minden más nagyon megy náluk, ez így ebben a formában nem működhet. Mint cég megértem hogy abba hagyták. Hiányozni fognak na . A többi üzletágnak meg sikeres szereplést kívánok! -
PROHARDVER!
Ezt a szálat zárjátok le! Semmi keresnivalója ebben a topikban.
-
Mercel
senior tag
Az meg is van ki gyártaná valószínűleg csak azon menne az okoskodás, hogy A NER szó milyen kaligráfiával kerüljön a hátlapra és a kínaiaktól csak a hardvert vegyék , vagy a teljes megfigyelő / lehalgató know-how IS kínai legyen benne az ősmagyarság, az ezeréves önállóság és nemzeti öntudat jegyében
Muszáj, hogy kínai legyen, mert ha orosz lenne a hardver azért azon már polgártársak felhorgadnának, hogy nem akarnak rozsdásodó mosógéppel a zsebükben járni..: )
(Akasztófahumor volt és kétszeres offtopicba tettem, még mielőtt..):
-
zoleeno1
veterán
Hehe, mintha én írtam volna, annyi különbséggel, hogy G2 helyett, G3 volt a V10 előtt
Az tényleg egy elnyűhetetlen telefon volt, nagyon szerettem. Ugyanígy nem tudtam kivárni a V30 mizériát (utólag nem is bántam meg) és Mate 10 pro lett az utód (ami talán a legjobb telefon volt, amit valaha használtam, a kamera ellenére is. Mai napig kifogástalanul működik, napi használatban a feleségemnél). Mondjuk ezt tudjuk, sokszor beszélgettünk az aktuális topikokban
Én azért sajnálom, hogy vége ennek a korszaknak. "Kár érte, kiváló ügynök volt"Bog: Arról lehet tudni valamit, hogy Ken marad az LG-nél?
-
morcogi
csendes tag
Ah, a Nexus 5 a mai napig a kedvenc telefonom. Ebbol kiindulva nyergeltem at egy G5-re, ami akkora csalodas volt, hogy amikor masfel ev utan egy leejtes kovetkezteben meghibasodott a kijelzoje, inkabb vettem egy S9-et
Amugy nalam a G3 cikkben nem jelennek meg a kepek, nem tudom, hogy ez globalis problema-e vagy a hiba az en keszulekemben van, de gondoltam, megemlitem
-
Aryon87
félisten
Sajnálatos hogy az LG távozik a piacról, de ezt maguknak köszönhetik.
Régen szerettem őket. SonyEriccson korszakot az LG követte, miután a Shine idejében felfigyeltem rájuk, méghozzá egy G4-el, míg páromnak G3 volt. 2 legjobb telefon a háztartásban, míg anyáméknál 2db G3s volt.
G4-et olyannyira szerettem, hogy még most is gondolkodok egy beszerzésén, "vitrinben" jól fog mutatni a bőr hátlappal, persze ha találok majd épp állapotban. Na meg a kamerára vagyok kíváncsi hogyan állná meg a helyét a jelenlegi P40Pro-m mellett (tuti nem csalódnék).
G5 és G6 volt még nálam. Előbbit szerettem a maga formájában, a G6-ban csalódtam hatalmasat, az csak 1 hónapot élt meg nálam, miután egy forró nyári napon szépen lefokozta magát butatelefon szintre.. Akkor fordítottam hátat végleg a gyártónak.
Kár értük, de a töketlenkedésük lett a vesztük.
Tv-ben és hangprojektorban viszont remekek, van is használatban háztartásban.
G4 és G5 topiklakók na meg az LG szervizesek de szerettek engemHah régi szép idők
-
johnny500
tag
Azért pár évig még elleszek a V30-al (ha bírja
)
-
tomson67
tag
Egy LG Shine volt az első LG-m, aminek a menüje szerintem egy valódi katasztrófa volt, de aztán nagyon megszerettem, csodásan stabil, gyönyörű telefon volt. Utána jött a legenda, a G2, a mai napig nem tudom, hogy miért adtam el, maximálisan meg voltam vele elégedve, tökéletes telefon volt. Itt véget is ért az LG-vel a kapcsolatom, de azt láttam, hogy ismerőseim mekkorákat szívtak a telefonjaikkal, egyszerűen piszkosul megbízhatatlanok voltak, meghalt alaplapok és tönkrement kijelzők napirenden. Onnantól már nem mertem LG-t venni, hiába tetszett pl. a G-széria. Sajnálom, hogy nem tudtak talpon maradni, de igazuk van, nincs értelme piacon maradniuk.
-
Bossyy
tag
A cikk szerint a Viewty a Prada kapacitív kijelzőjét kapta. Nekem van itthon Viewty, de az nekem nagyon nem tűnik kapacitívnek, annál inkább rezisztív kijelzőnek, (be)nyomkodni kell rendesen, nem elég simogatni, érintgetni. Akkor még ilyenek voltak a kapacitív képernyők, vagy lehet, hogy Európába már akkor is gyengébb eresztéseket küldött az LG, mint a világ szerencsésebb részeire? :-)
-
Bossyy
tag
Nagyon szubjektív, de én -úgy hiszem-hallom ha valami a jónál is jobb :-) Értem ezalatt, hogy előfordulhat, hogy egy vakteszten nem tudnám megmondani, hogy Bt-szal vagy zsinórral szól az XM3. (Szerintem állati jól szól kékfoggal is.) De ha közvetlenül vezeték nélküli zenehallgatás után becuppantom a drótot és úgy teszem fel a fejre, akkor észrevehetőek a pici nüanszok, szerintem akkor a jó még jobb lesz :-)
De tényleg sokmindentől függ, hogy feltűnik-e valakinek. Életkortól, zenétől, tömörítéstől stb. szerintem még zenei stílustól is (én főleg rockot, heavy metalt hallgatok).
Amúgy ennél az XM3 nál is vannak nyilván még jobb, még sokkal drágább fülesek, lehet, hogy ott még jobban meghallja valaki a különbséget ha arra fogékony.
Ha tudod, valahol próbáld ki, mert tényleg csak úgy lehet eldönteni, hogy valakinek ez a quadDAC jelet-e pluszt, vagy esetleg szinte észre sem veszi. -
LyonnaisFan1
őstag
L600v úristen.
Anno nagyon sokat szemeztem azzal a telefonnal, és nem tudtam eldönteni, hogy az, vagy a Motorola V360.
De aztán a Moto jött ki győztesen, nem tudom már milyen indokkal. -
sohajda90
tag
Jaj csak azt ne...a 2Rule Mobile-tól mentsen meg minket az ég
Valószínűleg olyan lenne, mint a EMUI Google Apps nélkül, csak itt a Telex és a maradék maroknyi ellenzéki médiumot nem lehetne megnyitni még böngészőben sem
A menü meg MIUI mintára tele lenne reklámmal, de mint kormánypropaganda lenne -
M3NT1
csendes tag
Az én LG telefonjaim az LG KF700 és az 540 volt. A KF700 gyönyörű telefon volt az idejében. Imádtam
-
Muterkának a B1200, ekkor találkoztam először az LG telókkal.
L600v - a diszkóban elhagyott Motorola v3x-em után már csak erre maradt zsetonka, a Voda valami 23 körül dobálta feltöltővel.
Aranyos volt, de hulladék képeket csinált, azt hiszem az SE k750i-ket akkoriban szórták ki Dominóban 25k-ért a PhotoHallban és az volt a vágyaim tárgya.Még diákmunkában dolgoztam és a GT540 volt a nagy kiszemeltem, az első OKOStelefon amivel bármit megtehet a Nokia vágyakozás után, egy más világ, de valahogy nem akart 40k alá menni feltöltősen. 2010 végén a Telenor dobott egy nagyot a HTC Desire vagy Galaxy S1 30k a teló + 5k a csomag havidíj... itt meg is vettek kilóra SGS
Optimus 2X. Emlékszem nekem Galaxy S1 volt még, munkatársam pedig a bejelentés utáni hosszas várakozás után megvette a 2X-et és ugye az akkori Ginger 2.3 verzió meg nemtámogatta official a dual core-t. Neki akadt-fagyott az én kis szanaszéjjelfőzött S1-em meg vígan pörgött a Voodoosoundal
A Nexus telefonoknak mindig csodájára jártam, de sosem vettem egyik szériába se valamiért.
Már egyetemen voltam elsős mikor a G2-t mutatta haverom a balekoktatáson.
Kis káva, Duplakoppos ébresztés, sci-fi
De ekkor már iPhone 4 behúzott ami ékszernek is simán elment annyira szép volt a maga korában.Munkában mutatta kollégám a szép bőrhátlapos G4-ét...de a gyönyörű aranyszínű Galaxy S6 edge ellopta a showt.
A szép G4 után a szép design-t mellőző G5 után már nem is igazán követtem az LG-ket.
Szép emlékek kötnek a márkához mindenesetre, ami volt , használtam vagy csak kapcsolatba kerültem vele, mindig mert próbálkozni az LG!
Az össze-vissza számozás, névadás, minőségi hibák, flagship kategóriák újrakezdése, régiónkénti szelekció és az flagshipekbe behozott teljesen új irányokhoz nem volt elég hű vásárlóbázisa az LG-nek.
Hiába voltak jók a Samsung mindig ellopta a showt egy hajszállal és az LG-nek a másodhegedűs szerep jutott, mint itt is írva a kisebbik dél-koreai gyártó.
Az új irányok keresése az okostelefon korszak előtt, zárt rendszerekben kivitelezhető volt, de később is nagyon veszélyes lapokat húzott az LG és akkor már nem jött be sajnos.
Ahogy a cikk is írja az LG mintha magát végezte volna ki azt éreztem, hogy A' kategóriás gyártóból hátrébb került és nem jutott friss SOC vagy épp olyan komponens marad ki, ami az igazi Csúcshoz méltó.
Egyetlen út van mert árversenybe nem lehet menni kínával, tehát felfelé fejlesztésben és árban is!
Ehhez az Apple és Samsungnak van, illetve alakult a Huaweinek elég márkahű tábora!
Egyszerűen hiányzott nekem a jövőkép biztonsága, ezzel az ideoda csapkodással.Sajnálom, mert 1-el kevesebb gyártó és innovátor és változtatni merészelő gyártó!
RIP LG Mobile
-
Térerő
csendes tag
Maradt még a Samsung, iPhone, Sony, Asus. Az utolsó kettő jelképes mennyiségű telefont ad el.
Ideje lenne Magyarországnak is mobiltelefont gyártani így egy világméretű Android virushelyzetben nem lenne annyira kiszolgáltatva az ország. -
esoember
csendes tag
Remek RIP cikk! Jó volt olvasni, nosztalgiázni a korai LG mobilokon. Igazán méltó megemlékezés egy letűnő márkának. Egy LG Optimus készülék volt az egyetlen, amit huzamosabb ideig használtam, de ezen kívül sajnos elkerültek a márka készülékei. Mindenesetre hiányozni voltak, mert az utóbbi időben sem innovációban, sem pedig ár/érték arányban nem alkottak nagyot, de sokszínűséget, választási lehetőséget adtak az emberek kezébe. Lassan csak a kínai dömping marad...
-
Sefneni
őstag
Kár értük, a G3-at nagyon szerettem, de sajnos volt egy pont ami nagyon félrement.
-
Bossyy
tag
A cikk nagyon jó!
Sok hülyeséget csinált az LG, de szerintem a valaha volt legszebb telefont is nekik köszönhetjük ever. Ami a Shine.
Ha pedig hangminőségről van szó, akkor nálam nincs jobb az LG nél. A mobilpiacról kihalófélben lévő márkákkal a legjobb :-)
LG G7 + Poweramp
Sony WH 1000 XM3 Bluetooth-szal is jó, de kábellel....
Sony WF 1000 XM3
és egy HTC agybadugós headset (ha jól sejtem Beats származék, akkor még talán közel állt a két cég egymáshoz), amit az A9 hez adtak anno.
Ezekkel le van fedve minden felhasználási profil és tényleg élmény a zenehallgatás a G7-tel. -
joey04
titán
A cikk olvasása közben méginkább megértem miért alakult így. Fel volt sorolva sok egyedi, érdekes készülék (Shine, Chocolate, renoir, Arena, Crystal, Viewty, Optimus 2x, 3D, Flex, vagy akár most a Wing, stb), de mindegyik olyan zsiráf esete. Szép szép, de otthonra nem kéne. És ez lehetett a baj, hogy sok középszerű cucc mellett ezek kifejlesztése nem lehetett olcsó, meg sok energiát is felemésztett, aztán egyik sem robbantott akkorát, hogy visszahozza a belefektetett melót. Így nem lehet.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a cikket
-
Első hosszabb használatú okos telefonom g2 volt a maga idejében Best Buy volt. Öcsém első komolyabb telefonját én vettem neki Gflex2 mai napig vissza sírja . Kar ezért a gyártó ért . Néztem az interjút kár hogy Ken Hong nem tért ki rá mért ugráltak ennyire össze vissza . Mért nem tartották az irányt ami sokra vitte őket a G4 ig.
-
szemy94
senior tag
válasz
l.skywalker #6 üzenetére
+1, bár az akksija már nagyon gatya, a kijelzője például szerintem elég szép volt, az akkori Galaxy Mini-k mellett a felbontás, és a kontraszt is remeknek tűnt. Próbáltam custom ROM-okkal életben tartani, de sajnos már évek óta használhatatlan szoftveresen. A hátlapja és a kerete még most is mint az új, egyedül a középső gombok körüli keret kopott meg.
G2, G4, G Flex vágyott volt, de abban az időben még nem tudtam ennyit költeni egy telefonra, így nem lett egyik sem.
A hátlapi gombok is nagyon tetszettek akkor.A klisés szöveg pedig most is áll, a piac veszít, amikor kiesik egy szereplő, ez nem kérdés.
-
balat86
csendes tag
Sosem vonzottak az LG telefonok. Van amiben jók, pl: TV vagy egyéb szórakoztató elektronika, háztartási eszközök, de valahogy sosem éreztem azt hogy LG telefont kellene vennem, és ezt nem is bánom.
-
opr
nagyúr
(lejárt a szerkesztési idő)
Az utolsó oldal minden szava arany, nagyon így van, és bár fentebb azért kapott tőlem is hideget-meleget az LG, hiányozni fog nagyon, én végig reménykedtem benne, hogy észhez térnek, elkezdik nyomni a V szériát (normálisas, egységesen), és abbahagyják az összevissza kapkodós baromságot, de sajnos nem jött be, még egy olyan gyártó megy a levesbe, ahol hatalmas volt a potenciál, kár értük. -
opr
nagyúr
Még az elején járok a cikknek, de aki képes ekkora baromságot mondani, hogy:
"Tehát még a koronavírusra sem lehetett fogni a dolgot, mert ha ennek értékesítést csökkentő hatása lett volna, akkor az a háztartási elektronikai, tévés, notebookos piacon is megjelent volna"
... Az kb meg is magyarázza, miért (voltak) ennyire szerencsétlenek telefon téren. Mert konkrétan nem a koronavirus ellenére teljesítenek ennyire jól a fentebb említett ágazatok, hanem pont hogy a koronavirus miatt. Pontosan ugyan azért, amiért ekkorát megy a playstation, az xbox, az online streaming, meg még ezer egyéb olyan dolog, ami az otthoni életszínvonalat növeli, de amúgy, amikor nem kötelező otthon rohadni egy évig nem biztos, hogy szívesen költ rá az ember annyit, mint az utóbbi egy évben."majd jött a KM900 Arena, ami korának egyik legjobb telefonja volt."
Azok szerint, akik csak tesztelték, de használniuk már nem kellett... Gyönyörű telefon volt, papíron zseniális, és ha csak egy hétig/hónapig volt nálad, imádtad... Aztán jött a feketeleves. A szoftver belassult, fagyott, de annyira, hogy már a használhatatlanság közelében volt, napi vagy 3 újraindítás kellett neki, amiből egy volt önkéntes alapon, mert belassult, kettő meg mert random csutkára fagyott a zsebemben. Aztán meg jött a lebaszás, hogy engem nem lehet elérni kb soha, mert ki se csörög az a szar. Több ismerősömnek is volt, mindegyikünknél ugyanezt produkálta, soha nem örültem annyira annak, hogy eladtam valamit, mint mikor ettől megszabadultam végre. Ez a konkrét készülék sokszor, sok helyen van sikerként elkönyvelve, ami abból a szempontból igaz, hogy sokat eladtak belőle, viszont abból a szempontból, hogy akinek volt, utána évekig rá se volt hajlandó nézni LG készülékre, szerintem inkább mint a bukás előfutára kell gondolni, mert már itt látszik, hogy mi volt a gond az LG-nél: az ötlet jó, a design zseniális, a szoftver kukába való. Kár érte.Szerk2: hogy jót is írjak, azok a nexusok zseniálisak voltak. Kiváló példa arra, hogy mennyire kiemelkedő tudott lenni az LG, amikor nem volt közük a szoftverhez. Szerintem ezt a vonalat (zseniális hw, jó kamera, jó ár, sima gyári droid rendszer, bónusznak valami jó dac, abban is nagyon jók voltak) kellett volna erősíteni nekik is, és a mai napig a legnagyobbak között lehetnének.
-
törölt tag
-
A G5-nél ment nagyon félre valami. A G Flex szériát meg szerintem folytatni kellett volna.
A Sonynál az xperia Z volt ugyanez. Tökéletes telefon lett volna ha nem spórolják ki az IPS panelt...
-
rizso
addikt
válasz
Polarstar #46 üzenetére
KF750 Secret az egyik olyan LG mobil, amit beraknék a gyűjteménybe. Baromi jó volt kézbevenni, csúsztatni, érződött rajta a minőségi anyaghasználat. Jómagam utolsó LG-ként egy V30-at használtam, igazából tök elégedetten, semmi bajom nem volt vele, egy V40/V50-et szerintem ma is gond nélkül használnék, ha nem szoktam volna hozzá a min 90Hz-es megjelenítőkhöz. De "low budget" telónak használtan bármikor bevállalnám őket.
-
Tschubi
tag
Köszönöm a cikket, jó kis összefoglaló. Egy dolgot vitatnék. Többször említésre kerül, hogy a kínai gyártók megerősödése megnehezítette az LG dolgát. Szerintem nem csak a kínaiak erősödtek, hanem mindenki más is, aki számít a piacon. Vagy másképp fogalmazva: a kínaiak mindenkinek megnehezítették a dolgát, csak nem mindenki tudta kezelni ezt a helyzetet. Lsd még pl. HTC.
-
-
gippazoid
senior tag
LG-t javítani borzasztó módon utáltunk. Shine, Chocolate, C3300... Brrrrrrr. Soha ki nem javított sw hibák amelyek miatt persze rajtunk töltötte ki a dühét az ügyfél.
Két kollégám 1-1 mondása:
1. "A medve nem játék, az LG nem telefon."
2. "LG = sz.rcsi, f.scsi."Saját magamnak telefont keresve mindig átnéztem a kínálatot, de soha nem volt értelmes áron normális hardver. És nem a kínaiakhoz mértem hanem a szintén enyhén túlárazott Samsung-hoz.
-
válasz
sohajda90 #45 üzenetére
Nekem két LG volt. A villogó mozgó animációs fedlapos kf510 és a Kf750 Secret. Mindkettő igen jó minőségű mobil volt. Az elsőnek meghalt az animáció. Elmúlt a disco, mennie kellett.
A Secret a hibái ellenére is maradt igen sokáig, mert piszok jó volt a kamera!
Majd jött a Nokia N8.... És a Sony Aino... Vagy fordítva? -
sohajda90
tag
Hogy lehetett megírni ezt a cikket és kiemelni minden mérföldkő készüléket KIVÉVE a SECRET-et. Nekem az volt az LG csúcsa. 2 LG-m volt a KE800 (Chocolate Premium) és a KF750 (Secret). Mindkettő kiváló készülék volt a maga idejében, kiemelkedő fotós képességekkel. Hiába volt az előbbi csak 2 MP-es, de simán nyomtatható minőségű fotókat lőtt 2006 körül, azóta is van a családban képkeretben őrzött emlék, ami azzal lett lekapva. A Secret pedig ugye már 5 magapixelt villantott, ami 2008-ban elég nagy szó volt...
Sajnos a kezdeti Droidos vonaluk nekem nagyon nem jött be, olcsó fröccsentett műanyag házakkal, nagyon nagy szakítás volt a Secret prémium minősége után. Ekkor csábított el tőlük a Motorola olyan klasszikusokkal, mint a Milestone 1-2 vagy XT720...
-
bence.adam96
csendes tag
Ledöbbentem...
Miért nem hagynak inkább ki 1-2 évet 0 modellel , hogy tiszta lappal induljanak?2011 óta van okostelefonom, csak LG
Optimus One: én csak malacorrúnak hívom a gombok elrendezése miattOptimus F6: nagyon szép volt a LED értesitő a home gomb körül, 1 bajom volt vele, beoxidálodott valamiért a fém logo a hátlapon. rozsda barnává...
K10: Mai napig kedvencem a hátlapi gomb..
Q6 meg egyszerűen szép és nagyon jó..Összeset imádtam, csak a márka név miatt vettem, nem is foglalkoztam azzal , hogy nem hibátlanok, döcögösek, kamera se volt egyikbe se nagy szám, de mindegyik megvan a mai napig hibátlanul, sose volt egyik se szervizbe...
2 dolgot tudnék felhozni amik nem sikerültek jól bennük, ezekben nem voltak olyan nagy durranások a kamerák .. fóleg éjszakai.. K61 főleg katasztrófa este..
Másik pedig a hátlap...
K10-est leszámítva összes botrányos amik nekem voltak?. Zongora lakk stb... főleg a Q6 katasztrófa
Fogalmam siics ezek után mit vegyek
Eddig is csak azért cseréltem 2-2,5 évente mert kellett valami újdonság 😅😪
-
Első okostelefonom egy Optimus One volt, nagyon szerettem... RIP.
-
Quqesz
nagyúr
Köszi a cikket Bog. Sajnálom én is őket, de van mikor üzletileg el kell engedni a dolgot. Sajnos ezzel mi felhasználók jártunk rosszabbul, megint egy gyártóval kevesebb. De tény, sajnos az utolsó pár év próbálkozásai nem hozták meg a sikert, vagy a polcokon nem voltak készülékek.
-
janeszgol
félisten
Innen is latszik, hogy a G5-ig bezarolag mennyire valtozatos volt a ceg palettaja.
G3 Mini helyett G2 Mini lett volna gondolom.
-
helixP
nagyúr
Gyors reakció, szakmai információk, mobiltelefonokról. EZ a mobilarena, ezért jár ide a ember.
Köszi -
forumpista
aktív tag
A történetnek ez a végkifejlete egyértelműen a gyártó hibája. Akár csak a Nokia, HTC, Sony esetében (volt vagy lesz mert mind ugyanazon az úton jár vagy járt).
Bármilyen hihetetlennek tűnik, de ha összefogdostak volna egy tucat random fórumozót az utcáról és beültették volna az igazgató tanács mellé mint tanácsadók, akkor ma is jól prosperáló mobil részlegük lenne. Mert amekkora hülyeségeket elkövetett a LG, azon bizony még az utolsó barlangi ősember is csak a fejét fogta.
Nem is tudom, csinált-e még nagyobb böszmeséget gyártó, mint hogy nem árulja a termékét szinte sehol sem, majd meglepődik hogy senki nem veszi...
Amúgy szerintem a G4 és a V30 volt a két legjobb telójuk, na de v30-at is csak 1 évvel később tudtam megvenni...
-
BloodRay
veterán
Nagyon-nagyon sajnálom.
Anno nagyon innovatív, szerethető gyártó volt a cég, volt 2X-em, Optimus 3D-m, 4XHD-m, G2-m és G4-em is, utóbbi kettőt mai napig visszasírom annyira jók voltak. Innentől pedig kb lehúzta magát a mobilos üzletág a wc-n... Érthetetlen mi ment ott éveken át...
Hiányozni fog a régi LG a piacról, ez az utóbbi pár éve rúgkapáló valami már tényleg nem. -
hemaka
nagyúr
Abban igaza van, hogy a Sony-nak a mobiljai max. kamera demók, már jó ideje látszik, hogy nagyon nem szenvednek a telókkal, hogy jobbak legyenek. Náluk is csak egy nagyon kicsi szelet a mobilos részleg, de promózni bőven jó, mert viszi a pénzt ott, de máshol meg nagyon sokat hoz (kamerszenzor).
-
ben11
őstag
válasz
l.skywalker #6 üzenetére
Haha, szintén zenész. Első okostelefonom, máig működne, ha akarnám.
-
törölt tag
Jó cikk lett. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Remélem a Sony feltámad valami csoda folytán és legalább ők megmaradnak.
-
Beantech
aktív tag
Végtelenül szomorú vagyok az ügy kapcsán.
Nagyon régóta vártam már egy igazán jó LG mobilra amivel visszatérhetek a gyártóhoz.
Sony Ericsson után az LG felé váltottam és - lehet ezzel kevesen vagyunk így - mindegyik telójukat imádtam. LG optimus 4x HD, LG G2 ( 2 is van még mindig) máig az egyetlen telóm amit megjelenéskor megvettem teljes áron. G4, G5 (lehet ezt mindenki utálta de szerintem hatalmas ötlet volt az LG cam plus a + akksival és az értelmes fogásával). A G6 már visszafogottabb volt de a mai napig gond nélkül üzemel apámnál pedig jópár éves már.
Lehet csak én voltam szerencsés de egyetlen jack kontakt hibán kivül soha egyiknek sem volt baja.
A legnagyobb hibájuk az volt hogy nem lehet megvenni a telójukat időben, most is már mióta várom hogy lehessen kapni több helyen V60-at de alig lehet kapni valahol, a V40-re is addig vártam hogy végre kapni lehessen hogy végül vennem kellet egy Huawei P30-at. Ami persze nem rossz de sose volt a kedvencem.
Remélem kap egy jó kis leárazást a V60 valahol... -
Mercel
senior tag
Jó cikk lett, köszönjük.
De bár ne kellett volna megírni..Kicsit BlackBerry-s a sztori. Ugyanúgy zseniális, korszakalkotó újítások, olyan alapvető húzások amiket azóta gyakorlatilag a teljes mobilpiac átvett és mégis, a BlackBerry mobilok ma már csak emlék.
Kísérteties a hasonlóság a két cég tündöklése és bukása között, bár a BlackBerry nem beszálló volt a mobilpiacon hanem alapító, így a bukás is nagyobb volt.
Sokszor BlackBerrysként még menet közben dühösen mondtam, hogy ezt tanítani kéne és könyvre kívánkozik - nos legaláb ezt megkaptam - mindkettő megtörtént: DSajnálom, hogy kiestek. A valós piaci versenyhez kell a sok és egymással versengő szereplő és kellenek a külön utak, az egyediség az extravagancia.
Lassan csak az ismét elkényelmesedő és elpofátlanodó Samsung és az Iphone marad ha ilyen olyan okokból nem akarunk ilyen olyan kínai mobilokat és ez nagyon nem jó így.
Hát ez van, talán egyszer visszatérnek. -
Bog
HÁZIGAZDA
somebody would come and save us with a great plan
Erre én is felkaptam a fejem, amikor feliratoztam, menet közben még annyira nem tűnt fel. De igen, nem tudtam, hogy mit várnak, hogy majd Hugo Barra leszáll az égből és előáll a tuti stratégiával? Erre kissé necces üzleti modellt építeni -
judas13
addikt
válasz
bluemirage #23 üzenetére
Szerintem is az amúgy.
-
sonkuci
tag
Jó kis cikk lett. Kösz!
Az interjúhoz lenne egy kis hozzáfűznivalóm.
Hogy csak szerintem mondott Ken tiszta bulls***et? Mármint, most komoly, hogy nem látták, nem _TUDTÁK_, mik a hibák, hogy miért nem hasít úgy a mobil részleg mint pl a TV, audió stb?
(Nyilván nem mondhat meg minden úgy ahogy van, mert gondolom akkor repülne, hisz részben "politika" is ez, de ne már...)
"somebody would come and save us with a great plan" komolyan?@Balika911 én emlegetem a V60at, csak hogy ne mondj már baromságokat.
-
Leslie1966
senior tag
Nekem egy LG Shine volt-most is megvan-, élmény volt kézbe venni.
-
HTC-s korszak után jöttem az LG felé, roppantul tetszett az Optimus G, imádtam!
Jött a G2, (családban G3), majd G4 után mentem másfele, mert a G5 akkora csalódás volt, hogy csak úgy sugárzott belőlem a düh. A G4 édesanyám kezei közt adta fel, persze a szériahiba jött ki rajta, egyszer csak nem kapcsolt be többé. (bootloop?)
Imádtam a rendszert, a kamerákat, úgy az egészet ahogy volt. A V sorozat már sajnos kimaradt, és bár a G6, G7 kinézetre tetszett, az hogy nem lehetett kapni itthon, és már a megjelenéskor kvázi elavult volt a bennük lévő vas végképp a huawei/samsung felé fordított.
Nagy kár értük, viszek virtuális koszorút a sírjukra. -
törölt tag
Írnám, hogy hiányozni fognak, de az igazság az, hogy föl se fog tűnni, hogy nincsenek többé.
Nem látszott, hogy el is akaják adni a telefonjaikat, basszus, úgy a G5 óta talán az LG telefonok létezéséről se tudnék, ha nem nézek föl időnként a Mobilarénára.
Számomra árulkodó, hogy a fórumon is az 5-6 éves, vagy régebbi LG modelleket emlegetik.
-
Közben beírtam a darabszámot is a korábbi hsz-be... Hiába a Focus, ha az LG-hez képest is töredék a darabszám... és a kék területen is 1-2% az elért teljesítmény.
A Bog által írt stratégia... még ha igaz* is... bármelyik negyedévben változhat. Nagggyon bizonytalan a Sony sorsa szerintem.*A sajtónak mondott mondatok és a valóság gyakran nem fedi egymást.
-
judas13
addikt
válasz
bluemirage #18 üzenetére
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ahogyan az interjúban is elhangzott, a Sony életben tartja a mobilos iparágát azért, hogy tudják demózni a legújabb szenzorokat (főleg kamera), mert sokkal-sokkal több pénzt hoz nekik az a konyhára így. Aztán lehet, hogy azt mondják, hogy most már mindenki elhiszi, hogy jók a szenzoraink, megvannak a fix vevőink, hagyjuk a francba a telefonokat...
-
batai15
félisten
Első LG mobilom a kp500 volt , halistennek azt is sikerült meg buherálni kapott egy iOS felületet.
Utána gt540 teljesített szolgálatot , majd g2 , G3 .
Elégedett voltam ezekkel a készülékekkel, ugyanakkor amiket utána műveltek (gondolok a sok alaplapos készülékre , a késve érkező updateket nem is említve ) valamilyen szinten meg érdemlik. Piacon le tettek valamit , de mégis hagyták az egészet , és ennek itt a vége.
Btw Sony is felkészül. Htct évek óta mondjuk , nekik kellett volna lenni az első ,nem is értem mai napig hogy tudnak talpon lenni. -
Félő, hogy a Sony is követni fogja... akinek saját hazájában is inkább iphone-t vesznek a japánok, mintsem sonyt és így belföldön is bő 10% környékén van a piaci részesedése.
A világ többi részén meg inkább 1-2% környékén.
Még egy olyan érzésem is van, hogy a Sony, még az LG-nél is kevesebb darabszámot értékesített az utolsó negyedévekben. De majd megnézem...
Sajnálnám, mert a Sony néha legyártja az android iphone-ját (Xperia 5 II), ami árban, méretben és minőségben is a droid iphone-ja... A világ nagy részén, ahol az iphone-t megveszik, ott nem az ára miatt nem veszik a Sony-t... Tehát ne magyar szemmel nézzük a telefonok árait.
Nekem ez jutott az eszember... ki lesz a következő?Megnéztem: LG 6-7 Mio db/negyedév, Sony bő 1 mio db/negyedév...
-
Bog
HÁZIGAZDA
Egyébként - mivel nem akartam túl sok személyes dolgot írni az anyagba, ezért inkább ide írom - a tegnapi napom iszonyú nosztalgia volt, most raktam össze, hogy az LG mobilos szereplésének kezdete kábé egybeesett a Mobilarena indulásával, szinte az összes lényeges LG telefonról van tesztünk majdnem 20 évre visszamenőleg. Azért ilyen még nem volt a pályafutásom alatt, hogy egy gyártó életét a kezdetektől a végéig ilyen hosszan volt alkalmunk követni. A Nokia, az Ericsson, a Siemens, vagy éppen a Sagem már jóval előttünk is létezett, az LG Mobile-lal viszont kvázi egyidősek vagyunk. Csak mi még élünk
-
judas13
addikt
Egy LG viewty-m volt, szerettem mert a jó kamera mellett nagyon jól szólt a hangszórója is, sokat hallgattam így zenét akkoriban. Minőségi anyagokból volt precízen összerakva mellesleg.
(a legutóbbi költözésig meg is volt maga a teló, de valahogy csak eltűnt sajnos mintahogy most a cég is eltűnik ebből a történetből)Polarstar
Pontosabban: "Kicsik vagyunk, de jó ez így."
Nincs mese, ezzel az egy mondtattal amúgya a tag, beírta magát a mobil történelembe.
-
Kicsik vagyunk és ez így jó. Ja persze...
Ahogy látom a Wing is egy drága kísérlet volt. Nem tanultak ebből sem. Ez lett az ára. -
babosmiki
addikt
-
mjani1172
addikt
Szerintem a cikk túl finom, több dologban nem értek egyet vele.
Egyszerűen mindent elrontottak, (fejlesztés, értékesítés, gyártás,minőség) és a hibákat ismételték. Én semmilyen igyekezetet nem láttam rajtuk, lassan és felesleges dolgokat adtak ki. Életképes ötletük nem volt a G4 óta.
Mintha direkt lettek volna hülyék, és mára beérett. Sajnálom őket, de egy kabaré volt. -
domerator
veterán
A Wing attól a pillanattól kezdve volt halál, amikor az LG komolyan vette hogy legyártja. Azt az innovációs kapacitást másba kellett volna forgatni. Sajnálom őket, nekem ha jól emlékszem egy Shine volt tőlük.
-
joelke HU
őstag
Amikor kiestek a top gyártók közül, akkor kellett volna lekoppintaniuk a Xiaomi modelljét. Arra lehetett volna hosszú távon építeni, de nem ők inkább a Nokia büszkén a szakadékba ugrok azértis útját választották, mert majd én megmondom mi kell a világnak, hiszen van egy hangzatos márkanevemen. Hát nekik sem jött be, nahát milyen meglepő. Én inkább haragszom rájuk, mint sajnálom őket. Majd talán valami kis kínai gyártónak ők is lincenszre kiadják a nevüket, mint a Nokia oszt annyi.
-
forgonati
őstag
Nem meglepő. Számomra évek óta nem voltak képesek értékelhető, normális, hosszú távon használható mobilt gyártani. Drágák is voltak, a többi gyártó tudott jobbat ugyanazon az áron, lehet még olcsóbban is. A G4 idejében jók voltak, bár mondjuk annak a telefonnak is volt nyűgje bőven, sárguló kijelző, bootloop problémák... De jobb ez így, haldokoltak már egy ideje. A pozitívum ebben az, hogy legalább kevesebb hulladékot gyártanak le, nem fog a sok telefon valami raktárban megrohadni, mert senkinek nem kellenek. Azt a nyersanyagot tegyék bele egy jó mosógépbe, abban legalább jók... Ezt kellene tegye a HTC is, beszántani azokat is. Tudom, minél több gyártó, annál nagyobb az árverseny és ez nekünk usereknek elvileg jó. De pont az LG meg a HTC sem volt kb. semmilyen befolyással az árversenyre, már néhány éve.
-
Az első komoly flagshipem egy G2 volt, imádtam. Aztán barna bőr hátlapos G4 ami gyönyörű teló volt, akkor nagy újításnak számító gomb nélküliséggel a készülék oldalán.
De az igazán nagy kedvencem a V10 volt, elpusztíthatalan acélkeret, tapadós hátlap, ennek nem kellett védőtok. Dual kijelző újdonsága és ha jól tudom ebben volt az LG-nél elsőként ujjlenyomat olvasó.
Amikor a V30-at bemutatták nagyon szerettem volna arra cserélni a V10-et, de ezt nagyon elqrta az LG, októberben mutatták be a készüléket, de februárban még mindig nem volt kapható, ekkor vettem egy Huawei mate 10 prot. -
Yeffy
veterán
sajnalatos, hogy egy ujabb "nagy oreg" fejezi be a reszvetelt a piacon.
ugyan nem voltam soha nagy LG-s, voltak szamomra is tetszetos, vagy erdekes mobiljaik. szubjektiv listam: Shine, Chocolate, Prada, Arena, G2, G6 (nekem kinezete sokkal jobban bejott, mint az akkori konkurens Samu-e), Nexusok, valamint a korai V mobilok, V20, de foleg a V30.
RIP
-
l.skywalker
titán
Máig a fiókban van az első okostelefonom. Egy 2011-ben vásárolt LG Optimus One P500. És még vígan működik, habár minden eleme elavult szoftveresen
-
bollokcs80
Korrektor
L9 II és F6 volt a családban, a G2 és a Nexus 4-5 pedig álmaim vágya volt egy időben (csak keret nem volt rá). Kár értük, de sajnos ez már várható volt egy ideje.
-
.Szaki.
addikt
Egyszerre vagyok iszonyat mérges és szomorú.
-
Remekelek28
őstag
Kár értük.
Annyiban kiegésziteném a cikket,hogy forditva az iphonet mutatták be hamarabb 1 héttel,de a pradát 3 honappal hamarabb lehetett megvásárolni. Tehát az első teljesen érintőképernyős telefon ami megvásárolható az az LG nevéhez fűződik.
Szinte biztos vagyok benne,hogy majd visszatérnek,talán most besokaltak kicsit. Pedig kis kivárással ha a huawei kiszorul helyükre léphettel volna. -
RIP.
G2/G4, legendák. Volt egy bőrhátlapos G4-em, kiváló telefon volt. Persze, hogy voltak rossz tulajdonságai, de használni kellemes élmény volt, kamerája az úttörők közé tartozik. Abban az időben robbanásszerűen javultak a kamerás képességek (S5-->S6, G3-->G4, Nexus 6-->Nexus 6P, stb.), és azóta is csak a felszínt kapargatják, az igazi fejlődés 2015-ben megállt. -
andor80
senior tag
Jó cikk kb mindne benne.Egyértelmű a G6 régionként más hardvere sokaknál kiverte a biztit.Nálam is .Sajnos nemcsak ez volt a gond hanem a kamus ken hong BS okádásai is..Ekkor fordultam a Huawei felé.Akik meg nagyon jók sőt számomra a nagybetűs okostelefongyártó de a szivatásuk...
Bár kb azt is lekakkantanám ha legalább a simple futna rajta az érintéses fizetés része.Többi gms cucc potóléható nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Április 5-én az LG hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy a telefonok gyártásával. Áttekintjük a cég elmúlt 20 évben elért eredményeit.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest