Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Nem az a probléma hogy mekkora mAh azaz mekkora mérete van az aksinak... hanem hogy bizonyos töltöttséggel / elhasználtsággal hány W-ot képes leadni. Ez két külön dolog. Nem érdekes az első dolog ha a második elég lenne... Nyilván ami nagyobb teljesítményt tud leadni az drágább. (annak idején az AA elem esetén nagyon kellett figyelni hogy nehogy zárlat legyen NiCd esetén - a nem tölthetőssel ellentétben mert BRUTÁLIS áramot volt képes leadni..)
-
janeszgol
félisten
válasz
Tibee86 #1007 üzenetére
Hát elég kicsi az az akku. Bár van pár 5 colos telefon, amikben szintén ekkora akku van. Huawei G620s és Huawei Y625 például. És ezek a telefonok nagyobbak, vastagabbak, mint az iPhone. Oké a képenyő fényereje kisebb, sokkal kisebb a maximuma, mint az iPhone-nak, tehát a gyengébb kijelző valamennyit kompenzál. (Cserébe kint semmit nem látsz, szóval kár is felkapcsolni, míg az iPhone lazán használható egy erős napsütésben is. Ez is előny a két 5 colosnál.
)
-
rvgy75
aktív tag
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Melyik adót nézed ?
A lassítást nem hinném hogy androidos felhasználók vették észre. Nem is androidos felhasználok nyomására kellett végül bevallani az igazat. Már az Apple is elismerte te még mindig kételkedsz .
Nálad nincs hiba azt mondod de gondolom az "ócsó" aksit azért te is kéred -
törölt tag
válasz
Tibee86 #1003 üzenetére
Egy műszakilag rendben tartott telefon az akksi elhasználódástól eltekintve, nem kéne súlyosan amortizáltnak lennie rendszer sebességre. Nekem itt van a HT17, egyszer volt talán galiba, hogy újra kellett raknom mert olyan baja volt azóta se kellett és semmi lassulás sincs észrevéve.
Ember-emberre válogatja, hogy mit csinál a telefonjával szal használatfüggő.
(Ui.: tudom 25k-s telefon vs nagyok de több színből is lehet nézni.)
Pláne hallásra olyat hallottam a folytonos tárhely betelés miatt volt lassú egy iPhone.
-
válasz
Tibee86 #1001 üzenetére
A patch érkezéséről tudok, és ami azt illeti, első körben is ez lett volna az egyetlen korrekt megoldás, nem a bújtatott lassítás. Ha ezzel jönnek ki először, még hihető is lenne, hogy nem színjáték az egész, szándékosan alulméretezett akkukkal kikövezve.
"Ergo ez az egész akkor kitaláció, mert én nem tapasztalom?"
Ezt nem értem, mire írtad, sehol nem mondtam olyat, hogy bármi olyan kitaláció, amit én nem tapasztalok a saját készülékemen. A kollégának is azt próbáltam ecsetelni, hogy ha Ő lassulást vagy akku kapacitásbeli problémát tapasztal az OP-val, az vélhetően egyéni felhasználási módból adódhat, mert a KÖZÖSSÉG nem tapasztal semmi ilyesmit, és a magam részéről én sem, hozzátéve, hogy naponta csak egyszer töltök, tehát ha mondjuk 1000 ciklusnál jön elő a dolog, akkor még bőven előtte állok.
Illetve, áll majd az új tulaj, én ugyanis egyel feljebb nyergeltem!
-
B-L-A-C-K
titán
Most "felnevettem", és tényleg így lehet, innen van az a nagy ájfon tapasztalata, ráadásul azt se értem miért nem szolt még neki hogy lehet bele esik a csereprogramba a 6S-se, és free cserélik az aksit, pedig ezt is kellene tudnia, mert leírta jobban ért hozzá mint én 1000x, cica rúgja meg.
-
jeni
félisten
Nem volt sosem almás telóm.
Pedig szívesen kipróbálnám.
Jelenlegi áron nem is lesz,nekem magasan vannak árazva.Várom egyesek megerősítését,hogy a második évében pl,: a kijelző fakulásra,elszíneződésre ,esetleg fődarab meghibásodása esetén a szerződött szerviz díjmentesen kijavította a második évében bármely Apple termék esetén,minden szavatossági kérvény benyújtása ellenében -
Navaren
aktív tag
Elkezdtem olvasni a fórumot, de az első párszáz komment alatt összeköpködött savtenger hamar lelohasztotta a lelkesedésem.
Had írjam így le külön néhány kérdésem - ha már elhangzottak, neadjisten meg is válaszolódtak, előre is elnézést kérek.
1. A CPU órajelvisszavétel a 11.2.x-re frissítéssel automatikusan megtörténik - amolyan vagy preventív, vagy 'F*ck you, buy new' jelleggel -, vagy az iOS-ben tényleg van egy "process" (vagy ennek megfelelő szoftveres algoritmus), amelyik terhelés függvényében folyamatosan nézi az akku által leadott maximális feszültséget, és para esetében "kompenzál"?
Én a nyáron becseréltem a futópadon összetört, másfél éves 6S-emet az Apple-nél (iCentre) egy 'refurbished' modellre, amelyikben elvileg az akkumulátor is új, most akkor para van, vagy csak lesz? Sem a régi sem az új nem kapcsolt ki magától sose, frissítésen innen és túl sem, de a jelenségről a cikkben írt "nem permanens, hanem dinamikus, de mindenképpen számolni kell vele" ítélet nekem nem elég konkrét.
Nem érzem lassabbnak a telefont, de én sosem játszom vele és csak úgy a geekbench-et sem futtatgatom unalmas perceimben, nekem a kütyü - egyébként megbízható és hűséges - munkaeszköz *kopp-kopp*.2. Függetlenül attól, hogy tényleg elég meredek volt a sunnyugás az Apple sajtójában/marketingjében, ha tényleg csak gyengélkedő akkumulátornál fordul elő, hogy az iOS visszavesz a CPU teljesítményből, az miért akkora para? Kit érdekel, hogy szintetikus sebességteszteken 'N' %-kal gyengébben teljesít a CPU, ha az átlagfelhasználó 5-6 programja még félig sem terheli le a(z újkorában) bivaly chipet?
Az Apple-t pedig valljuk be eddig sem a marketingeseik igazságérzete miatt szerettük.3. Cserélt akku esetében a CPU teljesítménykorlátozása automatikusan, magától megszűnik, vagy ezzel (is) trükközni kell? Mi a helyzet nem gyári, hanem mondjuk az iSamurai-ban adott 'gyárival megegyező paraméterű' akkumulátorok esetén (párom i6-jában szeptember óta ilyen dolgozik, egyébként hibátlanul) - ismervén az Apple filozófiáját a nem gyári alkatrészekkel kapcsolatban, a kérdés talán jogos.
Előre is köszönöm.
szerk: Bocs, Tibi, nem válasznak ment kifejezetten Neked, rossz gomb.
-
jeni
félisten
A szavatossággal meg el lehet menni a sóhivatalba,TEHÁT MARADJUNK annál,hogy az Apple termékekre csak 1 év jótállás van! Kíváncsi leszek ki az aki a második évében neki áll pereskedni,az igazát bizonygatni az Apple céggel szemben?
Baromira idegesít engem az a szó,hogy szavatosság! Erre nincs jogi lehetőség,hogy érvényesíteni lehet a gyártóval szemben. -
dutrás
őstag
Ez a trend.
Viszont arra akartam rávilágítani hogy a technológia adott arra hogy viszonylag kis készülékházba nagy akkumulátor kerüljön.Ha megnézed a készülékházak méretét ma már nem igaz amit írsz. Pl: a Mate 10 pro kissebb mint a 8+ mégis 4000 telep van a készülékben. Mindezt úgy hogy még a kijelző képátlója is nagyobb.
A sima 8 pedig ezek szerint inkább belehal a szépségbe. 1820-as akkumulátor egy ilyen felső kategóriás telefonba viccnek is rossz. -
palacento
csendes újonc
Egyébként lehet mondani. Mert igaz, hogy messze Samsungból adják el a legtöbb droidos telót, viszont az eladott droidos telók között még így sem érik el az 1/3-ot sem. Szóval erős csúsztatás összemosni a kettőt, nyilván az összes többi érv mellett.
Egyébként nekem tetszik az Apple megoldása, mert védi a hardvert - már ha ez igaz -, csak éppen valóban közölni is kellett volna (mondjuk pl. az OS küldhetne értesítést), hogy a user ne rohanjon újat venni mérgében, hanem dönthessen az akksijáról.
-
CsabaZz
tag
Idézd kérlek, hol írtam azt, hogy az iPhone így vagy úgy! Ugyanaz a szitu, mint amit maggie-nek írtam: attól még, hogy bele akarod látni a véleményedet, nem feltétlenül van úgy.
Persze, pont neki jutott egy lagos, downclockolt vacak verzió, majd holnap megkérdezem a Jézuskától, miért kéne mindent vakon elhinnem.
Ha most azt írom, hogy "Novemberben vettem iPhone X-et, de laggolt, nem játszotta le a QHD videókat rendesen, 20 mp volt, mire megnyitotta a névjegyzéket, tojást lehetett volna sütni a hátán, annyira felforrósodott, stb", akkor az úgy is volt/van, és aki nem hiszi el, az gyökér? Hagyjuk már ezt az álszenteskedést, gyerekkoromban hittem a Télapóban, de azóta valahogy már nem!
A mundér becsületéről pedig annyit, hogy amikor vissza kellett adni a Note 7-et, minden balfsz bagázsnak elhordtam a Samsungot, mert akkora bakot lőttek, amit egy ekkora cég nem követhet el. Most vice versa esetben egyesek annyira védik az Apple-t (Jaj, mindenki csinál ilyet, mi legalább kapunk frissítést, így is fluid, mindenki ezt csinálja és folkszvágen), amire simán azt mondanám két pofa sör után, hogy pszichés betegségben szenvednek. Ki védi akkor? Igen-igen, irigy vagyok, hogy megkapjátok a frissítéseket, bárcsak az én telóm sebessége is lefeleződne az Android 9 alatt, meg használhatatlan lenne a számológép gyorsan petyegve, jajj de irigy vagyok.
LOL
-
Ricardo
titán
Így van nem kötelezi. Nem ez a lényeg, hanem hogy az android nem egy gyártó rendszere, hanem a Google szoftvere.
Egy alap amire ráteszik a saját programjaikat, és módosítják a saját elképzeléseiknek megfelelően, ami egy másik, android alapú rendszert eredményez.Egy csomó olyat tudnak a gyártók készülékei, amit a stock droid alapból nem tud. Egy csomó minden máshogy működik a stock droidban, mint pl egy samsung, LG, vagy Huawei készüléken.
Ezt kellene megérteni.
Lehet a Samsungot hasonlítani az Iphone-hoz, de akkor azt írjuk, hogy a Samsung az Apple-hez képest ilyen, vagy olyan. Nem az Android.Egy példa.
Leírhatod, hogy milyen jó/ rossz megoldás az androidban hogy a névjegyzékben ha valakinek a névjegyét balra húzod üzenetet tudsz írni, ha jobbra akkor hívod, mert ez a samsungokon van így.
van még egy csomó ilyen. Ettől is szép az egész eldöntheted mit szeretnél, és veszel az igényednek leginkább megfelelő gyártótól, egy igényednek / pénztárcádnak megfelelő készüléket, amit utána még szinte a végletekig testre szabhatsz, ha van hozzá kedved, de ha nincs használod úgy, ahogy az adott gyártó azt elképzelte.Egy a lényeg Az Android nem egy adott gyártó, hanem a Google rendszere. Ha Androidról beszélsz akkor a tiszta droidott vedd alapul, ne egy gyártó által módosított változatot.
-
Ricardo
titán
Ezt te írtad:
"Többször ki lett már tárgyalva, hogy amíg toronymagasan a Samsung adja el a legtöbb androidos telefont, addig mondhatni rá igen, hogy az andorid=Samsung-gal."
Attól, hogy abból megy el a legtöbb, még nem az az eredeti tiszta android.
Az android egy olyan változata, amit a Samsung módosított a saját elképzeléseinek megfelelően. Tehát egy módosított Android
A gyártók belenyúlnak a rendszerbe. Tudom ezt nehéz megérteni egy zárt rendszer árnyékából.
"Armahun"
Samsung alma logóval
Mondjuk eaz előbbi logikából ez is következhetne
-
Ricardo
titán
-
Tikakukac
titán
Ezért nem írok az Apple topikba, pedig néha kéne. Teljesen mindegy volt mennyi ideje használtam valamit, a válasz általában az volt: hülye vagy, nem értesz hozzá, nincs is ilyen, vegyél fosdroidot stb.
Most ezzel nincs mit kezdeni, valamiért ezek így instant jönnek ki emberekből reakcióként. Kedvencem az volt mikor követelte az értelmi, hogy fényképezzem le a telómat, mert ő azt sem hiszi el, hogy nekem van. Kész
-
peterpeter76
újonc
Ez mind ok. Értem a helyzetet. Tavaly az S7 Edge -em behalt, azaz csak a Samsung logóig jutott el bekapcsolt állapotban. Ott adtak a Samsung boltban, (Westend) egy újat és 2 év volt rá a jótállás. A teló ott kb 4-5 hónapos lehetett. Ugyanígy jártam anno a Sony z5-tel. Ott a kamera ment offba. Kaptam egy vacsi újat, de ott 1 év garanciára állt meg a gyári, pedig ott is olyan fél éves lehetett a teló. Nem szoktam gsm boltban GSM garanciás telefont venni, mert az egyenlő a moslékkal,(tisztelet a kivételnek). Kamu garancia, lim-lom arab szerviz Pisti néni pincejeben, stb... Amúgy én nem bánom az almát, csak már nem azt a minőséget hozzá, mint pár éve. És bár minden cégnek megvan a maga profilja, de ha nincs hová nyúlni, mert geb@sz van, akkor ott a nagy gond. Pl: QI töltés, no Jack. Ezek komoly innovatív megoldások?? A qi töltés már vagy 3-4 éve megvolt a Samsung, Motorola és a Nokia (vinfos). A Jack elhagyása mínusz 10-15%. Most, ki gyárt biztonságos rendszert, az egy dolog. Én az tuti, soha nem fogok banki műveletet végrehajtani a mobilon. Ha titkai vannak az embereknek, azokat ne mobilon tartsa. Összességében, nekem fontos a jó üzemidő, a fotó minősége, és a zene. Nálam az apple már a top 3-ba nem fért bele, pedig gyönyörű a 7 Plus Matt feketében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 7
- Gaming notebook topik
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest