- Vodafone mobilszolgáltatások
- Rohamosan nőnek az akkumulátorok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Januárban startol a OnePlus 13
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattew
tag
"a telepcsere árát a garanciális időszakon túl az eddig általános 79 dollárról 29 dollárra csökkentik".
Vagyis elismerik, hogy eddig ezt a szolgaltatast a valos ar 270%-aert vegeztek .Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
fototrend666
csendes tag
Hazug aljas BS!
-
félisten
Az iPhone-ok a mai naptól kicsit kevésbé sz@rok. Yey!
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
senior tag
Teljesen megvaltozott az Apple kommunikacioja az elmult evekben, gondolok itt az Antenna Gate-re.
Mar fejet hajtanak a vasarlok elott, mert muszaj.
Ma mar keves epkezlab ujitas van ami hasznos, eloremutato (faceid), sok esetben nem veletlenul csepegtet ovatosan az Apple az ujitasokbol.
Az Androidos flagship viszont nyomul, amivel lepest kell tartani.
Ma mar egy kozepkati telefon is sok embert kiszolgal hosszu ideig, hat meg egy mai csucstelefon.
Miutan az iPhoneok abszolut csucskategoriaban versenyeznek igy boven van bennuk potencial evekkel kesobb is, ami paradoxon az evenkenti cserevel.
Az Apple kommunikacioja az egyszeru hasznalok fele, miszerint It Just Works idovel a visszajara fordul az eladasok csokkenesehez vezet, mint olvassuk... sokan mai is az i7-et keresik stb, ezert logikus (lenne), csendben, valamilyen formaban ellehetetleniteni az elozo generaciot.(A jelenlegi bugos szoftverektol most fuggetlenul, az minden csak nem Just works.)
Kivancsi leszek mi lesz ennek a vege
[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Jakesz
addikt
Jaaaj, de szánalmas. Ha ilyen készülékárak mellett nem spórolnának néhány dollárt azzal, hogy nevetséges méretű akkut szerelnek bele, akkor nem lenne szükség ilyen aljas megoldásra, amit ráadásul el is sumákoltak, aztán most lebukáskor előadják a kisangyalt, hogy ezt a felhasználók érdekében csinálták. Apjuk tudjátokmilyét, mindössze azért csinálták, hogy ne kerüljenek olyan gáz helyzetbe, hogy az 1 éves szifonok már fél napot sem bírnak ki egy töltéssel. De már komolyan nem tudom, hogy ki a szánalmasabb. Az apple, ezzel a hozzáállásával, vagy azok az emberek, akik még ezek után is ilyen eladásokat termelnek nekik...
-
őstag
Pofátlanul becsaptunk titeket, ezért bocsika. Ja, egyébként ezt is veletek fizettetjük meg...
-
Pete55555
addikt
A továbbiakban az Apple részletezi a mai akkumulátorok elhasználódását kémiai oldalról, a tavaly előkerült kikapcsolási hibát az iPhone 6, a 6s és az SE esetében az alacsony feszültség miatt, illetve az ezt elkerülendő szoftveres teljesítménylassítást.
Nem fizika órát kell tartani...
Ja, meg bocsi, de szar telefont gyártottunk le, ezért szoftveresen teljesítményt lassítunk, hogy ne kelljen visszahívni a készülékeket...Cupertino emellett kész fontos változásokat bevezetni az akkumulátorcsere oldaláról: a telepcsere árát a garanciális időszakon túl az eddig általános 79 dollárról 29 dollárra csökkentik...
Na erre már az 1. hsz-ben reagáltak.
Nem akarok vitát kirobbantani (bár látom, hogy az lesz) de a fentiek fényében a Samsung reagálása a Note7 akkujával kapcsolatban Ég és Föld az Apple-éhez képest.
(#7) pnauser
Pontosan. Csak a sok elvakult még ennek is örülni fog.[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
llaszlo
veterán
válasz fototrend666 #2 üzenetére
Dehogyis. Még így is bőven megéri nekik. Szorozgasd azt az értéket még egy kicsit.
-
mattew
tag
Mert az eladott keszuleken nem volt eleg nyereseg, igy az akumulatorcserebol befolyo penzbol kell osszekuporgatni a vezetoseg heti kenyer es viz adagjat .
Jelentos kulombseg van a profit es az extraprofit kozott...
SD kartya, cserelheto akkumulator, a piac osszes tobbi tagja altal elfogadott csatlakozoszabvanyok...
Ezeket bizonyara azert hagyja ki az Apple (es az o farvizen evezve egyre tobb mas gyarto is), hogy megkonnyitsek a buta felhasznalo eletet...[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
félisten
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
TCSZ
senior tag
Most komolyan!? Valaki el hiszi, hogy nincsenek szándékosan a garancia idő + pár hónap időtávra be állítva az telefonok cikkek meghibásodása/felszereltsége, hogy újat vegyél? Ha egy bizonyos belső tárhely alatt veszel telot max két év és cserélni kell. Meg nem cserélhető az akksi? Full HD felbontás 8 mag? Meddig hozzá az akksi a formáját? Ha valaki jobban ki használja a telefonját akkor egyre sűrűbben kell tölteni. Szerintetek egy műszaki cikk, cipő vagy bármi meddig bírja mindennapi használat mellett? Véletlen?
Ki látta a Gyönyörű zöld c. filmet?Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.
-
petesejt
aktív tag
Vajon a cikkírónak van némi halovány sejtése arról, mit jelent az elévülés illetve az elavulás? Mert nem ugyanaz....
"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH
-
Alogonomus
őstag
Kár ezen izmozni, a VW esete is megmutatta, hogy jogi téren nincs esély a jogszabályok szerinti mértékű büntetés kiszabására.
A konkurenciának kellene aktivizálnia magát, és a reklámjaikban ekézni az Apple-t. -
imisomogyi
aktív tag
Igazából legegyszerűbb lenne egy rádiógombbal lehetőséget adni a felhasználónak, hogy legyen akksikímélő processzort visszafogó, vagy akksigyilkoló, de gyors telefon üzemmód.
Ez az akksi csere program is... Ez pont olyan, mint a fájdalomcsillapító, ha fáj az ember foga. Pillanatnyilag jobb lesz.Egyre kínosabb az apple. Pedig nem is olyan régen még fröcsögtem és védtem őket. Ráadásul tényleg bírtam a régi termékeiket. A mai árazással és "pro" gépekkel már nem tudok azonosulni.
[ Szerkesztve ]
-
ABal
őstag
Ha nagy jóindulattal feltételezem, hogy igazából tényleg jót akartak, akkor is lett volna mód rá, hogy ezt normálisan kommunikálják, mert ahogy ez most kibukott, az csak rosszul sülhetett el az Apple-re nézve.
Szerintem, egy sima opcióval meg lehetett volna oldani a frissítésekben, hogy a felhasználók értesüljenek a dologról, és eldönthessék, hogy maradjon minden a régiben, vagy a szoftveres lassítást választják.
Mivel az Apple az ilyen döntéseket nem szokta meghagyni a felhasználóknak, most ennek a levét fogják meginni. Csak gratulálni tudok. Az ügyvédeknek még sokáig lesz napi betevőjük."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
sh4d0w
félisten
Csinos lesz, amikor a franciak meghivjak Tim Cookot egy nehany eves vendegszereplesre...
https://www.coreinfinity.tech
-
hdanit610
aktív tag
Az összes gyártó ezt csinálja, hiszen kinek éri meg, hogy 4-5-10 évig ne kelljen telefont cserélnie a felhasználónak? Az Apple bevallotta, hogy ilyen megoldást is alkalmaznak, hogy a felhasználói élmény ne csökkenjen. Az más kérdés, hogy csökken, ezért mindig óvatosan kell értelmezni az új főverziót régebbi készüléken, hiszen más vas van alatta, nem biztos, hogy olyan élmény lesz rajta az új iOS, mint az aktuális csúcsmodellen. Plusz még az akksi is halódik, akkor aztán tényleg rémálom lesz az új rendszer.
A többi gyártó meg nem vallja be, de ugyanezt csinálja. Az Apple meg csökkenti a horror szervizárakat, és lehetőséget ad, hogy kicseréltethesd az akksit, hogy újra a megfelelő ütemben haladjanak a dolgok. Melyik másik gyártó ad ilyen lehetőséget?
A cserélhető akksik kora pedig bizonyos szint felett már eljárt és bizony azokban is csökkenni fog az akksi teljesitménye, csak éppen ez gariidőn túl senkit nem fog érdekelni. A HTC is nem tudom minek ad ki ilyen felesleges közleményeket, úgy tesznek, mintha angyalok lennének. Na ne, vagy talán ők meghackelik a fizikát? Nevetséges.
-
Csapo83
aktív tag
Ha elolvassátok az előző cikk komentjeit a végefelé akkor ott kiveséztük már hogy mi sántít technikai oldalon ezzel az akku sztorival. Ez max egy gyenge magyarázkodás lehet de szakmailag egy baromság. Akkukímélő üzemmód meg eddig is volt az iOS-ben szóval használhatta aki akarta de ez nem volt kötelező
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok ha börtön jár érte, akkor ki fognak lecsukni? A francia részleg vezetőjét? Mintha neki lett volna ebbe beleszólása.
Mondjuk azt nem értem, hogy itt mit várnak egyesek a "majd a konkurencia" kijelentésekkel. Vannak hasonló botrányai más cégeknek is. Lásd a Huawei-féle "az eMMC nem érezhetően lassabb az UFS-nél" blamát, vagy ugyanők amikor Canon 5D-vel készült képekkel reklámozták a telefon kamerás tudását. Vagy a Samsung robbanó akksi, vagy ahogy az LG képtelen egy rendesen működő hardvert összepakolni (és ebből kifolyólag a Pixel XL 2 blamája).
Ez manapság sajnos már trend lett, nincs feddhetetlen cég. Hiába gúnyolódnak a reklámokban, és hiába eszik egymást meg élve a fórumokon a rajongók, nem sokkal job egyik sem. -
abeno9
csendes tag
Egy egyszerű kapcsolóval megoldható lenne a dolog.
Ha valaki nyomatja a akksi gyilkos dolgokat és kikapcsol a telefonja, akkor eldöntheti mi kell neki. Viszont simán lehet, hogy egy SE, 6S, 7 esetében használható marad a telefon hétköznapi dolgok mellett évekig.
Nem hülyeség ez a fejlesztés, csak így meg a k*rva anyjukat -
Matada2.3
veterán
Vannak azért olyan jó jogászai az Almának, hogy ne kelljen minden egyes ország által indított perben részt venni, vagy veszíteni. Az aksicsere program árának normalizálása elvárható, és a szoftveres feedback is üdvözölendő. Bár még messze nincs vége az ügynek.
Finn the human
-
noro79
tag
Windows Phone -on váltottam iPhone ra. Vettem a bátorságot és részletre vettem egy drága,de felesleges telefont!? Most a 11 frissítés óta nem vagyok megelégedve vele. Gondja nincs ,csak naponta kell tölteni,úgy érzem hogy szerencsétlenkedés megy a háttérben. És még át is vágnak!( Nem vettem észre lassulást,de ezek után mit hihetek el nekik?)
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz hdanit610 #21 üzenetére
"A többi gyártó meg nem vallja be, de ugyanezt csinálja."
Amíg erre nincs bizonyíték, addig szerecsenmosdatás ez a vádaskodás. Apple biztosan ráállított több csapatot is, hogy keressenek más gyártóknál ilyen anomáliát. Amint találnak hibát, szét is kürtölik majd. Addig viszont az Apple magányos marad a kalodában...
-
Jakesz
addikt
válasz #16820480 #23 üzenetére
A többség jogos, de a Note 7 akkubotrány nem sorolandó ide, mert az nem átverés volt, és az egyedüli károsultja a Samsung.
Ilyen világot élünk, de épeszű ember nem rohan a boltba már a megjelenés napján megvenni a telefont, hanem kivár 3-4 hónapot, és addigra úgyis kiderülnek ezek a turpisságok. -
törölt tag
Persze... 😁
Ez csak etetés, egyelőre nem vallják be a szándékos lassitást ami mellesleg nyilvánvaló évek óta. Vegyél újat mert a tavalyi már lassú. Meg is lehet fordítani a dolgokat. Nem az új a gyors hanem a régi val lassítva, csak, hogy az új gyorsnak tűnjön. Vagy valami ilyesmi...
-
no more
veterán
Az iPhone 6-ot érintette először a teljesítmény-gate
Akkor ti még nem láttatok 4S-t a legújabb csudijó szoftverével... Diavetítés a telefon gyári beállítások után is és 5 másodperc, amíg betölti a Beállítások menüt.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
enginev3.0
félisten
Megveszel egy több százezres telefont x tudással, és azt visszaveszik, "csak hogy neked jó legyen"
Ezek után pénzt is adnak vissza majd a vásárlónak, vagy még kérnek majd hogy milyen jót tettek velük?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tomboy0013
veterán
Tök mindegy milyen ipari hulladékot gyártanak, mindig lesz aki nem foglalkozik azzal mennyire lehúzzák és megvezetik. Hadd fizessenek csak
-
hdanit610
aktív tag
válasz Alogonomus #28 üzenetére
Van példa rá, de efelett mindenki elsiklik, mint pl. a Samsung elkaszálta az S3-at a 4.3-as verzióval. Azzal gyakorlatilag kivégezte azt a készüléket, majd közölte, hogy a sima S3-ra nincs több uodate, csak az S3 LTE-re, mert abban más a vas. Jó nagy kummantás volt, de nem emlékszem ekkora felháborodásra és perekre, és nem ment Franciaországban senki börtönbe (amúgy most sem fog, akármi lesz a vége).
Friss példa: tegnap update-eltem egy Galaxy J5 6-ot 7.1.1-re, mert feldobta. Eddig 6.0.1 volt rajta. Hát, azonnal akadozósabb és lassabb lett, mint előtte volt. Látványosan.
Szóval példa van, de mindegyik inkább hallgat, mintsem bevallaná, hogy ők is alkalmazzák a tervezett avulást. Mindenki alkalmazza, különben a fogyasztói társadalom nem venné meg az új modelleket és tönkre is mennének.
-
DeathAdder
veterán
" Először is: soha nem csökkentenénk, és nem is fogjuk szándékosan korlátozni termékeink életciklusát, ahogy a felhasználói élményen sem tervezünk csorbítani új készülék vásárlására ösztönözve. Célunk mindig is olyan termékek megalkotása volt, amelyeket felhasználóink szeretnek, és ebben fontos szerepet játszik, hogy olyan sokáig lehessen használni iPhone-jainkat, ameddig csak lehet.”
Hánynom kell.
Már az első iPad -eknél tudatos volt a feltűnően gyors tervezett elavulásra épülő akkuk, amikből aztán nagyon nagy perek voltak, nem beszélve a többi perről. -
Csapo83
aktív tag
válasz hdanit610 #37 üzenetére
Ez inkább optimalizálatlanság.
Droid oldalon nem válna be ez a stratégia mert azonos platform de sok gyártó, nem vagy hozzákötve pl a samuhoz. Ha ezt meglépi pl a samu akkor azzal vásárlókat veszít a vásárló meg kb ugyan azt megkapja más néven.
A piaci verseny hatalmas a droid oldalon ezért nem lustulhatnak el a gyártók. Az Apple nincs ilyen helyzetben ha iPhone akkor iOS, ha iOS akkor iPhone. A saját platformjukon versenyeznek önmagukkalA kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Csapo83
aktív tag
válasz DeathAdder #39 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a 2003-as iPod akku botrányt
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
félisten
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz hdanit610 #21 üzenetére
Jaj de jót nevettem. Persze, hogy bevallotta az apple a dolgot. Mert bizonyítékot találtak rá.
Elképesztő, hogy ezután is vannak emberek akik nem csak hogy védik az applet, de még magasztalják is azért, mert kicsesznek a felhasználókkal. Az pedig szánalmas, hogy azzal érvesz, hogy "biztos más is csinálja", érdekes, arra nincs bizonyíték... Na de ezt már előttem is leírták, főleg, hogy az apple-nek is érdeke, hogy ez kiderüljön másokról is, ez mégse történik meg... Na de ha meg is történne, akkor sem lenne az apple jobb senki másnál, maximum ugyanolyan rossz. Nem tudom, minek kell nyalni a seggüket...
Ja és az, hogy olcsóbban cserélik az akksit, az nem más mint egy marketig fogás, hogy csökkentsék az emiatti negatív megítélésüket. Nem azért csinálják, hogy neked jobb legyen. Ja és nem tartom kizártnak, hogy még ilyen áron is megéri nekik... Elképesztő, hogy ha valamit elég ideig csinálnak horror áron, akkor utána a normális ár már kihagyhatatlan ajánlatnak számít... -
scyllarus
veterán
Az új SE-m kb 70%-ra merül estére, céges telefonként használva. Ha ez romlana, akkor mi lenne? 40-50%? Még bőven kibírná a napot. Szóval ez "a felhasználó érdekében csökkentjük a teljesítményt" duma nagyon is kamunak tűnik.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
match123
tag
Azert az androidos gyartok kisse nagyobb szarban lennenek ha kiderulne roluk egy ilyen. Ott valaszthat az ember kismillio gyarto kozul, iOS meg csak egy van. Nem egy torzsgyokeres iPhone felhasznalo ismerosom mondta mar hogy olyan szivesen valtananak mas telora "errol a szartol" (iphobe 6-7 es amik kozottuk vannak), de nincs valasztek...a 3 honapos 7 plus-t meg nehogy mar cserelni kelljen 8ra vagy X-re. Mondjuk tegyuk hozza hogy a legtobb sik hulye a telokhoz (is), es az a hozzaallasuk, hogy nekik megmondtak hogy az iphone jo, az android meg szar es lassu, ezert szoba se johet
[ Szerkesztve ]
-
szori
tag
válasz hdanit610 #37 üzenetére
Azért az nem ugyanaz, mint amikor egy fejlődik a szoftver, igényesebb, és az egyébként alsó- vagy középkategóriás, esetleg 4-5 éves telefonod nem bírja, mint az, hogy belenyúlnak távolról az 1-2 éves csúcskategóriás telódba, hogy lassuljon. (Az Iphone 4S is ezért rossz példa, mert már régi teló, eljárt felette az idő, ott érthető, hogy nem bírja a mai tempót - a kortársai is már csak alapfunkciókra használhatók egy ideje.)
-
nyisziati
veterán
válasz imisomogyi #18 üzenetére
"Igazából legegyszerűbb lenne egy rádiógombbal lehetőséget adni a felhasználónak, hogy legyen akksikímélő processzort visszafogó, vagy akksigyilkoló, de gyors telefon üzemmód."
Van olyan telefon (pl. Xiaomi), ahol ezt menüből tudod kiválasztani...
-
kárátékutyá
őstag
Én ott dobtam be a kulcsot, amikor a 7.1.2 ről frissült az itthon található készülékek 8.0-ra. 2db iPhone 5, (vagy 4s már nem emlékszem) egy iPad és 1 iPad mini. Használhatatlan lett mind a 4 készülék. Eladtam mindet 3 napon belül. Nejem azóta visszatért SE miatt, igaz a lányaimnak iPhonejuk volt a tegnapi napig, amikor is az egyikőjük 5S-e teljesen meghülyült. Az utolsó frissítés óta gyakorlatilag használhatatlan lett, és ő kérte direkt, hogy egy Samsung A3 2017-et vegyünk inkább...hogy nem kell neki iPhone...egy 15 éves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- Politika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest